Twisted Tales from the Truck Stops

Een bijzondere uitzending  van “Countrymusic Round-Up”, want zoals inmiddels elke 3de dinsdag van de maand  treedt DJ Leendert J. van der Hoeven op als medepresentator en samensteller nu van eigenlijk het gecombineerde  “Countrymusic Round-Up en Nashville Express”programma.

Leendert J is de ex- samensteller en presentator van het vroegere succesvolle radioprogramma “Nashville Express”, dat werd uitgezonden door Gouwestad Radio.

Het thema van deze uitzending is de muziek over en voor truckdrivers en Leen heeft er een aantal meegenomen, waaronder Joe Stampley met z’n “Roll on Big Mama”, Red Simpson met de song “Born to Be a Trucker” en nog veel meer

en ik zelf heb ook een aantal songs over truckers mee genomen zoals o.a. Kathy Mattea met haar “Eighteen Wheels & a Dozen Roses en ook nog een aantal bizarre verhalen van “Eightteen Wheelers” uit de Truck Stops

Halverwege het programma ook nog even de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng en gaan we gewoon door met fraaie truckersongs door Wim Pols & Calyx met de song “He’s Rollin’” en Major Dundee bijgestaan door Henk Wijngaard met de song “Chromen Cowboys”.

Voor de uitsmijter van dit programma gaan we naar Ierland voor Tony Kerr met z’n dramatische verhaal “Don’t Tell Mamma I Was Drinking”.

Het gezamelijk programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express” werd begonnen met een dramatisch verhaal vertolkt in de song “Nitro-Express”, dat u ooit eerder in het programma “Country Music Round-up” al heeft kunnen horen in een uitvoering van Bill Kirchen, maar in deze uitzending de versie van de “old-timer” Red Simpson & Junior Brown.

Deze song staat o.a. op het verzamelalbum Rig Rock DeLuxe in Amerika in 1996 uitgebracht door het toepasselijke label Diesel Only Records

Red Simpson van oorsprong uit Arizona maar opgegroeid in Bakersfield Californie is bekend geworden door een reeks van trucksongs en albums zoals “Roll, Truck, Roll” , “The Man Behind The badge” en “I’m A truck” uitgebracht in de jaren ‘60 en ’70, ging in 1995 weer eens de studio in voor een aantal opnames en hier dus tezamen met Junior Brown.

Junior Brown, geboren op 12 juni 1952 in Kirksville Indiana, maar inmiddels al jaren zeer actief in de staat Texas, is niet alleen als zanger, maar tevens zeer bekend om z’n fantastische gitaarspel op een zogenaamde “guit-steel”, een combinatie van een 6 snaren gitaar en de “steel”-tegenhanger.

Dat betekent dus een gitaar met een dubbele nek en natuurlijk een bijzondere geluid.

Natuurlijk kunt u in dit bericht nog eens luisteren naar Junior Brown en Red Simpson met de song “Nitro Express”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de zeer bekende “Eighteen Wheels and a Dozen Roses” door Kathy Mattea toch wel haar grootste hit, die in 1988 werd uitgebracht als single, maar ook staat op haar album “Untasted Honey”.

Deze song stond wekenlang in de Top 10 overzichten van de countrysongs en gaat over een trucker, die na 30 jaar met pensioen gaat om vervolgens eindelijk eens meer tijd met z’n vrouw door te brengen en o.a. met een “Winnebago” Amerika te verkennen.

Hij kreeg van het bedrijf nog een gouden horloge als dank voor bewezen diensten, dat was in die tijd nog een beetje de gewoonte.

Nog even terug in de tijd voor een fraaie video-clip van Kathy Mattea vanuit een truck-stop met de song “Eightteen Wheels and a Dozen Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan verder “On the Road” met Joe Stampley met de song “Roll on Big Mama”, dat in 1975 als single werd uitgebracht door het Epic label ter promotie van z’n debuutalbum met zijn eigen naam als titel, maar daarna ook op tal van verzamelalbums van hem werd uitgebracht, waaronder o.a. “Good Ol’ Boy His Greatest Hits’ in 1995 door het label “Razor & Tie”.

Roll on (roll on) big mama,

I like the way you roll

Roll on (roll on) big mama,

You are my very soul

Deze song staat natuurlijk ook op tal van verzamelalbums van “Truckersongs”, zoals het album “Roll  on Big Mama”, dat in 1977 werd uitgebracht door Columbia Special Products met o.a. songs van C.W. McCall, Jim & Jesse McReynolds, Billy Walker, Connie Smith en The Statler Brothers.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar de versie van Joe Stampley samen met z’n muzikale vriend Moe Bandy

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1967 verscheen van het bluegrass duo “Jim & Jesse” het album “Diesel on My Tail” uitgebracht door Epic op vinyl.

Een album met 10 vertolkingen van tal van bekende songs zoals ook “Six Days on the Road” en “Girl on the Billboard, maar in dit programma “Countrymusic Round-Up/Nashville Express de John en Earl Green song “Give Me Fourty Acres” en Terry Fell song “Truck Drivin’ Man”.

Het album “Diesel on My Tail” werd trouwens in 2018 opnieuw uitgebracht maar nu op CD door “Floating World”.

Terug in de tijd voor Jim & Jesse hier met de song “Give Me Forty Acres”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog even terug naar Red Simpson nu met de zelfgeschreven song “Born to Be a Trucker”, die staat op z’n album “Truck Drivin’ Fool”, dat in 1967 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Een vinyl album met 12 songs, waaronder drie door hemzelf geschreven en drie samen met andere songwriters zoals ook Buck Owens.

In 2004 werd dit album door Sundazed Music/EMI Music Special opnieuw uitgebracht, maar nu op CD.

U kunt hier nog eens kijken naar een fraaie truck en ondertussen luisteren naar Red Simpson met z’n song “Born to Be a Trucker”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het tijd voor een aantal “Twisted Tales from the Truck Stops” door een aantal onbekende “Eightteen Wheelers”, zoals Benny Barnes met de song “Diesel Smoke” onderbroken door ongeveer een minuut met “CB-Talk” of te wel uitdrukkingen die door de Truckers worden gebruikt bij hun onderlinge communicatie via hun “Citizens Band zend-ontvangers”.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Benny Barnes hier met de song “Diesel Smoke”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook Truman Langford is zo’n “Eightteen Wheeler” met de song “Freight Liner Fever”.

De vermelde songs en de “CB-Talk” opname staan op de verzamelalbum “Twisted Tales of the Truck Stops” in 2016 uitgebracht door het label met de toepasselijke naam “Trailer Records.

Tijd om eens kennis te maken met Truman Langford hier met z’n song “Freight Liner fever”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook Leendert J. heeft weer een tweetal fraaie songs voor het programma uitgekozen met als eerste het gelegenheidsduo Conway Twitty en Loretta Lynn met een fraaie uitvoering van de John Denver song “Back Home Again”.

Deze song staat op het album “Feelin’s “, dat in 1975 is uitgebracht door MCA Nashville en dat trouwens hun 5e gezamenlijke vinyl album met 10 songs was en daarna op tal van verzamelalbums zoals deze versie. Multi Award winning .Conway Twitty overleed tijdens een tournee in 1993 op 59-jarige leeftijd aan een buik-aneurysma in het ziekenhuis te Springfield Missouri, Loretta Lynn vierde 14 april j.l. haar 90ste verjaardag in Hurrican Mills TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van recentere dattum is de song “Thank God for the Radio” door Alan Jackson, die staat op z’n album “Who I Am” als bonus track.

Het album werd in 1994 uitgebracht door Arista Nashville en nu nog even terug naar de “On the Road and Far from Home” met Alan Jackson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor  de nederlandse inbreng met muziek in de sfeer van de truckers met hier Wim Pols uit Hoek van Holland samen met Thecla Rutting & Calyx met de song “He’s Rolling”, die staat op de DCMA promotie album in 2005 uitgebracht. Deze song werd destijds speciaal in opdracht gemaakt door Wim Pols voor DAF Nederland bij de introductie en instructiebijeenkomst van een nieuw versnellingsbaksysteem.

Deze song zult u ook tegenkomen op een album “Two Doors Down” en daar kunt u nog eens naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog een echte “truckersong” “Chromen Cowboys” door Major Dundee met destijd Dick van Altena als frontman met vokale ondersteuning van Henk Wijngaard en die staat op het album “Young Gods”.

“Major Dundee” met Dick van Altena als frontman op gitaar met lead-zang met o.a. Frans Senden als Multi-instrumentalist op piano, gitaar, hammond-orgel, Joost van Es op viool, Marcel Coenen op solo-gitaar en Andre Houtappel op steelgitaar.

Dit album werd in 2005 door Telstar uitgebracht.

Natuurlijk kunt u hier ook nog eens kijken en luisteren naar deze versie van “Chromen Cowboys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste rit, helaas een dramatische song met de titel “Don’t tell Mama I Was Drinking” door “Multi Award Winning” countryzanger/schrijver/gitarist Tony Kerr van oorprong uit Londonderry  Noord Ierland

Deze song staat op z’n album “Every Fool Has a rainbow”, dat in 2014 is uitgebracht door Sharpe Music.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken luisteren naar Tony Kerr hier met z’n song “Don’t Tell Mama I Was Drinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Apr. 19 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Red Simpson ft. Junior Brown *** Nitro Express   ***   Roll, Truck, Roll   ***   Capitol Records
 2. Kathy Mattea *** Eighteen Wheels and a Dozen Roses   ***   Untasted Honey   ***   Mercury Nashville
 1. Joe Stampley *** Roll on Big Mamma   ***   Joe Stampley   ***   Epic
 2. Red Simpson *** Born to Be a Trucker   ***   Truck Drivin’ Fool   ***   Capitol Nashville
 3. Jim & Jesse *** Give Me Forty Acres   ***   Diesel on My Tail   ***               Epic/Legacy
 4. Jim & Jesse *** Truck Drivin’ Man   ***   Diesel on My Tail   ***   Epic/Legacy
 1. Benny Barnes *** Diesel Smoke   ***   Twisted Tales from the Truck Stops   ***   Trailer Records
 2. Eighteen Wheelers *** CB-Talk   *** Twisted Tales from the Truck Stops   ***   Trailer Records
 3. Truman Langford *** Freight Line Fever   ***   Twisted Tales from the Truck Stops   ***   Trailer Records
 1. Conway Twitty and Loretta Lynn *** Back Home Again   ***   Feelins’  ***   MCA Nashville
 2. Alan Jackson *** Thank God for the Radio   ***   Who I Am   ***   Arista
 1. Wim Pols & Calyx *** He’s Rolling   ***   Two Doors Down   ***   P4Y JQZ
 2. Major Dundee ft. Henk Wijngaard *** Chromen Cowboys   ***   Young Gods   ***   Telstar
 1. Tony Kerr *** Don’t Tell Mamma I Was Drinking   ***   Every Fool Has a Rainbow   ***   Sharpe Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *