Happy Valentines

Dinsdag, 14 februari tevens Valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten, maar wij doen dat hier in dit 90 minuten durende programma “Countrymusic Round-Up” met countrysongs met fraaie titels als “You Had Me from Hello” door Kenny Chesney, “She’s Everything” door Brad Paisley en “Which Bridge To Cross (Which Bridge To Burn)” door Vince Gill ft. Dawn Sears.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass ook in “Valentine Style” deze keer verzorgd door o.a. Billy Droze met “That Sweet Gal of Mine” en Becky Buller met “She Loved Sunflowers”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met vervolgens natuurlijk de nederlandse inbreng in dit programma door Hilde Vos met haar song “You” en uit Friesland Gerbrich van Dekken met de song in de Friese taal “Dimjen fan de dei”.

Vervolgens weer terug naar de overkant van de grote plas en dan eerst naar Canada voor Meghan Patrick met haar single “Wild as Me” en dan door naar Nashville voor o.a. de eerder vermelde Brad Paisley, Ingrid Andress en Cody Johnson en treedt Zach Bryan op als uitsmijter van dit programma met zijn versie van “You Are My Sunshine”.

Valentijnsdag met veel plaatjes en weinig praatjes!

We begonnen het programma “Countrymusic Roundp-Up” met de song “Better Angels Fly Away” door Audie Blaylock & Redline. Deze song werd vorig jaar als single uitgebracht  via “The 615 Hideaway Records”.

Audie Blaylock hier op op gitaar met zang, Reed Jones op de bas met zang, Scott Vestal op de banjo banjo en Patrick McAvinue: op viool en mandoline.

Vervolgens “She Loved Sunflowers” door Becky Buller met een song, die staat op haar album “Crêpe Paper Heart”, dat werd uitgebracht door Dark Shadow Recordings.

Een album met 12 songs, die allemaal zijn geschreven door Becky en waarvan een aantal in samenwerking met anderen zoals Tim Stafford en Bobby Starnes.

Becky Buller wordt nog bijgestaan door o.a. Sam Bush op mandoline met zang, Rob Ickes op resonator-gitaar, Ned Luberecki hier op de banjo en hij werd tevens uitgeroepen tot “Banjo Player of the Year” en ook nog Rhonda Vincent met vocale ondersteuning.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Becky Buller met de song “She Loved Sunflowers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En zoals aangekondigd ook nog “That Sweet Girl of Mine”  door Billy Droze, dat vorig jaar juni single is uitgebracht door RBR Entertainment.

De groep van Billy Droze bestaat verder uit Jason Roller op gitaar en viool, James Seliga op mandoline, Justin Moses op de banjo, Greg Martin op bas en Josh Swift op resonator-gitaar.

U kunt nog kijken en luisteren naar Bill Droze & Kentucvky Blue tijdens een optreden met de song “That Sweet Gal of Mine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Alan Jackson hier met de song “Her Life’s a Song”.

Deze song staat op z’n EP “Happy Valentine’s day”, dat op 12 februari 2021werd uitgebracht door UMG Recordings.

Een EP met 5 songs, speciaal ter gelegenheid van Valentine’ s Day bij elkaar gesprokkeld uit z’n rijke voorraadschuur aan “love” songs.

De Country Music Hall of Famer Alan Jackson, inmiddels 64 jaar,  was in ieder geval z’n vrouw Denise niet vergeten met wie hij inmiddels zo’n 44 jaar is getrouwd met ook drie volwassen dochters.

U kunt hier nog even luisteren naar Alan Jackson met z’n song “Her Life’s a Love Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan terug in de tijd voor Randy Travis met de song “Forever and Ever, Amen’, die staat op z’n album “Forever and Always”, dat in 1987 werd uitgebracht door Warner Records, maar voor dit programma gehaald van z’n verzamelalbum “Top Ten – Randy Travis”, dat eveneens in ‘87 werd uitgebracht door Warner.

Randy Travis kreeg o.a. een Grammy Award voor deze song, die was geschreven door Paul Overstreet.

Terug in de tijd naar een trouwlocatie voor de song “Forever and Ever, Amen” door Randy Travis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Uit dezelfde periode “When You Say Nothing at All” door Keith Whitley hier met een song, die staat op z’n album “Don’t Close Your Eeyes”, dat in 1988 werd uitgebracht door RCA Records.

Dit was het tweede studioalbum van de ”Kentuckian songbird”, Keith Whitley en het laatste dat tijdens zijn leven werd uitgebracht, want een jaar later overleed hij aan de gevolgen van overmatig drank en drugsgebruik.

 Voor u als lezer nog een film-opname van Keith Whitley hier met de song “When You Say Nothing at All”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Vince Gill hier nog vokaal bijgestaan door Dawn Sears met de song “Which Bridge to Cross(Which Bridge to Burn).

Deze song staat op z’n album “When Love Finds You” in 1994 uitgebracht door MCA Records. Een schitterend album met tal van fraaie “love” ballades, waarbij Vince Gill o.a. naast Dawn Sears ook nog vocaal wordt bijgestaan door o.a.  Alison Krauss, Patty Loveless en z’n vrouw Amy Grant.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Vince Gill met de song “Which Bridge to Cross (Which Bridge to Burn) tijdens een opname van het programma “Country’s Family Reunion” uitgezonden via Country Road TV.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens hoorde u Vince Gill ook nog met z’n song “Kid Sister”. Deze song is tevens de titelsong van het album, dat in september 2016 werd gepresenteerd door Rounder Records en een eerbetoon is aan Dawn Sears, de vroegere lead-zangeres van The Time Jumpers en tevens achtergrond zangeres van de begeleidingsgroep van Vince Gill.

Zij overleed op 11 december 2014 na een strijd van ruim twee jaar aan de gevolgen van longkanker op 53-jarige leeftijd.

In 1998 vormde zij samen met haar man, Kenny Sears, in Nashville TN en 9 andere muziekvrienden, waaronder ook violist Hoot Hester, de ‘western swing & country” groep “The Time Jumpers”, waarbij Kenny tevens optrad als violist en lead-zanger.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar het eerbetoon van Vince Gill aan collega Dawn Sears hier met de song “Kid Sister”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even bij Vince Gill hier met de song “When I Call Your Name”, waarbij hij vocaal wordt bijgestaan door Patty Loveless.

Deze song is de titelsong van z’n  album, dat in 1989 werd uitgebracht door MCA Nashville. Het was z’n 3de studioalbum, die voor hem gelijk z’n doorbraak betekende in de countrymuziek wereld als zanger/gitarist.

Op dit album wordt Vince Gill ook nog vocaal bihgestaan door o.a. Emmylou Harris, Reba McEntire en Herb Pedersen.

Natuurlijk kun u hier nog eens kijken en luisteren naar Vince Gill met de song “When I Call Your Name” hier met zangeres Matraca Berg op de achtergrond in beeld en de zang van Patty Loveless.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met als eerste Hilde Vos met de song “You”, die die staat op haar 3e studio album “Home”, dat op 29 oktober vorig jaar werd uitgebracht  via Neo Music uit Boven Smilde.

Een album met 11 songs, waarbij Hilde Vos muzikaal wordt bijgestaan door haar partner de drummer Fokke de Jong en natuurlijk het Neo Music team bestaande uit multi-instrumentalist John Geuzinge, z’n vrouw Nienke Havinga en de overige leden van de Hilde Vos Band met o.a. guitarist Franco Giacoia en bassist Roelof Klijn.

U kunt hier nog luisteren naar Hilde Vos met haar song “You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar Friesland voor “Dimjen fan de dei” door Gerbrich van Dekken hier met een song van haar album “Bubbels”, dat in 2014 werd uitgebracht via Marista.

Gerbrich van Dekken, oorspronkelijk afkomstig uit Eastermar voor de nederlanders “Oostermeer” aan het Burgumermeer, wordt bijgestaan door gerenommeerde muzikanten als Johanna Hamstra (ooit banjospeler in de Straotklinkers), Jan de Vries (Feetwarmers), Johannes Adema (ex-Picture), Joost van Es (4 Wheel Drive) en Gurbe Douwstra.

Als lezer van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar Gerbrich van Dekken c.s. met de song “Dimjen fan de dei”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar de overkant van de grote plas naar Bowmanville in Ontario Canada voor Meghan Patrick hier met de song “Wild as Me”.

Deze song, die als single werd uitgebracht, maar later in 2019 ook verscheen op de EP met dezelfde titel “Wild as Me” tezamen met nog 5 andere songs.

Vanuit Canada ter kennismaking Meghan Patrick hier met de song “Wild as Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens geheel in de traditie van Valentijnsdag hierbij “Countrymusic Round-Up” ook nog de song ”She’s Everything” door supergitarist en zanger Brad Paisley.

Deze song staat op z’n album “Time Well Wasted”, die in 2005 werd uitgebracht door Arista Nashville.

Daarvoor gingen wel een aantal jaren terug in de tijd, want deze song staat op z’n album “Time Well Wasted” in 2005 uitgebracht door Arista Nashville.

Voor u als lezer nog zo’n fraaie Velentijn’s song “She’s Everything” door Brad paisley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na het nieuws en reclame boodschappen van RTV Krimpenerwaard weer verder met Valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten, maar wij doen dat hier in dit programma met countrysongs geheel in “love-style” en starten met  “More Hearts Than Mine” door Ingrid Andress hier met een song, die staat op haar album “Lady Like”, dat in 2020 werd uitgebracht door Warner Music.

Ingrid Elizabeth Andress is een Amerikaanse singer-songwriter van oorsprong geboren in de staat Michigan en opgegroeid in Colorado en Boston Massachusetts en vervolgens door naar Nashville TN  voor de countrymuziek. Haar doorbraaksingle “More Hearts Than Mine” piekte in 2019 op nummer 30 in de Billboard Hot 100. In maart 2020 bracht ze haar debuutstudio-album, Lady Like, uit met lovende kritieken. Haar tweede studioalbum, Good Person, volgde in 2022.

Tijd om eens kennis te maken met Ingrid Andress hier met de song “More Hearts Than Mine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Amazed” door de groep “Lonestar” hier met een song, die staat op hun album “Lone Grill”, dat in 1999 is uitgebracht door BNA Record Label.

Lonely Grill is het derde studioalbum van de Amerikaanse countrymuziekgroep Lonestar, uitgebracht in de Verenigde Staten op 1 juni 1999 door BNA Records. Het bereikte nummer 28 op de Billboard 200 chart, en nummer drie op de Top Country Albums chart.

De song “Amazed” was toch wel de meest succesvolle song van de Texaanse groep “Lonestar”.

Nog even terug in de tijd voor een freaaie video-clip van Lonestar hier met de song “” Amazed”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Kenny Chesney met de song “You Had Me from Hello”, die staat op z’n album “Everywhere You Go”, dat in 1999 werd uitgebracht door BNA Records.

Een song, die in 1999 eveneens op de eerste plaats terecht kwam van de Billboard Hot Country Singles.

Natuurlijk kunt u hier ook nog kijken en luisteren naar Kenny Chesney met z’n song “You Had Me from Hello”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gevolgd door de song met de toepasselijke titel op weg  om z’n geliefde een fraai bouquet te geven Cody Johnson met “On My Way to You”. Vorig was vorig jaar ook al eens te gast in dit programma met een song van z’n album“Ain’t Nothing To It”, dat in 2019 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 15 songs, waarvan toen een groot aantal door Cody zelf zijn geschreven, maar toen hij nog een paar songteksten tekort kwam voor z’n album, kreeg hij al snel een aanbod van bekende Nashville singer/songwriters, zoals Chris Stapleton, Radney Foster en van gitarist John Osborne van Brothers Osborne.

Voor de lezer van dit bericht nog de mogelijkheid te kijken en luisteren naar Cody Johnson met de song “On My Way to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

En da is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit Valentijnsprogramma door Zach Bryan met de song “You Are My Sunshine” hier in een nieuw muzikaal jasje gestoken en die staat op z’n album “American HeartBreak”, dat vorig jaar werd uitgebracht via Warner Records.

“You Are My Sunshine” is al een song uit de jaren ‘40  geschreven door Jimmie Davis en Charles Mitchell en al meer dan 350 maal vertolkt door andere artiesten.

In 1977 werd dit lied uitgeroepen tot staatslied van de staat Louisiana ter ere van Jimmie Davis, die tweemaal gouverneur was van deze staat.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Zack Bryan met zijn versie van de song “You Are My Sunshine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 14 ‘23 18.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Audie Blaylock & Redline *** Better Angels Fly Away   ***   single   ***   615 Hideaway Records
 2. Billy Droze *** That Sweet Gal of Mine   ***   single   ***   RBR Entertainment
 3. Becky Buller *** She Loved Sunflowers   ***   Crèpe Paper Heart   ***   Dark Shadow
 1. Alan Jackson *** Her Life’s a Song   ***   Happy Valentine’s Day   ***   UMG Recordings
 2. Randy Travis *** Forever and Ever, Amen   ***   Top Ten   ***   Warner Brothers
 3. Keith Whitley *** When You Say Nothing at All   ***   Don’t Close Your Eyes   ***                RCA Records Nashville
 1. Vince Gill ft. Dawn Sears *** Which Bridge to Cross (Which Bridge to Burn)   ***   When Love Finds You   ***   MCA Records
 2. The Time Jumpers *** Kid Sister   ***   Kid Sister   ***   Rounder Records
 3. Vince Gill ft. Patty Loveless *** When I Call Your Name   ***   When I Call Your Name   ***   MCA Nashville
 1. Hilde Vos *** You   ***   Home   ***   Neomusic
 2. Gerbrich van Dekken *** Dimjen fan de dei    ***  Bubbels   ***                Marista
 1. Meghan Patrick *** Wild as Me   ***   single   ***   Riser House Records
 2. Brad Paisley *** She’s Everything   ***   Time Well Wasted   ***   Arista Nashville
 3. Ingrid Andress *** More Hearts Than Mine   ***   Lady Like   ***   Atlantic/Warner Music
 1. Cody Johnson *** On My Way to You   ***   Ain’t Nothin’ to It   ***   Cojo Music/Warner Music
 2. Brothers Osborne ft. Lee Womack *** Loving Me Back   ***   Pawn Shop   ***   EMI Records Nashville
 3. Lonestar *** Amazed   ***   Lone Grill   ***   BNA REcords
 1. Kenny Chesney *** You Had Me from hello   ***   Everywhere We Go   ***   BNA Records
 2. Taylor Swift *** Our Song   ***   Taylor Swift   ***   Big Machine Records
 3. Zach Bryan *** You Are My Sunshine   ***   American Heartbreak   ***   Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *