What a Difference a Day Makes

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor  de “Brothers of the Heart”, bestaande uit  Bradley Walker, Jimmy Fortune, Mike Rogers en Ben Isaacs, met muziek van hun album “Listen to the Music”, dat op 20 januari j.l. is uitgebracht door de “Gaither Music Group”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Gibson Brothers” met een drietal songs van hun nieuwe album “Darkest Hour” met medewerking van o.a. Jerry Douglas en Alison Krauss, dat vrijdag, 27 januari j.l. is uitgebracht door Bull Run/Rainmaker Music.

Vervolgens nog eens terug naar de jaren 1975-1995 voor “20 Years Bear Family Records”met o.a. James Intveld en Sammy Rose.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio.

Daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng met deze keer “Antoinette & The Bluebonnets” uit de Betuwe en vervolgens het duo “John & Nienke” uit Boven-Smilde.

Dan weer terug naar de overkant van de grote plas voor “The Highwomen” met hun song “Redesigning” dan naar Canada en terug in de tijd voor Gordon Lightfoot met de song “Hangdog Hotel Room en tevens optreedt als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “What a Difference a Day Makes”, “So Long Mamma” en “Your Eyes Say His Name” door The Gibson Brothers.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Darkest Hour” met 12 songs”, dat de vorige week vrijdag, 27 januari is uitgebracht door Bull Run/Rainmaker Music.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door The Gibson Brothers hier met de song “What a Difference a Day Makes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Gibson Brothers, bestaande uit de broers zanger/schrijver en banjospeler Eric en zanger/schrijver/gitarist Leigh Gibson opgegroeid op een boerderij in de buurt van Ellenburg in de staat New York vlak aan de grens met Canada, speelden en zongen sedert 1983 met countrysterren als Merle Haggard en Buck Owens en de bekende bluegrassgroepen als favoriete voorbeelden.

De twee broers worden muzikaal geholpen door Michael Barber op de staande bas, Ron Stewart op mandoline en viool, Eric O’Hara op dobro.

Jerry Douglas, Multi-IBMA Award winnaar heeft de productie van hun nieuwe album voor z’n rekening genomen en is natuurlijk ook nog aanwezig met z’n dobro.

In de song “I Feel the Same Way as You” wordt Leigh Gibson op schitterende wijze vocaal bijgestaan door Alison Krauss.

Zoals we inmiddels van hen gewend zijn geven zij een moderne draai aan hun traditionele bluegrass-geluid met sterke harmonieën en een authentieke country vocalen.

Het duo heeft gedurende hun lange carrière meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de “Entertainer of the Year” van de International Bluegrass Music Association evenals de “Song of the Year”, “Songwriter of the Year’ en “Album of the Year”Awards.

“Darkest Hour” van The Gibson Brothers uitgebracht op 27 januari j.l. een fraaie opvolger van hun succesvolle album “Mocking Bird” dat in 2018 is uitgebracht.

Voor u als lezer nog zo’n fraaie song van hun nieuwe album en kunt u kijken en luisteren naar “The Gibson Brothers” hier met hun “One Minute of You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar James Intveld  hier met de song “Barely Hanging On” of te wel vrij vertaald  “Ik kan het nauwelijks volhouden.

 James Intveld komt trouwens oorspronkelijk uit Venlo Nederland, maar in 1960  op 1-jarige leeftijd met z’n ouders geemigreerd naar Los Angeles net als heel veel andere Indonesische Nederlanders in die tijd.

James speelde in de jaren ‘80 samen met z’n broer Ricky “Rockin’Shadows”. Z’n broer speelde later in de groep van Ricky Nelson en overleed in het vliegtuig ongeluk in 1985.

James ging verder als zanger/schrijver/gitarist en film acteur/director in de omgeving van L.A.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar James Intveld solo met de song “Barely Hangin’On” via z’n “live-stream” op 25 juni 2020 met daarbij nog meer persoonlijke informatie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zanger/schrijver en gitarist Jon Emery uit Austin Texas met de bekende song “Running Bear”, het dramatisch tragische verhaal over de verliefde Indiaan met de naam “Running Bear” en z’n meisje “Little White Dove”.gescheiden door de brede snel stromende rivier en hun verschillende stam.

 Deze song werd zeer bekend in de jaren ‘59/60 door zanger Johnny Preston met toen nog met  George Jones als achtergrond zanger en vervolgens ook in Nederland in 1960 bekend geworden door de Nederlandse uitvoering hiervan door The Cocktail Trio, bestaande uit Ad van de Gein, Tonny More en Carel Alberts.

U kunt hier nog eens luisteren naar de song “Running Bear” in een wel heel fraaie uitvoering door Jon Emery.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Bear Country” door Sammy Rose hier met een song, die staat op het verzamel “20 Years Bear Family” over de periode 1975-1995. Een album bestaande uit 4 CD’s in 1995 uitgebracht door de in countrykringen zeer bekende Bear Family Records. De eerste twee CD’s met in totaal 48 songs met allemaal als thema “Bare” dan wel “Bear”.

De keuze voor Sammy Rose is toch ook wel bijzonder, want deze opname is ooit in de periode jaren ’90 gemaakt toen de Canadese zangeres Sammy Rose in Nederland woonde met haar man en gitarist/zanger Jack Hollenberg.

De song staat van oorsprong op een EP en ook nog op het album met haar naam “Sammy Rose” als titel, terwijl later ook nog het album  “Fools Gold” werd opgenomen in de Banana’s Studio te Haarlem evenals het album “A Place in the Heart”.

Na heel veel omzwervingen zijn zij inmiddels weer woonachtig in Langenburg Saskatchewan Canada, waar Jack zich nog steeds bezig houdt met het bouwen van steelgitaars onder de naam JH Steel Guitars en Sammy Rose actief is in voedingszaken.

Maar nu toch terug naar dit verzamelalbum “20 Years Bear Family” met 2 CD’s met voornamelijk countrysongs met titels als Bear Facts; I Can’t Bear It door Dale Watson; Teddy Bear Song door Wanda Jackson en I Thought About You (The Teddy Bear Made Me Think About You) door de Texaanse countryzanger Darrell McCall.

Daarnaast bevat het album ook nog een CD met countrysongs door Duitse artiesten en eveneens nog een CD met pop-songs van die periode.

Nog even terug in de tijd naar de gloriedagen van Floralia Oosterhout in de jaren ’90 met een optreden van Sammy Rose hier samen met de “West Virginia Railroad Band” met de song “Cottonfields back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het gelegenheids quartet “Brothers of the Heart” met de songs “Liza Jane”, “Gentle on My Mind” en “I’ll Go to My Grave Loving You”.

 Deze songs staan op hun tweede album “Listen to the Music” op 20 januari j.l. uitgebracht door Gaither Music Group.

Van dit album met 12 songs de traditional “Liza Jane” van oorsprong uit het begin van de vorige eeuw , dan de John Hartford song uit de mid-jaren ‘60 “Gentle on My Mind” en de Don Reid song “I’ll Go to My Grave Loving You” zeer bekend geworden van de uitvoerig door The Sattler Brothers”.

“Brothers of the Heart” samengesteld uit vier Award-winning countrygospelmusici en zangers bestaande uit Jimmy Fortune op gitaar met zang, Ben Isaacs op de staande bas met zang, de invalide Bradley Walker met zang en Mike Rogers op gitaar met zang hier met hun tweede album bestaande uit een fraaie mix van country, gospel en popklasssiekers, waaronder ook nog de Johnny Cash song “Ring of Fire”, de Everly Brothers song “Bye Bye Love” en Linda Ronstadt’/The Eagles song “Desperado.

“Listen to the Music” een fraaie opvolger van hun album “Brotherly Love”, dat in 2020 eveneens werd uitgebracht door Gaither Music Group”.

Voor u als lezer nog de “Brothers of the Heart” met de gospel traditional “Just as I Am”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met als eerste  “Antoinette & The Bluebonnets” met de song “You’re Too Late (For Being on Time)’, die staat op haar EP “Rivived”, dat in november 2021 werd gepresenteerd tijdens een optreden in Café Roots te Berghem Nrd-Brabant.

Als ik mij niet vergis woont Antoinette Hommerson, actief als zangeres en schrijfster van songs in de Betuwe en uit de mid-jaren ‘90 ken ik haar nog als Electa Winter toen actief als jong meisje behoorlijk gepromoot door haar vader.

Antoinette heeft de countrymuziek nooit verlaten en nu dus actief met haar groep The Bluebonnets bestaande uit Peter Zerner op basgitaar en achtergrondzang; Jef Marinus op pedalsteel en dobro; Altwin v.d. Voort op drums en met achtergrondzang en Almast Nijholt op electrische gitaar.

Hoog tijd om weer eens kennis te maken met Antionette & The Bluebonnets” hier met o.a. een fragment van de song “You’re Too Late(For Being on Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “You’ve Got Mail” door John & Nienke uit Boven Smilde hier met een song, die staat op hun album “A Good Day”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht via hun eigen platenmaatschappij Neo Music.

Een fraai gevarieerd album met 11 zelf geschreven songs over dagelijkse dingen, die ons soms overkomen zoals een miskoop via het internet, sleur in het huwelijk, maar ook leuke dingen komen er natuurlijk ook in voor.

Het album werd op 10 December j.l.  Tijdens 1 van hun “Lucky 40” huiskamerconcert, een concert met maximaal 40 gasten. Voor meer informatie gewoon even naar www.neomusic.nl  en dan kiezen voor “lucky 40”.

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar John & Nienke hier met hun song “You’ve Got Mail”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de overkant van de grote plas voor “ The Highwomen” met de song “Redesigning Women”.

 De vrouwen groep “Highwomen” bestaat uit Brandi Carlile op gitaar, Natalie Hemby, Maren Morris en Amanda Shires op viool.

De song “Redesigning Women” staat op hun album met hun naam “The Highwomen” als titel en werd in 2019 uitgebracht door Low Country Sound/Elektra.

De groep trad voor het eerst in het openbaar op tijdens een eerbetoon concert aan Loretta Lynn, die toen haar 87ste verjaardag vierde in de Bridgeton Arena in Nashville TN.

U kunt als lezer hier nog kijken en luisteren naar The Highwomen” met hun song “Redesigning Women”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma, de Canadese zanger/schrijver en gitarist en “Canadian Hall of Famer” en multi-Juno award winnaar  Gordon Lightfoot  met de song“Hangdog Hotel Room’.

Deze song staat op z’n album “Endless Wire in 1978 uitgebracht door Warner Records.

Gordon Lightfoot schreef oa. Songs voor Johnny Cash en Elvis Presley met o.a. z’n song “Early Morning Rain” en “If You Could Read My Mind”.

Op 20 maart 2020 bracht hij “z’n 21ste studio album “Solo uit en dat was 54 jaar na z’n debuutalbum “Gordon Lightfoot”!

 Tot slot nog even terug in de tijd voor een optreden van Gordon Lightfoot hier met de song “Hangdog Hotel Room”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 31 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Gibson Brothers *** What a Difference a Day Makes   ***   Darkest Hour   ***   Bull Run/Rainmaker Music
 2. The Gibson Brothers *** So Long Mamma   ***   Darkest Hour   ***   Bull Run/Rainmaker Music
 3. The Gibson Brothers *** Your Eyes Say His Name   ***   Darkest Hour   ***   Bull Run/Rainmaker Music
 1. James Intveld *** Barely Hanging On   ***   20 Years Bear Family   ***   Bear Family Records GmbH
 2. Jon Emery *** Running Bear   ***   20 Years Bear Family   ***   Bear Family Records GmbH
 3. Sammy Rose *** Bear Country   ***   20 Years Bear Family   ***   Bear Family Records GmbH
 1. Brothers of the Heart *** Liza Jane   ***   Listen to the Music   ***   Gaither Music Group
 2. Brothers of the Heart *** Gentle on My Mind   ***   Listen to the Music   ***   Gaither Music Group
 3. Brothers of the Heart *** I’ll Go to My Grave Loving You   ***   Listen to the Music   ***   Gaither Music Group
 1. Antoinette & The Bluebonnets *** You’re Too Late (For Being on Time)   ***   Revived   ***   Bluebonnets Music
 2. John & Nienke *** You’ve Got Mail   ***   A Good Day   ***   Neo Music
 1. The Highwomen *** Redesigining Women   ***   The Highwomen   ***    Low Country Sound/Elektra
 2. Gordon Lightfoot *** Hangdog Hotel Room   ***   Endless Wire   ***   Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *