Just Because I’m a Woman

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”  ter ere van de verjaardag van zangeres, liedjesschrijfster, actrice en zakenvrouw  Dolly Parton op woensdag, 19 januari j.l. bij RTV Krimpenerwaard van haar nog een drietal fraaie songs, waaronder ‘Dumb Blonde’ en ‘My Blue Ridge Mountain Boy’.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep “Henhouse Prowlers” met muziek van hun album “The Departure”, dat vorig jaar in eigen beheer is uitgebracht.

Vervolgens gaan we ook nog terug in de tijd zo rond 1978 voor “Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partner” met muziek van het verzamelalbum “Collector Edition”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio alvast een voorproefje op het optreden van de Goudse countrymuziekgroep “Change of Key” met Wim Pols als gastspeler in Country Café Concordia te Haastrecht a.s. zondagmiddag 30 januari a.s.

Vervolgens is het tijd om kennis te maken met het debuutalbum “Heaven Down Here” van het trio “Texas Hill” gevolgd door “The Whitmore Sisters” tevens uitsmijter van het programma met de song “The Ballad of Sissy & Porter” van hun nieuwe album “Ghost Stories”.

We begonnen het programma “Country Music Round-Up met de songs “Lining Up” ,“Heartbreak and Devastation” en “Favorite Country Song” door de “Henhouse prowlers”.

Deze songs staan op hun album “The Departure”  met 13 songs vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

De track getiteld “Short Branch Saloon” werd reeds vorig jaar in de lente ter kennismaking en aankondiging van het nieuwe album “The Departure” uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door the Henhouse Prowlers met de introductie en achtergrond van hun nieuwe album “The Departure” met een aantal korte muziekfragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep Henhouse Prowlers uit Chicago Illinois, bestaat nu uit Chris Dollar op gitaar , Jon Goldfine op de bas, Jake Howard op mandoline en Ben Wright op banjo en allemaal zingen ze ook nog.

“The Henhouse Prowlers’ of te wel “De kippenhok insluipers” zijn geen onbekenden in dit programma, want ooit kreeg ik van de ex- voorzitter van de IBMA Greg Cahill, natuurlijk grote promotor van de bluegrassmuziek en tevens leider van de bluegrassgroep “Special Consensus” tijdens een optreden in Wadway Noord-Holland in 2008 het album met hun eigen naam als titel “The Henhouse Prowlers (Direct from Chicago)” ter kennismaking uitgereikt.

In 2009 werd hun album “A Dark Rumor’ met 12 songs vervolgens ook in eigen beheer uitgebracht.

De line-up van de groep is inmiddels in al die jaren ook gewijzigd, maar John Goldfine en Ben Wright behoren nog steeds tot de groep.

U kunt hier ook nog even luisteren naar The Henhouse Prowlers met hun hedendaagse bluegrass song “Short Branch saloon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het weekend zag ik een aantal countrymuziek collega’s in een Facebook-pagina herinneringen ophalen aan Charlie Moore en dus een goede reden om in dit programma nog eens de groep “Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners” in de speellijst op te nemen.

De door Charlie Moore geschreven song “Friends in Baltgimore, “Hearts Bouquet” en “If That’s the Way You Feel” door Charlie Moore met Bill Napier and The Dixie Partners.

 Deze songs staan op het  verzamelalbum “Collectors Edition” of te wel “Een uitgave voor verzamelaars” in 1978 uitgebracht door de platenmaatschappij “Old Homestead Records”.

Terwijl in die tijd heel veel bluegrasszangers probeerden of ze net zo hoog konden zingen als Bill Monroe of misschien nog wel hoger zoals bijvoorbeeld Hylo Brown gaven Charlie Moore en Bill Napier er de voorkeur aan om op een comfortabele toonhoogte hun songs met veel gevoel en emotie te spelen en te zingen.

U kunt als lezer nog eens kennis te maken met Charlie Moore, Bill Napier met hun Dixie Partners met de song “Friends in Baltimore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Moore hier met lead-zang op gitaar, terwijl Bill Napier eveneens op lead-gitaar met baritonzang aanwezig is.

All (Towser)Elliott tevens schrijver van een aantal songs op mandoline met tenorzang met o.a. ook nog  Bill Richmond, Steve Whalen en Terry Beaucom op viool, Ron Rigsby op de banjo en Larry Jefferson op mandoline.

Zowel Charlie Moore als Al Elliott hadden al samen gespeeld met The Stanley Brothers.

Charlie Moore en Bill Napier hebben ongeveer zo’n 10 jaar samen gewerkt en namen zo’n 108 songs op. Charlie Moore heeft trouwens ook in Nederland opgetreden samen met de Nederlandse bluegrassgroep “The Bluegrass Clodhoppers” met o.a. Jerry Gout, Bart v.d. Velde en Hans van Hoevelaak en de Belgische groep “Smoketown Strut” met gitarist Jan Michielsen. Met beide groepen werd resp. in 1976 en 1979 ook nog een album uitgebracht. (“T- for Texas” en “Mountain Sweeetheart”).

Wellicht is wel eens leuk om in dit programma weer eens van hen iets uit het verleden te laten horen.

Charlie Moore overleed onverwacht in de Kerstnacht van 1979 op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Maryland en werd begraven in z’n geboorteplaats Piedmont South Carolina.

Bill Napier overleed in 2000 op 64-jarige leeftijd.

Nog even terug naar 1976 voor een slide-show van Dennis Schut met Charlie Moore & The Bluegrass Clodhoppers met de song “Me and Bobby McGee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens het verjaardagsfeest van Dolly Parton, die de vorige week woensdag, 19 januari haar 76ste verjaardag vierden we begonnen met de Curly Putman song “Dumb Blonde” van oorsprong in 1966 uitgebracht door RCA en tevens haar eerste hit die de top 24 in de countrymuziek overzichten bereikte.

Daarna  verschenen er natuurlijk in de loop van de tijd nieuwe uitvoeringen van deze song en in dit programma toch wel de allernieuwste in de vorm van een duet met de succesvolle Texaanse singer/songwriter Miranda Lambert.

Deze uitvoering staat op het album “Dumplin’”, dat op 30 november 2018 werd uitgebracht door RCA Records Nashville via haar eigen platenmaatschappij Dolly.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar deze uitvoerig van “Dumb Blonde”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album “Dumplin’” met 12 songs, waarvan 6 nieuwe eigen songs voor de film en 6 opnieuw in het leven geroepen songs uit het verleden van Dolly Parton, die toen met haar 72 jaar met fraaie muziek te kennen gaf nog niet van plan te zijn haar troon als “Koningin van de Countrymuziek” prijs te geven.

De film komedie met de gelijknamige naam “Dumplin’” werd in december 2018 uitgebracht.

De titel is eigenlijk een koosnaam “Knoedeltje” voor de teenager met een plus-maat, die ook wil gaan deelnemen aan de schoonheidswedstrijden, waarmee haar moeder een lokale beroemdheid werd.

In dit programma ook nog  Dolly Parton met de song“Just Because I’m a Woman”, die ik voor dit programma heb geplukt van het album “The Essential Dolly Parton”, een verzamelalbum, dat in 2005 werd uitgebracht door RCA.

Vervolgens ook nog “My Blue Ridge Mountain Boy” door Dolly Parton met een song, die o.a. staat op haar album “Heartbreak Express” ooit in 1982 uitgebracht door RCA Legacy.

Drie fraaie songs uit het zeer omvangrijke oeuvre van Dolly Parton, die wij hier vanuit RTV Krimpenerwaard nog vele jaren in goede gezondheid  met fraaie countrymuziek toewensen.

Nog even terug naar een optreden van Dolly Parton met de song “Just Because i’m a Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het  tijd voor de nederlandse inbreng en alvast een voorproefje op het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key” a.s. zondagmiddag, 30 januari a.s. met Wim Pols als gastspeler.

We beginnen met Wim Pols hier samen met de Country Trail Band met de song “You Don’t Play for Nothing”.

Deze song staat op hun jubileum-album “Silver” eveneens op DVD uitgebracht en dat in 2014 werd uitgebracht.

De band viert haar zilveren jubileum met een DVD/CD, die “Silver” als logische titel meekreeg. Het album bevat 21 nummers, die in het bestaan van de band een belangrijke rol hebben gespeeld.

U kunt als lezer hier nog kijken en luisteren naar The Country Trail Band met Wim Pols met hun song “You Don’t Play for Nothing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Smart Enough to Wonder” door Change of Key hier met de song, die staat op hun dubbel album “When Music Calls My Name” met natuurlijk Danielle Poot met leadzang op mandolin, Marijke de Jong op keyboard en Joop de Jong op rhythm en solo-gitaar met een aantal Amerikaanse gastspelers onder wie violist Tim Crouch.

Als het goed is heeft u dinsdagavond in de TV-voorlichting van onze minster-president Rutte en de minster van Volksgezondheid, de heer Kuiper gehoord dat het bijwonen van concerten onder een aantal veiligheidsvoorwaarden weer is toegestaan en dat betekent, dat de maand januari toch nog enigzins positief voor zowel Change of Key als het Team van Theather Concordia en natuurlijk de concertgangers wordt afgesloten en we hopen, dat dit zonder onderbreking met nog meer positieve ontwikkelingen dit jaar zo door mag gaan.

“Change of Key” hier met assistentie van gitarist Peter Vermeer tijdens een optreden in Andijk met de song “Am I Smart Enough to Wonder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar het trio “Texas Hill” hier met de titelsong van hun debuut-album “Heaven Down Here”, dat op 21 januari j.l. werd uitgebracht door Queue Records.

Het trio bestaat uit Craig Wayne Boyd, Adam Wakefield en Casey James. Alle drie waren beroemd geworden in hun respectievelijke televisiecompetitieshows, waarbij Boyd en Wakefield lid waren van Blake Shelton’s teams op NBC’s The Voice, terwijl James zich in het Simon Cowell-tijdperk van FOX’s American Idol bevond.

Hoewel ze alle drie daarna hun solocarrière in de countrymuziek smeedden, was het pas toen ze in 2019 bij elkaar kwamen dat ze het zeldzame, prachtige, harmonische geluid van een driemansgroep ontdekten en vormden.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van het trio “Texas Hill” hier met hun song “Heaven Down here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de afsluiter van dit programma “The Ballad of Sissy & Porter” door The Whitmore Sisters hier met een song, die staat op hun album “Ghost Stories”, dat op 21 januari j.l. door Red House Records werd uitgebracht.

Een fraai album van van Eleanor en Bonnie Whitmore, twee van de meest complete liedjes-schrijfsters, instrumentalisten en zangeressen in de folk/rootsmuziek, die midden in de periode van de Corona-perikelen hun album klaar hadden net toen “live”optredens en ook de toehoorders van elkaar werden geisoleerd.

Bonnie Whitmore, die al vier fraaie albums had uitgebracht, besloot samen te gaan werken met haar zus Eleanor en haar echtgenoot Chris Matersons voor dit album ook nog samen met hun vriend Aaron lee Tasjan.

 Chris had al samen met z’n vrouw vier albums uitgebracht onder de naam The Mastersons.

Het fraaie album“Ghost Stories” een album met 11 fraaie songs door The Whitmore Sisters. Nog even voor de geode orde Bonnie Whitmore & The Mastersons zouden op 29 januari a.s. optreden in De Rozenknop te Eindhoven.

Tot slot van dit bericht toch nog tijd om kennis te maken met The Whitmore Sisters hier met de song “learn to Fly”, die eveneens staat op hun album “Ghost Stories”.

Gewoon even doorschakelenJust Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 25 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Henhouse Prowlers *** Lining Up   ***   The Departure   ***   Henhouse Prowlers
 2. Henhouse Prowlers *** Heartbreak and Devastation   ***   The Departure   ***   Henhouse Prowlers
 3. Henhouse Prowlers *** Favorite Country Song   **   The Departure   ***   Henhouse Prowlers
 1. Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners *** Friends in Baltimore   ***   Collectors Edition   ***   Old Homestead Records
 2. Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners *** Hearts Bouquet   ***   Collectors Edition   ***   Old Homestead Records
 3. Charlie Moore & Bill Napier with the Dixie Partners *** If That’s the Way You Feel   ***     Collectors Edition   ***   Old Homestead Records
 1. Dolly Parton *** Dumb Blonde   ***   Dumplin’ Soundtrack   ***   RCA Records
 2. Dolly Parton *** Because I’m a Woman   ***   The Essential Dolly Parton   ***   RCA Records
 3. Dolly Parton *** My Blue Ridge Mountain Boy   ***   Heartbreak Express   ***   RCA Records/Legacy
 1. Wim Pols and The Country Trail Band *** You Don’t Play for Nothing   ***   Silver   ***   Living Water Music
 2. Change of Key *** Smart Enough to Wonder   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. Texas Hill *** Heaven Down Here   ***   Heaven Down Here   ***   Queue Records
 2. The Whitmore Sisters *** The Ballad of Sissy & Porter ***   Ghost Stories   ***   Red House Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *