Played the Game

In dit programma nog eens terug naar de roemruchte jaren ’90 van de countryrock groep “Confederate Railroad”, destijds tevens de begeleidingsgroep van de Outlaw countryartiesten David Allen Coe en Johnny Paycheck . Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Mark Kuykendall, Bobby Hicks & Ashville Bluegrass met een drietal songs van hun album “Down Memory Lane”, dat in  2015 is uitgebracht door Rebel Records.

Vervolgens ook nog eens naar de jaren 1971-1973 voor  Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met een drietal songs w.o. “The Fields Have Turned Brown” en “The Lonesome River” van hun “Rebel Collector Box Set”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met vervolgens natuurlijk de nederlandse inbreng door Bouke & The Elvis Matters Band tijdens een “live”optreden met de song”Release Me”  en ook nog pedal-steelspeler Cor Verhaegh met Sandra Vanreys met de song “The End of Time”.

Dan terug naar de overkant van de grote plas voor de hedendaagse countrymuziek door Cody Johnson met de “Rockin’CJB” met zijn versie van “Long Haired Country Boy” gevolgd door Shania Twain met een song van haar nieuwe album “Queen of Me” en zij treedt eveneens op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I Wonder Why You Said Goodbye” “On an Evening Train” en “Jesus Rescued My Soul” door Mark Kuykendall, Bobby Hicks & Asheville Grass

Deze songs staan staan op hun album “Down Memory Lane” met 13 songs, dat in 2015 is uitgebracht door Rebel Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van deze groep tijdens het North Carolina Folk Festival met een aantal traditionale bluegrass songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het debuutalbum van deze groep bestaande uit de Grammy Award winning violist Bobby Hicks, inmiddels 89-jaar uit North Carolina, die op 18-jarige leeftijd deel ging uitmaken van de bluegrassgroep van Jim Eane en vervolgens in 1953 deel ging uitmaken van Bill Monroe’s Bluegrass Boys eerst als bassist, maar in 1954 als violist. Gedurende de jaren ‘80 ging hij deel uitmaken van Ricky Skagss Kentucky Thunder voor een periode van 23 jaar. Nu dus in 2023 maakt deze Bobby Hicks met inmiddels 10 Grammy’s met deze bluegrass formatie verder bestaande uit eveneens bluegrassveteraan gitarist en zanger Mark Kuykendall o.a.ook ooit eveneens deel uitmakend van Bill Monroe’s Bluegrass Boys, de groep van Billy Martin en de “The Smokey Mountain Bluegrass, en vervolgens ook nog Nick Chandler op de mandolin, Nick Dauphinais op de bas en Seth Rhinehart op banjo.

Met de bluegrass veteranen Mark Kuykendall en Bobby Hicks is het natuurlijk vanzelf sprekend, dat het album “Down Memory Lane” gevuld is met fraaie traditionele bluegrassmuziek.

“Jesus Resued Me” met herinneringen aan de bluegrass gospel veteraan Paul Williams, terwijl “On an Evening Train” een Hank Williams song met toch wel een dramatische tekst over een man, die ziet hoe z’n overleden vrouw in een lijkkist in het bagage-gedeelte van de trein wordt geplaatst.

“I Wonder Why You Said Goodbye” ooit in het grijze verleden zo rond de mid-jaren ‘50 geschreven door Ernest Tubb ook niet echt tot vrolijkheid stemt.

Nog even terug naar dit fraaie album van Mark Kuykendall, Bobby Hicks & Ashville Grass voor de song “I Wonder Why You Said Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder terug in de tijd naar de jaren ‘70 met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de songs “Gold Watch & Chain”, “The Lonesome River” en “The Fields Turned Brown”.

 Deze bluegrassklassiekers uit het grijze verleden van Carter en Ralph Stanley staan natuurlijk op diverse LP’s en inmiddels ook CD’s,  maar gelukkig in 1995 door Rebel ook op een werkelijk schitterend verzamelalbum, bestaande uit vier CD’s,  geperst.

Een CD box met de titel “Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973.

De keuze voor deze songs in dit programma is een eerbetoon aan Ralph Stanley en z’n geboortedag op 25 februari 1927.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog eens luisteren naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de song “The Fields Have Turned Brown”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hier Ralph Stanley met z’n groep toen bestaande uit Roy Lee Centers met lead-zang en op gitaar, Curley Ray Cline de violist, die in 1967 bij de Clinch Mountain Boys kwam en tot aan zijn pensioen in 1993 meewerkte aan alle albums van deze groep , Troy “Renfro” Profit op leadgitaar en Ricky Skaggs op de mandoline.

Vervolgens nog ook Jack Cooke op de bas, ook al zo’n oud-gediende, die in 1970 weer terugkwam als bassist bij de Clinch Mountain Boys, nadat hij enkele jaren daarvoor als bassist had gespeeld bij Bill Monroe & His Bluegrass Boys en The Stonemans. Na meer dan 37 jaar bij de Clinch Mountain Boys  overleed Jack op 2 december 2009 op 72-jarige leeftijd aan een hartverlamming in het ziekenhuis van Norton

In 1974 moest Ralph Stanley na de dramatische moord op gitarist en lead-zanger Roy Lee Centers op zoek naar een goede vervanging.

En dat betekende de terugkeer van de “Kentucky Bluebird” Keith Williams als leadzanger en gitarist. Ralph Stanley overleed in 2016 op 88-jarige leeftijd. Voor de bluegrassmuziek liefhebber is deze box met de titel “Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973 uitgebracht door Rebel Records een kostbaar bezit en zeer aanbevelenswaardig.

Nog even herinneringen ophalen middels een optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met Larry Sparks op gitaar, Ricky Skagss op mandoline en Art Stamper op viool als gastspelers bij de song “The Lonesome River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de countryrock van de “Confederate Railroad” met de songs “Queen of Memphis”, “New Way (To Light Up and Old Flame)” en “Played the Game”.

De song “Queen of Memphis, die staat op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel met 10 songs en dat in 1991 is uitgebracht op resp. cassette en CD door Atlantic.

Op dit album werd Confederate Railroad ook nog vokaal bijgestaan door “Handsome” Harry Stinson, die o.a. speelt bij Marty Stuart & His Fabulous Superlatives, Curtins Young ooit deeluitmakend van de vocal group The Jordanaires en Dennis Wilson ook een sessiemuzikant en singer/songwriter, die samenwerkte met o.a. Vince Gill, Emmylou Harris en Martina Mcbride.

Nog even terug in de tijd voor Confederate Railroad hier hier tijdens een optreden met de song “Queen of Memphis”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De song ”New Way (To Light Up and Old Flame) staat op hun album “Cheap Thrills”, een album met 11 songs, dat in 2007 werd uitgebracht door Shanachie.

Een fraai album met songs van o.a. Waylon Jennings, Hank Williams Jr. , David Allen Coe, Johnny Paycheck en Lynyrd Skynrd.

En als laatste “Played the Game”, die staat op hun album “Lucky to Be Alive”, dat in 2016 is uitgebracht door D & B Masterworks.

Voor een grotere uitvoering even aanklikken

Een album met 12 songs met niet alleen Confederate Railroad met hun 6-man formatie meer ook met medewerking van o.a. Charlie Daniels, Dan Tyminski, John Anderson en Willie Nelson.

Confederate Railroad in 1987 opgericht door Danny Shirley met lead-zang, Michael Lamb (lead-gitaar), Mark Dufresne (drums), Chris McDaniel (keyboards), Warren “Gates” Nichols (steel guitar en  Wayne Secrest op bas gitaar. Een countryrock groep uit de staat Georgia, die in het begin voornamelijk optraden in bars in de omgeving van Atlanta, de hoofdstad van Georgia en Augusta. Zij bracht in totaal’6 studio-albums uit, waarvan tot dusver “Lucky to Be Alive” uit 2016 de laatste was, naast een aantal verzamelalbums. Het is altijd moeilijk om zo’n zes-mans formative in stand te houden, o.a. ook door het overlijden van steeler Gate Nichols in 2009 en bassist Wayne Secrest  in 2018 na een langdurige ziekte op 68-jarige leeftijd overleed.

Inmiddels treedt Confederate Railroad op als een 4-mans groep met nog steeds Danny Shirley en Mark Dufresne.

Als lezer kunt u hier nog eens luisteren naar de Confederate Railroad hier met de song “PLayed the Game”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na  de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan het programma met als eerste Bouke & The Elvis Matters Band tijdens een “live” optreden met hun versie van de song “Release me”.

Deze song staat op het album “Bouke Rocks Elvis” in 2015 in eigen beheer uitgebracht.

Met zijn gouden stem won hij in 2009 moeiteloos het RTL4 programma “Waar is Elvis?”, eind 2014 was hij ook de absolute nummer één in de SBS6 TV show “The Winner Takes It All” en in 2023 schopte hij het tot de finale van The Tribute – Battle of the Bands.

Op zaterdag 7 januari 2023 was op SBS6 “The Tribute” te zien met daarin geweldige coverbands, die streden om een plek in de Ziggo Dome!

Ook Bouke deed ook mee met zijn fantastische Elvis Matters band en won dit fantastische programma!

Op 21, 22 en 23 april a.s. zal  Bouke & z’n “Elvis Matters band” in de Ziggo Dome met de andere finalisten optreden en op vrijdag 19 april 2024 een exclusief concert in de Ziggo Dome!

Vooralsnog kunt u hier nog kijken en luisteren naar Bouke tijdens een live optreden met z’n show “Viva Las Vegas” in 2018 met de song “Release Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The End of the Line” gezongen door Sandra Vanreys als vriend van pedal steelgitarist Cor Verhaegh en deze song staat dan ook op het album “Let My Steel Do the Talking”, dat in 1997 is uitgebracht door Dureco.

Een album met 10 songs, waarbij Cor Verhaegh op pedal-steel wordt bijgestaan door het “crème de la crème” van de nederlandse countrymuziek in de jaren ’90k  met naast Sandra Vanreys o.a. ook nog Wim Pols, Ruud Hermans, Jany Szabo en André Sommer, die trouwens tevens optrad als producent.

In 2008 verscheen ook nog het verzamelalbum “Het Beste van Sandra Vanreys” met 16 songs uitgebracht door Telstar met als laatste track de toepasselijke titel “The End of the Line”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar pedalsteelspeler Cor Verhaegh met leadzang door Sandra Vanreys met de song “The End of the Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens tijd voor de  CMA-Award winnaar Cody Johnson ft. The Rockin’ CJB met de Charlie Daniels song “Long Haired Country Boy”, die staat op z’n succesvolle album “Ain’t Nothin’To It.

Vorig jaar en tijdens de “Happy Valentines” op 14 februari j.l. was hij ook al eens te gast in dit programma met een song van z’n album“Ain’t Nothing To It”, dat in 2019 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 15 songs, waarvan een groot aantal door Cody zelf zijn geschreven, maar toen hij nog een paar songteksten tekort kwam voor z’n album, kreeg hij al snel een aanbod van bekende Nashville singer/songwriters, zoals Chris Stapleton, Radney Foster en van gitarist John Osborne van Brothers Osborne.

Natuurlijk kunt u hier nog kijken en luisteren naar Cody Johnson en z’n Rockin’ CJ Band met de song “Long Haired Country Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma, Shania Twain,  met “Last Day of Summer” een song, die staat op haar album “Queen of Me”, dat op 3 februari j.l. is uitgebracht via Republic Records.

Het album bevat 12 nieuwe nummers, waaronder haar nieuwste single “Giddy Up” en het titelsong van de plaat, en markeert haar eerste CD/LP met nieuw materiaal sinds haar album “Now” uit 2017.

Om het album internationaal te promoten gaat Shania vanaf 28 april op tournee met de “Queen Of Me Tour”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Shania Twain met haar song “Last Day of Summer” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 28 ‘23 18.00 – 19.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Mark Kuykendall, Bobby Hicks & Asheville Bluegrass *** I Wonder Why I Said Goodbye   ***   Down Memory Lane   ***   Rebel Records
 2. Mark Kuykendall, Bobby Hicks & Asheville Bluegrass *** On the Evening Train   ***   Down Memory Lane   ***   Rebel Records
 3. Mark Kuykendall, Bobby Hicks & Asheville Bluegrass *** Jesus Rescued My Soul   ***   Down Memory Lane   ***   Rebel Records
 1. Ralph Stanley & The & Clinch Mountain Boys *** Gold Watch and Chain   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys 1971-1973   ***   Rebel Records
 2. Ralph Stanley & The & Clinch Mountain Boys *** The Fields Have Turned Brown    ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys 1971-1973   ***               Rebel Records
 3. Ralph Stanley & The & Clinch Mountain Boys *** The Lonesome River   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys 1971-1973   ***  Rebel Records
 1. Confederate Railroad *** Queen of Memphis   ***   Confederate Raiklroad   ***                Atlantic
 2. Confederate Railroad *** New Way ( To Light Up and Old Flame)   ***   Cheap Thrills   ***   Shanachie
 3. Confederate Railroad *** Played the Game   ***   Lucky to Be Alive   ***   BFD
 1. Bouke & The Elvis Matters Band *** Release Me   ***   Bouke Rocks Elvis   ***   Bouke Music
 2. Cor Verhaegh and Friends ft. Sandra Vanreys *** The End of the Line   ***   Let My Steel Do the Talking   ***   Dureco
 1. Cody Johnson ft. The Rockin’ CJB *** Long Haired Countryboys   ***   Ain’t Nothin’ to It   ***  Gojo Music / Warner Music Nashville
 2. Shania Twain *** Last Day of Summer   ***   Queen of Me   ***   Republic Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *