I Need a Shoulder to Cry On

Heather Myles - I Need a Shoulder to Cry On

In dit programma een aantal opnames van een “live” optreden van Heather Myles in haar eigen TV-show “Tru Country” en dat betekent fraaie Honky Tonk countrymuziek uit Bakersfield Californie.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door het gelegenheidsduo Junior Sisk & Joe Mullins met een drietal songs van hun album “Bluegrass Hall of Fame” gevolgd door The Bluegrass Martins met een tweetal songs van hun nieuwe bluegrass gospel album “Turn Back the Years”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor een belgisch/nederlandse inbreng met deze keer nog eens aandacht voor Robby Longo en uit Gouda de succesvolle groep “Change of Key”.

Dan weer terug naar hedendaagse countrymuziek van de overkant van de “Big Spash” met o.a. uit Nashville Brad Paisley met de song “The Mona Lisa” van z’n nieuwe album “Wheelhouse”, gevolgd door Ronnie Dunn met z’n single “IWish I Still Smoked Cigarettes”, uit Canada Chad Brownlee met eveneens z’n single “Where the Party At?” en treedt Clare Bowen uit de ABC TV serie “Nashville” tenslotte op als uitsmijtster van dit programma met de song “Crazy Tonight”.

Junior Sisk & Joe Mullins - I'll Be There Mary Dear

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Brand New Shoes”, “Greenville Trestle High” en “ I’ll Be There Mary Dear” gezongen en gespeeld door Junior Sisk & Joe Mullins.

Deze song staan op hun album “Hall of Fame Bluegrass” op 22 oktober van dit jaar uitgebracht door Rebel Records.

Een fraai eerbetoon aan de leden van de International Bluegrass Music Association “Bluegrass Hall of Fame”, onderwie J.D. Crowe, Doyle Lawson, Doug Dillard, Tom Gray, Bill Clifton en sedert dit jaar Tony Rice en Paul Warren.

Terug naar Junior Sisk en Joe Mullins, die tijdens de IBMA Award Gala ook nog werden onderscheiden, want Sisk werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”, terwijl de tekst behorende bij het album “They‘re Playing My Song” van Joe Mullins & the Radio Ramblers werd uitgeroepen tot  “Best Liner Notes for a Recorded Project” van de hand van  Fred Bartenstein.

Joe Mullins & The Radio Ramblers - They Are Playing My Songs

Junior Sisk en Joe Mullins allebei opgegroeid in traditonele bluegrass families hebben apart van elkaar een mooie carriere met nationale en internationale erkenning in deze muziek gevestigd.

In dit fraaie album tonen zij hun waardering aan hun leermeesters uit de “Eerste Generatie”, die de basis hebben gevormd voor de huidige levendige bluegrasswereld.

De eerste leden van de “International Bluegrass Music Hall of Fame” werden 1991 opgenomen met natuurlijk de giganten uit het verleden zoals Bill Monroe, Lester Flatt & Eral Scruggs en The Stanley Brothers

Sedert die tijd zijn in totaal meer dan 28 musici toegevoegd aan deze prestieuze lijst en op de een of andere manier hebben Sisk & Mullins kans gezien om in dit album niet minder dan 24 van de 28 bluegrass grootheden te eren.

Tijd voor de eerste video-clip in de vorm van een “slide”-show voor de lezer van dit bericht en kunt u ook nog even luisteren naar Junior Sisk en Joe Mullins hier met de song “I’ll Be There Mary Dear”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bluegrass Martins - Turn Back the Years

Dan nu naar de mid-west voor The Bluegrass Martins uit Jefferson City aan de Mighty Missouri hier met de songs “Deacon Brown” en “Turn Back the Years”.

 Deze songs staan op hun album met de titel “Turn Back the Years”, dat door de Bluegrass Martins in september van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht. Een album met 14 songs allemaal in de bluegrass gospel sfeer.

The Bluegrass Martins, dat kan bijna niet missen, is een familiegroep bestaande uit drie zussen, twee broers met hun vader als bassist.

In de mid-west hebben zij een grote bekendheid opgebouwd en inmiddels al een aantal jaren door de SPBGMA Mid-West met Awards gehonoreerd.

In 2009 en dit jaar 2013 werden zij door deze society uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year” en zij ontvingen ook al 9 maal de Award “Instrumental band of the Year”.

SPBGMA—Society for the the Preservation of Bluegrass Music of America.

The Bluegrass Martins

Nog even voor de volledigheid de groep heeft inmiddels vijf albums, waaronder ook een Kerstalbum uitgebracht en bestaat uit Dale Martin op lead-gitaar en lead-zang, z’n zus Janice op de banjo, Jeana op viool met leadzang, Larita, een van de weinige dobrospeelsters in de bluegrasswereld. Zij werd in 2007 door de SPBGMA uitgeroepen tot “Dobroplayer of the Year”, dan vervolgens vader Elvin op de bas en de jongste zoon Lee op de mandoline.

De drie vermelde zussen hebben ook deelgenomen aan het album “Bluegrass Bouquet” door de “Daughters of Bluegrass” (Blue Circle Records).

Dit album, dat werd uitgebracht in 2008, werd in 2008 tijdens het IBMA Award Festival uitgeroepen tot “Recorded Event of the Year in 2009.

Aan dat album werkten tal van bekende vrouwelijke bluegrass musici mee onder wie ook Sonya Isaacs, Sierra Hull, Dale Ann Bradley, Kristin Scott Benson en vele andere

De Bluegrass Martins wordt tijdens concerten zo nu en dan uitgebreid met nog een andere en jongste zus, namelijk Anne, die niet alleen op viool speelt maar daar zo nu en dan ook bij danst.

The Bluegrass Martins hier met hun gospelalbum “Turn Back the Years” zeker de moeite waard.

Voor u ook de mogelijkheid om eens kennis te maken met The Bluegrass Martins hier met de song “Hey You Lonesome” tijdens een “live” optreden ide “Royal Theater” in Versailles, Missouri op 10 maart 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heather Myles & James Hand at the Broken Spoke

Heather Myles & James Hand

Dan nu iets heel anders op naar Californie en The Bakersfield sound met Heather Myles tijdens een “live” optreden met de song “Sweet Talk Good Lies” gevolgd door “I Need a Shoulder to Cry On” en “One Man Woman Again”.

Deze songs staan op haar album “Live on TruCountry” op 16 juli van dit jaar uitgebracht door Floating World Records.

Heather heeft haar eigen TV-show in de V.S. met als titel “Tru Country”, waarin zij niet alleen zelf optreedt, maar ook jong talent introduceert en natuurlijk ook gasten ontvangt zoals bijvoorbeeld op dit album countryzanger/schrijver Justin Trevino

Even een beetje reclame maken voor “Tru Country” op de Texas Tour met o.a. medewerking van de Texaanse countryzanger/gitarist James Hand!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album bestaat uit een CD met 23 songs opgenomen tijdens vier sessies en vervolgens ook nog een fraaie DVD met TV opnames van de vermelde optredens.

Natuurlijk veel zelf geschreven songs, maar ook vertolkingen van songs van Marty Robbins, de eerder vermelde Justin Trevino, Web Pierce en Stonewall Jackson

Heather wordt wel eens beschrevenals e vrouwelijke Dwight Yoakam, maar “Koningin van de Honky Tonk” lijkt mij meer op z’n plaats.

De fraaie album met zoals gezegd een DVD boordevol country en de daarbij behorende fraaie DVD vormen een welkome aanvulling van haar inmiddels grote verzameling countrymuziek albums.

Heather Myles - I Need a Shoulder to Cry On.

Heather is ook geen onbekende hier in Europa vooral in Engeland maar ook in Nederland treedt zij regelmatig op.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar “I Need a Shoulder to Cry On”. Deze versie staat op haar studio-album “In the Wind” in 2011 uitgebracht door de Ah Ha Music Group.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Robby Longo - Let Your Love Flow

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlands/belgische inbreng in dit programma met deze keer nog eens aandacht voor de belgische countryzanger Robby Longo hier met de song “C’est l Vie ( You Never Can Tell).

Eigenlijk een heel bekende rocknummer van Chuck Berry en vele malen “gecovered” door o.a. Bruce Springsteen, Emmylou Harris en singer/songwriter John Prine.

Deze versie van Robby Longo staat op z’n album Country Man” zeer recent uit gebracht door ARS Entertainment Belgie.

Voor Robby Longo hier tijdens een “live” optreden met de song “Let Your Love Flow” kunt u natuurlijk gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - A Noel to Remember

Vervolgens “One of Those Places” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun bekende “Award” album “When Music Calls MY Name”, die bestaat uit twee CD’s.

Deze song staat op het tweede album, waarop de groep elektrisch speelt, terwijl op de eerste CD akoestisch wordt gespeeld.

Natuurlijk speciaal in dit programma vanwege hun vele activiteiten in de regio met o.a op 1ste Kerstdag hun muzikale bijdrage in Kerstsfeer tijdens een Kerstbuffet in Theater Country Cafe Concordia te Haastrecht.

Voor meer informatie hierover kunt u natuurlijk even hun flyer raadplegen!

Natuurlijk ook nog de voortzetting van inmiddels een mooie  traditie op laatste zondagmiddag van de maand, dus 29 december a.s., waarbij u weer aanwezig kunt zijn bij een optreden van “Change of Key” ongetwijfeld weer met een aantal muzikale gasten.

Pure promotie van de countrymuziek in Concordia’s Country Café op zondagmiddag, 29 December in Haastrecht. Zorg dat u erbij bent!

Maak van 1ste Kerstdag in theater Concordia te Haastrecht  “A Noël To Remember” door Change of Key.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - The Mona Lisa

Dan nu snel door naar Nashville Tn voor Brad Paisley hier met de song “The Mona Lisa”, die staat op z’n album Wheelhouse dat in april van dit jaar werd uitgebracht door Arista Nashville.

En voor de liefhebbers opgelet. Er bestaat naast de normale CD ook nog een “deluxe” versie met 21 tracks.

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Brad Paisley tijdens het CMA Award Gala 2013 met de song  “The Mona Lisa” kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ronnie Dunn - I Wish I Still Smoked Cigarettes

Vervolgens “I Wish I Still Smoked Cigarettes” door Ronnie Dunn hier met z’n single , die zeer recent is uitgebracht door z’n label “Little Will-E Records.

Dit is de tweede single van z’n binnenkort te verwachten nieuwe album.

Ooit befaamd van het duo “Brooks & Dunn”, die tal van schitterende countrymuziek albums heeft uitgebracht,maar die in 2009 uit elkaar gingen om op de solotour verder te gaan.

In 2011 bracht Ronnie Dunn nog via Arista Nashville een album uit met zijn naam als titel, terwijl Kix Brooks in 2012 het album “New to This Town” eveneens via Arista Nashville uitbracht.

Ronnie Dunn hier in de studio van de radioshow “Big D & Bubba” uit Baton Rouge LA met een akoestische versie van z’n song “I Wish I Still Smoke Cigarettes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chad Brownlee - Where the Party At?

Dan gaan we nu naar Vancouver British Columbia voor countryzanger en ex-ijshockeyer Chad Brownlee in dit programma met z’n single “Where the Party At?”, die is uitgebracht door MDM Recordings.

Hij heeft inmiddels een aantal countrymuziek albums uitgebracht, waarbij “Love Me or Leave Me” in 2013 voor de JUNO Awards was genomineerd als “Album of the Year”.

Voor u als lezer nog een fraaie video-clip van Chad Brownlee hier met z’n song “Where the Party At?”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Claire Bowen as Scarlett O'Connor in

En dat is het al weer tijd voor onze uitsmijtster de Australische Clare Bowen, die op dit moment als Scarlett O’Connor in de ABC Serie Nashville niet alleen een mooie filmrol vervult, maar tevens als zangeres deze song “Crazy Tonight” voor haar rekening neemt.

De song is als single uitgebracht door Big Machine Records.

Tot slot kunt u nog even kijken en luisteren naar een scene uit de “Nashville” serie met Clare Bowen hier met de song “Crazy Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: dec.10 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op dec.14 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. Junior Sisk & Joe Mullins   ***   Brand New Shoes  ***   Hall of Fame Bluegrass   ***   Rebel Records

2. Junior Sisk & Joe Mullins   ***   Greenville Trestle High   ***   Hall of Fame Bluegrass   ***   Rebel Records

3. Junior Sisk & Joe Mullins   ***   I’ll Be There Mary Dear   ***   Hall of Fame Bluegrass   ***   Rebel Records

4. Bluegrass Martins   ***   Deacon Brown   ***   Turn Back the Years   ***   Bluegrass Martins

5. Bluegrass Martins   ***   Turn back the Years   ***   Turn Back the Years   ***   Bluegrass Martins

6. Heather Myles   *** Sweet Talk Good Lies   ***   Live on TruCountry   ***   Floating World Records

7. Heather Myles   *** I Need a Shoulder to Cry On   ***   Live on TruCountry   ***   Floating World Records

8. Heather Myles   ***   One Man Woman Again   ***   Live on TruCountry   ***   Floating World Records

9. Robby Longo   ***     C’est la Vie (You Never can Tell)   ***   Country Man   ***   ARS Entertainment Belgium

10. Change of Key   ***   One of Those Places   ***   When Music Calls My Name   ***               Change of Key

11. Brad Paisley   ***   The Mona Lisa   ***   Wheelhouse   ***                Arista Nashville

12. Ronnie Dunn   ***   I Wish I Still Smoked Cigarettes   ***   Little Will-E Records

13. Chad Brownlee   ***   Where the Party At?   *** single   ***   MDM Recordings Inc.

14. Clare Bowen as Scarlett O’Connor  ***   Crazy Tonight   *** ABC serie “Nashville”   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time Same Frequency & via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *