Where Were You?

Where Were You When the World Stopped Turning

U hoeft maar naar buiten te kijken en u weet het : De zomervakantieperiode  is echt voorbij!

En dus “live’ vanuit de studio uitgerust en wel fraaie countrymuziek vanuit het “Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Een heel bijzondere start deze keer, want a.s. zondag, 11 september wordt in theater “De Lievekamp” in Kaatsheuvel het DCMA Gala 2011 gehouden met de uitreiking van de Nederlandse Country Music Awards.

Als alles goed gaat in het programma ook nog een telefonisch interview met Marijke de Jong en Danielle Poot van de Goudse countrygroep “Change of key”, die voor 4 Awards zijn genomineerd.

Daarna natuurlijk ook aandacht voor niet alleen de hedendaagse bluegrass  door Ralph Stanley II, maar ook uit de jaren ‘70 met Charlie Moore & Bill Napier samen met de Dixie Partners.

Halverwege het programma ook nog de agenda

met de countrymuziek-evenementen in de regio.

Vervolgens terug naar Nashville TN voor twee opnames van het “live’ concert “Ramble at the Ryman” van Levon Helm.

Daarna nog even naar Texas voor de hedendaagse countrymuziek door  George Strait met de titelsong van z’n nieuwe album “Here for the Good Time” en treedt Alan Jackson op als bijzondere uitsmijter van dit programma met de song “Where Were You”.

Change of Key - Broken Home Blues

“Broken Home Blues” door de Goudse countrygroep Change of Key met lead-zang door Danielle Poot. Deze song zal staan op hun nieuwe album, dat naar verwachting op 21 en 22 april volgend jaar zal worden gepresenteerd in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Maar degene, die daar veel meer over kan vertellen is natuurlijk Marijke de Jong en kunt u als lezer van dit bericht nog even dit interview beluisteren.

Maar als niet zo lang kunt wachten, dan kunt u op zondagmiddag, 23 oktober uw aanwezigheid voor een mooi optreden van Change of Key reserveren in het theatercafé van Concordia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog even een interview met Danielle Poot over hun 4 nominaties voor een DCMA Award

Het interview met Marijke en Danielle wordt afgesloten met niet alleen de beste wensen voor veel succes tijdens de DCMA Award Gala 2011, maar ook met de song “18 Wheels & a Dozen Roses”.

Een song, die staat op het album “The Road Goes on Forever” in 2008 uitgebracht ter promotie van de DCMA Awards Gala op 14 September van dat jaar!

Ten behoeve van de snelheid heb ik het gesprek digitaal enigszins “gestript”!

Interview Marijke en Danielle! Gewoon even doorschakelen!

Dan is het tijd voor de eerste fraaie video-clip met een slide-show van “Change of Key” hier met de genomineerde “Song of the Year” met lead-zang door de genomineerde “Countryzangeres van het Jaar”, die deel uit maakt van het genomineerde “Trio van het Jaar”. En let op he! U ziet het goed Vince Gill tussen Marijke en Danielle in Nashville TN en Joop natuurlijk als “steun en toeverlaat ” op de achtergrond aanwezig en zo nu en dan er voor om een fraaie foto te maken!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley - I Think I Hear a Train

Vervolgens pakken we de draad weer op in het programma met hedendaagse bluegrass met de song “I Think I Hear a Train” door Ralp Stanley II en die staat op het album “Born to Be a Drifter”, dat op 16 augustus j.l. werd uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij Stanley Generation Records.

Ralph Stanley II, de zoon van Ralph en Jimmi Stanley, een groot bewonderaar van wijlen Keith Whitley,  ging in 1995 als lead-zanger/gitarist deel uit maken van de Clinch Mountain Boys, de begeleidingsgroep van z’n legendarische vader Ralph Stanley.

Voor u nog een bijzondere video-clip met de bijzondere vertolking van de A.P. Carter song “Single Girl” eerst uit het verleden door Keith Whitley en daarna door Ralph Stanley II.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stel je eens voor, dat je voordurend aankijkt tegen de reusachtig omvangrijke muzikale erfenis van je vader, méér dan 55 jaar aan de top van de bluegrassmuziek, méér dan 150 albums uitgebracht en inmiddels dus een legende.

Zoiets moet je wel tot nadenken stemmen.

Ralph Stanley II, ook bekend onder de naam “Two” of te wel “Twee” zal er ongetwijfeld aan hebben gedacht, toen hij besloot om musicus te worden en deel te gaan nemen in de groep van z’n vader. Maar inmiddels is hij ook aan z’n solo-carrier begonnen en dat gaat hem goed af.

Critici en liefhebbers van de bluegrassmuziek reageerden onmiddellijk en positief op z’n eerste album “Listen to My Hammer Ring”, dat in 1999 door Rebel Records werd uitgebracht.

Via dit label werden drie albums uitgebracht, waarna in 2008 via het label “Lonesome Day” het album “This One Is Two” verscheen.

Op 16 augustus j.l. via z’n eigen label “Stanley Generation Records” dus het album “Born to Be a Drifter” met medewerking van o.a. John Rigsby, Duane Bowling en Curt Chapman.

Tijd om eens kennis te maken met Ralph Stanley II op de solo-tour hier met de titelsong van z’n album “Carrying On”, dat in 2004 werd uitgebracht door Rebel Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Moore and Bill Napier - Friends in Baltimore

Dan nu terug in de tijd naar de mid-jaren ‘70 met Charlie Moore & Bill Napier and The Dixie Partners hier met de door Charlie geschreven song “Friends in Baltimore”, die staat op hun album “Collectors Edition” of te wel “Een uitgave voor verzamelaars” in 1978 uitgebracht door de platenmaatschappij Old Homestead Records.

Van dit album hoorde u ook nog de  songs “If That’s the Way You Feel” en “Hearts Bouquet”.

Terwijl in die tijd heel veel bluegrasszangers probeerden of ze net zo hoog konden zingen als Bill Monroe of misschien nog wel hoger zoals Hylo Brown, gaven Charlie Moore en Bill Napier er de voorkeur aan om op een comfortabele toonhoogte hun songs met veel gevoel en emotie te spelen en te zingen.

Charlie Moore hier met lead-zang op gitaar, terwijl Bill Napier eveneens op lead-gitaar met baritonzang aanwezig is.

All (Towser)Elliott tevens schrijver van een aantal songs op mandoline met tenorzang met o.a. ook nog  Bill Richmond, Steve Whalen en Terry Beaucom op viool, Ron Rigsby op de banjo en Larry Jefferson op mandoline.

Zowel Charlie Moore als Bill Napier en Al Elliott hadden samen gespeeld met The Stanley Brothers.

Charlie Moore en Bill Napier hebben ongeveer zo’n 10 jaar samen gewerkt en namen zo’n 108 songs op.

Charlie Moore and The Bluegrass Clodhoppers - T for Texas

Charlie Moore heeft trouwens ook in Nederland opgetreden samen met de Nederlandse bluegrassgroep “The Bluegrass Clodhoppers” samen met hun het album “T for Texas” in de Phillips studio gemaakt.

Met de Belgische bluegrassgroep “Smoketown Strut” met Jan Machielsen werd in 1979 via het label Racoon het album “ Mountain Sweetheart” uitgebracht.

Wellicht is het wel eens leuk om in dit programma ook nog weer eens aandacht te besteden aan zijn “Benelux” optreden in de jaren ’70.

Charlie Moore overleed onverwacht in de Kerstnacht van 1979 op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Maryland en werd begraven in z’n geboorteplaats Piedmont South Carolina.

Bill Napier overleed in 2000 op 64-jarige leeftijd.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Charlie Moore en Bill Napier hier met de song “Truck Drivers Queen”, die staat op het album “Radar Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Levon Helm and Sheryl Crow - Evangeline

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en nog

een toelichting op het DCMA Gala 2011 op zondag, 11 september a.s.

gaan we naar Levon Helm tijdens z’n concert op 17 september 2008 in The Ryman Auditorium te Nashville Tn hier samen met Sheryl Crow met de song “Evangeline”.

Vervolgens ook nog “Deep Elm Blues” door Levon Helm hier weer eens op de mandolin en met Larry Campbell met leadzang en op lead-gitaar met ook nog begeleiding en solo’s door  Buddy Miller  op gitaar en Sam Bush op de mandoline.

Van de hoogtepunten van dit concert werd op 17 mei j.l. door Vanguard Records het album “Ramble At The Ryman” uitgebracht.

Vergezeld door muzikale sterren als Buddy Miller, John Hiatt, Sam Bush, George Receli, Billy Bob Thornton en Sheryl Crow samen met de Levon Helm Band bezorgden zij de aanwezigen in The Ryman een avond om nooit te vergeten.

De hoogtepunten van het concert werden niet alleen op een fraaie CD uitgebracht, maar ook voor de “Band– Die Hearts” in een vinyl uitvoering op twee LP’s en een bijzondere DVD.  

“The Band” werd gedurende de eind jaren ‘50 opgericht, maar kreeg pas echt de aandacht gedurende de mid-jaren ‘60 toen zij als sessiespelers door Bob Dylan tijdens zijn wereld tournee 1965-1966 werden ingehuurd.

Deze video-clip mag u beslist niet missen! Levon Helm tijdens z’n optreden in the Ryman Auditorium met de song “Deep Elem Blues”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Here for the Good Time

Dan nu terug naar de hedendaagse traditionele country met George Strait hier met de song “Here for the Good Time”, tevens de titel van z’n album, dat  op 5 september j.l. werd uitgebracht door MCA Nashville. “Heet van de matrijs”, m’n technicus Stefan van Boudestein brandde bijna z’n handen, zo nieuw.

Het is het 39ste album in z’n 30-jarige carriere, het lijkt wel een “Never Ending Story” uit Texas, waarbij ook nog Faith Hill vokale onderteuning verleend.

“Here for the Good Time” “Heet van de Matrijs” hier bij uw lokale omroep “Radio Vrolek”.

U kunt als lezer ook even luisteren naar George Strait hier met de titelsong van z’n nieuwe album “I’m Here for the Good Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - Where Were You?

Dan gelet op de tijd en datum op naar de laatste song, tevens het thema van de DCMA Gala 2011 op 11 september a.s. “Where Were You” door Alan Jackson.

Twee versies van deze song staan o.a. op z’n album “Drive”, waarbij Alan Jackson wordt geintroduceerd door Vince Gill.

“Drive” werd op 15 januari 2002 uitgebracht door Arista Nashville.

Tot slot van dit bericht onder verwijzing naar de dramatisch terroristische aanslag op 11 september 2001 voor u nog Alan Jackson met de song “Where Were You, When the World Stopped Turning”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 6 ‘11 /19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep. 10 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Change of Key   ***  18 Wheels and a Dozen Roses   ***   CoK/DCMA

3. Interview with Marijke de Jong & Danielle Poot about their DCMA Award Nominations & their New Coming Album   ***               

4. Change of Key   ***  Broken Home Blues   ***   CoK/Nash Music

5. Ralph Stanley II   ***   I Think I Hear a Train Coming   ***   Stanley Generation Records

6. Ralph Stanley II   ***   Born to Be a Drifter   ***   Stanley Generation Records

7. Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners   ***   Friends in Baltimore   ***   The Old Homestead Records

8. Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners   ***   If That’s the Way You Feel   ***   The Old Homestead Records

9. Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners   ***   Hearts Bouquet   ***   The Old Homestead Records

10. Levon Helm & Sheryl Crow   ***   Evangeline   ***   Vanguard Records

11. Levon Helm & Larry Campbell   ***   Deep Elm Blues   ***   Vanguard Records

12. George Strait   ***   Here for the Good Time   ***   MCA Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *