A Noël to Remember

In deze donkere dagen zo vlak voor de Kerstdagen besteden we In dit programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk veel aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende Kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar ‘iets heel anders’, bijzondere Kerstmuziek o.a. in bluegrass stijl door Lorraine Jordan & Carolina Road, Phil Leadbetter & Friends en ook nog Josh Williams.

Ook een muzikaal voorproefje op het Kerstconcert van de Goudse groep “Change of Key” op zondag, 22 december a.s., in Country Café Concordia te Haastrecht met songs van hun album “Christmas Glee with Change of Key” en natuurlijk aandacht voor het ‘Falling Snow’project 2019 met bijdrages van o.a. Patrick Koers, Esther van Kommer en Wim Pols.

Op de speellijst staan ook nog een bijzondere opname van “Blue Christmas” door Elvis Presley samen met Martina McBride, Ray Stevens met muziek van z’n album “Christmas through a Different Window en Ben Keith & Friends met een fraaie instrumental van het album “Christmas at the Ranch. Toch ook nog ergens in het programma even tijd voor de agenda met een overzicht van countrymuziek- evenementen in de region.

Vervolgens vanuit Texas  nog “Asleep at the Wheel” met de titelsong van het albun “Merry Txas Christmas Y’all” en Riders in the Sky met een song van hun album “Christmas the Cowboy Way”. Maar dan nu toch snel van start met Lorraine Jordan & Carolina Road hier met de song “Christmas in ther Smokies”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” in Tennessee met de song “Christmas in the Smokies” hier gezongen en gespeeld door Lorraine Jordan & Carolina Road.

Dit is tevens de titelsong van het verzamel album “Christmas in the Smokies”, dat in 2014 werd uitgebracht door Pinecastle Records met een aantal van de grootste namen uit de bluegrassmuziek, die hier zijn te horen zowel met een aantal nieuwe Kerstsongs alsook met hun versie ook een aantal favoriete traditionele Kerstsongs.

TIjd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u als lezer luisteren naar Lorraine Jordan & Carolina Road met de song “Christmas in the Smokies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar Lorraine Jordan hier op mandoline met lead-zang, Jerry Buttler eveneens met lead-zang, Todd Meade op de bas, Josh Goforth op gitaar, viool en met achtergrondzang en Ben Greene op de banjo eveneens met achtergrond zang. Lorraine maakt ook deel uit van de zeer succesvolle bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass”.

De titelsong van het album is eveneens de naam van het jaarlijkse Pigeon Forge Bluegrass Festival, dat in de tweede week van december wordt gehouden en waaraan ook door Lorraine Jordan en Carolina Road dit jaar op woensdag 11 december j.l. werd deelgenomen  en waar ook dit fraaie verzamelalbum album kon worden aangeschaft.

Een album met 15 songs, waarvan vijf nieuwe songs met ook nog een optreden van Phil Leadbetter , die o.a. in 2014 door de IBMA uitgroepen tot “Dobro Player of the Year” en in dit programma samen met een aantal vrienden met een instrumentale versie van “Jingle Bells”.

Van dit album “Christmas in the Smokies” in dit programma ook nog zanger/gitarist Josh Williams met z’n Band met de song “My Christmas Dream”.

Op naar de Kerst met Josh Williams en z’n Band hier met de song “My Christmas Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het “Falling Snow project 2019” van Neo Music uit Boven Smilde met als eerste bijdrage “Only Want You for Christmas” door Patrick Koers uit Zwolle gevolgd door “Christmas Time Is Near” door Esther van Kommer met haar Kerstsong  en die staan op het album “Once Upon a Christmas” weer een fraai vervolg van het jaarlijks terugkerend “Falling Snow”project van John Geuzinge en Nienke Havinga van Neo Music uit Boven Smilde.

Ook deze keer hebben tal van artiesten hun medewerking verleend met ook nieuwe namen op de lijst, waaronder MILO uit Zwolle, Hilde Thijsse-Vos uit Nijmegen,  Sandra Vanreys uit Aalten/Varsseveld Gelderland, Claes van der Ster, een echte zwerver, maar op dit moment volgens woonachtig in Leeuwarden, Gerard Bierman uit Meppel, Zingga uit Bovensmilde, Wim Pols uit Hoek van Holland, , Hans Grondel & Kelly Hofsteede uit Sleen bij Coevorden, 2 Lucky Minds, Berechja uit 2e Exloërmond .

Sandra Vanreys, Hilde Thijsse Vos en Esther van Kommer schreven hun songs speciaal voor dit album,  waarbij Neo Music ook dit jaar weer de arrangementen, opnames, mix en mastering verzorgde. “Once upon a Christmas” kunt vanaf nu bestellen via www.neo-music.nl.

Uiteindelijk zullen de tracks ook te beluisteren zijn op Spotify, iTunes en vele andere kanalen.

Tijd om eens kennis te maken met Patrick Koers hier met zijn vertolking van de song “I Want You for Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook Goudse countrygroep “Change of Key” mag natuurlijk niet ontbreken en in dit programma hier met hun Kerstsong “A Noel to Remember”, die staat op hun Kerstalbum “Christmas Glee with Change of Key” en “Christmas Glee” betekent Kerstvreugde en daarbij kan het bijwonen van hun Kerstconcert op zondag, 22 December a.s. in Theater Concordia te Haastrecht natuurlijk aanzienlijk bijdragen.

Het album “Christmas Glee with Change of Key” werd door hen vorig jaar uitgebracht, terwijl de song “A Noel to Remember” door hen in 2011 als single werd  uitgebracht. In de agenda met de countrymuziek evenementen in de regio kom ik straks nog terug met meer gegevens over hun Kerstconcert in Concordia.

“Een Kerst om te herinneren” door Change of Key middels een mooie slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de Kerst door een heel ander raam van Ray Stevens hier met de humoristische  song”Greatest Little Christmas Ever Wuz”, die staat op z’n bijzondere Kerstalbum “Ray Stevens Christmas: Through a Different Window” in 1997/2004 uitgebracht door MCA Nashville. Een album met 13 gekke Kerstsongs met titels als “I Wan’t Be Home for Christmas”, “Xerox Xmas Letter”, “The Little Drummer Boy-Next Door” ,“Santa Claus Is Watching You” en “Nightmare Before Christmas”.

Voor de lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Ray Stevens hier met de song “Greatest Little Christas Ever Wuz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de fraaie romantische instrumentale  van “Silver Bells” door Ben Keith & Friends . Deze uitvoering staat op het album “Christmas at the Ranch” een bijzonder Kerstalbum met veel en uitstekend steelgitaarwerk van Ben Keith, die jarenlang heeft samengewerkt met Neil Young.

Een bijzonder album oorspronkelijk in 1994 uitgebracht met de titel “Seven Gates: A Christmas Album”, maar in 2008 opnieuw “geremastered” door Vapor Records uitgebracht.

Ben Keith, een producer van naam, solo artiest, die ook jaren als pedal-steelgitarist heeft gespeeld bij Neil Young,  overleed in 2010 op 73-jarige leeftijd aan een longembolie.

Nog even terug naar het album “Christmas at the Ranch”, waarschijnlijk de ranch van Neil Young in La Honda in Noord-Californie en waar Neil Young in de laatste song van het album begeleid door Ben Keith nog de hoofdrol voor z’n rekening neemt met zang en op gitaar met z’n jongerenkoor met de song “What Child Is This?” , waarvan de melodie overeenkomt met het traditionele Engelse “Greensleeves”.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Ben Keith & Friends hier met hun instrumentale versie van “Silver Bells”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan in “Countrymusic Round-Up” nu naar Elvis Presley samen met Martina McBride met de song “Blue Christmas” . Deze song staat op het album “Elvis Presley Christmas Duets” in  oktober 2008 werd uitgebracht door Sony Legacy. Een bijzondere titel “Elvis & Martina McBride ‘68 Special Blue Christmas”, de favoriete Kerstsong van Elvis Presley.

Toen Elvis Presley zijn “Comeback” TV-special opnam, was Martina McBride nog geen twee jaar en 40 jaar later ging zij terug in de tijd naar 1968 om deel te nemen aan een van de meest bijzondere Elvis Presley video’s.

Een heel bijzonder audio en visueel technisch hoogstandje,. Met moderne opname technieken van RCA werd met de hulp van tien welwillende duetpartners uit de countrysfeer op bijzondere kundige manier het geluid en de emoties van de klassieke Elvis Presley kerstsongs uit de jaren ’50 en een paar van de beginjaren ’70 een fraai hedendaags Kerstalbum gemaakt.

De producers kregen hierbij ook nog hulp van een aantal musici, die Elvis goed kenden met o.a. Gordon Stoker, de leider van Jordanaires (destijds Elvis belangrijkste achtergrondkoor) en Hargus “Pig” Robbins, de bekende sessie-piano en keyboard speler die o.a. samenwerkte met George Jones, Merle Haggard, Loretta Lynn en Alan Jackson en de mooiste Elvis songs tevoorschijn toverde.

Al met al een album met de mooiste Kerstsongs van Elvis en door Elvis met daaraan vrijwel vlekkeloos toegevoegd de zang van hedendaagse countryzangeressen als ook Carrie Underwood, Wynonna Judd, Sara Evans, Amy Grant, LeAnn Rimes, Gretchen Wilson en zoals u hier hoorde Martina McBride.

Deze video-clip mag u natuurlijk niet missen. Gewoon even kijken en luisteren naar de bijzondere opname van het duet van Elvis Presly en Martinca McBride met hun “Blue Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan weer terug naar Gouda en het Kerstconcert van Change of Key op 22 December a.s. in Concordia Haastrecht en al hoewel het daar niet naar uitziet toch alvast ”muzikale “ Dear Footprints in the Snow”.

Deze song staat op hun Kerstalbum “Christmas Glee with Change of Key”, maar ook dit lied werd door hen reeds eerder uitgebracht als single, waarbij de trio weer werd bijgestaan door de amerikaanse muzikale duizendpoot Tim Crouch.

“Dear Footprints in the Snow” staat trouwens ook op het “Falling Snow project 2015” album “Home for Christmas” eveneens uitgebracht door Neo Music.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Change of Key met de song “Dear Footprints in the Snow” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Christmas in the Trenches” of te wel “Kerst in de loopgraven” door Wim Pols hier met een song, die staat op het album “Once Upon a Christmas” van het Falling Snow Project 2019 uitgebracht door Neo Music.

“Christmas in the Trenches” is een ballade geschreven door de Amerikaanse singer/songwriter en multiinstrumentalist John McCutcheon en dat gaat over de wapenstilstand tijdens de Kerstdagen in de loopgraven aan het Westelijk front gedurende de eerste wereldoorlog.

U kunt als lezer hier nog kennismaken met het dramatische “Christmas in the Trenches” door John McCutcheon middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelenJust Use the Link!

In 2017 heeft singer/songwriter Wim Pols in samenwerking met John en Nienke Geuzinge-Havinga ook nog het album “Christmas Gift” uitgebracht met 12 songs, waarvan 9 eigen nieuwe titels.

Wim heeft trouwens in samenwerking met The Country Trail Band, Calyx, Cor Verhaegh en Thecla Rutting zelf ook nog in 1998 een fraai Kerstalbum met 16 songs uitgebracht via Dureco met als titel “Country Christmas with Wim Pols”.

Tijd om eens kennis te maken met de fraaie versie van “Christmas in the Trenches” nu door Wim Pols, zoals op z’n album “Christmas Gift” en “Once Upon a Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Asleep at the Wheel met de song “Merry Texas Christmas Y’all”.

De vorige week nog uitgebreid in het programma met een eerbetoon aan de muziek van Bob Wills & His Texas Playboys nu vanavond in dit programma opnieuw Asleep at the Wheel, maar nu in Kerstsfeer met de titelsong van het album “Merry Texas Christmas Y’all”, dat in1997 werd uitgebracht via Windham Hill Records.

U kunt ook nog even luisteren naar Asleep at the Wheel met de song “Merry Christmas Y’all” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de laatste song  van dit programma in Kerstsfeer “Virgen Maria (Why Are You Weeping) (Maagd Maria, Waarom huil je) door de legendarische groep “Riders in the Sky”.

Deze song staat op hun album “Christmas in the Cowboy Way” een fraai album, zoals altijd geheel in de stijl van de jaren ‘30 en ‘40 “Sons of the Pioneers”, Roy Rogers en Gene Autry,

Het album werd oorspronkelijk in 1999 uitgebracht, maar in het voorjaar fraai digitaal opgepoetst opnieuw door Rounder uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar The Riders in the Sky” met hun song “Virgen Maria” (Why Are You Weeping) aan de vooravond van Kerst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec. 17 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Lorraine Jordan & Carolina Road *** Christmas in the Smokies   ***   Christmas in the Smokies   ***   Pinecastle Records
 2. Phil Leadbetter & Friends *** Jingle Bells   ***   Christmas in the Smokies   ***   Pinecastle Records
 3. Josh Williams *** My Christmas Dream   ***   Christmas in the Smokies   ***   Pinecastle Records
 1. Patrick Koers *** Only Want You for Christmas   ***   Falling Snow Project 2019 – Once Upon a Christmas   ***   Neo Music
 2. Change of Key *** A Noël to Remember   ***   Christmas Glee with Change of Key   ***   MKCC
 3. Esther van Kommer *** Christmas Time Is Near   ***   Falling Snow Project 2019 – Once Upon a Christmas   ***   Neo Music
 1. Ray Stevens *** Greatest Little Christmas Ever Wuz   ***   Christmas Through a Different Window   ***   MCA Music
 2. Ben Keith & Friends *** Silver Bells   ***   Christmas at the Ranch   *** Vapor Records
 3. Elvis Presley & Martina McBride *** Blue Christmas   ***   The Classic Christmas Album   ***             RCA/Legacy
 1. Change of Key *** Dear Footprints in the Snow   ***   Christmas Glee with Change of Key   ***   MKCC
 2. Wim Pols *** Christmas in the Trenches   ***  ***   Falling Snow Project 2019 – Once Upon a Christmas   ***   Neo Music
 1. Asleep at the Wheel *** Merry Texas Christmas Y’all   *** Merry Texas Christmas Y’all   ***   Windham Hill Records
 2. Riders in the Sky *** Virgen Maria (Why Are You Weeping)   ***   Christmas the Cowboy Way   ***   Rounder Records
Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *