A Late Birthday Party

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een verlaat verjaardagsfeestje voor ‘Bluegrass Vocalist of the Year’ Danny Paisley en de senior country en bluegrass zanger/schrijver/gitarist Bill Clifton.

Zij waren respectievelijk op maandag 3 en dinsdag, 4 april jarig.

We beginnen het programma dan ook met de bluegrass verzorgd Danny Paisley & The Southern Grass met songs van hun nieuwste album ‘Bluegrass Troubadour’ gevolgd door Bill Clifton met muziek van het album “Are You from Dixie” en “Mountain Laurel”.

Vervolgens terug naar de countrymuziek van eergisteren door o.a. Collin Raye, Craig Morgan en Tim McGraw

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlands inbreng deze keer door Zingga uit Bovensmilde Drenthe met een song van hun album “Strings Attached” en het gelegenheidsduo Altena & Smulders met de song “I’ve Got a Home”.

Daarna gaan we naar de hedendaagse countrymuziek door Randall King uit Texas met de song “Baby Do” en treedt Maren Morris eveneens uit Texas op als uitsmijter van dit programma met een song van haar album “Humble Quest”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Blink of an Eye”,“Eat at the Welcome Table” en “Long Black Limousine” door Danny Paisley & The Southern Grass

Deze songs staan op hun album “Bluegrass Troubadour”, dat vorig jaar april werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Een verlaat verjaardagsfeestje hierbij RTV Krimpenerwaard voor Danny Paisley, zelf ook een bluegrass troubadour, die 3 april j.l. z’n 63ste verjaardag vierde.

Danny Paisley hier op gitaar met leadzang, die reeds tweemaal door de IBMA werd uitgeroepen tot “Bluegfrass Vocalist of the Year” wordt op dit album vokaal bijgestaan door z’n zoon Ryan op mandoline met zang, Lizzy Long met zang, Mark Delaney op de banjo, Matt Hooper op viool en Bobby Lundy op de bas met zang.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Danny Paisley hier solo met de song “I’d Rather Live by the Side of the Road”, die eveneens staat op het album “Bluegrass Troubadour”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danny Paisley, die de kneepjes van het bluegrass vak heeft gekregen van z’n vader Bob Paisley.

 Bob’s zoons Danny en Michael kwamen in de jaren ‘70 bij de groep.

“Southern Grass” heeft met veel succes optredens gehad in heel veel landen over de hele wereldbol, waaronder ook een aantal malen in Nederland.

Bob Paisley en Southern Cross waren met een “live “ optreden op 29 mei 1983 in Harpel en dat ligt in de buurt van Vlagtwedde (Oost-Groningen).

De groep bestond toen uit vader Bob op gitaar en vervolgens zoon Dan op gitaar en zoon Mike op de bas, Paul Silvius op banjo en met zang Leroy Mumma op de viool en tenslotte Randy Stewart op de mandoline en dat leidde o.a. tot het uitbrengen van het album “Live in Holland door Strictly Country Records.

20 jaar later in 2003 waren ze met tal van andere bluegrassgroepen voor een optreden o.a. een “live” optreden in Theater “de Muzeval” in Emmen, in “the Home of Strictly Country” in Harpel en tijdens het “Big Bear Festival in Zuidlaren met toen ook Danny Paisley op gitaar, Bob Lundy op banjo, Jon Glik op viool en Hendrik Ahrend op de bas en werd het album “Who Will Calm the Storm” werd uitgebracht.

Bob Paisley trad voor het laatst op oktober 15 2004 en overleed op 73-jarige leeftijd op 29 november 2004 na een strijd van 2 jaar tegen de kanker.

Terug naar Danny Paisley inmiddels dus ook 63 jaar. Op 28 januari werd door Pinecastle Records de single “One by One” uitgebracht met Dale Ann Bradley & Danny Paisley als introductie van het nieuwe album van Dale Ann Bradley.

Nog even terug naar het album Bluegrass Troubadour” met Danny Paisley & Southern Grass met de song “Date with an Angel Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het tijd voor Bill Clifton & Red Rector met de titelsong van het album “Are You from Dixie” en de instrumental “Ashdown Waltz”, die eveneens staat op dit album, dat in 1976 werd uitgebracht door Bear Family Records.

Bill Clifton op gitaar en autoharp met zang samen met de befaamde mandolinespeler Red Rector eveneens met zang en de Zwitser Jean Blaise Rochat op de banjo.

Terug in de tijd voor Bill Clifton, Red Rector en Jean Blaise Rochat met de song “Are You from Dixie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Where the Willow Gently Sways” een bijzondere song, die staat op het album “Mountain Laurel” met natuurlijk Bill Clifton op autoharp, gitaar en leadzang met medewerking van Jimmy Gaudreau op mandoline met zang, Tom Gray op de bas en tenslotte Art Stamper op de viool.

Nog leuk om te vermelden is wel, dat z’n Nederlandse vrouw Tineke de foto’s en het ontwerp van het album voor haar rekening heeft genomen

Hierbij RTV Krimpenerwaard ook een verlaat verjaardagsfeestje voor Bill Clifton, die op 5 april j.l. z’n 91ste verjaardag vierde. William August Marburg met Bill Clifton als artiestennaam,  is een Amerikaanse wereldburger en groot promoter van de bluegrassmuziek en die als eerste zich bezighield met het organiseren van bluegrassfestivals.

Het 1ste festival, dat hij organiseerde vond plaats op 4 juli 1961 in Oak Leaf Park in Luray, Virginia en waarbij de topgroepen uit die tijd, zoals Bill Monroe & His Bluegrass Boys, The Stanley Brothers, Jim & Jesse, Mac Wiseman en the Country Gentlemen deelnamen.

In latere jaren nam hij albums op in zowel Europa als in Amerika vaak samen met Red Rector op mandoline en Don Stover op de banjo onder de naam “First Generation”.

Bill Clifton trad daarna veelal op met de groep “Pick of the Crop”, waarvan de samenstelling nogal varieerde en afhankelijk was van het land van optreden. Ook in Nederland heeft hij met deze formatie verscheidene malen opgetreden, waarbij Bill vaak werd geassisteerd door Joost van Es, Jean-Blaise Rochat en was een graag geziene gast tijdens het EWOB festivals te Voorthuizen.

Nog even terug voor Bill Clifton hier solo met de A.P. Carter song ” Mid The Green Fields of Virginia”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de countrymuziek van eergisteren met als eerste Collin Raye hier met de song “My Kind of Girl”, die staat op z’n 3de studio album Extremes, dat in 1993 werd uitgebracht door Epic.

“My Kind of Girl” werd tevens Collin Raye’s 3de nr. 1 Hit. Op dit moment woont Collin Raye, inmiddels 61 jaar, in Nashville samen met z’n dochter en kleindochter met inmiddels 25 Top 10 albums, 16 nr. 1 Hits op z’n naam en 10 keer genomineerd voor een  CMA enACM Award.

Z’n laatst vermelde album met de veelzeggende titel “Scars” met 14 songs werd in November 2020 uitgebracht door BFD Records.

Voor een fraaie video-clip van Collin Ray met de song “My Kind of Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Craig Morgan hier met de song “Redneck Yacht Club”, die staat op z’n album My Kind of Livin’, dat in 2005 werd uitgebracht door Broken Bow Records..

Craig Morgan bracht in 2020 z’n album “God, Family and Country” uit eveneens via Broken Bow Records.

Voor Craig als drie pilaren voor steun in z’n leven, die tot dusver echt niet altijd over rozen is verlopen.

Z’n zoon Jerry overleed tijdens een ongeluk op het water met een grote band, hij zelf is onder medische behandeling aan z’n ruggegraat, z’n vrouw problemen met kanker, waarvoor een “crowdfunding is gestart.

Terug naar betere tijden voor Craig Morgen hier met de song “Redneck Yacht Club”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan ook nog “Just to See You Smile” door Tim McGraw hier met een song, die staat op z’n album “Everywhere”, dat in 1997 werd uitgebracht door Curb Records.

Deze song was de 3e single van z’n 4de studio album en stond 42 weken in de countrymusic Billboard, waarvan 6 weken op de 1ste plek  en was tevens de 1ste tophit van Tim McGraw.

Sinds die tijd hebben zowel Tim McGraw als z’n echtgenote, countryzangeres Faith Hill een zeer succesvolle muzike en film carrier opgebouwd.

Tim McGraw inmiddels 54-jaar ook politiek geengageerd, heeft zelfs nog eens getracht om democratisch gouverneur van Tennessee te worden.

Tijdens de beediging van de huidige president Joe Biden trad hij nog op tijdens een virtueel concert gedurende de “Celebrating America Inaugural Special”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Tim McGraw hier tijdens een leuk optreden met de song “Just To See You Smile”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor gaan we naar Bovensmilde in Drenthe voor John Geuzinge en Nienke Havinga a.k.a. als Zingga hier met de song “Foolish Heart”.

Deze song staat op hun album “Strings Attached”, dat in 2014 in eigen beheer door Neo Records werd uitgebracht.

“Foolish Heart” is destijd ook door de Dutch Country Music Association als eerste track opgenomen op het album “Dutch Country Music 2015”.

Een album met 18 tracks van verschillende nederlandse countryartiesten en groepen en bedoeld is om de countrymuziek van eigen bodem te promoten.

Van de DCMA horen we niet veel meer, maar gelukkig van John en Nienke verschijnt regelmatig fraaie muziek, ook via hun opname studio in Bovensmile van andere artiesten zoals recentelijk een duet van Hilde Vos en Bennie Jolink en ook heel fraai de single “What Do I Know” van John & Nienke tezamen met Mark Lennon, zanger van de Westcoast rockband “Venice”.

Nog even terug naar de DCMA Award uitreiking 2015 hier met een optreden van Zingga met hun song “Foolish Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan nog even door met de Nederlandse inbreng met “I’ve Got a Home” door Dick van Altena en Marcel Smulders hier met een song, die staat op hun album “Songwriters Sessions Vol. 5 in 2013 uitgebracht door Continental Record Service. Het album met 7 songs heeft als sub-title nog “Hello Mary Lou and Other Favorites” en dan weet de luisteraar ook dat het album fraaie covers bevat van topsongs uit de jaren ‘60.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Dick van Altena en Marcel Smulders met de titelsong van hun album “Mary Lou and Other favorites”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we naar Texas voor Randall King uit Texas hier met de song “Baby Do”, die staat op z’n

 album “Shot Glass” met 10 songs, dat op 18 maart j.l. werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Tijd om eens kennis te maken met Randall King hier met de song “Baby Do” tijdens een optreden in Tumbleweeds Music Venue in Houston TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter singer/songwriter Maren Morris uit Texas hier met de song “The Furthiest Thing”

Dit lied staat op haar 3de album “Humble Quest”, dat op 25 maart j.l. werd uitgebracht door Columbia Nashville.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Maren Morris hier met de song “The Furthiest Thing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 12 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Danny Paisley & The Southern Grass *** Blink of an Eye    ***   Bluegrass Troubadour   ***   Pinecastle Records
 2. Danny Paisley & The Southern Grass *** Eat at the Welcome Table   ***   Bluegrass Troubadour     ***   Pinecastle Records
 3. Danny Paisley & The Southern Grass *** Long Black Limousine   ***   Bluegrass Troubadour   ***   Pinecastle Records
 1. Bill Clifton & Red Rector *** Are You from Dixie   ***   Are You from Dixie   ***   Bear Family Records
 2. Bill Clifton & Red Rector *** Ashdown Waltz   ***   Are You from Dixie   ***   Bear Family Records
 3. Bill Clifton & the Pick of the Crop *** Where the Willow Gently Sways   ***   Mountain Laurel   ***   Elf Ltd.
 1. Collin Raye *** My Kind of Girl   ***   Extremes   ***   Epic
 2. Craig Morgan *** Redneck Yacht Club   ***   My Kind of Livin’  ***   Broken Bow Records
 3. Tim McGraw *** Just to See You Smile   ***   Everywhere   ***   Curb Records
 1. Zingga *** Foolish Heart   ***   Strings Attached   ***   Neo Records
 2. Altena & Smulders *** I’ve Got a Home   ***   Singer Songwriters Session Vol. 5   ***   CRS
 1. Randall King *** Baby Do   ***   Shot Glass   ***   Warner Music Nashville
 2. Maren Morris *** The Furthiest Thing   ***   Humble Quest   ***   Columbia Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *