Barroom Roses

Het is weer de 3de dinsdag van de maand en dat betekent een gezamenlijk programma van Jan N. Evenhuis met z’n vertrouwde  Countrymusic Round-Up samen met Leendert J. van der Hoeven, de ex- samensteller en presentator van het vroegere radioprogramma “Nashville Express”, dat werd uitgezonden door Gouwestad Radio.

In dit programma  bieden wij de luisteraars een muzikaal boeket van wellicht de meest tot de verbeelding sprekende bloem namelijk de “ROOS”.

De gezamenlijke speellijst staat vol met bekende en minder bekende namen zoals Ben Stekener met z’n dochter Carmen met hun “Rose of My Heart”, Emmylou Harris met haar “Roses in the Snow” en Keith Whitley & Lorrie Morgan met hun “Til Each Tear Becomes a Rose”.

Halverwege het programma nog even de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we gewoon door met fraaie countrymuziek met de roos als onderwerp door o.a. het trio “Texas Hill”  met “Four Roses”, Mickey Gilley met zijn befaamde “Room Full of Roses” en treedt C.W. McCall op als uitsmijter van het programma met z’n tranentrekker “Roses for Mama”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up & Nashville Express”  met de song “Yellow Roses” gezongen en gespeeld door Silas Powell & The Powell Family.

Deze song staat op hun debuutalbum “Hard Times”, dat in 2018 werd uitgebracht door East Run Records.

Een groep bestaande uit 3 generaties Powell uit de heuvels van West Virginia met de jonge Silas Powell inmiddels 18 jaar, die onder de supervisie van z’n mentor Mike Compton, inmiddels een meester is geworden in de Monroe stijl van mandolinespelen met daarnaast ook zo nu en dan op gitaar en viool.

Z’n vader Josh Powell op de staande bas en z’n grootvader Jeff Powell op de gitaar met lead-zang met Silas en z’n vader Josh met achtergrondzang.

Natuurlijk kunt hier nog eens luisteren naar het trio met de song “Yellow Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Were the Roses Never Fade” een schitterende bluegrass gospel door de Williamson Branch hier met een song, die staat op hun album “Heritage & Hope”, dat op 12 maart vorig jaar werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Het album bestaat uit twee CD’s  met in totaal 24 songs allemaal in de bluegrass gospel sfeer.

De zeer getalenteerde familiegroep “Williams Branch” uit de staat Tennessee bestaat uit Kevin en Debbie Williamson en hun drie dochters Melody, Kadence en Carolyn met als enige niet-Williamson, Anthony Howel, op de banjo en soms ook op gitaar.

Vader Kevin speelt op de bas en gitaar, moeder op gitaar, Melody op de viool, Kadence op gitaar en basgitaar en de jongste Carolyn op de mandoline en allemaal zingen ze natuurlijk ook nog eens.

Tijd om eens kennis te maken met de Williamson Branch hier met hun vertolking van de bluegrass gospel “Where the Roses Never Fade”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de rozen van Leen met als zijn eerste keuze “Feller & Hill” met de song “Big Blue Roses”, die staat op hun album “Feller and Hill & the Bluegrass Buckaroos in 2013  uitgebracht door Blue Circle Records, destijds de platenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Twee jonge bluegrass veteranen Tom Feller en Chris Hill tonen hier hun liefde voor de traditionele bluegrass en klassieke countrymuziek toen met hun debuutalbum.

Beiden zijn multi-instrumentalisten maar Tom meestal op de gitaar en Chris op de banjo geassisteerd hier door Mark Poe op gitaar en Glen “Cookie” Inman op de staande bas.

Deze groep werd trouwens voor dit album nog bijgestaan door tal van andere bluegrass-toppers zoals Michael Cleveland op viool.

Nog even terug naar het County Bluegrass Festival te Georgetown, Ohio  in 2014 voor een optreden van Feller & Hill met de song “Big Blue Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Rose of My heart” door Ben Steneker vokaal bijgestaan door z’n dochter Carmen  hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Het beste van Ben Steneker” in 1997 uitgebracht door Telstar.

En dat is natuurlijk niet de voetbalclub uit Velsen-IJmuiden, maar het platenlabel van Johnny Hoes uit Weert.

Ben Steneker geboren in Heeg Friesland, bijgenaamd “The Godfather of Dutch Countrymusic” en al sedert 1959 actief in de countrymuziek, is inmiddels 87jaar en doet het natuurlijk wat rustiger aan.

Er liggen nog een groot aantal fraaie countrymuziek albums van hem en soms samen met z’n dochter Carmen hier in de studio.

Natuurlijk voor u als lezer van dit bericht nog Ben Steneker samen met z’n dochter met de ballade “Rose of My Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Moe Bandy hier met een heel andere soort namelijk een “Barroom Rose” en dan ook nog in meervoud.

 “Barroom Roses” is tevens de titelsong van z’n album, dat in 1985 is uitgebracht door Columbia Records.

Vier weken geleden in ons gezamelijk programma, toen met “Trucker Songs” als thema hadden we z’n muzikale boezemvriend Joe Stampley ook in de uitzending.

Moe Bandy, inmiddels 78 jaar uit Miridian Missippi, was zeker zeer populair in de jaren mid-jaren ‘70 en 80 en ging regelmatig op tournee in Amerika en heeft een groot aantal albums uitgebracht.

 Sedert 1990 heeft hij in Branson Missouri een populair “Americana Theatre”, waar hij ook nog regelmatig optreedt.

Tijdens zo’n optreden vertelde hij het publiek, dat zijn songs over het dagelijkse leven gaan. Bedriegen,drinken en scheiden gebeurt overal en daar gaat de echte countrymuziek heel vaak over. Maar hij zei ook, dat als ik alle dingen had gedaan waarover ik zing, dan was ik al dood geweest.

Nog even terug in de tijd voor Moe Bandy hier met z’n song “Barroom Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna in het programma “Tears & Roses door Heather Berry met een song, die staat op het album “Heather Berry & Tony Mabe Show”  in 2012 uitgebracht door Mountain Fever Records.

Een album met 14 songs, waarvan een tweetal songs zijn geschreven door Heather en deze “Tears & Roses” is trouwens van de hand van Bobby Atkins en Dave Osborne.

Heather Berry hier met zang en op de autoharp, Tony Mabe op gitaar met zang verder bijgestaan door Darrin Vincent, de broer van de “Queen of Bluegrass”, Rhonda Vincent, op de bas, Randy Cook op mandolin en Jamie Collins op flattop gitaar.

U kunt hier nog eens kennis maken met Heather Berry en Tony Mabe met de song “Tears & Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we weer verder met de rozen van Leen en duiken we de winter in met Emmylou Harris en de titelsong van haar zevende studioalbum “Roses in the Snow”, dat in 1980 werd uitgebracht door Rhino Warner, maar inmiddels zijn herdrukken uitgebracht en fraai digitaalopgepoets op CD uitgebracht.

Het album werd een enorm succes mede door de inbreng van Ricky Skaggs op mandoline en Tony Rice op gitaar.

Door de CMA werd dit album in 1980 uitgeroepen tot beste Countrymuziek album, terwijl Emmylou Harris een Grammy Award kreeg als “Beste Countrymuziek Zangeres”

Nog even terug naar 1993 voor Emmylou Harris tezamen met de Nash Ramblers hier met de song “Roses in the Snow” tijdens een optreden in The Austin City Limits Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Keith Whitley & Lorrie Morgan met de country klassieker “Til Each Tear Becomes a Rose”, die staat op het album “Greatest Hits” in 1992 uitgebracht door Boudisque.

Keith Whitley, geboren op 1 april 1955 in Sandy Hook Kentucky met de bijnaam “The Kentuckian Songbird” overleed op 9 mei 1989 tengevolge van alcoholvergiftiging op 34-jarige leeftijd in Nashville Tennessee en daarmee kwam ook een einde aan het huwelijk met Lorrie Morgan.

Maar Lorrie Morgan bleef niet bij de pakken neerzitten, want daarna is zij nog 5 keer getrouwd.

Dus ze heeft vast wel ook veel rozen gekregen.

Natuurlijk nog even deze schitterende ballade van Keith Whitley en Lorrie Morgan hier met de song “Till Each Tear Becomes a Rose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel door met de groep Texas Hill en de song “Four Roses, die staat op hun album “Heaven Down Here”, dat in 2020 werd uitgebracht door Queeu Records.

Een jonge groep, oorspronkelijk uit de omgeving van Fort Worth/Dallas, in 2020 opgericht en bestaande uit Craig Wayne Boyd, Adam Wakefield en Casey James.

Nog even terug naar een optreden van Texas Hill hier met de song “Four Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Texas voor een “Room Full of Roses” door Mickey Gilley hier met een song, die o.a. staat op het album “Urban Cowboy”, dat in 1980 werd uitgebracht door “Fool Moon Records”.

In de uitzending van 10 mei j.l. een uitgbreid muzikaal eerbetoon aan Mickey Gilley, zanger/pianospeler en schrijver en destijds eigenaar van de grootse “Honky-Tonk van de wereld in Pasadena TX, die op zondag 7 mei op 86 jarige leeftijd overleed in z’n huis te Branson Missouri.

Nog even terug naar de song “Room Full of Roses”, die in 1974 op de B-zijde van z’n debuut single stond uitgebracht door Play Boys Records.

Hij had zelf de pest in over de opname, vond dat er fouten in zaten, maar de luisteraars vonden het een nr. 1 Top Hit.

Voor u nog een fraaie video-clip van Mickey Gilley tijdens een optreden bij Country Road TV met de song “Room Full of Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd snel door naar wellicht de laatste bouquet rozen van Leen met als eerste de bekende countryzanger/crooner Gene Watson met de song “Paper Rosie”, die staat op het verzamelalbum “The Best of capitol Years” in 2015 uitgebracht door EMI Music Nashville.

Van oorsprong is het de titelsong van z’n album “Paper Rosie”, dat in 1977 is uitgebracht en dat gaat over een oud dametjem die in een cafe papieren rozen verkoopt voor een “dime”.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Gene Watson tijdens Larry’s Country Diner via Country Road TV.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Roses for Mama” door “C.W. McCall” een dramatische verhaal, dat u terug kunt vinden op het verzamelalbum “C.W. McCall’s Greatest Hits” in 1978 uitgebracht door Island Mercury.

C.W. McCall was z’n artiesten naam, want z’n eigenlijk naam William Dale Fries Jr. was natuurlijk te moeilijk voor een truck-driver singer//songwriter.

Hij ts trouwens op 1 april j.l. op 93-jarige leeftijd overleden in Ouray, Colorado, waar hij van  1986 tot 1992 ook nog eens burgmeester was.

Natuurlijk kunt u hier nog herinneringen ophalen aan C.W. McCall met z’n song “Roses for Mama”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het gezamenlijk programma wordt afgesloten door Dick van Altena samen met Sandra VanReys hier met de song “Roses in the Snow”, die staat op het album “Vaya Con Dios & Other Favorites” – “Singer Songwriter Sessions Vol. 3 in november 2011 uitgebracht door CRS.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Dick en Sandra hier met de song ‘Roses in the Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Mei 17 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Silas Powell & The Powell Family *** Yellow Roses   ***   Hard Times   ***   East Run Records
 2. Williamson Branch *** Were the Roses Never Fade   ***   Heritage & Hope   ***   Pinecastle Records
 1. Feller & Hill *** Big Blue Roses   ***   Feller &  Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   Blue Circle Records
 2. Ben Steneker ft Carmen Steneker *** Rose of My Heart   ***   Het Beste van Ben Steneker   ***   Telstar
 1. Moe Bandy *** Barroom Roses   ***   Barroom Roses   ***   Columbia Records
 2. Heather Berry *** Tears & Roses   ***   Heather Berry & Tony Mabe Show   ***   Mountain Fever Records
 1. Emmylou Harris *** Roses in the Snow   ***   Roses in the Snow   ***   Rhino Warner
 2. Keith Whitley & Lorrie Morgan *** Til Each Rose Becomes a Tear   ***   Greatest Hits   ***   Boudisque
 1. Texas Hill *** Four Roses   ***   Heaven Down Here   ***   Queue Records
 2. Mickey Gilley *** Room Full of Roses   ***   Urban Cowbow   ***   Fool Moon Records
 1. Gene Watson *** Paper Roses ***   The Best of the Capitol Years   ***  EMI Music Nashville
 2. C.W. McCall *** Roses for Mama   ***   C.W. McCall’s Greatest Hits   ***   Island Mercury
 1. Dick van Altena & Sandra *** Roses in the Snow   ***   Vaya Con Dios & Other Favorites   ***   Inlok/CRS

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *