Cover of the Rolling Stone

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we terug naar de eind jaren ’70 begin jaren ’80 voor de country-pop groep ‘Dr. Hook & The Medicine Show met Dennis Locorriere en Ray Sawyer als lead-zangers met songs van het verzamelalbum “Completely Hooked”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass ditmaal met een keuze uit de ‘Winter Singles 2020’ uitgebracht door de Mountain Fever Group met o.a. Dave Adkins en Colebrook Road.

Vervolgens nog verder terug in de tijd zo rond de mid-jaren ’50 voor de Honky Tonker, Lefty Frizzell, met songs van het omvangrijke verzamelalbum ‘Life’s Like Poetry’.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de region en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door de “Honky Tonk Men” uit Noord-Holland met een song van hun debuut EP en vervolgens ook nog Waylon met de song “My Heart Don’t Break No More”.

Dan voor een andere versie van “Sylvia’s Mother” naar de Zweedese rockgroep “The Refreshments” en vervolgens is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma ,singer/songwriter Gary Carl uit Northeast, Pennsylvania met een song van z’n album “The Whole Nine Yards”.

 

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Country Soundays” gezongen en gespeeld door Dave Adkins en die staat op z’n album “Better Days”.

Dave Adkins uit Elkhorn City Oost Virginia hier met z’n 7e studio album via Mountain Fever Records. We kennen hem ook al van z’n debuutalbum “Dave Adkins” en tezamen met “Republic Steel” van het fraaie album “That’s Just the Way I Roll” en ook van het album “Adkins & Loudermilk”, dat in 2015 werd uitgebracht door eveneens Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Dave Adkins hier met de song “Country Sundays”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens hoorde u ook nog de groep “Volume Five” met de song “Lonliness and Time”, die staat op hun album “For Those Who Care to Listen” een album met 12 songs, dat op 25 oktober j.l. eveneens uitgebracht door Mountain Fever Records.

In het programma van 3 december j.l. heb ik al een aantal songs van dit album laten horen.

Als derde bluegrass bijdrage nog “To Love Again” door de bluegrassgroep “Colebrook Road” hier met een song, die staat op hun album “On Time” zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Records.

“Colebrook Road werd opgericht in 2009 en vierde eind vorig jaar hun 10-jarig jubileum met het uitbrengen van hun derde album met als titel “On Time”. was formed in 2009 and celebrating their 10th anniversary.

Inmiddels staan drie songs van dit album in the Top 20 van de hedendaagse bluegrass overzicht in het “Roots Music Report”  .

De meeste songs van dit album zijn geschreven door de bandleden en het album “On Time” is verkrijgbaar op vinyl, CD, middels digital download, and by streaming. De groep bestaat uit Jesse Eisenbise op acoustische gitaar en met lead zang, Wade Yankey op mandoline, Joe McAnulty op viool met bariton zang, Mark Rast op banjo, dobro en baszang en tenslotte Jeff Campbell op staade bas en tenorzang.

Ter promotie van de bluegrassmuziek en de gecontracteerde groepen heeft de platenmaatschappij Mountain Fever Records zeer recent het verzamelalbum “Wintersingles 2020” uitgebracht met 14 songs, waaronder bovenvermelde artiesten en tal van andere bekende groepen.

Tijd om in dit bericht kennis te maken met de bluegrass groep “Colebrook Road” hier met de song “On Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu ver terug in de tijd naar 1950 voor de nr. 1 hit van Lefty Frizell “If You’ve Got the Money, I Got the Time”, “I Love You a Thousand Ways” en “Honky Tonk Stardust Cowboy”.

Deze songs staan op het omvangrijke verzamelalbum met als titel “Life’s Like Poetry”, bestaande uit 12 CD’s en een begeleidend boekwerk van 152 pagina’s uitgebracht door Bear Family Records.

De laatstvermelde song werd oorspronkelijk in 1971 op single uitgebracht door Columbia Records en vervolgens nog eens op het verzamelalbum The Complete Columbia Recording Sessions, Vol. 9 – 1968-1972.

Voor een groter exemplaar even aanklikken

De song “If You’ve Got the Money, I Got the Time”, dat werd in 1950 z’n eerste nr. 1 hit en gevolgd door ook nog de song “I Love You a Thousand Ways”. Deze song stond op de B-kant van de single en was door Lefty Frizzell geschreven voor z’n vrouw, nadat hij in de gevangenis had gezeten voor sex met een minderjarige.

Voor u als lezer van dit bericht nog een optreden van Lefty Frizzell in de show van Porter Wagoner met de song “If Yo’ve Got the Money, I Got the Money”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De single met de twee songs werd een zogenaamde “two-sided” smashhit.

In de begin jaren ‘50 werd Lefty Frizzell beschouwd als de enige countryzanger/schrijver, die maar enigszins in de buurt kwam van Hank Williams. In die jaren toerde hij zelfs met Hank Williams. Gedurende de begin jaren ‘50 was hij een gevierde en veel gevraagde countrymuziek artiest met veel optredens o.a. in The Grand Ole Opry en The Louisiana Hayride.

Ook de country hits bleven in 1952 komen met bijv. “How Long Will It Take (To Stop Loving You),” “Don’t Stay Away (‘Till Love Grows Cold)”, “Forever (And Always)” en”I’m An Old, Old Man (Try’n’a Live While I Can)”.

Ondanks z’n grote successen ging het bergafwaarts met Lefty Frizzell veroorzaakt door drankmisbruik en hoewel hij veel geld verdiende, gaf hij nog meer uit. Onderweg van de Lousiana Hayride in Shreveport naar een optreden in de staat Mississippi kreeg hij een auto ongeluk. In de jaren ‘60 had hij nog twee hits met “Saginaw Michigan” en “She’s Gone, Gone, Gone”.

Lefty Frizzell overleed in 1975 op 47-jarige leeftijd aan een zware beroerte. Z’n muzikale nalatenschap is middels dit bijzondere verzamelalbum “Life’s Like Poetry” met 12 CD’s + boekwerk fraai vorm gegeven.

Nog even terug naar een optreden van Lefty Frizzell twee jaar later nogmaals in The Porter Wagoner Show met de songs “She’s Gone, Gone”, “Saginaw Michigan” en “Always Late”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu naar de eind jaren ‘70 Dr. Hook & The Medicine Show met de songs “Cover of the Rolling Stone” , “Sylvia’s Mother” en “A Couple More Years”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Completely Hooked”, dat werd uitgebracht door EMI Music.

De band werd in 1969 opgericht door George Cummings, die zijn vrienden Dennis Locorriere, Ray Sawyer, Billy Francis uitgenodigd had. Aanvankelijk speelden ze aan de oostkust en in het middenwesten van de VS.

Toen ze een keer een naam moesten hebben voor een aanplakbiljet, bedacht Cummings ‘Dr. Hook & The Medicine Show: Tonic for the Soul’, geïnspireerd op de rondreizende medicijnshows van het oude Westen.

Echter, velen dachten dat Ray Sawyer Dr. Hook was, omdat zijn ooglapje (gevolg van een bijna-fataal auto-ongeluk in 1967) associaties opwekte met Kapitein Haak uit Peter Pan.

De keuze voor “Dr. Hook & The Medicine Show” in dit programma is een eerbetoon aan Ray Sawyer, die op 31 december 2018, een jaar geleden dus, overleed op 81-jarige leeftijd.

Nog even terug naar een recenter optreden van Dennis Locorriere in 2007 met de song “Couple More Years”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Sawyer & Dennis Locorriere

Terug in de tijd naar 1970 toen Dr. Hook werd gevraagd om twee nummers op te nemen voor de film “Who Is Harry Kellerman And Why Is He Saying Those Terrible Things About Me? en waarin Dustin Hoffman een singer-songwriter speelde, die door een zenuwinzinking werd getroffen.

“The Last Morning” (waarvan een nieuwe versie werd gemaakt voor het tweede album Sloppy Seconds) en Bunky and Lucille waren geschreven door Shel Silverstein (hofleverancier tijdens de eerste jaren, en tevens cartoonist en dichter) en gezongen door Dennis Locorriere.

De film, waarin de band ook te zien was, werd in 1971 uitgebracht; het was geen kaskraker maar leverde Dr. Hook wel een platencontract op.

Datzelfde jaar kwam het debuutalbum uit met de wereldhit “Sylvia’s Mother”. Het album “Sloppy Seconds” leverde de hit “The Cover Of The Rolling Stone” op en in dit nummer werd de draak gestoken met het idee, dat een muzikant pas succesvol is als hij op de voorkant van het toonaangevende’ muziekblad “Rolling Stone” staat. Uiteindelijk kwam Dr. Hook inderdaad on the cover of the Rolling Stone (nummer van 29 maart 1973), weliswaar als karikaturen.

In Engeland werd het nummer door de BBC als sluikreclame opgevat en daarom geboycot totdat er een aangepaste versie kwam onder de titel “On the Cover of the Radio Times” (BBCweekblad).

Nog even terug naar 1974 voor een optreden van Dr. Hook met de song “Cover of the Rolling Stone” in de Spotlight te Wenen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit rogramma met als eerste de countrygroep “Honky Tonk Men” uit de omgeving van Amsterdam en Hoorn met de song “One More Phonecall”.

Deze song staat op hun debuutalbum met 5 songs, dat op 30 oktober j.l. via Friendly Folks Records werd uitgebracht.

Vier muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Puttend uit de rijke historie van de rockabilly, country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonks (cafe’s) hun muziek van o.a Hank Williams, Lefty Frizzell, Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen.

De groep bestaat uit Stefan Witteman op gitaar met zang, Bert Boot eveneens op gitaar en met zang, Nico Druijf op contrabas met zang, Hans Snitselaar op drums en tenslotte Roland v. Beveren op pedalsteel gitaar.

Nico Druijf kennen wij natuurlijk in dit programma van z’n deelname in de “Old Time Stringband”, maar ook de andere musici hebben een rijke muzikale historie. Daarover de volgende keer wat meer informatie.

Tijd om eens kennis te maken met de “Honky Tonk Men” hier tijdens een optreden in Café Westerdok te Amsterdam met hun versie van Liz en Casey Anderson song “The Fugitive” zeer bekend van de vertolking door Merle Haggard & The Strangers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “My Heart Don’t Break No More” door Waylon hier met een song, die  staat op z’n album “Human” met 7 songs, dat op 29 november j.l. werd uitgebracht door WM Benelux BV.

Waylon nam het album op in Nashville TN, metlokale sessie-muzikanten. De nummers werden door band en zanger samen live ingespeeld.  Waylon gaf zaterdag, 30 november j.l., een tweede show van Waylon’s Top 1000 in Rotterdam Ahoy.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Waylon hier met de song “My Heart Don’t Break No More”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nog even terug naar een andere versie van “Sylvia’s Mother” nu door de Zweedsed groep “The Refreshments”.

Deze song staat op hun album “Straight Up”, dat in 2016 werd uitgebracht.

The Refreshments, zeer bekend in Zweden,  speelt een mix van rock `n roll, country, cajun en rhythm & blues.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar The Refreshments hier met hun vertolking van de song “Sylvia’s Mother”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Muziek, die precies past bij artiesten als Dave Edmunds, Nick Lowe, Mickey Jupp of Geraint Watkins.  The Refreshments hebben meerdere malen als begeleidingsband voor deze artiesten gefungeerd. Zoekt u iets op het gebied van de “Rock & Roll” dan is deze groep met meer dan 20 uitgebrachte albums iets voor U.

Toch ook nog even naar een optreden van The Refreshments met de Britse super-gitarist en rocker Albert Lee hier met de song “Let It Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het tijd voor onze uitsmijter, singer/songwriter Gary Carl uit Northeast Pennsylvania hier met de song “Ol’ GMC” , die staat op z’n album “The Whole Nine Yards” op 9 December j.l. in eigen beheer uitgebracht.

En dan is het ook tijd voor de laatste video-clip en kunt u luisteren naar Gary Carl met de eerste song, Ol’ GMC, van z’n album “The Whole Nine Yards”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 7‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Dave Adkins *** Country Sunday   ***   Better Days   *** Mountain Fever Records
 2. Volume Five *** Lonliness and Time   ***  For Those Who Care to Listen   ***   Mountain Fever Records
 3. Colebrook Road ***    To Love Again    ***   On Time   ***   Mountain Fever Records
 1. Lefty Frizzell *** If You’ve Got the Money, I’ve Got the Time   ***   Life’s Like Poetry   ***              Bear Family Records
 2. Lefty Frizzell *** I Love You a Thousand Ways   ***   Life’s Like Poetry   ***   Bear Family Records
 3. Lefty Frizzell *** Honky Tonk Stardust Cowboy   ***   Life’s Like Poetry   ***   Bear Family Records
 1. Dr. Hook & The Medicine Show *** Cover of the Rolling Stone   ***   Completely Hooked   ***   EMI
 2. Dr. Hook & The Medicine Show *** Sylvia’s Mother   ***   Completely Hooked   ***   EMI
 3. Dr. Hook & The Medicine Show *** A Couple More Years   ***   Completely Hooked   ***              EMI
 1. Honky Tonk Men *** One More Phonecall   ***   Honky Tonk Men   ***               Honky Tonk Men
 2. Waylon *** My Heart Don’t Break  No More   ***   WM Benelux
 1. The Refreshments ***   Sylvia’s Mother   ***   Straight Up   ***   Gamlestans Grammofonbolag
 2. Gary Carl *** Ol’ GMC   ***   The Whole Nine Yards   ***   Gary Carl

Be There Next Week, Same Time Same Frequencies

and via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *