Jusqu’à la Lumière

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  nog even terug naar  het “Ramblin Roots Festival” van zaterdag, 22 oktober j.l. en zijn de schijnwerpers nog even gericht op de Australische singer/songwriter Emma Swift, de Franse singer/songwriter  Baptiste W. Hamon en uit Canada de “Hello Darlins” met een song van hun album “Go by Feel”.

Daarna ook nog de Engelse singer/songwriter Ags Connolly met een song van drie verschillende albums w.o. “Wrong Again” , dat in 2019 is uitgebracht door Finstock Music.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Junior Sisk met een drietal songs van z’n nieuwe album “Lost & Alone”, dat op 21 oktober j.l. is uitgebracht door Mountain Fever Music Group.

Vervolgens ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en de nederlandse inbreng met al vast een voorproefje op het optreden van Lana Wolf a.s. zaterdag in het Isala theather te Capelle ad Ijssel en Change of key met hun jubileum-concert a.s. zondagmiddag in theater Concordia te Haastrecht.

Dan terug naar de overkant van de grote plas voor de canadese singer/songwriter en acteur Kiefer Sutherland, tevens uitsmijter van dit programma met een song van z’n album “Bloor Street”.

We begonnen dit programma met de songs “The Lonely Side of Goodbye” ,“Take My Ring from My Finger” en “I’ll Never Change My Mind” door Junior Sisk.

Deze songs staan op het album “Lost & Alone”, dat op vrijdag, 21 oktober j.l.  officieel werd gepresenteerd door de Mountain Fever Music Group.

“Take My Ring from Your Finger”, Aah, deze song is best wel een klassieker zo rond de eind jaren ‘40 geschreven door Charlie en Ira Louvin, “The Louvin Brothers” en voor het eerst in 1951 op LP vertolkt en opgenomen door “Johnnie & Jack and Their Tennessee Mountain Boys”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Junior Sisk met de song “Take Your Ring from My Finger”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hier dus een nieuwe en fraaie versie door Junior Sisk en z’n touring band “Rambler’s  Choice”.

Door de Mountain Fever Music Group waren er in de loop van dit jaar al een aantal songs van dit album als single uitgebracht, waaronder “Up There on the Hillside”.

“Lost & Alone” een mooi bluegrass album en een uitstekende opvolger van z’n voorlaatste album “Load the Wagon”.

Het is altijd een “prima de luxe” dag voor de traditionele countrymuziek als Junior Sisk een nieuwe song dan wel album uitbrengt.

Sisk is al lange tijd een promotor van de traditionele kant van de bluegrass muziek en is daarvoor al meerdere malen geëerd door diverse bluegrass associations zoals de IBMA met meerdere Awards voor o.a. “A Far Cry from Lester en Earl” en daarmee wordt natuurlijk bedoeld de fameuze bluegrassgroep “Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys”

Junior Sisk hier op gitaar met lead-zang bij gestaan z’n top touring groep bestaande uit Jonathon Dillon op mandoline, Doug Bartlett op viool, Tony Mabe op banjo, Curt Love op de bass en Heather Berry-Mabe op guitar met lead en achtergrond zang.

Ook kunt u nog even luisteren naar Junior Sisk hier met de song “The Lonely Side of Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu nog even terug naar het Ramblin Roots Festival afgelopen zaterdag, 22 oktober in Tivoli met 18 optredens, maar eerst naar zaal Hertz voor Emma Swift hier met de song “Queen Jane Approximately”.

De song is ooit geschreven door Bob Dylan en staat van oorsprong op het album “Highway Revisited 61”, dat in 1966 werd uitgebracht Columbia Records, maar de song is ook meerdere malen vertolkt door andere groepen, waaronder zeer succesvol door de Amerikaanse groep “Greateful Dead”.

Emma Swift wordt hier op dit album “Blonde on Tracks”,  muzikaal bijgestaan door o.a. Thayer Serrano op pedal steel,   Jon Estes op de bas, Robin Hitchcock op gitaar , Jon Radford op bas en drums en Patrick Sansone op bas, gitaar, key-board en tevens optredend als “engineer” en producer.

Het album werd vorig jaar uitgebracht door Teenage Head/Continental Record Service.

Voor de lezer nog even de mogelijk om te kijken en luisteren naar Emma Swift hier met de song “Queen Jane Approximately”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na het optreden van Emma Swift was het de beurt aan de Parijse singer/songwriter Baptiste W. Hamon het de titelsong van z’n album “Jusqu’a la lumiere”, dat op 8 april j.l. is uitgebracht via “Soleil Bleu”.

De singer-songwriter uit Parijs maakt authentieke Americana, gezongen in de franse taal, maar doet denken aan de songs van de Texaan Townes van Zandt, maar eveneens aan Miossec uit de jaren ‘60 en de Ierse punkband “The Pogues” uit de jaren ’90.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Baptiste V. Hamon met z’n muzikale vrienden in Cultureel café De Amer te Rolde (Drenthe) met de song “Jusqu’a la lumiere” op 23 oktober j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Mountain Time” door de “The Hello Darlins” uit Alberta, maar afgelopen zaterdag dus in Tivoli Utrecht bij het “Ramblin’ Roots Festival” hier met een song , die staat op hun debuutalbum “Go by Feel” vorig jaar juni in eiegen beheer uitgebracht en in nederland in de markt gezet door Continental Song City .

“The Hello Darlins” met lead-zang door Candice Lacina  en bij de song “Aberdeen” op dobro en vocaal bijgestaan door Joey Landreth.

The Hello Darlins uit Alberta is een Americana band en wordt regelmatig als de nieuwe Canadese supergroep omschreven.

De bandleden behoren tot de meest gevraagde sessiemuzikanten in hun thuisland en beschikken over CV’s waarop namen als BB King, Charlie Major, Shania Twain e.v.a. staan.

Gitarist Murray Pulver speelde o.a. in Crash Test Dummies en gezamenlijk heeft men een flink aantal JUNO Awards in de kast staan.

“Go By Feel” is hun debuutalbum van de band maar met inmiddels meer dan 450.000 streams op Spotify voor hun singles, is de band niet geheel onbekend te noemen.

U kunt als lezer van dit bericht nog luisteren naar The Hello Darlins ier met de song “Mountain Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zaterdagavond, 22 oktober j.l. in de Club Nine zaal van Tivoli te Utrecht Nederland, maar vanavond nog eens in het programma “Countrymusic Round-Up” , Ags Connolly met achtereenvolgens de songs ”Trusty Companion”, “I Hope You’re Unhappy” en “Wrong Again” of te wel “Al weer verkeerd”.

Deze song staat op z’n 3de studio album “Wrong Again (You Lose a Life), dat op 1 november 2019 werd uitgebracht door Finstock Music.

“Trusty Companion” staat op z’n album “How about Now”, dat in 2014 werd uitgebracht door Drumfire, terwijl de song “I Hope You’re Unhappy”, staat op z’n album “Nothin’ Unexpected”, dat in 2017 werd uitgebracht via “At the Helm Records”.

Tijd om weer eens kennis te maken met Ags Connolly hier met de song “Get Out of My Mind” , die ook staat op z’n album “How about Now””.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wellicht niet helemaal verwacht, maar Ags Connolly is een traditionele countryzanger/schrijver uit Oxfordshire, England, alhoewel, alhoewel, we deze singer/songwriter/gitarist een aantal malen in dit programma hebben gehad.

“Country” is natuurlijk de meest eenvoudige beschrijving van deze muziek, want er zijn zoveel smaken en soorten, zoals Honky-Tonk, Bakersfield, Pop-Country, Country-folk, Urban Country e.v.a.

Maar Ags is een trotse supporter van de muziek van de Texaan Dale Watson, de zogenaamde “Ameripolitan Movement”, weg van de hergeboorte van de hedendaagse pop-countrymuziek.

Zijn albums zijn vaak ook fraai verpakt, waarvan bijvoorbeeld voor z’n eerste “How about Now” de foto op de voorzijde van dat album een en al z’n voorliefde voor deze muziek ademt, want hij zit aan de bar in een café met aan de wand afbeeldingen van z’n helden als Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe en Paycheck. Ik zag trouwens ook nog Hank Snow, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Ook nog een fraaie video-clip van Ags Connolly met de song “I Hope You’re Unhappy”. Die staat op z’n album “Nothin’ Unexpected”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Na de agende met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio snel door naar de Nederlandse inbreng met als eerste Lana Wolf met de song “Sunshine and Love”.

Deze song staat op haar album “Fireflies in Nashville”, dat op 1 juni 2017 werd uitgebracht door JL Records en dat werd opgenomen in ‘Studio 19’ te Nashville.

In deze studo zijn ook  albums opgenomen van o.a. Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton.

Zoals reeds in de agenda werd aangekondigd is Lana Wolf “On tour” met haar countrymuziek show “Het Uur van de Wolf” met een eerbetoon aan Linda Ronstadt en haar muzikale vrienden. Zaterdagavond, 29 oktober dus in het Isala Theater te Capelle a.d. IJssel “The Place to Be”.

Nog even een kijkje in de kleedzaal van het Isala Theater met Lana Wolf en haar begeleidingsgroep met als opwarmertje een fragment van de Linda Ronstadt song “It’s So Easy (to Fall in Love)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Frozen Tears” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op het album “Home Is Where My Heart Is” in 2008 in eigen beheer uitgebracht mt o.a. Tim Crough op viool, mandolin en ajoestische gitaar en Robby Springfield op pedalsteel en electrische gitaar.

Deze song natuurlijk in dit programma als voorproefje op het hun 40-jarige jubileum concert. zondagmiddag, 30 oktober in Concordia te Haastrecht.

Nog even terug naar het optreden Change of Key van zondagmiddag, 30 oktober j.l. in het programma “Country Cafe Concordia”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Canada voor countryzanger/gitarist en bandleader  Kiefer Sutherland hier met de song “Two Stepping in Time”, die staat op z’n album “Bloor Street” vorig jaar uitgebracht door Cooking Vinyl Ltd.

 Als acteur was hij al het gewend om in de huid van een bepaald personage te kruipen, denk bijvoorbeeld aan z’n rol als federaal agent Jack Bauer uit de spannende serie 24.

Als muzikant gaat de Canadees, 55 jaar inmiddels en sinds 2016 actief aan het platenfront, door met zijn gedaanteverwisselingen.

Op zijn derde album “Bloor Street” lijkt Sutherland  de rol te spelen als Bruce Springsteen, Bob Seger en vooral Tom Petty.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Kiefer Sutherland hier met song “Two Stepping in Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 25 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Junior Sisk *** The Lonely Side of Goodbye   ***   Lost & Alone   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Junior Sisk *** Take My Ring from Your Finger   ***   Lost & Alone   ***   Mountain Fever Music Group
 3. Junior Sisk *** I’ ll Never Change My Mind   ***   Lost & Alone   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Emma Swift *** Queen Jane Approximately   ***   Blonde on Tracks   ***   Tiny Ghost Records
 2. Baptiste W. Hamon *** Jusqu’à la lumière   ***   Jusqu’à la lumière   ***   Soleil Bleu
 3. The Hello Darlins *** Mountain Time   ***   Go by Feel   ***   Continental Song City
 1. Ags Connolly *** Trusty Companion   ***   How about Now   ***   Drumfire
 2. Ags Connolly *** I Hope You’re Unhappy   ***   Nothin’ Unexpected   ***   At the Helm Records
 3. Ags Connolly *** Wrong Again (You Lose a Life)   ***   Wrong Again   ***    Finstock Music
 1. Lana Wolf *** Sunshine and Love   ***   Fireflies in Nashville   ***   JL Records
 2. Change of Key *** Frozen Tears   ***   Home Is Where My Heart is   ***               Change of Key
 1. Kiefer Sutherland *** Two Stepping in Time   ***   Bloor Street   ***    Cooking Vinyl Ltd.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *