A Beautiful Time

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan verdriet en vreugde soms hand in hand met o.a. een muzikaal eerbetoon aan countryzangeres Naomi Judd, die zaterdag, 30 april j.l. op 76-jarige leeftijd overleed, maar ook een feestje met Willie Nelson, die op 29 april j.l. z’n 89ste verjaardag vierde.

Vanavond een drietal songs van drie verschillende albums van “The Juds” uit de jaren ’80 en vervolgens ook nog een drietal songs van het nieuwe album “A Beautiful Time” van Willie Nelson, dat op z’n verjaardag, 29 april dus werd uitgebracht door Legacy Recordings.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer als voorproefje op hun optredens in nederland verzorgd door de Grammy Award genomineerde dames bluegrassgroep “Della Mae”.

Halverwege het programma is nog even de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en gelet op de nationale dodenherdenking op woensdag 4 mei de Goudse groep “Change of Key”met hun single “Scarred for Life” en de Groningse groep Swinder met de song “Ik zai Pekel nooit weer”.

Vervolgens gaan we naar Australie voor The Weeping Willows met Allan Caswell, die tevens optreden als uitsmijters van dit programma  met hun single “The Roses Fall” .

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de song ”Sleep with One Eye Open” door de damesbluegrass groep Della Mae en deze song staat op hun EP-album “The Butcher Shoppe” met 6 songs, dat op 1 maart 2019 werd uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Della Mae hier met de song “Sleep with One Eye Open”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de song “Few Old Memories”en die is afkomstig van hun album “Family Reunion”, dat in september 2021 in eigen beheer werd uitgebracht (Not on Label) zo gezegd gevolgd door “For the Sake of My Heart”, die staat op hun album met hun eigen naam “Della Mae” als titel en dat in 2015 door Rounder Records werd uitgebracht.

De groep bestond op dit album uit Vickie Vaughn  op de staande bas,  Avril Smith op electrische gitaar Fiddle, Kimber Ludiker op viool, Maddie Witler op mandoline en Celia Woodsmith op akoestische gitaar met lead-zang, trouwens de dames zingen allemaal mee met fraaie achtergrond zang.

 Della Mae is een in 2009 opgerichte band uit Boston, die volledig bestaat uit vrouwen. Dat is toch niet iets wat je erg vaak tegenkomt  met toen Celia Woodsmith op akoestische gitaar en lead-zang, Kimber Ludiker op viool, gitaar met zang en Jenni Lyn Gardner op mandolin en zelfs een resonator mandolin met zang.

Met hun tweede album werden ze genomineerd voor een Grammy in de categorie beste bluegrass album “This World Oft Can Be’’.

In 2015 besloot de band na het uitbrengen van hun derde plaat “Della Mae” een pauze in te lassen. Na in 2019 hun EP “The Butcher Shoppe” te hebben uitgebracht kwam de groep in 2020 weer een volledig album met de titel “Headlight” met 12 songs met nog als vokale gastspelers “The McCrary Sisters”, Vicky Vaugh en Roth Moody.

Op dit moment verblijven de dames voor een drietal concerten in Nederland, waarover straks in de agenda meer informatie.

Voor degene, die hun optreden in Nederland hebben gemist nog even terug naar voor Della Mae hier tijdens een optreden in Caffe Lena (het oudste continu draaiende koffiehuis in de VS) in Saratoga Springs, New York met een aantal songs van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een muzikaal eerbetoon aan countryzangeres Naomi Judd, die afgelopen zondag, 30 april 2022 overleed.

Naomi en Wynonna (The Judds) hier met de songs “Have Mercy”, “Had a Dream (For the Heart)” en “Why Not Me”.

De laatstvermelde song is de titelsong van hun album, dat in 1984 werd uitgebracht door Curb Records.

Dit album was eigenlijk hun eerste studio album, dat werd uitgebracht in oktober 1984 toen door RCA Nashville. Het was opgenomen met moeder Naomi en dochter Wynonna en een handvol Nashville sessiemuzikanten in een fraaie countrymuziek stijl.

Het album met 10 songs kwam dan ook in de top van de muziekoverzichten zowel in de countrymuziek als de pop. Het wordt algemeen geprezen vanwege de mooie samenzang van Naomi en Wynonna en wordt beschouwd als een van hun beste albums.

De song “Have Mercy staat op hun album “Rockin’with the Rhythm”, dat in 1985 werd uitgebracht en de song “Had a Dream (For the Heart) staat op het EP-album “Wynonna & Naomi” met 6 songs,dat reeds in 1983 werd uitgebracht.

1983 was ook het jaar, dat zij een platencontract tekenden bij RCA Nashville.

“Had a Dream (For the Heart) was hun eerste top song in hun gezamenlijk carriere. Wynonna Judd wordt beschouwd als een de meest populaire en gerespecteerde vrouwelijke countryster van haar tijd.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van The Judds tijdens de “Country Music Television” Award –show op 11 april j.l. met de song “Love Can Build a Bridge”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nadat de andere helft van de Judds, haar moeder Naomie, ernstig ziek werd, ging zij sedert de begin jaren ’90 op de solo-tour met meer vrijheid in de keuze van de muziek, waardoor de “hardcore” countryfans en country DJ’s  het spoor enigszins bijster raakten, maar hielpen haar wel aan groter luisterpubliek.

Haar solo-albums bevatten nog steeds de countrypop-stijl van de Judds, maar ook roots-rock, blues, gospel, folk en de zuidelijke Rhythm & Blues.

In 2005 verscheen er nog het fraaie album “Her Story: Scenes from a Lifetime” , een dubbel CD met in totaal 27 songs opgenomen tijdens een “live” optreden in The Grand Oly Opry House op 1 februari 2005 met een terugblik op fraaie hits uit de periode samen met haar moeder en hits uit haar solo-carriere met ook nog een paar versies van andere toppers uit die periode.

Een eerbetoon aan Naomi Judd, die een dag voordat The Judds zouden worden opgenomen in Countrymusic Hall of Fame, op 76-jarige leeftijd overleed.

Als lezer kunt u hier nog eens luisteren naar The Judds zo’n drie jaar geleden tijdens een optreden  met hun tophit “Why Not Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar het verjaardagsfeestje van Willie Nelson met de songs “My Heart Was a Dancer”, “I’ll Love You Till the Day I Day” en “A Beautifil Time”.

Deze songs staan op z’n 72 ste studio-album met 14 tracks, die ter ere van z’n 89-ste verjaardag werd uitgebracht door Legacy Recordings en tevens de opvolger van het vorig jaar uitgebrachte “The Willie Nelson Family”.

U kunt hier nog even luisteren naar de titelsong van het album “A Beautiful Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “I’ll Love You Till the Day I Day” is geschreven door Rod Crowell samen met Chris Stapleton, terwijl “My Heart was a Dancer” is geschreven door Willie Nelson samen met z’n vertrouwde producer Buddy Cannon en de titelsong is vervolgens geschreven door Shawn Camp.

Een album met veel herinneringen aan het verleden en natuurlijk overpeinzingen aan de toekomst met bijzonder titels als “I Don’t Go to Funerals”, “Leave You with a Smile” , “Live Every Day”, “Dusty Bottles” en zelfs de Beatles song “With a Little Help from My Friends”.

Wat kan je nog verwachten van een 89-jarige countryzanger/schrijver –gitarist?  Als je dit album hebt beluisterd kom ongetwijfeld tot de conclusie, dat dat best nog heel veel is.

Het advies is dan ook snel dit album aanschaffen voor zeer fraaie countrymuziek om te luisteren.

U kunt als lezer hier nog even ijken en luisteren naar Willie Nelson met de song “I’ll Love You Til the Day I Die”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor  de nederlandse inbreng en aangezien het morgen 4 mei is met de “Nationale Herdenking” voor vanavond in dit programma “de Goudse countrygroep “Change of Key”  met hun song “Scarred for Live” of te wel “Getekend voor het leven”.

Marijke de Jong en Danielle Poot ( Change of Key) hier met hun zelf geschreven “Scarred for Life”, “Voor het leven getekend” een bijzondere song geschreven en op muziek gezet door Marijke de Jong en Danielle Poot over een vader, die door de gebeurtenissen in de oorlog voor altijd was beschadigd. “Change of Key” hier met muzikale hulp van multi-instrumentalist Tim Crouch, Buddy Greene op bluesharp en Jeff Taylor op piano.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Danielle Poot en Marijke de Jong met hun lied “Scarred for Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Ik Zai Pekel Nooit Weer” door de groep “Swinder” . Dit lied, dat in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid in Groningen werd geschreven en gaat over de 19-jarige Aaldrik Wijsbeek, woonachtig te Dekkersoord in het Pekelderlaand.

Aaldrik is vlak voor de tweede wereldoorlog in verband met de mobilisatie opgeroepen en moet zich melden voor militaire dienst . Hij stond te schreien bij z’n vertrek en zei : “Ik zai Pekel nait weer.” Zoals hij al voorvoelde overleeft Aaldrik Wijsbeek de oorlog niet.

Op 10 mei 1940, de vrijdag van de inval van de nazi’s, is een colonne van drie bussen, waarvan een bus met 39 gemobiliseerde soldaten, op weg naar de militaire basis Valkenburg nabij Den Haag gebombardeerd door de Duitsers.

Zestien militairen uit de voorste bus, onder wie Aaldrik en de chauffeur, zijn op slag gedood.

Een bijzondere emotioneel lied geschreven, gespeeld en gezongen door de groep “Swinder”(Zwerver) bestaande uit zanger/schrijver/gitarist en oprichter/leider van de groep Bas Schröder op gitaar met leadzang, Bastiaan Sligter op basgitaar,  Daniël de Jong op drums,  Harmen Ridderbos op piano, Heta Salkolahti op viool, Christof Bauwens op pedal steel en gitaren en tenslotte Johan Zielstra op hammondorgel.

Natuurlijk kunt u hier nog eens luisteren naar het dramatische verhaal van Aaldrik Wijsbeek op fraaie wijze ingetogen vertolkt door Swinder.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters van dit programma uit Australie met de song “The Roses Fall” door The Wheeping Willows bestaande uit Lara Coates & Andrew Wrigglesworth uit Sydney bijgestaan door Alalan Caswell hier met een single, die in 2018 in eigen beheer werd uitgebracht.

Vorig jaar kregen Lara en Andy de Australische CMAA Award “Golden Guitar” voor de folkmuziek en werden in de provincie Victoria eveneens onderscheiden met een Award voor hun Gothic musiek bijzonder albums verpakt in bijzondere platenhoezen.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken naar The Weeping Willows & Allan Caswell ,et de song “The Roses Fall”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Mei 03 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Della Mae *** Sleep with One Eye Open   ***   The Butcher Shoppe   ***   Rounder Records
 2. Della Mae *** Few Old memories   ***   Family Reunion   ***   Rounder Records
 3. Della Mae *** For the Sake of My Heart   ***   Della Mae   ***   Rounder Records
 1. The Judds *** Have Mercy   ***   Rockin’ with the Rhythm   ***   Curb Records
 2. The Judds *** Had a Dream (For the Heart)   ***   Wyynona & Naomi   ***   Curb Records
 3. The Judds *** Why Not Me   ***   Why Not Me   ***   Curb Records
 1. Willie Nelson *** My Heart Was a Dancer   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy Recordings
 2. Willie Nelson *** I’ll Love You Till the Day I Die   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy Recordings
 3. Willie Nelson *** A Beautiful Time   ***   A Beautiful Time   ***   Legacy Recordings
 1. Change of Key *** Scarred for Life   ***   single   ***   Change of Key
 2. Swinder *** Ik zai Pekel nooit weer   ***   single   ***   Swinder
 1. The Weeping Willows & Allan Caswell *** The Roses Fall ***   single   ***   The Weeping Willows

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *