Heroes

Willie Nelson - Heroes

Weer terug en “live”in de studio van Vrolek na 6 weken vakantie. Inmiddels heel veel nieuwe albums ontvangen, maar in deze uitzending halen we herinneringen op aan de oude helden van de countrymuziek en draag ik dit programma op aan mijn zeer ernstig zieke muziekvriend en country DJ Piet van Mourik van WL-Country Radio Purmerend.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met een aantal vriendinnen, vervolgens traditionele countrymuziek uit Texas door Kenny Seratt en ook nog Waylon Jennings samen Kimmie Rhodes.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng door Conny Lee, die afgelopen woensdag “live” aanwezig was bij WL-Country met een aantal favoriete songs zoals ook in dit programma “Rose of My Heart”.

Vervolgens weer terug naar de overkant van de Oceaan met bijzondere countrymuziek door Johnny Cash met oa. zijn versie van “Rose of My Heart”, Willie Nelson met een song van zijn nieuwe album “Heroes” en treedt Merle Haggard, een van de favoriete countryzangers van Piet van Mourik, op als uitsmijter van dit programma.

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys ft. Valerie Smith

We begonnen deze uitzending met de song “ I’ll Remember Your Love in My Prayers in” door één van de  “Clinch Mountain Sweethearts” n.l. Valerie Smith tezamen met Ralph Stanley & The Clinch Mountian Boys”.

Deze song staat  op het album “Clinch Mountain Sweethearts” door Ralph Stanley & Friends en werd in 2001 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1770.

Ralph Stanley wordt op dit album niet alleen vergezeld door vrouwen uit de hedendaagse countrymuziek zoals Sara Evans en Chely Wright, maar ook vrouwen uit het verleden van de folk en countrymuziek zoals  Joan Baez, Maria Muldauer en Melba Montgomery

In navolging van grote namen uit de jaren ‘80 als Laurie Lewis, Alison Krauss en Lynn Morris begon Valerie Smith in mid-jaren ‘90 aan haar carriere in de countrymuziek.

Valerie Smith - Patchwork Heart

Valerie Smith , van oorsprong uit Missouri en afgestudeerd in de opleiding “Klassieke Muziek” aan de Universiteit van Kansas, kreeg in de eind jaren ‘90 grote bekendheid als bluegrasszangeres en vioolspeelster, toen zij in samenwerking met enkele grote namen uit deze wereld, zoals Alan O’Bryant en Roland White van de Nashville Bluegrass Band, Jerry Douglas, Ronnie MacCoury en Charlie Louvin het zeer succesvolle album “Patchwork Heart” eerst via Bell Buckle Records en later via Rebel Records uitbracht.

Inmiddels heeft zij al zo’n  zestal albums uitgebracht, waarvan vorig jaar eentje samen met Becky Buller met de titel “Here’s a Little Song.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar een optreden van Valerie Smith, Becky Buller samen met Liberty Pike met de Gillian Welch song “Red Clay Halo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Joan Baez - performing at the Hardly Bluegrass Festival 2005

Vervolgens in dit u ook nog de bekende folkzangeres Joan Baez met de song “Weeping Willow”.

Joan Baez , de bekende folkzangeres uit New York vanuit de jaren ‘60 o.a. samen met Bob Dylan en inmiddels 71 jaar, maar nog steeds actief met optredens.

Wellicht wilt u ook nog weer eens kennismaken met Joan Baez en natuurlijk kan dat ook in dit programma hier tijdens een “live” optreden met de song “The Weeping Willow” middels een slide show met “Treurwilgen”

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Pam Tillis - Will You Miss Me

En dan als laatste in dit bluegrassblok de dramatische Scott Joplin song “Will You Miss Me” gezongen door Sweetheart en country singer/songwriter Pam Tillis hier tezamen met Ralph Stanley en The Clinch Mountain Boys.

Zij is de dochter van de eveneens zeer bekende countrymuziek zanger en schrijver Mel Tillis

Ook deze song staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts”  met in totaal zo’n 16 tracks.

Terug naar de jaren ’70 voor Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier tijdens een “live” optreden met de song “Will You Miss Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Kenny Seratt - The Way I Lose My Mind

En dan nu naar de traditionele countrymuziek uit Texas hier door Kenny Seratt met de songs “The Way I Lose My Mind” en “After the Storm Is Over” .

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Best of Kenny Seratt Volume I” in 2009 uitgebracht door Hillside Records.

Kenny Seratt een beetje een onbekende countryzanger/schrijver in dit programma, die in de jaren ‘80 ook in Europa, waaronder ook in Nederland, diverse concerten heeft gegeven.

Inmiddels al gepensioneerd en woonachtig op een ranch in Montana, waarbij hij in de barre winters vertrekt naar z’n huis in Rowlett Texas en dat ligt in de buurt van Dallas.

En daar trad hij gedurende de wintermaanden meer dan 16 jaar elke zaterdagavond op als zanger/gitarist, gastheer en ceremoniemeester in “Little Opry” in Wylie Texas.

In samenwerking met Hillside records heeft hij in 2009 het verzamelalbum “The best of” uitgebracht en waarbij hij  muzikaal werd geholpen door o.a. andere Texaanse zangers/gitaristen zoals Curtis Potter, Darrel McCall en Justin Trevino.

En op 23 januari 2011 verscheen z’n “The Best of Kenny Seratt Vol. 2” een album met 15 mooie traditionele countrysongs uitgebracht door Hillside Records met ook weer een duet met Curtis Potter en zelfs ook nog twee duetten met Leona Williams.

Tijd voor u als lezer om eens kennis te maken met Kenny Seratt en kunt u luisteren naar de song “The Way I Lose My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes and Waylon Jennings - Maybe We Just Dissapear

We blijven nog even in Texas voor Kimmie Rhodes samen met Waylon Jennings hier met de songs “Maybe We Just Dissapear” en “Be Mine”.

Deze songs staan op het album “West Texas Heaven” van Kimmie Rhodes in 1996 uitgebracht door Transatlantic Records met kenmerk TRA CD 235 oorspronkelijk in 1996 door Justice Records Engeland.

Tijd om eens te luisteren naar de schitterende ballade “Maybe We Just Disappear” gezongen en gespeeld door Kimmie Rhodes en Waylon Jennings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kimmie Rhodes komt uit de bekende strook van West Texas, door de bewoners aldaar ook aangeduid als “West Texas Heaven” het mooiste gebied op aarde.

Nou zo praten wij natuurlijk ook over onze eigen schitterende omgeving van de  Krimpenerwaard.

Ook Kimmie Rhodes komt uit Lubbock, Texas en zij begon al op 6-jarige leeftijd met zingen en optreden, deel uitmakend van een familie gospel trio.

In haar tienerjaren leerde zij gitaar spelen en begon met songs te schrijven. In 1979 verhuisde zij naar Austin Texas, waar zij Joe Gracey, producent en haar  echtgenoot leerde kennen.

Twee jaar later verscheen haar debuut LP Kimmie Rhodes & The Jackalope Brothers, terwijl 2 jaar later haar 2de album “Man in the Moon” werd uitgebracht. Haar 3de album “Angels get the blues” werd opgenomen in de Sun Studios te Memphis Tennessee.

Terwijl commericele successen uitbleven, vonden andere artiesten haar songs waardevol. Wynonna, Trisha Yearwood, Willie Nelson en Waylon Jennings namen songs van haar op.

En op dit album ook nog de songs “Hard Promises to Keep’ en “I Never Heard You Say” samen met Willie Nelson. Willie, Waylon Jennings en Townes van Zandt werkten als dank mee aan de tot standkoming van dit album “West Texas Heaven”.

Zij trad ook regelmatig met haar man Joe Gracey op in Nederland, maar op 17 november 2011 overleed hij als gevolg van kanker.

In november van dit jaar geeft Kimmie weer een aantal concerten in Engeland samen met Multi-instrumentalist Gabriel Rhodes en mochten ze nog naar Nederland komen dan zal ik u er met nog meer nadruk op wijzen, dat u toch echt een keer een optreden van hen moet bijwonen.

Kimmie Rhodes - Dreams of Flying

Haar laatste album “Dreams of Flying” werd uitgebracht in 2010 door haar eigen label Sunbird doet ook weer de Texaanse zanger/schrijvers eer aan.

Als lezer moet echt nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Kimmie Rhodes en Waylon Jennings hier met de song “Lines”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Rose of My Heart

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer weer eens aandacht voor Conny Lee hier met de song “ Rose of My Heart” ooit geschreven door Hugh Moffat.

Deze song staat op haar mini album “Still Going”, dat in 2009 werd uitgebracht door Vincent Produkties.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even luisteren met twee songs!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Collega's WL-Country met r.b. Piet van Mourik

Conny Lee was woensdag, 29 augustus, ook aanwezig in de studio van Radio Purmerend, voor een extra WL-Country programma bedoeld als een eerbetoon aan hun ernstig zieke countrymuziek college Piet van Mourik, die jarenlang als country DJ bijzonder veel aandacht had voor niet alleen nieuw talent uit Nederland, maar druk bezig was met het promoten van de countrymuziek ook uit Scandinavie, Ierland en Australie.

In de afgelopen jaren heb ik veel countrymuziek met hem uitgewisseId en heb in mijn PC zelfs een speciale map met de naam “Piet’s Music”, waarvan ik nog lang hoop gebruik van te kunnen maken.

Zoals gezegd Conny zong dus “Rose of my Heart, maar in dit programma ook nog een versie van deze song door Johnny Cash.

Johnny Cash -

Vervolgens ook nog de zeer bijzondere song “Help Me” ooit geschreven door Larry Gatlin, maar hier gezongen en gespeeld door Johnny Cash. Deze twee vermelde songs staan op het album American V: A Hundred Highways in 2006 uitgebracht door Lost Highway

Dit album is het laatste album in een serie van 5 met opnames van Johnny Cash uit de periode 2002-2003 vlak voor z’n overlijden op 12 september 2003 op 71-jarige leeftijd.

Dramatisch intense en emotionele opnames op uiterst vakkundige wijze geproduceerd door Rick Rubin.

Voor u als lezer nog de zeer bijzondere video-clip van Johnny Cash met de song “Help Me” met een terugblik op een van z’n bekendste concerten in de gevangenis van San Quentin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Heroe

Dan nu snel naar de nog levende legende Willie Nelson hier samen met Jamey Johnson en die andere Texaanse singer/songwriter Billy Joe Shaver met de song “Hero”.

Deze song staat op het album “Heroes” van Willie Nelson op 17 april van dit jaar uitgebracht door Legacy en voor de vinyl liefhebbers is het album ook nog op LP uitgebracht door Yep Records.

Het verhaal van Heroes. Tijd om weer kennis te maken met Willie Nelson en zijn nieuwe album “Heroes” met natuurlijk nog nog een aantal muzikale fragmenten van het album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

erle Haggard - Sometimes When Things Are Good

En dan nu naar een andere favoriete countryzanger van Piet, Merle Haggard hier met de song “Someday Whe Things Are Good”, die staat op z’n album “That’s the Way Love Goes” in 2000 uitgebracht door DCC.

U kunt ook nog even luisteren naar de fraaie song “Some Days When Things Are Good” door Merle Haggard uit z’n Hag/EPIC-jaren middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard - The Shores of Jordan

Vervolgens ook nog “The Shores of Jordan” een fraaie countrygospel geschreven door Iris Dement, maar hier door Merle Haggard en die staat op z’n album “Cabin in the Hills” in 1999 uitgebracht door zijn eigen label Hag Records.

Het programma “Countrymusic september 4 2012” opgedragen aan mijn muziekvriend en country DJ Piet van Mourik te Purmerend.

Tot slot voor u als lezer van dit bericht nog luisteren naar de originele uitvoering van “The Shores of Jordan“door Iris DeMent met vokale hulp van o.a. Robin en Linda Williams. Deze song staat op haar album “My Life” in 1994 uitgebracht door Warner Bros

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 4 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sept. 8 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Valerie Smith   ***   I’ll Remember Your Love in My Prayers   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Joan Baez   ***   Weeping Willow   ***   Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Pam Tillis   ***   Will You Miss Me   ***   Rebel Records

5. Kenny Seratt   ***   The Way I Lose My Mind   ***   Hillside Records

6. Kenny Seratt   ***   After the Storm Is Over   ***   Hillside Records

7. Kimmie Rhodes ft. Waylon Jennings   ***   Maybe We Just Disappear   ***   Transatlantic Records

8. Kimmie Rhodes ft. Waylon Jennings   ***   Be Mine   ***   Transatlantic Records

9. Conny Lee   ***   Rose of My Heart   ***   Vincent Produkties

10. Johnny Cash   ***   Rose of My Heart   ***   Lost Highway

11. Johnny Cash   ***   Help Me   ***   Lost Highway

12. Willie Nelson, Jamey Johnson & Billy Joe Shaver   ***   Hero   ***   Legacy

13. Merle Haggard   ***   Someday When Things Are Good    ***   EPIC

14. Merle Haggard   ***   Shores of Jordan   ***   Hag Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet