Room Full of Roses

In dit programma “Countrymusic Round-Up een muzikaal eerbetoon aan multi-Award winnaar, countryzanger/pianist/schrijver, Mickey Gilley,  tevens eigenaar van de grootste “Honky Tonk” van de wereld in Pasadena TX, die zaterdag 7 mei j.l. overleed in Branson Missourri.

Niet alleen terug in de tijd voor z’n tophit “Don’t Get The Girls All Prettier at Closing Time”, maar ook de songs “Window Up Above” en “I Overlooked an Orchid”.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de Edgar Loudermilk Band met een drietal songs van het album “The Dark Side of Lonesome”, dat op 18 maart j.l. werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Vervolgend verder met hedendaagse countrymuziek door o.a. Dallas Wayne, Joshua Hedley en Daniel Romano’s Outfit.

Halverwege het programma nog even de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door De Troebadoers uit Groningen en Thilly Frank uit Zaandam met de song “Saddle in the Wind”.

Vervolgens gaan we voor de “Western Swing” naar Brennen Leigh uit Nashville samen met “Asleep at the Wheel” met een song van haar nieuwe album “Obsessed with the West” en tenslotte naar Oklahoma voor Joe McClour tevens de uitsmijter van dit programma met de titelsong van z’n album “Show Up.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Upp” met de songs “Movin’ Train, de titelsong van het album “The Dark Side of Lonesome” en “I’m Going Home” door de Edgar Loudermilk Band.

Deze songs staan op het album “The Dark Side of Lonesome”, dat op 18 maart j.l. officieel werd gepresenteerd door Rural Rhythm Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de Egard Loudermilk Band met een de introductie van z’n album “The Dark Side of Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Edgar Loudermilk kenden we al jaren als zanger/bassist bij o.a. Russell Moore & IIIrd Tyme Out, Rhonda Vincent en Marty Raybon en sedert 2015 met z’n eigen groep bestaande uit Clint Coker op gitaar, Curtis Bumgarner op de banjo en Zach Autry op mandoline.

Hunter Berry trad bij de song “I’m Going Home” op als gastspeler op de viool.

Clint Cooker heeft de groep inmiddels vcrlaten en de ervaren Jamey Pittman uit het noorden van de staat Georgia heeft zijn plaats ingenomen als gitarist.

Inmiddels treedt Wes Pettinger uit Michigan op als banjo-speler zeker gedurende hun drukke muzikale tournee met zondag, 8 mei j.l. nog een optraden in de Gramling Opry House te Inman South Carolina.

Nog even terug naar een optreden van de Edgar Loudermilk Band met de song “On My Way Back to the Old Home” op 22 april j.l. in Randy Wood’s Pickin Parlor te Bloomingdale, GA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd naar een muzikaal eerbetoon aan Mickey Gilley, die afgelopen zaterdag, 7 mei op 86-jarige leeftijd overleed in z’n huis in Branson Missouri.

Micke Gilley hier met de songs “Don’t The Girls All Get Prettier at Closing Time”, “Window Up Above” en “I Overlooked an Orchid”.

De laatstvermelde song staat op het verzamealbum “10 Years of Hits”, dat in 1984 werd uitgebracht door EPIC Records.

Op dit album staan 20 top songs van Mickey Gilley, zanger/schrijver/ pianist en zoals reeds in de aanvang van dit programma gemeld tevens eigenaar van de grootste “Honky Tonk/Danshal/nachtclub ” van de wereld te Pasadena Texas.

Even voor uw informatie, er is plaats voor ruim 6.00 personen en er is van alles te doen.

Nog even terug naar  de song “I Overlooked an Orchid”, die oorsprong staat op het album “Room Full of Roses”, dat in 1974 op LP werd uitgebracht door Playboy Records.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Mickey Gilley hier met de song “Room Full of Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van Mickey Gilley hoorde u ook nog de song “Don’t get the Girls All Get Prettier at Closing Time”, die staat op het album “Gilley’s  Smokin’”, dat in 1976 werd uitgebracht door Playboy Records, terwijl de song “Window Up Above” o.a. ook staat op het album “Talk to me” , dat in 1994 werd uitgebracht door Intersound.

Het piano-spel van Mickay zal de luisteraar wellicht bekend voorkomen en dat is eigenlijk ook niet zo vreemd, want Mickey groeide op in de schaduw van z’n neef Jerry Lee Lewis en hun jongere neef Jimmy Swaggart.

Jerry Lee Lewis leerde hen z’n pianostijl en vaak speelden ze ook samen.

In 1970 ging Mickey Gilley een partnerschap aan met Sherwood Cryer, die eigenaar was van een nachtclub met de naam “Sherri’s”, later gewijzigd en uitgebracht met de titel “Gilley’s Club” in Pasadena TX en waar hij speelde op de piano en natuurlijk ook song.

In 1974 verscheen z’n eerste single “Room Full of Roses” en dat was toch wel de start van z’n muzikale carriere die duurde tot april van dit jaar toen hij nog een 10 daagse tournee afsloot met het afzeggen van een aantal concerten door verslechterde gezondheid en vermoeidheid.

Hij overleed op zaterdag, 7 mei op 86 jarige leeftijd in z’n huis in Branson Missouri met talrijke muziek awards en 27 studio-albums, 20 nr. 1 single’s, 8 verzamelalbums en 41 singles als muzikale erfenis.

U kunt hier nog eens kijken en luisteren naar Mickey Gilley & Band met de song ““Don’t get the Girls All Get Prettier at Closing Time” tijdens een optreden in de “Church Street Station” in Orlando, Florida.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Dallas Wayne in dit programma met de song “Rock Bottom, Population 1”, die staat op z’n album “Coldwater Tennessee, dat zeer recent werd uitgebracht door BFD.

Opnieuw uitgebracht want deze song stond ook op z’n album “Big Thinkin’ “ in 2000 uitgebracht door High Tone Records.

U kunt als lezer nog even luisteren naar de nieuwe versie van “Rock Bottom, Population 1”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “You’d Think, I’d Think” door Daniel Romano’s Outfit hier met een song, die staat op het album “Content to Path the Way Archive Series Vol. 4”, dat dit jaar opnieuw werd uitgebracht door YCA of te wel “You’ve Changed Albums”

Zanger/schrijver/gitarist Daniel Romano uit Ontario Canada heeft de COVID-19 pandemie periode gebruikt om een viertal albums uit te brengen.

Dit album “Content to Point the Way” is het derde album, dat dit jaar.

De Outfit bestaat naast Daniel uit David Nardi, Roddy Rosetti, Ian Romano, Juliana Riolino en Tony “The Pope” Cicero.

Sommige songs, waaronder “They Haven’t Got a Word for That Yet” en ook “ Y’d Think, I’d  Think” en I’m So Lost Without You” geschreven door Daniel Romana zijn al in 2015 geschreven en op optredens ook gespeeld, maar nu eindelijk opgenomen.

Fraaie klassieke countrymuziek door Daniel Romano, die inmiddels 37 jaar oud is, maar hij neemt je moeiteloos mee naar een honky-tonk in Nashville, pak ‘m beet anno 1970. Op donderdag 30 juni 2022 komt de eigenzinnige en geniale rootskameleomn optreden in Tivoli Vredenburg te Utrecht en daarnaast nog meer plaatsen in Nederland.

Tijd voor een bijzondere uitvoering van de song “Y’d Think, I’d Think” door Daniel Romano hier op piano in de Green Room van het Isis Restaurant & Music Hall in Asheville N.C.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan in de herhaling Joshua Hedley nu met de song “Down to My Last Lie”, die staat op z’n album “Neon Blue” op 22 april j.l. uitgebracht via New West Records.

Volgens Joshua Hedley kunnen de jaren negentig worden beschouwd als “het laatste bastion van countrymuziek”, een tijdperk waarin “je de radio aan kon zetten en meteen wist dat je een countrynummer hoorde.

Je kon nog steeds steelgitaar en viool horen. Maar er was een harde splitsing rond 1996 of ’97, toen country afdwaalde naar popgebied.

Met Joshua Hedley terug naar schitterende countrymuziek en daar zult u ook via RTV Krimpenerwaard nog veel meer van kunnen horen.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Joshua Hedley met de song “Broke Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor  de Nederlandse inbreng en daarvoor als eerste “De Troebadoers uit Groningen met hun lied “Wat Zolstoe Doun” of te wel “Wat zou jij doen”.

Dit lied staat op het album “Onbekinde Wegen”, dat in 2019 werd uitgebracht door Marista

 “De Troebadoers” bestaande uit (Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk) met muziek Americana sfeer en waarvan inmiddels ook naast het “Onbekinde Wegen”  ook het fraaie “Veenhoes sessies” album ook  is uitgebracht.

De Groningse zanger/schrijver/gitarist Jan Henk de Groot bracht in 2016 ook nog z’n album “Keunenk van Westerdaipsterdale” door Marista Music Company.

Nog even terug naar een optreden van “De Troebadoers” tijdens de “Nacht van Noord 2014” met de song “Riekdom”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  de Janie Fricke song “Saddle in the Wind” en voor deze song waren we in naar Zaandam Noord-Holland voor Thilly Frank.

Deze song staat op haar album “Into the Wind” uitgebracht via CNF Music, maar het lied staat ook op het album “Dutch Country Music 2017 uitgebracht door DCMA ter promotie van de muziek van nederlandse countryartiesten.

Thilly is vooral bekend van haar optredens tijdens line-dansevenementen, maar voorlopig verblijft ze nog even in Andalusie waar zij ook optreedt, zoals op zondag, 29 mei in de Carrillo Sala aan de Calle Estacion of te wel de Stationstraat” in Almanzora.

U kunt hier nog eens luisteren naar Thilly Frank en kennis maken met haar album “Into the Wind” middels een aantal muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “If I Treated You, Like You Treat Me”, een fraaie Country & Western ballade door Brennen Leigh tezamen met de Texas groep “Asleep at the Wheel met haar 7de studio album “Obessed with the West” op 6 mei van dit jaar uitgebracht door Signature Sounds en opgenomen in de Bismeaux Studios te Austin Texas.

Om vooruit te komen, moet je zo nu en dan toch ook nog even terug gaan in de tijd.

En dat geldt hier ook voor Brennen Leigh en haar album “Obsessed with the West” met de Western swing en “Country & Western “ ballades als basis en waarbij ze op vakkundige wijze wordt bijgestaan door Asleep at the Wheel.

Ray Benson op elektrische en akoestische gitaar en duet-zang, Katie Shore op viool met zang, Chris Scruggs op lap-steel en electrische gitaar, Emily Gimble met zang, Ginny Mac op accordeon, Josh Hoag op staande bas Dave Sanger op drums, Floyd Domino op de piano, Paul Kramer op viool, electrische mandoline, akoestsiche en electrische gitaar, Chloe Feoranzo op klarinet, Brennen Leigh’s partner Noel McKay met achtergrondzang evenals Beth Chrisman en Melissa Carper,.

U kunt als lezer hier nog eens kijken en luisteren naar Brennen Leigh hier met “Asleep at the Wheel” met de song “In Texas with a Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Joe McClour hier met de titelsong van z’n album “Show Up and Love Me” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

Joe McClour voor mij een onbekende countryzanger/gitarist en schrijver, uit Atoka County in het zuiden van Oklahoma.

Tijd voor de laatste video-clip van dit bericht en tevens om kennis te maken met Joe McClour hier met de song “Bloodline” tevens de 1ste  track van z’n album “Show Up and Love Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mei 10 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Edgar Loudermilk Band *** Movin’ Train ***   The Dark Side of Lonesome   ***   Rural Rhythm Records
 2. Edgar Loudermilk Band *** The Dark Side of Lonesome ***   The Dark Side of Lonesome   ***   Rural Rhythm Records
 3. Edgar Loudermilk Band *** I’m Going Home   ***   The Dark Side of Lonesome   ***   Rural Rhythm Records
 1. Mickey Gilley *** Don’t The Girls All Get Prettier at Closing Time   ***   Gilley’s Smokin   ***   Playboy Records
 2. Mickey Gilley *** Window Up Above   ***   10 Years of Hits   ***   Epic
 3. Mickey Gilley *** I Overlooked an Orchid   ***   10 Years of Hits   ***   Epic
 1. Dallas Wayne *** Rock Bottom, Population 1   ***   Coldwater Tennessee   ***   BFD
 2. Joshua Hedley *** Country and Western   ***   Neon Blue   ***   New West Records
 3. Daniel Romano’s Outfit *** You’d Think, I’d Think   ***   Content to Point of Way   ***   YCA
 1. De Troebadoers *** Wat Zolstoe Doun   ***   Onbekinde Wegen   ***   Marista Music Company
 2. Thilly Frank *** Saddle in the Wind   ***   DCMA 2017   ***   Nash Music CNF Productions
 1. Brennen Leigh & Asleep at the Wheel *** If I Treated You Like You Treated Me   ***   Obsessed with the West   ***   Signature Sounds Recordings
 2. Joe McClour *** Show Up and Love   ***   Show Up and Love   ***   Joe McClour

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *