Partin’ Is Such Sweet Sorrow

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan de “Rock & Roll en Country Hall of Famer”, zanger/schrijver en pianist Jerry Lee Lewis, de laatste van “The Class of ‘55”, die vrijdag, 28 oktober j.l. op 87-jarige leeftijd overleed.

Niet alleen terug in de tijd voor fraaie herinneringen middels een tweetal songs van het toepasselijke album “Who’s Gonna Play This Old Piano? (Think about It Darlin’)” uit de jaren ‘70, maar natuurlijk ook recenter werk van o.a. het album “Mean Old Man” uit 2010  samen met o.a. Mick Jagger en Shelby Lynn.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Jr. Williams met een drietal songs van z’n album “Railroad Town”, dat op 11 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Music.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna de nederlandse inbreng door de Brabantse groep “Tip Jar” met een song van hun nieuwe album “Songs about Love and Life on the Hippie” en uit de Betuwe Dick van Altena met de titelsong van z’n album “Café de Leeuw”.

Dan terug naar de overkant van de grote plas voor Brandi Carlile met een song van haar album “In These Silent Days”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Can I Go Home with You” ,“Railroad Town without a Train” en  “Lord I Hope This Day Is Good” door Jr. Williams.

Deze songs staan , die eveneens staan op dit album “Railroad Town” met 10 songs, dat op 11 november j.l.  officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Music Group”.

Op dit album wordt Jr Williams hier met leadzang en op de banjo bijgestaan door Adam Steffey op mandoline, Aaron Ramsey op gitaar, mandoline, bas en met achtergrondzang , Jacob Burleson op gitaar, Jeff Partin op dobro, bas,  Nathan Aldridge op viool, Junior Sisk met leadzang bij de bluegrass gospel “Let Me Walk, Lord, By Your Side”, Amanda Cook met tenorzang bij de song “I Feel The Blues Moving In” en tenslotte Zach Arnold tenorzang bij “Worried Man Blues”.

De song “Railroad Town without a Train” werd vorig jaar september reeds uitgebracht door Mountain Fever Records en was een voorproefje op het uitbrengen van dit album.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt kijken en luisteren naar Jr. Williams met zijn herinneringen aan een “Railroad Town without a Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jr. Williams maakte jarenlang als banjospeler deel uit van de bekende bluegrass groep “New Found Road” om vervolgens met Kati Penn verder te gaan met de groep “New Town”, waarmee hij een aantal zeer gewaardeerde projecten realiseerde tot de groep in 2019 ophield te bestaan.

Daarna ging hij weer verder met Tim Shelton, ook een ex-lid van “New Found Road” met z’n  “Tim Shelton Syndicate”.

Jr. meldde zich vervolgens bij Mountain Fever Records met het idee om een gezamenlijk project op te zetten.

Tim Stafford en Thomm Jutz schreven de song “Railroad Town without a Railroad”, een herinnering aan de gouden tijd van de treinen en de situatie van tal van steden met stations in Amerika, waar vroeger de trein stopte, maar die dus nu niet meer rijdt, zoals bijvoorbeeld de legendarische  “C & O Line” en ”The Chesapeake & Ohio Railway”.

Voor de lezer van dit bericht nog voor de fraaie bluegrass gospelsong “Lord I Hope This Day Is Good”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We begonnen het eerbetoon aan Jerry Lee Lewis, bijgenaamd “The Killer” met de titelsong van z’n album “Who’s Gonna Play This Old Piano? ( Think About It Darlin’), dat in 1972 eveneens werd uitgebracht door Mercury.

Vervolgens ook nog de titelsong van z’n album “Rock & Roll Time” in 2013 uitgebracht door Concord Vanguard met herinneringen aan het begin van z’n muziekcarriere in de jaren ‘50 en in die tijd deel uitmaken van het illustere gezelschap bijgenaamd “The Class of ‘55” bestaande uit Carl Perkins, Elvis Presley, Roy Orbison en Johnny Cash.

Van dit gezelschap is ook nog een album uitgebracht met als titel “Class of ‘55”, “a Memphis Rock & Roll Homecoming”.

van l. naar r. : Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Marty Stuart & Roy Orbison

Tijd om herinneringen op te halen met de “Class of 55” en ver terug in de tijd voor een “live” optreden van Roy Orbison, Johnny Cash , Jerry Lee Lewis en Carl Perkins hier met de song “Waymore Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis, was de “Last Man Standing”, een bijzondere verwijzing en metafoor naar die groep.

“Last Man Standing” is trouwens ook de titelsong van z’n album, dat in 2006 werd uitgebracht met medewerking van o.a. B.B. King, Bruce Springsteen en Mick Jaggar.

Voordat we verder gaan met Jerry Lee Lewis samen met Mick Jaggar nog even terugkomend op de muziek, want in dit programma ook nog de country gospelsong “When I Take My Vacation”.

Deze song staat op z’n album “Odd Man In’, dat in 1975 werd uitgebracht door Mercury Records.

Een album met 11 songs, waarbij Jerry Lee Lewis muzikaal wordt bijgestaan door o.a. de befaamde steelgitarist Lloyd Green, Kenneth Lovelace als gitarist, violist en tevens leider van de begeleidingsgroep van Jerry Lee en niet te vergeten “Pig” Robbins op orgel.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Jerry Lee Lewis met z’n song “When I Take My Vacation”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder met het eerbetoon door Jerry Lee Lewis samen andere bekende artiesten met de song “Dead Flowers” en “Hold You in My Heart”.

Deze twee songs staan op het album “Mean Old Man Deluxe Edition”, dat in 2010 werd uitgebracht door Shangri-La Roots en waarbij Jerry Lee wordt bijgestaan door o.a. Mick Jagger eveneens schrijver van de song “Dead Flowers en Shelby Lynn eveneens schrijfster van de song “Hold You in My Heart”.

Nog even terug naar een stukje geschiedenis van Jerry lee Lewis met een trailer voor de opname van z’n album “Mean Old Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Dead Flowers” staat van origine op het album “Sticky Fingers” uit 1971 van “The Rolling Stones”, terwijl “Hold You in My Heart” is geschreven gedurende de eind jaren ’40 door Eddy Arnold

Een fraai album met Jerry Lee Lewis in de hoofdrol met tal van bekende musici zoals ook Ron Wood, Kid Rock, Solomon Burke, Gillian Welch en Willie Nelson.

Als lezer kunt u hier nog kijken luisteren naar een optreden van Jerry Lewis & Friends (Willie Nelson, Kris Kristoffersen, Tom Jones e.v.a.) van ongeveer 31 minuten, waarvan de opnames deel uitmaken van het album “Mean Old Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis een meer dan uistekende pianist en zanger, maar in z’n privé leven stond hij bekend als een S.O.B. of te wel een “Sun of a Bitch”, zeven keer getrouwd en als voorbeeld nog even terug naar 1976 dat was ook het jaar, dat Jerry Lee Lewis tijdens z’n 41ste verjaardag zijn .357 Magnum afvuurde op een blikje frisdrank, waarbij de ricocherende kogel vervolgens zijn bassist Norman Owens vol in de borst trof.

Slechts enkele weken later op 23 november 1976 was Lewis wederom betrokken bij een wapenincident, ditmaal op Graceland, het huis van Elvis Presley.

Lewis was door Presley uitgenodigd, maar om in de vroege ochtend zo rond 03.00 samen met z’n vrouw in z’n nieuwe Rolls Roys Silver Shadow voor het hek  van “Graceland”, daar had Elvis even geen trek in.

24 uur later, dus weer midden in de nacht, waarschijnlijk na een optreden verscheen Jerry Lee Lewis nu in z’n eveneens nieuwe Lincoln Continental enigszins te diep in het glaasje gekeken wederom bij het hek.

Toen de beveiliging Lewis bij de ingang tegenhield en hem vroeg naar de reden van zijn komst, haalde Lewis weer voor de grap zijn pistool tevoorschijn en grapte dat “The Killer” kwam om Presley te vermoorden.

Tenslotte als het laatste “Partin’ Is Such Sweet Sorrow”’of te wel vrijvertaald “Afscheid nemen is een zoete pijn van herinneringen” voor dit eerbetoon aan Jerry Lee Lewis speciaal uitgekozen en deze instrumental staat op z’n album “Who’s Gonna Play This Old Piano” uit 1972.

Hier werd de achtergrondzang verzorgd door een groep zangers en zangeressen met o.a. Carol Montgomery, Dolores Dinning Edgin en Joe Babcock behorend tot “The Nashville Edition”.

Een eerbetoon aan Jerry Lee Lewis voor altijd “On Vacation”zoals hij reeds eerder in dit programma zong.

“Afscheid nemen is zoete spijt” door Jerry Lee Lewis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de  Nederlandse inbreng met als eerste Tip Jar hier met de song “Garden Party”.

Deze song staat op hun 6de album “Songs about Love and Life on the Hippie Side of Country”, dat op 2 december a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Shine a Light Records.

Tal van hun albums zijn voor een deel opgenomen bij vrienden in Texas met hulp van hun Texaanse vrienden zoals Walt Wilkins, Bill Small en Pat Manske en voor een deel in Eindhoven met behulp van hun nederlandse groep en vrienden zoals multi instrumentalist Harry Hendriks , zanger guitarist BJ Baartmans en violist Joost van Es met natuurlijk Bart de Win als toetsenist met zang  en z’n partner Arianne Knegt met zang.

Tijd om eens kennis te maken met de “Garden Party” door Tip Jar

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Café de Leeuw” door Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album, dat op 27 mei j.l. is uitgebracht door Inlok en in de markt gezet door Continental Record Service.

Deze singer/songwriter met meer dan 1094 liedjes op z’n naam,  is een regelmatige gast in het programma “Countrymusic Round-Up soms alleen met z’n begeleidingsgroep of soms samen met z’n muzikale vriend Marcel Smulder van de bekende countrygroep “Savannah”, waar op dit moment wordt getoerd door Nederland met hun show “Back to the Punt Part 12”.

De vorige week las ik trouwens, dat Dick van Altena onder medische behandeling is vanwege “blaaskanker”.

Na een eerste operatie en diverse scans is gebleken dat er helaas meer aan de hand is en dat er nóg een (zwaardere) operatie nodig is, voorafgegaan door een, eveneens zware, chemokuur. Wij wensen hem hier vanuit de RTV Krimpenerwaard srudio van harte beterschap.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar Dick van Altena met z’n song “Café de Leeuw”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar onze uitsmijtster van dit programma Brandi Carlile hier met de song “You and Me on the Rock”

Deze song staat op haar album “In These Silent days”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Low Country/Sound/Elektra.

Brandi wordt zoals altijd muzikaal bijgestaan door Phil and Tim Hanseroth , terwijl haar echtgenote Catherine Carlile de achtergrondzang verzorgd.

Het album met 11 songs bevat ook nog een fraaie vertolking van David Bowie’s “Space Oddity”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Brandi Carlile met de song “You and Me on the Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 1 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenestelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***              Label

 1. Jr. Williams *** Can I Go Home with You   ***   Railroad Town   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Jr. Williams *** Railroad Town without a Train   ***   Railroad Town   ***  Mountain Fever Music Group
 3. Jr. Williams *** Lord I Hope This Day is Good   ***   Railroad Town   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Jerry Lee Lewis *** Who’s Gonna Play This Old Piano   ***   Who’s Gonna Play This Old Piano (Think about It Darlin’)   ***   Mercury Records
 2. Jerry Lee Lewis *** Rock & Roll Time   ***   Rock & Roll Time   ***   Concord Vanguard
 3. Jerry Lee Lewis *** When I Take My Vacation in Heaven   ***   Odd Man In   ***   Mercury Records
 1. Jerry Lee Lewis ft. Mick Jagger *** Dead Flowers   ***   Mean Old Man   ***   Shangri-La Roots LLC
 2. Jerry Lee Lewis ft. Shelby Lynn *** Hold You in My Heart   ***   Mean Old Man   ***   Shangri-La Roots LLC
 3. Jerry Lee Lewis *** Partin’ Is Such Sweet Sorrow ***   Who’s Gonna Play This Old Piano (Think about It Darlin’)   ***   Mercury Records
 4. Tip Jar *** Garden party   ***   Songs about Love and Life on the Hippie   ***   Shine a Light Records
 5. Dick van Altena *** Café de Leeuw   ***   Café de Leeuw                ***   Inlok/CRS
 6. Brandi Carlile ft Lucius *** You and Me on the Rock   ***   In These Silent Days   ***   Low Country Sound/Elektra

  Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *