Lord Willing and the Creek Don’t Rise

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor de The Old Crow Medicine Show met een drietal songs van hun nieuwe album “Paint This Town”, dat op 22 april j.l. werd uitgebracht door ATO Records.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door Shannon Slaughter met muziek van zijn nieuwe album “Ridin’ Trough the Country”, dat op 8 april j.l. werd uitgebracht door Elite Circuit Records.

Vervolgens ook nog tijd voor fraaie countrymuziek van eergisteren met o.a. Billy Yates en Daryle Singletary

Halverwege het programma is nog even de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Timo de Jong uit Leeuwarden met z’n single “Unparalleled” en vervolgens naar de Betuwe voor Dick van Altena met de titelsong van z’n album “Late Lente”.

Daarna gaan we nog naar Canada voor singer/songwriter Gord Bamford met een song van z’n “Diamonds DeLuxe Edition”, dat op 22 april werd uitgebracht en treedt Joshua Hedley uit Florida op als uitsmijter van dit programma met de song “Down to My Last Lie”.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de songs “Alberta Clipper” , “Common Ground” en de bluegrassgospel “Come to Jesus” door Shannon Slaughter.

Deze songs staan op het album “Ridin’ Through the Country”, dat op 5 april j.l. werd uitgebracht via Elite Circuit Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Shannon Slaughter hier met de song “Going Up the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass singer/songwriter Shannon uit Trussville  Alabama vormde in 2010 samen met z’n vrouw Heather de bluegrass groep “County Clare” bestaande uit Shannon op gitaar met lead-zang, Ron Inscore op mandoline en met zang,  Cliff Bailey op akoestische bas, Owen Piatt op banjo, Matt Wingate op mandoline en banjo en allemaal zingen zij gewoon mee, terwijl Trevor Watson ook nog op de banjo aanwezig is.

Ook Aubrey Haenie verleend assistentie op z’n viool met Gaven Largent on resonator-gitaar.

Meestal treedt ook de echtgenote, Heather Slaughter op als lead-zangeres, zoals de luisteraar in dit programma ook heeft kunnen horen en zo nu en dan speelt zij ook op de bas  en mandoline.

Bij de song “Come to Jesus wordt de leadzang trouwens verzorgd door dochter Rae, waarbij ook

 Shawn en Grayson Lane achtergrond zang verzorgen.

Shannon Slaughter heeft sedert het begin van z’n muzikale carriere in de jaren ‘90 veel ervaring opgedaan o.a. bij de groep “Lost & Found” en maakte daarna een aantal jaren deel uit van de Larry Stephenson Band, Savannah Road, The Lonesome River Band en “last but not least “Lou Reid & Carolina” met hun fraaie album “Sounds Like Heaven to Me”, dat in 2010 werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Het nieuwe album van  Shannon Slaughter “Ridin’ Through the Country” met 14 songs een fraaie opvolger van z’n album “Hold on to Your Heart”.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Shannon Slaughter met de song “Common Ground”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar fraaie country muziek van eergisteren met als eerste Billy Yates hier met de song “I Smell Smoke”.

Deze song staat op z’n album “Billy Yates”, dat in 1997 werd uitgebracht door Alm Sounds.

In 2001 nam Grammy Award winnaar,countryzanger/schrijver en gitarist Billy Yates een behoorlijk risico, toen hij vertrok bij Columbia Records Nashville om z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. (of te wel My Own Damn Record label te starten.

In die tijd was het ongehoord in Music City of te wel Nashville TN, dat een artiest zo’n onderneming zou beginnen en zijn beslissing om op de independent toer te gaan was tamelijk driest aangezien er ook nog flink moest worden gewerkt aan z’n bekendheid als countryzanger.

Maar ja Billy Yates had ook weinig zin om zijn muzikale carriere en muziekkeuze door Columbia Nashville te laten bepalen, waarop zijn muziekcontract vervolgens verbroken.

De volgende dag begon Yates te werken aan zijn eerste “Independent” album met de titel “If I Could Go Back”, dat in 2001 werd uitgebracht en daarna zouden ernog tal van fraaie albums volgen, waaronder in 2013 “Only One George Jones”.

Voor u als lezer ook nog Billy Yates hier met de song “I Smell Smoke”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma ook nog Cody Rhodes uit Texas met de song “This Jukebox Must be Stoned”, die staat op z’n album “Nick of Time”in 2017 uitgebracht door Hard Road Records.

 We blijven nog even bij fraaie countrymuziek met “Sunday Mornin’ Kind of Town” door Daryle Singletary hier met een song, die staat op z’n album “There’s  Still a Little Country Left”, dat in Europa in 2015 is uitgebracht door AGR Television Records.

Daryle Singletary, vader van vier kinderen, overleed plotseling op 12 februari 2018 in z’n huis te Lebanon TN op 46-jarige leeftijd.

Hij hield in z’n muziek carriere vast aan de “basic” countrymuziek met een steel-gitaar en viool en geen “technische hoogstandjes” maar meer op emotie en je moest er natuurlijk ook op kunnen dansen.

In 2017 werd nog het zeer fraaie album “American Grandstand” in samenwerking met Rhonda Vincent via het Upper Management Label uitgebracht.

U kunt u hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Daryle Singletary & Vincent Rhonda met de country klassieker “After the Fire Is Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar het nieuwe album van the Old Crow Medicine Show met de songs “Lord Willing and the Creek Don’t Rise”, “Paint This Town” en “Honey Chile”.

 Deze songs staan op hun nieuwe album “Paint This Town”, dat op vrijdag, 22 april j.l. werd uitgebracht door New West Records.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog kijken en luisteren naar “The Old crow Medicine Show” met de titelsong “Paint This Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De afkomst van de band verklapt wellicht al in welke categorie je deze plaat moet zoeken. Old Crow Medicine Show heeft al verschillende awards en zelfs grammy’s op de naam staan.

Niet voor niets zijn ze daarom één van de grotere namen in Nashville, Tennessee.

Daar bevindt zich ook hun eigen Hartland Studio, waar hun vertrouwde sound wederom werd opgenomen in een prachtig album.

Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering.

De groep heeft zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

Critter Fuqua verliet de groep vlak na de viering van hun 21 jarig jubileum in 2019 en daardoor is Ketch Secor met leadzang, op viool en gitaar nog de enige van de  oorspronkelijke bezetting, die verder nog bestaat uit o.a. Jerry Pentecost als de nu vaste drummer, multi-instrumentalist Mike Harris, 5-snaren banjo6-snaren bas, verder alle gitaren, die je maar kunt bedenken w.o. electrische slide-gitaar, 12 snaren gitaar, electrische en resonator gitaar, de guitjo, , stomping, trumpet en zang, Morgan Jahnig op staande, Mason Via eveneens op banjo, ukulele, trombone en Cory Younts eveneens op gitaar, piano, fender gitaar etc.

Critter Fuqua is muzikaal nog wel aanwezig met twee gezamelijk geschreven songs n.l.  “Gloryland” en de laatste zeer fraaie track van het album “Hillbilly Boy”.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar “The Old Crow Medicin Show” met de door Critter Fuqua en Ketch Secor geschreven song “Gloryland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd  voor  de Nederlandse inbreng in het programma en daarvoor gaan we eerst naar Leeuwarden voor Timo de Jong hier met de song “Unparalleled”.

Deze song werd in december vorig jaar als single werd uitgebracht via Revanche Records.

Timo de Jong maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken.

Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw.

Deze maand heeft hij ook een nieuw album uitgebracht met de titel “Dwadle”, waarop ook deze “Unparalleled” op staat.

Tijd om weer eens te kijken en luisteren naar Timo de Jong hier met z’n song “Unparalleled”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Late Lente” door Dick van Altena hier met de titelsong van het album, dat in september 2019 werd uitgebracht door Inlok/Continental Record Service.

Een album met 12 songs door Dick van Altena geschreven in de nederlandse taal met fraaie titels als De speelman, Later Is Voorbij , Als rivieren niet meer stromen en Het lieve leventje.

Dick van Altena, al meer dan 46 jaar als zanger/gitarist en schrijver van fraaie songs van albums in de Engelse taal, het Nederlands en Betuuws dialect, inmiddels ook weer op tournee samen met de countrygroep savannah met de theatershow “Back to the Country Part 11” voorstellingen.

Op woensdag, 11 mei a.s.  treden ze op in Spijkenisse in theater “De Stoep” en op vrijdag, 13 mei in Barendrecht in Theater Het Kruispunt. Voor meer informatie gewoon even kijken in de website van www.backtothecountry.nl.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Dick van Altena met z’n liedje “Late lente”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Canada voor multi-award winnaar Gord Bamford met de song  #Rednek”. “Down to My Last Lie” .

Deze song staat op het album “Diamonds in a Whiskey Glass” van 2019, maar ook zeer recent opnieuw uitgebracht op het album met een aantal extra tracks met de naam “Diamond DeLuxe Edition”, dat werd uitgebracht door Anthem Entertainment.

Op dit album ook z’n laatste single “I Ain’t Drunk” .

We gaan hier nog even naar Canada voor een fraaie video-clip van Gord Bamford met de song “#Rednek”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Joshua Hedley uit Florida hier met een song, die staat op z’n album “Neon Blue” op 22 april j.l. uitgebracht via New West Records.

Volgens Joshua Hedley kunnen de jaren negentig worden beschouwd als “het laatste bastion van countrymuziek”, een tijdperk waarin “je de radio aan kon zetten en meteen wist dat je een countrynummer hoorde”.

Je kon nog steeds steelgitaar en viool horen. Maar er was een harde splitsing rond 1996 of ’97, toen country afdwaalde naar de popsound.

Met Joshua Hedley terug naar schitterende basic countrymuziek en daar zult u ook via RTV Krimpenerwaard nog veel meer van kunnen horen.

A.s. vrijdagmiddag van 13.00-15.00 bij het programma “Crossroads” van Kees de Haan hierbij uw RTV Krimpenerwaard.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Joshua Hedley hier met de song “Broke Again”, die eveneens staat op z’n album “Neon Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 26 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Shannon Slaughter *** Alberta Clipper   ***   Ridin’ Trough the Country   ***   Elite Circuit Records
 2. Shannon Slaughter *** Common Ground   ***   Ridin’ Trough the Country   ***   Elite Circuit Records
 3. Shannon Slaughter *** Come to Jesus   ***   Ridin’ Trough the Country   ***   Elite Circuit Records
 1. Billy Yates *** I Smell Smoke   ***   Billy Yates   ***   Almo Sounds
 2. Cody Rhodes *** This Jukebox Must Be Stoned   ***   Nick of Time   ***   Hard Road Records
 3. Daryle Singletary *** Sunday Mornin’ Kind of Town   ***   There’s Still a Little Country Left   ***   AGR Television Records
 1. Old Crow Medicine Show *** Lord Willing and the Creek Don’t Rise   ***   Paint This Town   ***   ATO Records
 2. Old Crow Medicine Show *** Paint This Town   ***   Paint This Town   ***   ATO Records
 3. Old Crow Medicine Show *** Honey Chile   ***   Paint This Town   ***   ATO Records
 1. Timo de Jong *** Unparalleled   ***   single   ***   Revanche Records
 2. Dick van Altena *** Late lente   ***   Late Lente   ***   Interlokaal/CRS
 1. Gord Bamford *** #Rednek   ***   Diamonds in the Whiskey – Diamond DeLuxe Edition   ***   Anthem Entertainment
 2. Joshua Hedley *** Down to My Last Lie   ***   Neon Blue   ***   New West Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *