Promotie “Nationaal Product” : Nederland – Countrymuziekland

In dit programma zijn in het kader van de week van de promotie “Nationaal Product” bij RTV Krimpenerwaard de schijnwerpers gericht op Nederlandse countrymusici en groepen.

Zoals altijd beginnen we met een mix van akoestische folk en bluegrass deze keer verzorgd door o.a. “The Old Time Stringband” uit Noord-Holland, de “Stroatklinkers” evenals “De Troebadoers” uit Groningen.

Vervolgens de grootvader van de Nederlandse countrymuziek Ben Steneker en z’n dochter Carmen met de song “Over the Years” , country-gospelmuziek door de “Country Trail Band“ en “The Doop Brothers & Wil Steel” uit Rijswijk met een song van hun album “Lagu Lagu Kami III

Halverwege het programma nog wel de agenda van countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we gewoon door met een mix van country en folk muziek door o.a. Dick van Altena en Savannah gevolgd door de Goudse countrygroep “Chang of Key met een song van hun nieuwe album “Paper Doors into the Past” afgelopen zondagmiddag gepresenteerd in theater Concordia te Haastrecht.

Tot slot van het programma gaan we naar Friesland voor o.a. Griet Wiersma en treedt zanger/schrijver/gitarist Gurbe Douwstra op als uitsmijter met de song “Op de bank mei dy”.

Dan nu snel naar Noord-Holland voor The Oldtime Stringband hier met de song “Take Me Away”, die staat op hun derde album “Cat’s Got the Measles”, dat in 2016 in eigen beheer is uitgebracht. De groep bestaat inmiddels uit Shelly O’Day op gitaar, autoharp  en Cajun-triangle met lead-zang,  Ton Knol op gitaar en mandolin, Ruud Spil op banjo,  Nico Druijf op staande bas en zingende zaag en Lidewij de Vries op viool en allemaal zingen ze natuurlijk ook’

In 2011 bracht de groep hun eerste album “Gotta Quit Kickin’ My Dog Around”, in eigen beheer uit met een fraaie en herkenbare koe op de hoes van het album geschilderd door Ruud Spil, tevens de banjospeler van de groep.

Daarna verschenen nog twee albums met dezelfde mooie koe, maar in een andere houding met respectievelijk als titel “Chicken Crows for a Day” in 2014 en “Cat’s Got the Measles” in 2016 en dan in 2019 “Pretty Little Horses”, waarbij de hoes nu met “Pretty Little Horses” is geschilderd door Lidewij de Vries, zoals reeds gemeld tevens violiste en zangeres van de groep.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u nog eens luisteren naar The Oldtime Stringband” hier met de song “Take Me Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de provincie Groningen voor de bekende groep “Stroatklinkers” met de Ede Staal song “De Hoaven van Delfziel”, die staat op hun album “Knap Stoaltje”, met 12 song geschreven door de Groningse zanger/schrijver Ede Staal in november 2001 uitgebracht door Strictly Country Records. “Stroatklinkers” met Bob Heidema, zanger en gitarist, uit Harkstede als leider van de groep met Adrian Farmer op dobro, Harry Jansen, die helaas in sept. 2020 overleed op mandoline, Henk Blaupot o.a. accordeon en Bert Veldkamp op de bas en allemaal zingen ze mee.

U kunt als lezer hier nog eens luisteren naar de Stroatklinkers met de song “De Hoaven van Delfziel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook uit Groningen “Als ik de kaans zol kriegen” door “De Troebadoers” hier met een song, die staat op hun album “Veenhoes Sessies”, dat in 2015 werd uitgebracht door Marista  “De Troebadoers” bestaande uit (Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk) met muziek Americana sfeer en waarvan inmiddels ook naast het “Veenhoes sessies” album ook  “Onbekinde Wegen” is uitgebracht. Kennelijk had het drietal zich teruggtrokken op een kleine boerderij in het “Verre Oosten” van de provincie Groningen in de buurt van Vlagtwedde om “Niks aan de Kop”, te hebben en een fraai album samen te stellen.

“Niks aan de Kop” is trouwens ook een song, die staat op dit fraaie album “Veenhoes Sessies”.

Nog even terug in de tijd naar 2014 en “De Nacht van Noord” met een optreden van de Troebadoers met de song “Als ik de kaans zol kriegen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar Twente voor de grootvader van de Nederlandse countrymuziek Ben Steneker met z’n dochter Carmen met de song “Over the Years”, dat in 2017 is uitgebracht door RoodHitBlauw.

In 1960 startte Ben Steneker met z’n solocarrière en met nummers als “It doesn’t matter anymore”, “Lonely River Rhine” en “From a Jack to a King” (1963) verwierf hij begin jaren zestig bekendheid in Nederland. Ben en z’n dochter Carmen hebben in de afgelopen gezamenlijk veel albums uitgebracht.

Ben Steneker, zanger, schrijver en gitarist, de enige countrymuziekmusicus, die is opgenomen in “The Old Time Country Music Hall of Fame”.

U kunt hier nog eens luisteren naar Ben Steneker en z’n dochter Carmen met de song “Over the Years”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Vervolgens in dit programma ook nog “The Country Trail Band” met de song “Het spoor dat je achterlaat” een fraaie country-gospelsong, die staat op het album “Paradijsvogels” met 20 songs, dat in 2015 is uitgebracht door P4Y JQZ /Living Water Music uit Kampen.

In 2015 toen de DCMA ( Dutch Country Music Association) nog actief was is The Country Trail Band genomineerd voor de Award “Electrisch Spelend”, terwijl leadzanger/gitarist Wim Pols was genomineerd voor de Award “Zanger van het Jaar” en violist Gideon van Buitenenen als “Muzikant van het jaar Jaar.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar The Country Trail Band met “Het spoor, dat je achterlaat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan naar Rijswijk voor “La Paloma” door The Doop Brothers & Wil Steel hier met een song, die staat op hun album “Lagu, Lagu Kami III” in 2017 uitgebracht door “Studio Claase”.

De titel “Lagu, Lagu Kami” is Maleis, dat staat voor “Onze liedjes” en dat zegt al iets over de herkomst van de drie broers Bob, Pim en Rick Doop en trouwens ook over Mr. Wil Steel, want alle vier zijn ze geboren in Indonesie.

Een album met 14 liedjes met een aantal fraaie covers van bekende songs zoals natuurlijk deze “La Paloma”, “Hello Josephine” , “Send Me Some Loving” en “It Keeps Raining” met daarnaast een groot aantal songs in hun oorspronkelijke moedertaal, zoals ook “Kota Ambon”, “Lagu Tutup” en “Rayuan Pulau Kelapa”.

Nog even terug in de tijd voor Th Doop Brothers & Mr. Wil Steel hier met hun vertolking van de song “It Keeps Raining”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Emmen in de zuid-oosthoek van Drenthe voor Bouke (de Elvis uit Emmen) met de song “Bring It Home To Me”, die staat op z’n album “This Is me” in 2017 in eigen beheer BoukeMusic uitgebracht.  Met zijn gouden stem won hij in 2009 moeiteloos het RTL4 programma “Waar is Elvis?”, eind 2014 was hij ook de absolute nummer één in de SBS6 TV show “The Winner Takes It All” en in 2023 schopte hij het tot de finale van The Tribute – Battle of the Bands.  Afgelopen donderdag en vrijdag, 19 april gaf hij samen met z’n The Elvis matters Band” in een uitverkocht Ziggo Dome voor een een enthousiast publiek z’n “It’s Now or Never Show”.

U kunt hier nog luisteren naar Bouke met de song “Bring It Home to Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma Hilde Vos woonachtig in Nrd Drenthe vokaal bijgestaan door de inmiddels 77-jarige Bennie Jolink uit Hummelo (Gelderland), de zanger van de Achterhoekse boerenrockgroep “Normaal” met de Tom Paxton song “The Last Thing on My Mind”.

Deze song staat op haar album “Home”, dat in 2022 is uitgebracht via Neo Music.

Een album met 11 songs, waarbij Hilde Vos muzikaal wordt bijgestaan door haar partner, de drummer Fokke de Jong en natuurlijk het Neo Music team bestaande uit multi-instrumentalist John Geuzinge, z’n vrouw Nienke Havinga en de overige leden van de Hilde Vos Band met guitarist Franco Giacoia en bassist Roelof Klijn.

Natuurlijk kunt u hier nog kijken en luisteren naar Hilde Vos vokaal bijgestaan door Bennie Jolink met hun vertolking van de Tom Paxton song “The Last Thing on My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we weer terug naar zuid-oost Drenthe voor “Dreuge Dunder” door zanger/schrijver/gitarist Egbert Meyers uit het Drentse Nieuw Amsterdam gelegen in de buurt van Emmen, hier  in het Drents dialect met de titelsong van z’n album “Dreuge Dunder” in 2001 uitgebracht door Promuze.

Bij deze song wordt Egbert muzikaal bijgestaan door Harro Wimmenhove op toetsen, Geert Oude Weernink op harmonicao, Elizabeth Cats op viool, Mark Wester op drums en percussie en Richard Zoer op de bas.

Egbert Meyers al sinds de jaren ‘60 bezig met de muziek, maar sedert de jaren ‘80 schrijft en speelt hij songs in de Drentse taal, heeft inmiddels tal van albums uitgebracht en heel recent z’n zesde album “Ooh Grolloo” met veertien Drentstalige liedjes.

Inmiddels is hij in 2021 met pensioen gegaan en gestopt met optredens in zalen en andere gelegenheden.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Egbert Meyers met z’n lied “Veur ’t Wintertij” muzikaal bijgestaan door o.a. Joost van Es op viool en Bart de Win op piano.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

https://youtu.be/sc7tmFPhOK8?si=1hXCirL38iRRxKU1

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we weer snel verder met de promotie van het “Nationaal Product” Nederland-Countrymuziekland met Dick van Altena en Savannah hier met de song “Man of Constant Sorrow”.

“Man of Constant Sorrow” een echte bluegrass klassieker uit de begin jaren 1900 geschreven door de blinde violist Dick Burnett, maar later zeer bekend geworden door de vertolking hiervan door The Stanley Brothers en beroemd door de zogenaamde “Soggy Bottom Boys” in de film “O Brother, Where Art Thou”?”

In dit programma gezongen en gespeeld door Dick van Altena en de countrygroep Savannah en deze uitvoering staat op hun album “Back to the Country Vol. 8”.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dick van Altena & Savannah tijdens een optreden in het “Dorpshuis” te Angeren op 6 jauari j.l. met de song “Man of Constant Sorrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan dicht bij huis “Fire & Water” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun nieuwe album “Paper Doors into the Past”, dat zondagmiddag, 21 april j.l. met medewerking van gastspelers  pedalsteelspeler Tom Ensink, super gitarist Eppo Franken en de bekende Amerikaanse bluegrass violist Tim Crouch  werd gepresenteerd  voor een enthousiast publiek in theater Concordia te Haastrecht.

Een album met 10 zelf geschreven songs zeer de moeite waard, gewoon even contact opnemen met Marijke de Jong voor de aanschaf van dit fraaie album .

Dankzij “Country Music Europe” kunt u hier nog de sfeer proeven van het bovenvermelde concert in Haastrecht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van dit programma “Countrymusic Round-Up” boordevol met de promotie van het “Nationaal Countrymuziek Product” nog uit Friesland  Griet Wiersma, liedjes-schrijfster en zangeres uit Walterswald even ten zuidoosten van Dokkum hier met de song “Genietsje fan dizze dei” , die staat op jaar album “Oars as Oars” of te wel “Anders dan anders”, dat in 2020 in eigen beheer/The Green Room werd uitgebracht.

Dit album van de Koningin van het Friese levenslied, Griet Wiersma, bevat 21 nummers. Zij verzorgt regelmatig countrymuziek-avonden en zingt dan ook een aantal prachtige country classics.

Tijd om weer eens te genieten van deze dag met Griet Wiersma hier met haar song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zanger/schrijver en guitarist, producer Gurbe Douwstra, treedt op als uitsmijter van dit programma  met de song “Op de bank mei dy”, die staat op z’n album “Mien Eigen Paad”, in 2015 in eigen beheer uitgebracht.

Gurbe Douwstra, zanger/schrijver en guitarist uit Drachten, ooit ook journalist en programma maker/presentator bij omroep Friesland.

Sinds de eind jaren ‘90 treedt hij vaak solo op, maar werkte ook regelmatig samen met zijn collega-troubadours Jaap Louwes, Doede Veeman en Piter Wilkens onder de benaming “De Fjouwer Trûbadoers”.

U kunt tot slot van dit bericht nog luisteren naar Gurbe Douwstrat hier met de song “Op de bank mei dy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel via de “RTV Krimpenerwaard” App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 23 ‘24 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***  Label

 1. The Oldtime Stringband *** Take Me Away   ***   Cat’s Got the Measles   ***   Old Time Stringband
 2. The Stroatklinkers *** De Hoaven van Delfziel   ***   Knap Stoaltje   ***   Strictly Country Records
 3. De Troebadoers *** As ik de kaans zol kriegen   ***   Veenhoes Sessies   ***   Marista Music Company
 1. Ben & Carmen Steneker *** Over the Years   ***   Over the Years   ***   RoodHitBlauw
 2. Country Trail Band *** Het spoor dat je achterlaat   ***   Paradijsvogels   ***   P4Y JQZ
 3. The Doop Brothers *** La Paloma   ***   Lagu Lagu Kami III   ***   Studio Claase
 1. Bouke *** Bring It on Home to Me   ***   This Is me   ***  Bouke Music
 2. Hilde Vos ft. Bennie Jolink *** The Last Thing on My Mind   ***   Home   ***   Neo Music
 3. Egbert Meyers *** Dreuge Dunder ***   Dreuge Dunder   ***   Promuze
 1. Dick van Altena & Savannah *** Man of Constant Sorrow   ***   Back to the Country Vol. 8   ***   CRS
 2. Change of Key *** Fire & Water   ***   Paper Doors into the Past   ***   Change of Key
 1. Griet Wiersma *** Genietsje dan dizze dei   ***   Oars as Oars   ***   Marista Music Company

13. Gurbe Douwstra   ***   Op de bank mei dy   ***   Mien Eigen Paad   ***   Gurbe Douwstra

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *