If a Heart Could Tell

NUDIE - Remember This

De zomervakantie jammer genoeg voorbij, de scholen zijn weer begonnen en ook hier bij de lokale omroep Vrolek in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard” is uw presentator weer “live” in de studio aanwezig met aandacht voor de canadese zanger/gitarist Nudie met een drietal songs van z’n debuut-album “Remember This” met fraaie “Honky-Tonk”.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer met een drietals songs van het album “The Earls of Leicester”, dat halverwege deze maand officieel zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

Vervolgens ook aandacht voor het bijzondere album “Songs from My Mother’s  Hand” van de inmiddels 89-jarige Mac Wiseman.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng en deze keer door Wim Pols & The Country Trail Band met een song van hun nieuwe album “Through It All” en vervolgens ook nog Mark Blomsteel uit Rotterdam met zijn versie van de song “Someone Somewhere Tonight”.

Vervolgens gaan we naar Nashville TN voor de Billboard Hot Country Songs met Brad Paisley met een song van zijn nieuwe album “Moonshine in the Trunk”, het duo Florida Georgia Line met hun single “Dirt” en treedt Jason Aldean op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van zijn album “Burnin’ It Down”.

Jerry Douglas & The Earls of Leicester

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Big Black Train”, “I’ll Go Stepping Too” en de fraaie bluegrassgospel “Who Will Sing for Me” gespeeld en gezongen door “The Earls of Leicester”.

Deze songs staan op hun album met als titel de naam van de groep “The Earls of Leicester”, dat op dinsdag, 16 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

Het album is een eerbetoon aan de legendarische bluegrass artiesten Lester Flatt en Earl Scruggs is geproduceerd door de beroemde dobro-speler Jerry Douglass.

Naast talrijke IBMA (International Bluegrass MusicAssociation) Awards ontving Douglas o.a. tot dusver dertien Grammy Awards en werd hij in 2002, 2005 en 2007 door de Country Music Association uitgeroepen tot “Musician of the Year”.

Jerry Douglas stelde ook de zes-mans formatie “Earls of Leicester” samen bestaande uit meer dan uitstekende bluegrassmusici, waaronder Shawn Camp op gitaar met lead-zang, de bekende Nashville banjo-speler Charlie Cushman en de ervaren liedjesschrijver, multi-instrumentalist en tevens lid van de bluegrassgroep “Hot Rize”, Tim O’Brien, met zang en op de mandoline, violist Johnny Warren en tenslotte Barry Bales op de staande bas.

Barry Bales en Jerry Douglas kenden elkaar natuurlijk ook al van hun deelname aan  de meermalen onderscheiden bluegrassgroep “Alison Krauss & Union Station”.

“Jerry Douglas & The Earls of Leicester” een schitterend bluegrass album en eerbetoon aan “Lester Flatt & Earl Scrugs” vanaf dinsdag, 16 september a.s. in de handel verkrijgbaar.

Tijd om eens kennis te maken met “The Earls of Leicester” hier met de song “Who Will Sing for Me” tijdens een optreden in de bekende “Station Inn” in Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac Wiseman - Old Rattler

Dan nu naar een andere legendarische bluegrass en countryzanger/gitarist Mac Wiseman hier met de grappige song “Old Rattler” , het dramatische verhaal van  “The Wreck of the Number Nine” en “When It’s Lamp Lighting Time in the Valley”.

Deze songs staan op z’n nieuwste album met de titel “Songs from My Mother’s Hand”, dat op dinsdag, 23 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Wrinkled Records.

In dit album gaat de inmiddels 89-jarige Wiseman terug naar Crimora Virginia gedurende de jaren ’30, toen hij als 10-jarige jongen in het gezin van de Wisemans samen met moeder Ruth luisterde naar hun Victrola-radio en waarbij z’n moeder de liedteksten van de folksongs in speciale liedjesboeken opschreef.

Mac Wiseman - Songs from My Mother's Hand

In juni van dit jaar verzamelde Mac een aantal vrienden om zich met, waaronder de Jimmy Caps, bassper Mark Fain, multi-instrumentalist Justin Moses, harmonica-speler Jelly Roll Johnson, Alisa Jones-Wall op de dulcimer en gitarist Thomm Jutz met tenslotte vokale ondesteuning door de 23-jarige bluegrasszangeres Sierra Hull.

Met z’n allen maakten ze rondom Mac Wiseman met z’n 89-jarige oude-stem vol emotie, wellicht z’n meest bijzondere opnames in z’n ruim 68-jarige carriere.

Een eerbetoon en herinneringen aan z’n moeder eigenlijk, Mac Wiseman hier met z’n “Old Songs from My Mother’s Hand” een juweeltje om te bewonderen en snel in huis te halen.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om kennis te maken met de 89-jarige Mac Wiseman en de introductie van z’n bijzondere album “Songs from My Mothers Hand”. Een muzikale ansichtkaart uit het verre verleden zeer fraai “opgepoetst” en verstuurd door de “Voice of the Heart”.

Deze video-clip moet u echt nog even bekijken. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

NUDIE - Walking the Streets

Vervolgens gaan we van Virginia naar  de provincie Prince Edward Island in Canada voor Nudie hier met de songs “Walking the Streets”, I’m Tired of Living with You” en “If a Heart Could Tell”.

 Deze songs staan op z’n album “Remember This”, dat eind vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht. Nudie wordt in de song “If a Heart Could Tell”  vokaal bijgestaan door Molly Rankin.

Zoals reeds in de aankondiging vermeld komt Nudie uit Charlottetown, de hoofdstad van de canadese provincie Prince Edward Island.

Don't Be Square! Just Go There!

De promotie van zijn muziek in Europa wordt verzorgd door het Zweedse bedrijf “Hemifrån”van Peter Holmstedt. Voor meer fraaie informatie over tal van Amerikaanse singer/songwriters en natuurlijk ook een aantal Scandinavische musici in de folk en Americana sfeer moet u echt even zijn website bezoeken!

Nudie is natuurlijk z’n artiesten naam afkomstig van de bekende Nudie Cohn, een Amerikaanse mode-ontwerper van Joods-Oekrainse afkomst, die zich in de jaren ‘60 en later samen met z’n schoonzoon specialiseerde in het ontwerpen en maken van extra-vagante en flamboyante kleding voor artiesten uit de muziek en film -wereld, zoals Hank Williams, Elvis Presley, Johnny Cash en Porter Wagoner.

NUDIE and The Turks

Voor 2012 maakte Nudie samen met de Canadese groep “The Turks” een aantal albums en waren vaak op tournee, maar in 2012  ging Nudie op de solo-tour en nu dus met z’n fraaie debuutalbum “Remember This”.

Voor meer informatie gewoon even naar z’n website.

U kunt ook nog even kennismaken met Nudie, die tijdens een ontmoeting  met The Great Canadian Journey op Prince Edward Island nog een een klein optreden verzorgde met de song “I’ve Been Here Before”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Trail Band - Just Over in the Gloryland

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma aandacht voor het nieuwe album van Wim Pols & The Country Trail Band” hier met de bekende James W. Acuff song “Just over in the Gloryland”.

Deze song staat op hun album “Through It All” – “The Country Trail Band Plays Homecoming Hits”, dat in mei van dit jaar is uitgebracht door Living Water Music.

Een fraai album met schitterende countrygospelmuziek, bestaande uit 21 songs, dus een album gevuld van het gaatje tot de rond.

Voor u ook nog even de Country Trail Band hier met de song “Just a Little Talk with Jesus”, een eveneens heel bekende countrygospel song uit het verleden bekend geworden van de vertolking door o.a The Stanley Brothers en ook Elvis Presley, maar die niet staat op het fraaie album “Through It All”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Mark Blomsteel - Someone Somewhere Tonight

Vervolgens “Somesone Somewhere Tonight” door Mark Blomsteel hier met een song, die staat op z’n nieuwe album “Crank It”,  dat in de loop van deze maand zal worden gepresenteerd.

Deze song staat tevens op het verzamelalbum “Dutch Country Music 2014”, een fraai dubbelalbum, dat door de Dutch Country Music Association ter promotie van de nederlandse countrymusici en muziek is uitgebracht. Voor meer informatie gewoon even naar de website van de DCMA en kunt u zich gelijk aanmelden als countrymuziek liefhebber.

Inmiddels is trouwens van het album “Crank It” nog de song “Different Just the Same” als tweede single uitgebracht.

U kunt hier ook nog even kijken naar een slide-show van Mark Blomsteel hier met de song “Someone, Somewhere Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley & Carrie Underwood - High Life

Dan nu op naar de Amerikaanse BillBoard Hot Country songs met als eerste Brad Paisley hier met de song “High Life”, die staat op z’n nieuwe album “Moonshine in the Trunk” of wel “Illegaal gestookte drank in de achterbak” een toch typische countrytitel.

Brad Paisley wordt in deze song nog vokaal bijgestaan door Carrie Underwood.

Het is inmiddels z’n 10e studio album, dat op 25 augustus j.l. werd uitgebracht door Arista Nashville, die waarschijnlijk meer aan de verwachtingen van de gemiddelde countrymuziek liefhebber zal voldoen dan z’n vorige “Wheelhouse” album, waarvan er trouwens toch in de eerste week na de presentatie ruim 100.000 exemplaren werden verkocht.

“Moonshine in the Trunk” met 14 songs, waarvan de vakantiesong “River Bank” al in het “American Bill Board Hot Country Songs” overzicht staat, maar waarin ook deze grappige “High Life” en de fraaie love-song “Perfect Storm” ongetwijfeld zullen verschijnen.

Voor u als lezer van dit bericht om nog even te luisteren naar Brad Paisley hier met de song “High Life” en tegelijkertijd de grappige tekst te kunnen lezen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida GeorgiaLine - Dirt

Vervolgens in het programma “Country Music Round-Up” “Dirt” door het duo “Florida Georgia Line” hier met een song, die staat op hun album “Anythin Goes”, dat op 14 oktober a.s. zal worden uitgebracht door Republic Nashville.

“Dirt” is inmiddels als single verkrijgbaar en staat hoog genoteerd in “American Billboard Hot Country Songs”.

Brian Kelley and Tyler Hubbard of wel “Florida Georgia Line” hebben met hun vorige album “Here Comes the Good Times”, dat in 2012 werd uitgebracht veel success geboekt en ook deze song “Dirt” beloofd zeker weer erg veel goeds.

Natuurlijk ook nog even de fraaie video-clip van Brian Kelley and Tyler Hubbard hier met de song “Dirt”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jason Aldean - Bringin' It Down

En dan is het nu ook alweer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Jason Aldean, hier met de titelsong van z’n album “Burnin’ It Down”, dat werd uitgebracht door Broken Bow Records.

Deze song staat op dit moment op de nummer 1 plek van de American Billboard Hot Country Songs.

Tot slot nog Jason Aldean hier met z’n nr. 1 Hot Country Song van deze week “Burnin’ It Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 2 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Sep. 6 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek http://content.streamone.nl/livestream/j7DfTzx3Sd.asx

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel album   ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Earls of Leicester   ***   Big Black Train   ***   The Earls of Leicester   ***   Rounder Records

3. The Earls of Leicester   ***   I’ll Go Stepping Too   ***   The Earls of Leicester   ***   Rounder Records

4. The Earls of Leicester   ***   Who Will Sing for Me   ***   The Earls of Leicester   ***   Rounder Records

5. Mac Wiseman   ***   Old Rattler   ***   Songs from My Mother’s Hand   ***   Wrinkled Records

6. Mac Wiseman   ***   The Wreck of the Number Nine   ***   Songs from My Mother’s Hand   ***   Wrinkled Records

7. Mac Wiseman   ***   When It’s Lamp Lighting Time in the Valley   ***   Songs from My Mother’s Hand   ***   Wrinkled Records

8. Nudie   ***    Walking the Streets   ***   Remember This   ***   Nudiemusic

9. Nudie   ***   I’m Tired of Living with You   ***   Remember This   ***   Nudiemusic

10. Nudie   *** If a Heart Could Tell   ***   Remember This   ***   Nudiemusic

11. Wim Pols & The Country Trail Band   ***  Just Over in the Gloryland   ***   Through It All   ***   Living Water Music

12. Mark Blomsteel   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Crank It   ***   Mark Blomsteel

13. Brad Paisley   ***   High Life   ***   Moonshine in the Trunk   ***   Arista Nashville

14. Florida Georgia Line   ***   Dirt   ***   Anything Goes   ***   Republic Nashville

15. Jason Aldean   ***   Burnin’ It Down   ***   Burnin’ It Down   ***   Broken Bow Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *