She’ll Change

Ook voor het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”  is de zomervakantie periode voorbij en zijn we niet alleen weer “live” in de RTV Krimpenerwaard-studio te Bergambacht aanwezig, maar ook weer de start van nieuwe berichten in deze weblog!

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgt door “Molly Tuttle & Golden Highighway” met een drietals songs van hun album ‘Crooked Tree’ zeer recent uitgebracht door Nonesuch.

Daarna terug in de tijd voor multi countrymusic award winnaar Porter Wagoner op de country-gospel toer met o.a. “Where the Roses Never Fade” en “Old Cross Roads” van het verzamelalbum “22 Grand Old Gospel”.

Vervolgens ook nog een drietal ‘Honky Tonk’ songs door o.a. “The Charlie Daniels Band” en Dwight Yoakam.

Dan is het ook weer tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en natuurlijk de nederlandse inbreng met deze keer Dick van Altena met de song “Bel op de fiets” en Tim Knol met de titelsong van z’n album “Lightyears Better”.

Voor de hedendaagsecountrymuziek  terug naar de overkant van de grote plas voor countryzangeres Morgan Wade met haar song “Wilder Days” en Luke Combs met een song  van z’n album “What You See Is What You Get” en treedt de groep “Brothers Osborne” op als uitsmijter van dit programma emt de song “Younger Me”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “She’ll Change”, “Flatland Girl” en “Dooley’s Farm” door Molly Tuttle & Golden Highway.

Deze songs staan op het album “Crooked Tree” zeer recent uitgebracht door Nonesuch, waarbij Molly Tuttle bij de song “Flatland Girls” vokaal wordt bijgestaan door Margo Price en bij de song “ Dooley’s farm” door de multi IBMA Award genomineerde en Gramma Award winnaar, gitarist en zanger Billy Strings.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Molly Tuttle & Golden Highway met de song “She’ll Change”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Crooked Tree” is het 3de  studioalbum van de 29-jarige Molly Tuttle, die werd mede-geproduceerd door de beroemde dobro en resonator gitaar speler Jerry Douglas.

De in Santa Clara, California, geboren muzikante kreeg de muziek thuis met de paplepel ingegoten en kon al op jonge leeftijd met de gitaar, de mandoline en de banjo uit de voeten.

Ze speelde op haar elfde voor het eerst mee met haar vader Jack’s bluegrass band “The Tuttles” en begon rond haar twintigste met haar eigen bluegrass band “The Goodbye Girls.  “

De muziek van haar eerste twee albums waren meer in de stijl van de “Americana”, maar “Crooked Tree” is geheel in de stijl van de bluegrass.

Haar begeleidingsgroep “Golden Highway” bestaat uit Bronwyn Keith-Hines op viool, Kyle Tuttle op banjo, Dom Leslie op mandoline en Shelby Means op de staande bas.

Op dit album worden Molly Tuttle & Golden Highway nog muzikaal bijgestaan door o.a. Sierra Hull op mandoline, Ron Block op banjo; Jason Carter, Darol Ange en Christian Sedelmyer op viool en Mike Bub, Todd Phillips en Viktor Krauss op de bas. Tina Adair, Lindsay Lou en Melody Walker namen de achtergrondzang voor hun rekening.

Molly Tuttle & “Golden Highway” is tezamen trouwens met Billy Strings, Del McCoury Band, The Po’ Ramblin’ Boys, Sister Sadie door de IBMA genomineerd voor de Award  “Entertainer of the Year” 2022

En daarnaast is zij en haar “Golden Highway” eveneens genomineerd voor de award “Album of the Year”, “Instrumental Group of the Year” en Molly zelf als “Female Vocalist of the Year” en “Guitar Player of the Year”.

De 33ste Annual IBMA Bluegrass Music Awards Show of te wel de belangrijkste nacht op de bluegrass kalender vindt plaats op donderdag, 29 september a.s. in Duke Energy Center for the Performing Arts te Raleigh, North Carolina.

Natuurlijk moet u als lezer van dit bericht echt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Molly Tuttle hier met de titelsong van haar album “Crooked Tree”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd voor Porter Wagoner nu op de gospeltoer hier met de songs “Where the Roses Never Fade”, “Walk That Lonesome Valley” en “Old Cross Roads”.

Bij “Where the Roses Never Fade” wordt Porter Wagoner vokaal bijgestaam door Penny DeHaven.

Deze songs staan op een zeer fraai country-gospel verzamel-album bestaande uit 2 CD’s  met de titel “22 Grand Old Gospel” in 2004 uitgebracht door Gusto Records.

Allemaal natuurlijk songs, die afkomstig zijn van albums uit het grijze verleden, zoals “Where the Roses Never Fade” afkomstig is van het album “I Sing for Him” uit de eind jaren ‘70 en “Walk That Lonesome Valley” eveneens uit de eind jaren ‘70 van het album “Porter Wagoner – King of Country Gospel”.

Porter Wagoner, een ware legende, de man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met muziek TV-programma’s op televisie met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

Van Porter Wagoner zijn ontzettend veel albums uitgebracht en mocht u nog op zoek zijn naar fraaie CD’s, dan zijn het dubbelalbum “Duets” samen met Dolly Parton en z’n laatste album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart zeer aanbevelenswaardig.

Het laatst vermelde album is in ieder geval een schitterend album, dat kan worden beschouwd als de muzikale erfenis van Porter.

In mei 2007 vierde hij z’n 50-jarige jubileum in de “Grand Ole Opry” en tekende zelfs nog een contract bij de ruimdenkende platen maatschappij “Anti Records” uit Los Angeles zeer bekend van alternatieve country  folk en rock artiesten als Tom Waits, Nick Cave en de Texaanse Neko Case.

In begin oktober 2007 werd longkanker geconstateerd, waarna hij op 28 oktober op 80-jarige leeftijd te Nashville overleed.

U kunt hier nog even luisteren naar Porter Wagoner hier met de song “Where the Roses Never Fade”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de invloed van de drank door Charlie Daniels Band met de song “Drinking My Baby Goodbye”, die staat op het album “Me and The Boys”, dat in 1985 door EPIC Nashville werd uitgebracht.

Me and the Boys is het dertiende studioalbum van Charlie Daniels en het tiende dat de Charlie Daniels Band in 1985 uitbracht. Het album bevat drie covers.

Deze song werd eerder in 1985 als Canadese single uitgebracht door de songwriter, Matt Minglewood, voor zijn volgende album met dezelfde naam.

De “Music Hall of Famer” Charlie Daniels begon z’n muzikale loopbaan 1950 als “teener” met het schrijven van songs en het maken van muziek. In 1971 werd z’n eerste album uitgebracht en in 1979 bracht Daniels zijn bekendste hit uit, “The Devil Went Down to Georgia”.

Het lied haalde de derde plaats in de Billboard Hot 100 en leverde Daniels een Grammy Award voor beste countryzanger op. Hij overleed trouwens in juli 2020 op 83-jarige leeftijd.

Nog even terug naar betere tijden voor Charlie Daniels hier tijdens een optreden in Nashville met de song “Drinking My Baby Bay Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog de jonge Scott Hisey uit South Charleston in de staat Ohio met de “honky tonker” “Getting’ Over a Good Sober”, die staat op z’n album What Will the Good Times Do” in 2002 uitgebracht door Luculent Music. Er zijn inmiddels nog meer albums uitgebracht van hem met fraaie  titels als “Half Empty Seeing Double”en “Where Your Memory Can Find Me”. Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met Scott Hisey hier met de song “Getting Over a Good Sober”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Since I Started Drinking Again” door de West-Coast Honky Tonker Dwight Yoakam hier met een song, die staat op z’n album “If There Was a Way” in 1990 uitgebracht door Rhino/Warner Records.

“If There Was a Way” is het vierde album van Dwight Yoakam. Vijf van de nummers van dit album zouden in de Top 40 van de Billboard Hot Country Singles-hitlijst komen in 1991 en 1992.

Ze waren o.a. “Turn It On, Turn It Up, Turn Me Loose” op nummer 11, “You’re the One” op Nr. 5, “Niets is hier veranderd” op nr. 15 .

Zijn benadering van traditionele Honky Tonk en Bakersfield country deed in de jaren ‘80 de countrymuziek weer terugkeren naar de basis of te wel “The Roots”.

U kunt hier ook nog eens luisteren naar Dwight Yoakam hier met de song “Since I Started Driking Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met om te beginnen Dick van Altena hier met de song “Bel op de fiets”.

Alhoewel de tekst van het lied “Bel op de fiets”miet echt over kinderen gaat, is het toch special voor de titel uitgekozen voor alle kinderen, die weer op de fiets naar school gaan en het soms te druk hebben met hun smartphone om de bel te vinden. “Die zit er dus niet voor niks, he ”.

Deze song staat z’n album “Café de Leeuw” , een album met 11 songs in natuurlijk het Betuuws dialect, maar ook de Drentse dialect komt voorbij bij het lied “De Kont Nor ‘T Weste” met een duet samen met de Emmenaar Rene Karst.

Deze song heeft u een paar weken geleden nog kunnen horen in dit programma.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Dick van Altena met z’n song “Bel op de fiets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Lightyears better” door Tim Knol hier met de titelsong van z’n album, dat op 26 augustus j.l. in uitgebracht via Excelsior Recordings

Tim Knol uit Hoorn kenden we de afgelopen jaren van o.a. z’n samenwerking met de nederlandse bluegrass groep “The Bluegrass Boogiemen” en het uitbrengen van bluegrass en country georienteerde songs. Trouwens ook z’n optreden met de punkband “the Miseries” vielen op.

Op dit album weer meer als singer/songwriter/gitareist actief, veelzijdig en talentvol zijn ook weer zijn activiteiten op dit album met 12 fraaie songs.

“Live” vanuit de stadsschouwburg “de Harmonie” te Leeuwarden voor de lezer van dit bericht Tim Knol met de song “Lightyears better”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de overkant van de grote plas voor Morgan Wade hier met de song “Wilder Days”. Deze song staat op haar album “Reckless”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Ladylike Records en vervolgens door Arista Nashville in de markt werd gezet.

Morgan hier met haar solo-album, nadat zij ook actief is als Jason Isbell’s “The 400 Unit” gitarist en zangeres.

Tijd voor de lezer van dit bericht om eens kennis te maken met Morgan Wade hier met de song “Wilder Days” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna “Forever After All” door Luke Combs hier met een song, die staat op z’n album What You See Is What You Get”, dat 2019 werd uitgebracht.

De songs “Forever After All” werd trouwens een jaar later ook nog als single uitgebracht door Columbia Nashville.

Natuurlijk vergeten om nog even te luisteren naar de romantische video-clip van Luke Combs hier met de song “Forever After All”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar onze uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up”  “The brothers Osborne’ hier met de song “Younger Me”, die staat op hun album “Skeletons”, dat in 2020 werd uitgebracht door EMI.

De song “Younger Me” werd trouwens in 2021 uitgebracht door EMI

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar de Osborne Brothers met de song “Younger me”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sept. 6 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   rirel album   ***   Label

 1. Molly Tuttle & Golden Highway *** She’ll Change  ***   Crooked Tree   ***   Nonesuch
 2. Molly Tuttle & Golden Highway ft. Margo price *** Flatland Girl    ***   Crooked Tree   ***   Nonesuch
 3. Molly Tuttle & Golden Highway ft. Billy Strings *** Dooley’s Farm   ***   Crooked Tree   ***   Nonesuch
 1. Porter Wagoner *** Where the Roses Never Fade              ***   22 Grand Old Gospel   ***   Gusto Records
 2. Porter Wagoner ft. Penny DeHaven *** Walk That Lonesome Valley   ***   22 Grand Old Gospel   ***   Gusto Records
 3. Porter Wagoner *** Old Cross Roads   ***   22 Grand Old Gospel   ***   Gusto Records
 1. The Charlie Daniels Band *** Drinking My Baby Goodbye   ***   Me and the Boys   ***   EPIC Nashville
 2. Scott Hisey *** Getting’ Over a Good Sober   ***   What Will the Good Times Do   ***   Luculent Music
 3. Dwight Yoakam *** Since I Started Drinking Again   ***   If There was a way   *** Rhino/Warner Records
 1. Dick van Altena *** Bel of de fiets   *** Café de Leeuw   ***   Inlok/CRS
 2. Tim Knol *** Lightyears Better   ***   Lightyears Better   ***   Excelsior Recordings
 1. Morgan Wade *** Wilder Days   ***   Reckless   ***   Arista Nashville
 2. Luke Combs *** Forever After All   ***   What You See Is What You Get   ***   River House Artists/ Columbia Nashville
 3. Brothers Osborne *** Younger Me   ***   Skeletons   ***              EMI

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *