A Merry Christmas & a Happy New Year

A Merry Christmas & a Happy New Year

In deze donkere van december en zo vlak voor de Kerstdagen besteden we natuurlijk veel aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende songs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders” bijzondere Kerstmuziek in bluegrass stijl door Carolina Road, the Stony Point Quartet, Billy Boone Smith en Nothing Fancy.

Vervolgens John Prine, die alles onder controle heeft, een bijzonder fraaie instrumentale uitvoering van “Silver Bells” door Ben Keith en heel bijzonder is ook de versie van “Blue Christmas” door Elvis Presley & Martina McBride

Dan meer richting hedendaagse countrymuziek met o.a. Brooks & Dunn en uit Canada Michelle Wright met haar versie van de bekende “White Christmas”.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio.

Daarna gaan we gewoon door met Nederlandse country in Kerstsfeer met Cash on Delivery en Change of Key met hun mooie Kerst single “A Noël to Remember”

Dan terug naar de US of A met Doug Stone met zijn versie van “All I Want for Christmas Is You” vervolgens een bijzondere uitvoering van “Blue Christmas” door pedal-steel gitarist Ben Keith tezamen met een aantal vrienden en met vanavond tot slot een zeer bijzondere uitsmijter,  Neil Young met koor.

Voor de verandering eens een start van dit weblogbericht met een video-clip van The Father of Bluegrass, Bill Monroe, hier tezamen met “The Bluegrass Boys” tijdens de Bill Emory TV-Show hier met de song “Christmas Time’s A- Comin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lorraine Jordan and Carolina Road - Christmas in Carolina

We begonnen het programma trouwens met de titelsong van het album “Christmas in Carolina” geschreven door Dixie Hall, maar hier gezongen en gespeeld door Lorraine Jordan & Carolina Road.

Een fraai album geheel in Kerstsfeer met 18 songs in 2008 uitgebracht door Blue Circle Records.

De groep bestaat uit Lorraine Jordan op mandoline, Jerry Buttler hier met lead-zang, Todd Meade op de bas, Josh Goforth op gitaar, viool en met achtergrondzang en Ben Greene op de banjo eveneens met achtergrond zang. Lorraine maakt ook deel uit van de zeer succesvolle bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass”.

Stoney Point Quartet - Oh Christmas Candle

Dan in dit programma ook nog de Kerstsong “Oh Christmas Candle” geschreven door Tom T. Hall maar hier gezongen en gespeeld door het Stony Point Quartet. Dit lied staat op hun album “Christmas Time Back Home” dat in 2003 in een beperkte oplage werd uitgebracht door Cracker Barrel Records. Inmiddels bijna niet meer te verkrijgen uitsluitend nog als “Collector’s Item” met Dudley Connell op gitaar met zang, Billy Lux op de bas met zang, Ron Stewart op de banjo en viool, David McLaughlin en Linda Lay met zang.

Billy Boon Smith - Walking Trough Bethlehem

Vervolgens “Walking Through Bethlehem” door Billy Boone Smith hier met een song, die staat  op een verzamelablum met 14 liedjes in de Kerstsfeer, uitgebracht door Good Home Grown Music van de bekende schrijvers Tom T. en Dixie Hall.

Billy Boone Smith op rhythm-gitaar met lead-zang, Robert Bowlin eveneens op gitaar, Shad Cobb op viool en Terry Smith op de bas. Terry Smith is ook de basspeler van de bekende bluegrassgroep “The Grascals”.

We blijven nog even in Bethlehem in het bijzondere kerstlied “Take a Walk Through Bethlehem” door Trisha Yearwood middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

A Nothin' Fancy Christmas - We Wish You a Merry Christmas

In navolging van tal van andere groepen heeft ook de bluegrassgroep “Nothin’ Fancy” dit jaar 2013 nog een Kerstalbum uitgebracht via Virginia Dreams Records.

Het album bevat 12 traditionele Kerstsongs en waaronder ook “Go Tell Irt on the Mountain” en “We Wish You a Merry Christmas”.

En u heeft het natuurlijk kunnen horen, dat ook de groep “Nothin’ Fancy” uit de Shenandoah Valley Virginia de luisteraars van dit programma “Countrymusic Round-Up” “Prettige Kerstdagen & een gelukkig Nieuwjaar” toewensen.

Elvis Presley & Martina Mcbride - Blue Christmas

Christmas” door Elvis Presley en Martina McBride hier met een song, die staat op het album “Elvis Presley Christmas Duets” op 14 okotber 2008 uitgebracht door Sony Legacy.

Een heel bijzonder album met de mooiste Kerstsongs van Elvis en door Elvis met daaraan vrijwel vlekkeloos toegevoegd de zang van hedendaagse countryzangeressen als ook Carrie Underwod, Wynonna Judd, Sara Evans, Amy Grant en Gretchen Wilson.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de video-clip van Elvis & Martina Mcbride met de song “Blue Christmas’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine - Everything Is Cool

Dan gaan we nu door naar de Midwest met een bijzonder onderkoelde humoristische Kerstsong door zanger/schrijver/gitarist John Prine “Everything Is Cool”(Everything’s Okay Why Just Before Christmas My Baby Went Away) en dat staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy”.

Ik heb het album al jaren in m’n bezit, een album met slechts 8 tracks, waarvan 3 “live’ opnames van “All the Best” , If You Were the Woman and I Was the Man” en “Christmas in Prison” en nog steeds zeer de moeite waard om naar te luisteren.

Voor de lezer van dit bericht nog de gelegenheid om aanwezig te zijn bij een “live” optreden van John Prine met z’n song “Everything Is Cool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Broks & Dunn - Hangin''Round the Mistletoe

Dan nu naar de meer hedendaagse Kerstcountry songs met het duo “Brooks & Dunn” hier met de song “Hangin’ ‘Round The Mistletoe” en die staat op hun speciale Kerstalbum “It Won’t Be Christmas Without You” met 11 songs en die in 2002 werd uitgebracht door Arista Nashville.

Na bijna 20 jaar succesvolle samenwerking als “Brooks & Dunn” hebben zij in 2010 afscheid genomen van het publiek als “duo”.

Als verrassing voor u nog een optreden van Brooks & Dunn hier met de titelsong van hun album “It Won’t Be Christmas Without You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Keith & Friends - Silver Bells

Vervolgens in het programma de bekende “Silver Bells” in een toch wel heel romantische instrumentale versie door steelgitarist Ben Keith.

Deze uitvoering staat op het album “Christmas at the Ranch” een bijzonder Kerstalbum met veel en uitstekend steelgitaarwerk van Ben Keith, die sinds 1971 heeft samengewerkt met Neil Young, maar op 26 juli 2010 op 73-jarige leeftijd overleed op z’n Ranch in Woodside Californie.

Een bijzonder album oorspronkelijk in 1994 uitgebracht met de titel “Seven Gates: A Christmas Album”, maar vorig jaar opnieuw “geremastered” door Vapor Records uitgebracht.

Voor de lezer een andere maar ook leuke versie van “Silver Bells” hier door Sir Terry Wogan en Aled Jones. U moet echt even kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Michelle Wright - White Christmas

En dan Michelle Wright met haar versie van “White Christmas”, die staat op haar album “A Wright Christmas” in oktober 2008 uitgebracht door Savannah Music.

Voor u als lezer natuurlijk ook nog een leuke video-clip van Michelle Wright hier met de song “I Know Santa’s Been Here” van haar vermelde Kerstalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een “Wright Christmas”, het eerste Kerstalbum van de Canadese countryster Michelle Wright, in het recente verleden reeds meerdere malen uitgeroepen tot Canadese countryzangeres van het Jaar.

Een album met 12 Kerstsongs met een aantal traditionele songs in een verrassende nieuwe versie en een aantal songs uit deze donkere december periode van haar keuze en een originele Kerstsong.

Toch ook nog even een fraaie muzikale countrymusic clip van Michelle Wright hier met de song “Take It Like a Man”, die o.a. staat op haar album “Now & Then”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - December

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek in Kerstsfeer met om te beginnen Cash on Delivery hier met de song “December”.

Deze song staat staat op het verzamelalbum “The Best of Country Christmas”, dat in 1999 werd uitgebracht door Mirasound Red Hat.

Een verzamelablum met tal van andere bekende Nederlandse countrymusici uit die tijd zoals Jany Szabo, Savannah, Frank Jansen en 4 Wheel Drive.

Voor u als lezer hier een andere maar zeer bekende uitvoering van “December” door Merle Haggard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - A Noel to Remember

Natuurlijk in dit programma zo vlak voor Kerst ook speciale aandacht de succesvolle Goudse countrygroep “Change of Key” hier met hun “A Noel to Remember”, dat vorig jaar door hen als single werd uitgebracht.

Op woensdag, 25 december  1ste Kerstdag vanaf 17.00 treedt “Change of Key” op tijdens een kerstbuffet in het mooiste theater van de Krimpenerwaard, Theater “Concordia” in Haastrecht.

Het repertoire tijdens deze dag zal wezenlijk verschillen van het “normale” repertoire.

Natuurlijk komen Kerst melodieën uit binnen- en buitenland aan bod en wordt country muziek niet vergeten, maar het trio beschikt ook over een uitgebreide keuze van andere muziek: easy listening tot up tempo, van rumba tot foxtrot e.v.a.

Voor meer informatie even deze flyer raadplegen! Een Kerst om te onthouden!

Voor degenen, die jammer genoeg niet bij dit Kerstconcert aanwezig kunnen zijn, toch ook nog even ter herinnering  de mededeling, dat volgens de inmiddels de fraaie traditie de laatste zondagmiddag van de maand en dat is in deze maand december, n.l. 29 december vanaf 15.00 tot 18.00″ “Change of Key” weer een fraai countrymuziek concert zal verzorgen met ongetwijfeld ook weer (een) muzikale gast(en)

Ook nog even iets meer informatie over 29 december a.s. Gewoon even doorschakelen/Jus Use the Link!

Dus voor een gezellige en fraaie countrymuziek zondagmiddag, 29 december – Cafe Concordia te Haastrecht – The Place to Be.

Maar voor die tijd nog even luisteren naar Change of Key met hun fraaie “A Noël to Remember”.

 Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Stone - All I Want for Christmas Is You

Dan nu terug naar Nashville TN met Doug Stone met de song “All I Want for Christmas Is You”.

Deze zanger/schrijver/gitarist uit Newnan Georgia, die vooral in de jaren 90 veel succes boekte met hedendaagse countrymuziek en tal van mooie albums maakte.

Vooral met vooral z’n eerste “Doug Stone Album” , z’n 2e  album “I thought It Was You” en in 1993 z’n 3e “From the Heart” was hij erg succesvol.

In 1992 bracht hij nog z’n speciale Kerstalbum met de titel “The First Christmas”, waar op deze song dus staat.

Voor de lezer nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Doug Stone hier met de song “Sailing Home fo Christmas”, die staat eveens staat op z’n  Kerstalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Keith - Blue Christmas

Vervolgens nogmaals een eenzame Kerst “Blue Christmas” in een zeer bijzondere uitvoering door Ben Keith  op steel-gitaar met tal van vrienden.

In dit programma was hij ook al aanwezig met de instrumentale versie van “Silver Bells”. Deze twee tracks, die staan op het album “Christmas at the Ranch” in 2008 uigebracht door Vapor Records/

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar Ben Keith & Friends hier met hun versie van “Blue Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Keith & Neil Young - Last Performance on Stage 2009

Dan een passend slot in Kerstsfeer van deze voorlaatste uitzending van uw “Countrymusic Round-Up” verzorgd door  Ben Keith met Neil Young in de hoofdrol met zang en op gitaar met z’n jongerenkoor met de song “Greensleeves”.

U kunt als lezer nog luisteren naar Neil Young tijdens een optreden met de song “Greensleeves”, die ook bekend staat onder de naam “What Child Is This”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 17 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 21 ‘13 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel album   ***                Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. Loraine Jordan & Carolina Road   ***                Christmas in Carolina   ***   Christmas in Carolina   ***   Blue Circle Records

3. Stoney Point Quartet   ***   Oh Christmas Candle   ***   Christmas Time Back Home   ***   Cracker Barrel Records

4. Billy Boone Smith   ***   Walking through Bethlehem   ***   Christmas Sampler   ***   Good Home Grown Music

5. Nothing Fancy   ***  Go Tell It On The Mountain   *** A Nothin’ Fancy Christmas   ***   Virginia Dreams Records

6. Nothing Fancy   ***  We Wish You a Merry Christmas   *** A Nothin’ Fancy Christmas   ***   Virginia Dreams Records

7. John Prine   ***   Eveything Is Cool   ***   John Prine Christmas   ***   Oh Boy

8. Elvis Presley & Martina McBride   ***   Blue Christmas   ***   Elvis Presley Christmas Duets   ***   Sony Legacy

9. Brooks & Dunn   *** Hangin’’Round the Mistletoe   ***   It Won’t Be Christmas Without You   ***   Arista Nashville

10. Ben Keith   ***   Silver Bells   ***   Christmas at the Ranch   ***   Vapor Records

11. Michelle Wright   ***   White Christmas   ***   A Wright Christmas   ***   Savannah Music

12. Cash on Delivery   ***   December   ***   The best of Country Christmas   ***   Mirasound/Red hat

13. Change of Key   ***   A Noël to Remember   ***   X-Mas single    ***   Change of Key/MKCC

14. Doug Stone   ***   All I Want for Christmas Is You   ***   The First Christmas   ***   Epic/Sony

15. Ben Keith   ***   Blue Christmas   ***  Christmas at the Ranch   ***   Vapor Records

16. Ben Keith ft. Neil Young & Choir   ***   Greensleeves   ***   Christmas at the Ranch   ***   Vapor Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *