Honky Tonk Angel

Op de derde dinsdag van de maand is het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” weer een gezamenlijk programma met Leendert J. van der Hoeven, de ex- samensteller en presentator van het vroegere radioprogramma “Nashville Expres” .

Hadden we vorige maand tal van countrymusici, die tijdens hun carriere zo nu en dan moesten worden gecorrigeerd door het “DOJ” als thema, de luisteraar wordt deze keer muzikaal onthaald op tal van songs, waarin “engelen”, soms één, dan wel zeven of tienduizend, een “geleende engel”, een “beruchte” engel,  een hoofdrol spelen.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door “Audie Blaylock and Red Line met de song “Better Angels Fly Away” en “The Po’ Ramblin’ Boys” met hun versie van de klassieker “Angel Band”.

Vervolgens natuurlijk verder met dergelijke songs door bekende  countrymuziek sterren, zoals Loretta Lynn, George Jones, Moe Bandy en Alan Jackson.

Halverwege nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we gewoon door o.a. “The Topp Twins” uit Nieuw Zeeland met hun vertolking van “Infamous Angel”, een “Borrowed Angel” door Moe Bandy” , “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels ” door Dolly Parton.

We begonnen ons gezamenlijk programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express  met de song  “Better Angels Fly Away” door Audie Blaylock & Redline.

Deze song werd op 22 mei j.l. als single uitgebracht, nadat eerder dit jaar—– al een aantal songs eveneens als single waren uitgebracht, bedoeld om deel uit te maken van het nieuwe album van Audie Blaylock & Redline, dat in de loop van dit jaar zal verschijnen via “The 615 Hideaway Records”.

Op 22 mei j.l. was de bezetting trouwens Audie Blaylock: op gitaar met zang, Reed Jones: op de bas met zang, Scott Vestal op de banjo banjo en Patrick McAvinue: op viool en mandoline.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Audie Blaylock & Redline hier met de song “Better Angels Fly Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Angel Band” door the Poo’ Ramblin’ Boys hier met een klassieker uit 1860 en zeer bekend geworden door de versie van The Stanley Brothers.

Deze song staat op het opnieuw uitgebracht gospel album “God’s Love Is So Devine”, zeer recent uitgebracht door Sound Biscuit.

De oorspronkelijke 4-mans formatie speelt energieke traditionele bluegrass en is afkomstig uit de Smoky Mountains Tennessee en bestaat uit CJ Lewandowski, mandolinespeler, leadzanger en de oprichter van de groep, Jereme Brown op de banjo, Josh Rinkel op gitaar en Jasper Lorentzen op de staande bas.

De groep is inmiddels uitgebreid met violiste Laura Orshaw, die tevens met enige regelmaat ook de zang voor haar rekening en de vraag is dus nu eigenlijk of de naam van de groep nog zal worden aangepast.

Lewandowski werkte in de “Ole Smoky Moonshine Distillery” te Sevierville in Tennessee, toen de groep “The Po’ Ramblin’ Boys” werd gevormd.

De destilleerderij had musici in dienst om zeven dagen per week voor de bezoekers te spelen en Lewandowski werd zo nu en dan ingehuurd om in te vallen als het ingehuurde vermaak niet op kwam dagen.

Inmiddels  treedt de groep zo’n 250 keer per jaar op in de “Old Smoky Moonshine”  locaties in Pigeon Forge en Gatlinburg TN naast en verdere optredens in de VS, Canada en Europa.

De huidige formatie “The Po’ Ramblin’ Boys” hier tijdens een  optreden op 12 februari  j.l. in de “Pearl Street Warehouse” te Washington D.C. met de song “Old Time Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu de inbreng van Leendert J  met het gelegenheidsduo Ruud Hermans en Ilse de Lange en hun vertolking van de countrygospelsong “The Angels Rejoiced Last Night”, die staat op het album “Little Tear, Big Smile”, dat in januari 2004 is uitgebracht door MW Records en MW staat voor “Music & Words.

De song eind jaren ’50 geschreven door Charlie en Ira Louvin, de Louvin Brothers dus en zeer bekend geworden van de vertolking door o.a. Gram Parsons en Emmylou Harris in 1976.

U kunt als lezer hier nog luisteren naar Ruud Hermans en Ilse de Lange met de song “The Angels Rejoiced Last Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Ten Thousand Agels” door Loretta Lynn hier met een song, die staat op haar countrygospel-album “Who Says God Is Dead!, dat in 1968  op LP werd uitgebracht door MCA Nashville.

Het was haar 11 studio album en tweede gospel album die van haar werd uitgebracht.

Tijdens het programma “Countrymusic-Round-Up van dinsdag, 11 oktober j.l. werd ook al de nodige aandacht besteed aan de “Grand Old Lady of Countrymusic”, die op 4 oktober j.l. op 90-jarige leeftijd overleed in haar huis op haar ranch in Hurricane Mills TN.

Toen hadden we ook al de fraaie song “I’ll Sure Come a Long Way Down” van haar 10e studio-album “Singin with Feeling”  uit 1967 en dat was ook de keuze van Leen!

Nog even ver terug in de tijd voor de een optreden van Vera Lynn met de song “Ten Thousand Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar  Springtown Texas voor zanger/schrijver guitarist Chuck Cusimano hier met de song “Where the Devil Did I Get  Little Angel Like You”.

Chuck Cusimano voor oorsprong uit Branson Colorado, maar na vele omzwervingen over de aardbol en de V.S. naar Lubbock TX en daarna toch naar een nog rustiger plaatsje ten noordwesten van Fort Worth.

De song “Where the Devil Did I Get a Little Angel Like You”, staat op z’n album “Swing Me a Song”, dat in eigen beheer in 2010 werd uitgebracht door Cusimusic

Chuck Cusimano inmiddels 65 jaar nog steeds actief als gitaarspeler en zanger in vier countrygroepen in en in de omgeving van Fort Worth, maar heeft zelf ook zes countrymuziek albums uitgebracht.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Chuck Cusimano met de song “Shuffle Back to Me” in de The Penny Gilley Show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de andere kant van de aardbol voor  “Cowboys and Angels” door Neil Hersey hier met een song, die staat op z’n album “Cowboy Country, dat in 2007 werd uitgebracht door “Do It Records”.

En voor hem waren we op z’n ranch in Whangerei aan de noord- oostkant van het noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Dat brengt weer mooie herinneringen op bij mij in de jaren ‘60, toen ik regelmatig van de Perzische Golf met een onder nederlandse vlag varende “Gulf-tanker” ruwe olie bracht naar de havenplaats Marsden Point in de buurt van Whangarei.

tanker “Gulf Swede”

Singer/songwriter Neil Hersey, een echte rancher,  heeft meer dan 90 songs geschreven en bracht in 1998 z’n eerste album “Free Rein” uit een in 2007 dus z’n album “Cowboy Country”.

Natuurlijk voor u als lezer nog de mogelijkheid om kennis te maken met de muziek van Neil Hersey hier met de song “Cowboys Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu weer terug niet alleen in de tijd maar ook naar Nashville TN voor George Jones met de song “Your Angel Steps Out of Heaven”.

Deze song staat op z’m bekende album “If My Heart Had Windows”in 1968 uitgebracht door Musicor Records/ Gusto Records.

Op dit album met 10 songs wordt George Jones vokaal bijgestaan door “The Jordanaires”.

Van George Jones ook nog “Waltz of the Angels” waarbij hij hier vokaal bijgestaan door Margie Singleton. Deze song staat o.a. op een verzamelalbum van George Jones met de titel “Best of George Jones” in 2013 uitgebracht door Capitol Nashville.

Van oorsprong staat deze song op het album “George Jones & Margie Singleton”, dat in 1962 werd uitgebracht door Mercury Records.

Van George Jones hebben we in het programma “Countrymusic Round-Up” in de loop van de jaren al heel veel gehoord,

Maar van z’n duetpartner Margie Singleton, hebben we in het programma “Countrymusic Round-Up” maar weinig  gehoord.

Zij was in de jaren ‘60 een bekende countryzanger en liedjesschrijfster en in die tijd een populaire duet– en solo-artiest, die o.a. samen werkte met o.a. Faron Young en zoals hier dus met George Jones.

Met Faron Young had zij in die tijd haar grootste hit met e song “Keeping Up with the Joneses”, maar daarnaast zijn er ook een aantal albums als solo-artiest uitgebracht.

Margie vierde haar verjaardag 87ste verjaardag op 12 oktober j.l. te Coushatta Louisiana.

U kunt als lezer van dit bericht herinneringen ophalen aan George Jones en Margie Singleton hier met de song “Waltz of the Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we weer naar Nieuw-Zeeland maar nu voor The Topp Twins, bestaande uit Lynda en Jools Topp, met de song “Infamous Angel”, die staat op hun album “Honky Tonk Angel”, dat in 2009 in eigen beheer werd uitgebracht.

Twee zeer actieve dames sinds 1980 actief als muzikaal duo met komedie, country en folk muziek. Zeer succesvol met inmiddels 5 albums en een verzamalbum met de titel “The Best of the Topp Twins, dat in 2014 werd uitgebracht eveneens in eigen beheer door Topp Twins Ltd.

Zowel Lynda als Jools zijn niet alleen uitgesproken lesbiennes, maar tevens bekende voorvechters van het homo-huwelijk, dat in 2013 legaal werd in Nieuw Zeeland.

Tijd em eens kennis te maken met The Topp Twins hier tijdens een optreden met de song “Honky Tonk Angels” vokaal o.a. bijgestaan door de Award-winning zangeres Tami (Tamara) Neilson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer terug naar de U.S of A. voor de “Angel Song door zanger/schrijver en gitarist Hal Ketchum hier met een song, die staat op z’n album The King of Love” in 2003 uitgebracht door Curb Records.

Hal Ketchum, geboren op 9 april 1953 in Greenwich, New York, groeide op met een vader die banjo speelde, hoewel Ketchum zich aangetrokken voelde tot drums en als tiener in een R & B-band speelde.

Hij werkte als timmerman in Texas terwijl hij zijn songwriting- en gitaarkunsten aanscherpte, en verhuisde vervolgens in 1986 naar Nashville.

Daar sloot hij een contract met Curb Records, dat vervolgens negen van zijn albums uitbracht, soms in samenwerking met een ander label.

Hal Ketchum de Grand Ole Opry-lid en singer-songwriter overleed in 2020 op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van dementie in z’n huis te Fisher Texas.

Als lezer kunt u hier toch nog eens luisteren naar Hal Ketchum met z’n fraaie “Angel Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is ook weer tijd voor een drietal keuzes van Leen met als eerste Moe Bandy met de song “Borrowed Angel” of te wel “geleende engel”.

Deze song staat op het album “Act Naturally” in 1997 uitgebracht door Intersound Inc./Spur Records.

Tijd om nog weer eens kennis te maken met deze “geleende” engel van Moe Bandy.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Dolly Parton met haar versie van de bekende “Honky Tonker” “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels”.

Deze versie staat op haar album “Hits made Famous by Country Queens” uitgebracht door Somerset.

De song kreeg in 1952 zeer grote bekendheid van de vertolking door de “Queen of Countrymusic” Kitty Wells en was een “antwoord-song” op Hank Thompson’s hit “The Wild Side of Life” eveneens in 1952 uitgebracht en waarin ontrouwe mannen ontrouwe vrouwen creëerden.

Nog even terug in de tijd voor Dolly Parton hier met “it wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels” middels een slide-show met o.a. de Kitty Wells, Loretta Lynn en Tammy Wynette.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van het gezamenlijke programma Alan Jackson met de titelsong van z’n twintigste studio-album “Angels and Alcohol”, dat in 2015 werd uitgebracht door Alan’s Country Records en EMI Nashville.

U kunt hier nog even herinneringen ophalen aan Alan Jackson met de song “Angels and Alcohol”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tenslotte als toegift ook nog de Canadese countryzanger/gitarist George Canyon met zijn vertolking van de bekende song “Seven Spanish Angels”.

Deze song staat op z’n 5e studio album “Classics”, dat in 2007 werd uitgebracht door Universal Music Canada.

Een fraai album met zijn vertolking van 13 klassieke countrysongs, waaronder ook nog “Kiss an Angel Good Morning”, “Ring of Fire” en “He Stopped Loving Her Today”.

Dan nu ook de laatste en toepasselijke videoclip van dit bericht van George Canyon met de song “Seven Spanish Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Oct. 18 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Audie Blaylock and Redline *** Better Angels Fly Away   ***   single   ***                The 615 Hideaway
 2. The Po’ Ramblin’ Boys *** Angel Band   ***   God’s Love Is So Devine   ***   Sound Biscuit
 1. Ruud Hermans ft. Ilse de Lange *** The Angels Rejoiced Last Night   ***   Little Tear Big Smile   ***   MW Records
 2. Loretta Lynn *** Ten Thousand Angels   ***   Who Says God Is Dead!   ***   MCA Nashville
 1. Chuck Cusimano *** Where the Devil Did I Get and Angel Like You   ***   Swing Me a Song   ***   Cusimusico
 2. Neil Hersey *** Cowboys and Angels   ***   Cowboy Country   ***   Do It Records
 1. George Jones *** Your Angel Steps Out of Heaven   ***  Life Turned Her That Way   ***   Gusto Records
 2. George Jones ft. Margie Singleton *** Waltz of the Angels   ***  Best of George Jones   ***   CM Capitol Nashville
 1. The Topp Twins *** Infamous Angel   ***   Honky Tonk Angel   ***   The Topp Twins
 2. Hal Ketchum *** Angel Song   ***   The King of Love   ***   Curb Records
 1. Moe Bandy *** Borrowed Angel   ***   Sings His Favorite Classics   ***   Spur Records
 1. Dolly Parton *** It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels   ***   Hits made Famous by Country Queens   ***                Somerset
 2. Alan Jackson *** Angels and Alcohol   ***   Angels and Alcohol  ***   Thirty Miles West
 1. George Canyon *** Seven Spanish Angels   ***   Classics   ***   Universal Music Canada

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *