Hello, My Name Is Coal

Kathy Mattea - Calling Me Home

Zoals de vorige week reeds aangekondigd in dit programma aandacht voor veel nieuwe albums zoals o.a. van Kathy Mattea met haar album “Calling Me Home” en Joey + Rory met hun album “His and Hers”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Jeremy Kimball met z’n debuutalbum “You’ll Always Be Darling’ to Me”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng met deze keer drie Dutch Country Music Award winners 2012 n.l. Jacqueline van der Griend, Wim van de Vliert samen met de andere leden van de groep “Cash on Delivery” met een song van hun album “Echoes of Leaving” en uit Gouda de countrygroep “Change of Key”

Vervolgens weer terug naar de overkant met weer eens aandacht voor de Independent countrymusici, zoals Mike Archer uit Indianapolis met de titelsong van z’n album “Shoulda, Coulda, Woulda  en daarna uit Engeland de line-dance promotor Dave Sheriff en treedt Waylon Thibodeaux uit het Mississippi Delta gebied op als uitsmijter van dit programma met z’n single “Stompin’ Grounds”.

Jeremy Kimball - Play Me a Song Little Blind Boy

“Play Me a Song Little Blind Boy” door zanger/gitarist Jeremy Kimball hier met een song, die staat op z’n album “You’ll Always Be Darlin’ to Me” dit jaar in eigen beheer uitgebracht.

Van Jeremy Kimball had ik tot dusver nog nooit gehoord en dus wie is hij eigenlijk?

Is het een bierzuipende, shagrokende ruwe karakter, die veel elleboogruimte nodig heeft, of is het een leuke gevoelige bonk van een vent, die best een leuke song als “Play Me a Song Little Blind Boy” kan zingen?

Geloof het of niet, maar volgens zijn vrienden is hij beide!

Op een leeftijd, waarop iedere artiest en z’n muzikale doel een aanduiding nodig heeft, is het hier nogal gemakkelijk. “Blue Collar Bluegrass Music” of te wel “Bluegrassmuziek door handwerkers”.

Jeremy Kimball wordt op dit album geholpen door Aaron en Erin Youngberg op resp. banjo en met vokale ondersteuning en Erin op de staande bas, Clarke Wright op viool, Willie Mc Donald op mandoline evenals Susan Dailey, die ook nog meezingt evenals trouwens John (JDK) Kennedy.

Tja, het debuutalbum van Jeremy Kimball is nog zo nieuw, dat er nog geen video-clip van hem was te vinden, maar wel van het gezelschap waarin hij ook veel verkeerd namelijk Aaron Youngberg hier op de banjo en Erin Youngberg op de staande bas met Mike Finnders op gitaar met leadzang hier tijdens een optreden op de Folk Alliance 2011 in Memphis TN met o.a. ook Pokey Lafarge.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Stanleytones - Women Make me Act Like a Fool

Even terug naar Jeremy afkomstig uit Parkersburg West Virginia en die opgroeide aan de andere kant van de Mason-Dixon lijn in Marietta aan de oever van de rivier de Ohio.

Hij komt uit een muzikale familie en speelde al op jonge leeftijd trombone en baritone gitaar in klassieke muziek groepen. Toen hij op 18-jarige leeftijd verhuisde naar Fort Collins Colorado ontdekte hij de traditionele bluegrass en is op dit moment ook als HD 28 Martin rhythm-gitaar speler en leadzanger lid van de bluegrassgroep The Stanleytones.

Deze groep werd in 1999 opgericht na een jam-sessie in Boulder Colorado en met hun voorliefde voor de traditionele bluegrass noemden zij zich The Stanleytones als een eerbetoon aan Carter en Ralph Stanley.

Deze groep heeft in de loop van de jaren een drietal albums in eigen beheer uitgebracht, waarvan de laatste in 2009 met de titel “Women Make Me Act Like a Fool”.

Het album “You’ll Always Be Darlin’to Me” werd trouwens geproduceerd door Aaron Youngberg in de Swingfingers Studios te Fort Collins, Colorado.

Laat u verrassen en maak eens kennis met de groep Finnders & Youngberg middels hun website!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joey + Rory - His and Hers

Dan nu verder met het nieuwe album “His and Hers” van Joey+Rory hiermet de song “Josephine” gevolgd door de titelsong van het 3de studioalbum “His and Hers”, dat op 31 juli van dit jaar werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Rory Lee Feek en z’n echtgenote Joey Martin Feek begonnen hun muzikale carrieres als solo artiest en hadden daarmee redelijk success, maar de schijnwerpers werden echt op hen gericht, nadat zij elkaar ontmoetten, trouwden en gingen optreden als duo. In 2008 namen zij deel aan de televisieshow “Can You Duet” met als resultaat een opnamecontract

Rory en Joey zijn  kundige schrijvers en muziekmakers en bij de meeste songs op dit album zijn ze betrokken als schrijver, spleen allebei prima gitaar en kunnen zoals u inmiddels wel heeft gehoord ook uitstekend samenzingen wat ook al reeds was te beluisteren op hun eerste twee albums “The Life of a Song” en “Album Number Two”.

De titel van het album is gekozen vanwege het feit, dat de twee om en om de leadzang voor hun rekening neemt, beginnend met Rory met de eerste song “Josephine”, die deze song ook heeft geschreven en u natuurlijk ook in dit programma heeft kunnen horen. Een bijzondere verhaal van een “afscheids”-brief, die wordt geschreven aan Josephine over de barre omstandigheden en gruwelijkheden tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

Ik kom best nog wel eens weer met dit album tevoorschijn in dit programma, want er staan nog veel meer van die mooie songs op dit fraaie akoestische album, maar u kunt het album nog beter gewoon zelf aanschaffen.

Joey en Rory worden op dit album instrumental bijgestaan door o.a. Dennis Crouch op de bas, Stuart Duncan op de viool, Randy Kohrs op dobro, John Randall Stewart op gitaar met vokale ondersteuning en Bryan Sutton op gitaar en mandoline.

Zeer aanbevelenswaardig! U moet echt even de tijd nemen om eens te luisteren naar een “live” optreden van Rory en Joey hier met de song “Josephine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kathy Mattea - Calling Me Home

Dan blijf ik nog even bij Sugar Hill Records, want ik ontving ook nog het nieuwe album van Kathy Mattea “Calling Me Home” en van dit album beginnen we met de Dowling song “A Far Cry” en

vervolgens ook nog “Hello, My Name Is Coal” geschreven door Larry Cordle.

Deze songs staan dus op haar album “Calling me Home”, dat vandaag, 11 september 2012 officieel zal worden gepresenteerd en uitgebracht door Sugar Hill Records.

Dit album is eigenlijk een vervolg op haar succesvolle album “Coal”, dat op 1 april 2008 werd uitgebracht door het Independent label “Captain Potato”

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Kathy Mattea over de ideen, de totstandkoming van haar nieuwe album “Calling Me Home” en een aantal fragmenten van de muziek op haar album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De meeste luisteraars zullen Kathy Mattea wellicht meer in verband brengen met haar pop-country hits uit de jaren ‘80 en ‘90 bij de platenmaatschappijen Mercury en MCA Records, maar er is intussen wel het een en ander veranderd in de stijl van haar muziek namelijk langzamerhand steeds mee

Kathy Mattea - A Far Cry © McClister

r in de richting van de roots en Americana.

Waarschijnlijk had zij ook geen toestemming gekregen om thema albums als “Coal” en “Calling Me Home”uit te brengen, omdat iedere CD op z’n minst een of meerdere radiohits zou moeten bevatten.

Ook het album “Calling Me Home” omvat een bewogen onderzoek naar de moeilijke en gevaarlijke werkomstandigheden van de mijnwerkers in de heuvels en bergen van Oost Kentucky, West Virginia, Penssylvania en Ohio.

Kathy Mattea groeide op in West Virginia en haar twee grootvaders hadden alle twee in de mijnen gewerkt met alle problemen vandien.

Toen zich op 2 januari 2006 in de Sago Mine een mijnexplosie voordeed, waarbij 12 mijnwerkers omkwamen, kreeg zij destijds het idee om hierover het album “Coal” samen te stellen.

De muziek van dit album heeft haar niet in de topoverzichten van de countrymuziek doen belanden, maar evengoed is het een schitterende album met muziek, die meer van doen heeft met het hart dan met het gerinkel van de kassa. En dat geldt ook weer voor dit album “Calling me Home”, waarbij zij wordt geholpen door het crème de la crème van de bluegrassmuziek zoals Stuart Duncan, Randy Kohrs, Bryan Sutton en Byron House met vokale ondersteuning door o.a. Alison Krauss, Mollie & Tim OBrien, Emmylou Harris en Patty Loveless.

Voor u als lezer ook nog een fraaie akoestische versie van de song “Hello, My Name is Coal” door Kathy Mattea.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The House of Special Music

Dit album en het album van Joey + Rory werden mij toegezonden door Peter Holmstedt, een Zweed die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa.

Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten,die vaak ook dit soort muziek maken.

En aan de promotie van mooie en bijzondere country, folk en Americana werken wij graag mee in dit programma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw lokale omroep  Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Cash on Delivery - Hard to Forget

Na de agenda met o.a. een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer drie DCMA Award winners nl. Jaqueline van der Griend en Wim van de Vliert hier samen met de overige leden van Cash on Delivery en de song “Hard to Forget”.

Deze song staat op hun bekende album “Echoes of Leaving”, dat in 2007 werd uitgebracht door Rounder Europe.

Lead-zangeres Jacqueline van der Griend hier tevens op rhythm-gitaar werd gekozen tot countryzangeres van het Jaar, terwijl lead-zanger Wim van de Vliert tevens op lead-gitaar de DCMA Award “Countryzanger van het Jaar” in ontvangst mocht nemen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een live-optreden van Cash on Delivery met de Johnny Cash song “I Still Miss Someone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - An Old Suitcase Filled with Yesteryears

Vervolgens “An Old Suitcase Filled with Yesteryears” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun album “When Music Calls My Name” in eigen beheer uitgebracht en op 21 april j.l. officieel werd gepresenteerd in theater “Concordia”te Haastrecht.

Het album bestaat uit twee CD’s waarvan de eerste gevuld met akoestische muziek, terwijl het 2e album elecktrisch wordt gespeeld met muzikale medewerking van bekende Nashville musici als zangeres Rhonda Vincent, Tim Crouch  op viool, mandoline en akoestische gitaar, Doug DeForest op de bas met achtergrondzang ,Jeff Taylor  van de “The Time Jumpers”op accordion, Buddy Greene op harmonica, Randy Kohrs op dobro, Kenny Loggains op drums & percussion, Robby Springfield  op pedalsteel- & electrische gitaar, Dan Schafer  met achtergrondzang en uit Nederland nog Peter Vermeer & Arie Poot  eveneens met achtergrondzang.

Change of Key mocht ook dit jaar weer de DCMA Country Award “Duo/Trio van het Jaar” in ontvangst nemen.

U kunt ook nog even herinneringen ophalen met Change of Key tijdens hun optreden op het DCMA Award festival 2011 met de song “An Old Suitcase Filled with Yesteryears

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mike Archer - Shoulda Coulda Woulda

Dan nu naar de overkant voor Mike Archer hier met de titelsong van zijn 2e album “Shoulda, Coulda Woulda, dat vorig jaar november uitgebracht door Tate Music Group.

Mike Archer uit Kentucky, maar opgegroeid in Indianapolis Indiana en een verwoed basketball player niet alleen in Amerika, maar ook nog enige tijd speler in Manchester Engeland, begon in de jaren ‘90 met de gitaar en kreeg de smaak van muziekmaken echt te pakken, toen hij als lid van een band de opening van een concert van Joe Diffie verzorgde.

Tijd om eens kennis te maken met Mike Archer hier met de song “Slow It Down on Me”, die ook staat op z’n album “Shoulda Coulda Woulda”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Dave Sheriff - I've Got the Love of a Good Woman

Vervolgens “I’ve Got the Love of a Good Woman’ door de Engelse countryzanger/gitarist Dave Sheriff samen met The Jordanaires hier met een song, die staat op z’n verzamelalbum “Work of Art” uit gebracht door Stomp Music.

Dave Sheriff is zeer bekend bij de ‘line-dancers” en treedt ook regelmatig op in Nederland met muziek van o.m. z’n albums als UK Line Dance Top Ten, de“Love to Line Dance” serie en Western Dance UK.

Hier dus z’n album “Work of Art” met 20 songs natuurlijk ook voor luisteraars, maar vooral toch voor de linedancers.

Vanuit de studio Dave Sheriff hier samen met The Jordanaires hier met de song “I’ve Got the Love of a Good Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon Thibodeax - Stompin' Grounds

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter uit Louisiana de vioolspeler en zanger Waylon Thibodeaux hier met de song “Stompin’ Grounds” op dit moment als single uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt ook nog even luisteren naar z’n single, die ongetwijfeld in de nabije toekomst op z’n nieuwe album zal verschijnen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 11 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sept. 15 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en preentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Jeremy Kimball   ***   Gun for Two   ***   Jeremy Kimball

3. Jeremy Kimball   ***   When I Get the Money Made   ***   Jeremy Kimball

4. Jeremy Kimball   ***   Sing Me a Song Little Blind Boy   ***   Jeremy Kimball

5. Joey + Rory   ***   Josephine   ***   Sugar Hill Records

6. Joey + Rory   ***   His and Hers   ***   Sugar Hill Records

7. Kathy Mattea   ***   A Far Cry   ***   Sugar Hill Records

8. Kathy Mattea   ***   Hello, My Name Is Coal   ***   Sugar Hill Records

9. Cash on Delivery   ***   Hard to Forget   ***   Rounder Europe

10. Change of Key   ***   An Old Suitcase Filled with Yesteryears   ***   Change of Key

11. Mike Archer   ***   Shoulda Coulda Woulda   ***   Tatum Music Group

12. Dave Sheriff   ***   I’ve Got the Love of a Good Woman   ***   Stomp Music/Hillcrest

13. Waylon Thibodeaux   ***   Stompin’ Grounds   ***   King of Nowhere/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *