In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor een drietal winnaars tijdens het 65ste jaarlijkse Grammy Award Festival , dat op 5 februari j.l. werd gehouden in Los Angeles.

Als eerste Carly Pearce & Ashley McBryde als “Best Country Duo” met de song “Never Wanted to be That Girl”, vervolgens Brandi Carlile met haar akoestische uitvoering van “Broken Horses”, die staat op haar album “Tn These Silent Days (In the Canyon Haze)”en ook nog Willie Nelson met de titelsong van z’n “Best Country Album”, “A Beautiful Time”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door “Tim Stafford and Thomm Jutz” met een drietal songs van hun nieuwe album “Lost Voices”, dat vrijdag, 3 februari  j.l. is uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens terug in de tijd naar de eind jaren ‘50 voor Lefty Frizzell, Don Gibson en The Wilburn Brothers.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met nogmaals het duo John & Nienke uit Boven-Smilde nu met de song “Just a Minute” en uit Leeuwarden zanger/schrijver/gitarist Timo de Jong met z’n nieuwe sing “Big Grey Boxes”.

Dan weer terug naar de overkant van de grote plas voor de Gramma Award genomineerde Miranda Lambert met een song van haar album “Palomino” en zij treedt tevens  op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “No Witness in the Laurel but the Leaves” ,“The Blue Grayes” en “Vaudeville Blues” door Tim Stafford en Thomm Jutz.

Deze songs staan op het album “Lost Voices” met 14 songs, dat op vrijdag, 3 februari j.l. werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en kunt u luisteren naar Tim Stafford hier tijdens een interview in het programma “Blue Plate Special” van het radiostation WDVX met studio’s in Knoxville en Norris TN hier met de song “No Witness in the Laurel but the Leaves” en informatie over hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met alleen zanger/schrijver en “IBMA Award winning” gitarist Tim Stafford en producer/zanger/ schrijver en gitarist Thom Jutz zou dit al een veelbelovend album zijn.

Maar het tweetal wordt op dit album ook nog eens schitterend bijgestaan door Tammy Rogers op viool, Mark Fain op staande bas, Ron Block op de banjo en Shaun Richardson op de mandoline en als glinsterend juweel ook nog een gastoptreden van de multi IBMA Award winnares, zangeres Dale Ann Bradley, in de song “Callie Lou”.

Bijzondere originele verhalen hier op dit album uit het verleden van de Appalachies en de “Great Plains” zoals ook “Vaudeville Blues”, dat is gebaseerd op het leven en de carriere van volkszanger Emmet Miller, wiens muziek van belangrijke invloed was voor Hank Williams, Jimmie Rogers en Merle Haggard.

“No Witness in the Laurel but Leaves” gaat terug in de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog, toen er in het grens gebied van noord en zuid hele familiegroepen werden gescheiden door langdurige vijandschap soms gepaard gaande met veel geweld en zelfs doden. De titel van de song is een metafoor voor “geen getuigen, geen probleem”.

“The Blue Grays” gaat over een semi-professionel “Negro League” honkbal-team uit Elizabethon in Carter County Tennessee, die speelden gedurende de periode 1935-1955 en waarbij hun honkbal carrières door de rassenscheiding waren beperkt tot de oude “Negro League”.

“Lost Voices”, verloren stemmen uit het verleden, een fraai album van Tim Stafford en Thomm Jutz uitgebracht door Mountain Fever Records zeer de moeite waard.

Als lezer kunt u hier ook nog luisteren naar Tim Stafford en Thomm Jutz met de song “The Blue Grays”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de eind-jaren ‘50 met als eerste de zeer bekende Honky Tonker en zanger/schrijver/gitarist  Lefty Frizell hier met de song “Cigarettes and Coffee Blues”.

Deze song werd  in 1958 op een single uitgebracht, maar in1966 door Columbia met andere songs op een LP uitgebracht met de titel “Look What Thoughts Will Do”.

Ver terug in de tijd voor een optreden van Lefty Frizzell hier met de song “Cigarettes and Coffee Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de “Country Music Hall of Famer”, singer/songwriter Don Gibson, bijgenaamd “The Sad Poet” of te wel “De droevige dichter” met de song “Who Cares””, uit 1956 en die staat op een verzamelalbum “Blue Blue Day”.

Zeer bekende songs van hem zijn o.a. “Sweet Dreams”, “Oh Lonesome Me” en “I Can’t Stop Loving You” en natuurlijk de titelsong “Blue, Blue Day”.

Wilt u in het programma “Countrymusic Round-Up” nog eens iets van Don Gibson horen? Gewoon even een email sturen naar met vermelding van welke song of iets van welk album.

U kunt hier ook nog eens luisteren naar Don Gibson hier met de song “Who Cares”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Knoxville Girl” door The Wilburn Brothers hier met een song, die staat op het verzamelalbum met de titel “We’re Listening to the Wilburn Brothers Vol. 3” uitgebracht door Top Tracks.

Een moordballade uit het Appelachie Gebergte, maar die van oorprong nog veel verder terug gaat in de tijd o.a. gebaseerd uit Ierland op de song “The Wexford Girl” uit de 19e eeuw en nog verder naar 1683 met de song “The Bloody Miller”.

Tegenwoordig noemt men dat een misdaad in de relationele sfeer, maar het blijft gewoon moord.

The Wilburn Brothers uit Arkansas waren een Amerikaans countrymuziekduo van de jaren vijftig tot de jaren zeventig, bestaande uit de broers Virgil Doyle Wilburn en Thurman Theodore “Teddy” Wilburn.

Zij waren muzikaal actief zowel als countrymusici alsook samen met Don Helms een platen-productiemaatschappij en talentenmaatschappij.

Gedurende de jaren ‘60 hadden zij ook nog een TV-show met de naam “The Wilburn Brothers Show. Aan die activiteiten kwam een einde toen in 1982 Virgil overleed aan longkanker. Teddy trad daarna nog regelmatig op als lid van de “Grand Ol Opry” tot aan z’n overlijden in 2003.

Voor u als lezer nog een optreden uit het verleden door The Wilburn Brothershier met de song “The Knoxville Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het Grammy Award Festival voor Carly Pearce & Ashley McBryde met de song “Never Wanted to be That Girl”.

Deze song staat op haar 3e studio album “29: Written in Stone”, dat in september 2021 werd uitgebrach door Big Machine Records.

Tijdens het Gramma Award Festival werd aan deze uitvoering van deze song door Carly Pearce en Ashley McBryde  de Award “Best Country Duo / Group Performance” toegekend.

De jonge Carly Pearce uit Kentucky, die in het begin van haar muzikale carrier zich vooral bezighield met de bluegrass, maar sinds 2017 in Nashville meer in de richting van de countrymuziek is gegaan, is inmiddels ook al eens door zowel de CMA als ACM ook al eens  uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year”.

Hier nog even terug naar het ACM Award Festival met een optreden van Carly Pearce en Ashley McBryde met de song “Never Wanted to Be That Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Brandi Carlile, reeds regelmatig in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”, hier met de song “Broken Horses”.

 Deze song op haar album “In These Silent Days”en voor deze gelegenheid in een akoestische uitvoering, die staat op het album “In These Silent (DeLuxe Edition)/(In the Canyon Haze) in september 2022 uitgebracht door Low Country Sound/Elektra.

Brandi Carlile,  een van de meest genomineerde artiesten bij de Grammy Awards van 2023.

Zij won de Award “Best Rock Performance” evenals “Best Rock Song” voor haar lied “Broken Horses”, dat afkomstig is van haar album uit 2021, “In These Silent Days” en hier natuurlijk bij uw RTV Krimpenerwaard te horen.

Tijdens het TV-programma “Saturday Night Live” programma een optreden van de Multi Award winnares Brandi Carlile hier met haar song “Broken Horses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan als laatste maar zeker niet de minste Grammy Award winnaar van 2022 “A Beautiful Time” door Willie Nelson hier met de titelsong van z’n 72 ste studio-album met 14 tracks, die ter ere van z’n 89-ste verjaardag op 29 april vorig jaar werd uitgebracht door Legacy Recordings en tevens de opvolger van in 2021 uitgebrachte “The Willie Nelson Family”.

Afgelopen zondag moet het voor Willie Nelson ook een mooie dag zijn geweest met de uitreiking van twee Grammy Awards in de Crypto.com Arena in Los Angeles voor respectievelijk het album “A Beautiful Time” gekozen tot “Best Countrymusic Album of the Year” en met de song song “Live Forever”tot “Best Country Solo Performance”.

Hier nog even terug naar de aankondiging van de toekenning van de Gramma Award “Best Country Music Album” aan Willie Nelson. Hij was zelf niet aanwezig bij de uitreiking, maar ongetwijfeld staan deze twee trofeeën inmiddels in z’n omvangrijke “prijzenkast.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het lied “I’m Gonna Live Forever”, gespeeld en gezongen door Willie Nelson samen met Lucinda Williams is de titelsong van het eerbetoon album aan zanger/schrijver/gitarist en country outlaw Billy Joe Shaver.

Dit album met 12 songs werd op 11 november 2022 uitgebracht door New West Records met o.a. ook songs door Rodney Crowell, Miranda Lambert, George Strait en Steve Earle.

Als lezer kunt u hier nog eens kijken en luisteren naar Willie Nelson met z’n song “I’ll Love You Till the Day I Die”, de Rodney Crowell & Chris Stapleton song, die eveneens staat op z’n album “A Beautiful Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng met als eerste uit Bovensmilde John & Nienke met de song “Just a Minute”.

Deze song staat op hun album “A Good Day”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht via hun eigen platenmaatschappij Neo Music.

Een fraai gevarieerd album met 11 zelf geschreven songs over dagelijkse dingen, die ons soms overkomen zoals een miskoop via het internet, sleur in het huwelijk, maar ook leuke dingen komen er natuurlijk ook in voor.

Het album werd op 10 december j.l.  tijdens één  van hun “Lucky 40” huiskamerconcerten, een concert met maximaal 40 gasten, muzikaal gepresenteerd. Voor meer informatie gewoon even naar neomusic.nl en dan kiezen voor lucky 40.

U kunt hier ook nog luisteren naar John & Nienke met hun song “Just a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Big Grey Boxes” door Timo de Jong hier met een song, die zeer recent als single is uitgebracht via Revanche Records.

Een fraaie song van zanger/schrijver/gitarist Timo de Jong van oorsprong uit Meppel maar inmiddels al weer jaren woonachtig en opererend vanuit de Friese hoofdstad Leeuwarden tevens regelmatig optredend in het programma “Noardewyn” uitgezonden door “Omrop Fryslan”.

“Big Grey Boxes” een song, die gaat over al die grote grijze opslagloodsen voor van alles en nog wat aan de rand van de stad en natuurlijk bij de snelwegen.

Voor meer informatie neem eens een kijkje in z’n facebook pagina onder z’n naam Timo de Jong.

Nog even terug naar een optreden van Timo de Jong in het programma “Noardewyn” met de songs de Tex-Mex song “Rodrigo” en “Big Grey Boxes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer snel naar de overkant van de grote plas voor de Grammy Award genomineerde Miranda Lambert hier met de song “If I Was a Cowboy”.

Deze song staat op haar album “Palomino”, dat vorig jaar april is uitgebracht door Vanner Records en RCA Records.

Deze song, geschreven door Miranda Lambert samen met Jesse Frasure was voorafgaande aan het Gramma Award Festival genomineerd voor de Award : Best Country Song ( Award to the Songwriters), maar die Award werd toegekend aan voor de schrijvers van “‘Til You Can’t” Matt Rogers & Ben Stennis en door Cody Johnson gespeeld en gezongen.

Terug naar het album “Palomino”, dat is het negende studioalbum van de Amerikaanse countryzangeres Miranda Lambert.

Zij produceerde het album samen met Luke Dick en Jon Randall en schreef mee aan 14 van de 15 nummers.

Tot slot van dit bericht nog even naar het 56ste CMT Award Festival (Country Music Television) in Nashville TN voor een optreden van Miranda Lambert met de song “If I Was a Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 07 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Tim Stafford and Thomm Jutz *** No Witness in the Laurel but the Leaves   ***   Lost Voices   ***   Mountain Fever Records
 2. Tim Stafford and Thomm Jutz *** The Blue Grayes   ***   Lost Voices   ***   Mountain Fever Records
 3. Tim Stafford and Thomm Jutz *** Enough to Keep on Going for a While   ***   Lost Voices   ***   Mountain Fever Records
 1. Lefty Frizzell *** Cigarettes and Coffee Blues   ***   Look What Thoughts Will Do   ***   Columbia 1958/Columbia Legacy 1966
 2. Don Gibson *** Who Cares   *** Blue Blue Day   ***   RCA Victor/Nayco Entertainment
 3. The Wilburn Brothers *** The Knoxville Girl   ***   We’re Listening to the Wilburn Brothers Vol. 3   ***    Top Tracks
 1. Carly Pearce & Ashley McBryde *** Never Wanted to Be That Girl   ***   29: Written in Stone   ***   Big Machine Records
 2. Brandi Carlile *** Broken Horses   ***   In These Silent Days (In the Canyon Haze)   ***  Low Country Sound/ Elektra
 3. Willie Nelson *** A Beautiful Time   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy Recording
 1. John & Nienke *** Just a Minute   ***   A Good Day   ***   Neo Music
 2. Timo de Jong *** Big Grey Boxes   ***   single   ***   Revanche Records
 1. Miranda Lambert *** If I Was a Cowboy   ***   Palomino   ***   Vanner Records/RCA Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *