Meubels aan de kant! Alvast een voorproefje op een leuke “line-dance”-avond!

Line-Dancing Schoonhoven!

Op zaterdag, 30 september is er een leuke linedance avond in Schoonhoven, waarover verderop in het programma meer informatie. En om u alvast een beetje in de stemming te brengen vanavond een “line-dance” avond in de studio bij uw Radio Vrolek met om te beginnen een Tennessee Two Step door The Charlie Daniels Band, een mooie wals door Deana Carter en ga zo maar door.

Ik zal trachten U zoveel mogelijk van te voren te vertellen om welke “line-dance” het gaat. Kunt U alvast een beetje oefenen.

Halverwege het programma nog een interview met Martijn Pouw de organisator van de countryavond in Schoonhoven met natuurlijk meer informatie. Ook een voorproefje van de Woerdense groep Colt 45, die na vele jaren van afwezigheid op 30 september “live” zal optreden.

Natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse artiesten, die zijn genomineerd voor een Nederlandse Country Muziek Award met dit keer o.a. Wim Pols en ook nog de Ranch House Favorites .

Dan gaan we naar de Amerikaanse Line-dancers met Wade Hayes en functioneert de groep “Asleep at the Wheel” tijdens een “live” optreden bij Austin City Limits als uitsmijter van dit programma.

Charlie Daniels

We begonnen het programma met een stevige binnenkomer “Tennessee Two Step” door Charlie Daniels, een niet te missen two step, die o.a. staat op z’n album “America, I believe in you” in 1993 uitgebracht door Capitol. Deze song staat trouwens ook op het verzamelalbum “Best line dancing album in the world ever…. “ in 2004 uitgebracht door EMI.

Deana Carter

Vervolgens een mooie wals “Strawberry wine” of te wel “Aardbeien wijn” door “Deana Carter” een song, die staat op haar album met de bijzondere naam “Did I shave my legs for this” een schitterend album uitgebracht in 1995 door Capitol nashville.

Maar zoals reeds genoemd ook op het album “Best linedancing album in the world ever…..Dit album bestaat uit 2 CD’s met elk zo’n 18 tracks. Daar zou ik voor dit programma meer dan voldoende aanhebben. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Dolly Parton - Slow dancing with the moon

Één daarvan is ook het album “Steppin’ Country” met oa. Dolly Parton hier met een “line-dance met de naam “Bandit” . More where this came from”. Deze song is trouwens ook te vinden op haar album “Slow dancing with the moon” in 1993 uitgebracht door Columbia.

Collin Raye met z'n laatste album

We gaan gewoon lekker met een flink tempo door met “Honky Tonk Heroes like me” of te wel “Kroegtijgers zoals ik” door het gelegenheids duo Collin Ray en Joe Diffie hier met een “BS Boogie” die staat op het album “Steppin’ Country Vol. 3 uitgebracht in 2002 door Columbia.

Deze song staat trouwens ook nog op een ander verzamelablum met de naam “A Tribute to Tradition” een CD met 14 tracks in 1998 uitgebracht door Sony en een soort eerbetoon aan de traditionele countrymuziek

Joy Lynn White has heartaches

Bent U er weer klaar voor? Een Ruby, Ruby. “Tonight the heartaches on me”, een verdrietige song door Joy Lynn White, vervolgens Patty Loveless met de song “Wine, women and song” een “Misbehavin’ “ , die ook staat op het album “A Tribute to Tradition” en

Deryl Dodd - One Ride in Vegas

tenslotte even voor de pauze “Friends don’t drive friends” door zanger/schrijver/gitarist Daryl Dodd hier met een song van z’n album “One ride in Vegas” in 1996 uitgebracht door Sony.Friends don’t drive friends” een “Roadshow shuffle” , die ook staat op het inmiddels bekend album “Stepping Country Vol. 3” .

Tot dusver in dit programma niet alleen countrymuziek on te luisteren, maar vooral ook om te “line-dansen”. We zijn hier in de Vrolek studio ook druk aan het oefenen, maar voor het echte werk met een “live” optreden van de groep Colt 45 moet U natuurlijk op 30 september in Schoonhoven zijn.

Vervolgens een interview met de heer Martijn Pouw van het bekende Kegelhuis “De Engel” in de Koestraat te Schoonhoven.

Tijdens het gesprek veel informatie over de countrygroep “Colt 45” uit Woerden, die na een periode van ongeveer 30 jaar zijn uitgezworven en hun muziekinstrumenten weer hebben opgepakt. En heel toepasselijk na het interview Colt 45 in het programma met een “live” optreden van deze groep met de titelsong van hun album “Live like a hobo” of te wel “leef als een zwerver” .

Veel succes met de countryavond daar in het Kegelhuis “De Engel” aan de Koestraat in Schoonhoven en U kunt voor meer informatie over deze avond gewoon even “doorgelinkt” worden

Wim Pols - presentator Ned. CMA-Awards

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor Nederlandse countrymuziek met vanavond dus aandacht voor twee genomineerden voor een Nederlandse Country Muziek Award om te beginnen hier Wim Pols met een mooie wals “One day at a time”.

Wim Pols, die op 17 september niet alleen zal functioneren als presentator van de Dutch Country Award Gala 2006, maar hij is ook genomineerd als “Countryzanger van het Jaar” en zal daarom best ook nog wel even optreden als zanger/schrijver/gitarist.

Ranch House Favorites-Hits of Hank Thompson

Vervolgens “Total stranger” Western Swing door de Utrechtse groep Ranch House Favorites, die ook zijn genomineerd voor een Nederlandse countrymuziek Award. Deze groep, die al sedert 1992 actief is en zich laat voor hun muziek beinvloeden door de “King of Western Swing” Bob Wills, Hank Thompson en Hillbilly troubadours als Hank Williams en Ernest Tubb.

Neem eens een kijkje in hun website en luister even naar deze song in hun jukebox. Deze song staat op hun album The Ranch House Favorites sings the Hits of Hank Thompson.

De Dutch Country Award Gala een schitterend festijn, waar het “crème de la crème” van de Nederlandse countrymuziek aanwezig zal zijn en een groot aantal artiesten zie zullen optreden.

Op dat feest wordt dus bekend gemaakt, wie door de lezers van het blad Country Gazette zijn gekozen tot beste zanger, zangeres, duo of trio, instrumentalist, beste groep etc. Zoiets wilt U niet missen Zondag, 17 september in Theater De Lievekamp in Oss om 18.00 gaan de deuren open en om 19.00 start het Gala. Zorg, dat U erbij bent!

Wade Hayes - She's acting single

Dan nu terug naar de Amerikaanse line-dance muziek met Wade Hayes en de song “She’s acting single” of te wel “Ze doet net of ze vrijgezel is” en dit was een “Double D Cha”. Ook deze song staat op het album “Steppin’ Country Vol.3” en tevens op het album “ A Tribute to Tradition” .

Asleep at the Wheel - Boogie back to Texas

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijters vanavond en dat zijn de leden van de groep “Asleep at the Wheel” tijdens een “live optreden bij Austin City Limits hier met een Boogie.

Hoogste tijd voor de laatste dans van dit programma! “Boogie back to Texas.

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek tijdens het programma “Vrolek’s Country Music Round-up” . Het programma wordt op zaterdagmorgen van 12.00-13.00 opnieuw uitgezonden.

Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Playlist ” Vrolek’s Country Music Round-up ”

Date: Sept. 12 ‘06 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Sept. 16 ‘06 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*Artiest/groep*Titel muziek*Label

1. Country Gazette *Hot Burrito Breakdown* openingsmuziek *BGO Records

2. Charlie Daniels*Tennessee Two Step*EMI

3. Deana Carter*Strawberry Wine*EMI

4. Dolly Parton *More where that came from*Columbia

5. Collin Raye & Joe Diffie*Honky Tonk Heroes like me* Columbia

6. Joy White*Tonight the heartaches on me*Columbia

7. Patty Loveless*Wine women and song*Columbia

8. Deryl Dodd*Friends don’t drive friends*Columbia

9. Interview hr. Martijn Pouw over de country-vvond op zaterdag, 30 september as. in Het Kegelhuis De Engel in Schoonhoven.

10. Colt 45*Live like a hobo*Omega

11. Wim Pols*One day at a time*DCMA/CG/Nash Music

12. Ranch House Favorites*Total stranger * DCMA/CG/Nash Music

13. Wade Hayes*She’s acting single*Columbia

14. Asleep at the Wheel *Boogie back to Texas*Columbia/Legacy