We’ll Meet Again My Friends

In het programma “Countrymusic Round-Up” van vanavond bijzondere aandacht voor zangeres en gitaarspeelster Isla Grant uit Schotland met een drietal songs van haar album “It’s a Dream Come True”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep “Deeper Shade of Blue” met muziek van hun album “Twenty”, dat eind vorig jaar is uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens gaan we ook nog terug in de tijd voor de bluegrassgroep “Seldom Scene” met muziek van hun verzamelalbum “The Best of Seldom Scene”

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we naar het Hoge Noorden voor Bob Heidema met de song “Rondje Grunnen” en vervolgens naar Hoek van Holland voor Wim Pols met de song “Blue Canadian Rockies” alvast als voorproefje op het geplande optreden samen met Change of key op zondag 30 januari a.s. in Country Café Concordia.

Vervolgens naar Californie voor het duo “3 Pair of Boots” met de song “Quittin’Time” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van het programma, Aaron Goodvin, met de song “About Mexico”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Blue Was Just a Color”, “Whether or Not” en “Promise We Made” gespeeld en gezongen door de bluegrassgroep “Deeper Shade of Blue.

Deze songs staan op op hun album “Twenty”, dat op 5 november vorig jaar werd uitgebracht via Pinecastle Records.

De titel van het album is natuurlijk een soort jubileum aanduiding, want de groep vierde hun 20-jarige jubileum.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de groep”deeper Shade of Blue” met de song “Whether or Not” vanuit de Pionecastle Studio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Deeper Shade of Blue”, uit de omgeving van Charlotte North Carolina,  is dus nu ruim 20 jaar actief als een top bluegrassgroep met ook nog eens uitstekende zangers, die op de talrijke regionale festivals zeer gevraagd en ook altijd aanwezig zijn.

“Deeper Shade of Blue” bestaat thans Steve Wilson op banjo , Jason Fraley op mandoline met zang, Troy Pope op gitaar met zang, Frank Poindexter op dobro en Scott Burgess op de bas). Jim Fraley, ging als oorspronkelijk mede-oprichter  en banjospeler in 2020 met pensioen.

Voordat zij als groep tezamen kwamen zagen Troy, Jim Fraley en Jason elkaar regelmatig bij diverse optredens en woonden ook nog eens bij elkaar in de buurt even ten zuiden van Charlotte NC.

Op een dag raakten met elkaar aan de praat en besloten met z’n drieen samen optredens te boeken.

In 2008 kwam Frank Pointdexter met z’n dobro bij de groep en Scott Burguss startte in 2015 als basspeler bij de groep, terwijl Jason Wilson als opvolger van Jim Fraley de banjo voor z’n rekening neemt.  Tot voor kort speelde in de begeleidingsgroep van Dale Ann Bradley.

Jason Wilson uit Westminster SC is daarnaast ook bezig met het bouwen van banjo’s in een professionele sfeer onder de naam “Wilson Banjo Company”.

De groep “Deeper Shade of Blue” brengt de traditionele bluegrass onder volle stoom in de hedendaagse bluegrass wereld.

Nog even terug naar “Deeper Shade of Blue” hier met de song “Promise We Made”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vorige week deden we in het programma “Countrymusic Round-Up” een stapje terug in de tijd voor The Best of The Country Gentlemen” in dit programma doen we dat ook maar nu voor The Seldom Scene hier met de songs “Another Lonesome Day”, “I Know You Rider” en “Send Me Back Home”.

Deze songs staan o.a. op het verzamelalbum “The Best of Seldom Scene Vol. 1”, dat in 1987 werd uitgebracht door Rebel Records en trouwens in 1996 opnieuw nog eens op CD uitgebracht

Dit fraaie verzamelalbum met 16 tracks bevat opnames van hun vier eerste albums met fraaie covers van tal van bekende countrymusici als “Sing Me back Home” van Merle Haggard, “City of New Orleans” van Steven Goodman en “Paradise” van John Prine.

We gaan ver terug in de tijd voor een optreden van The Seldom Scene, waarbij John Starling inmiddels was opgevolgd door zanger/gitarist Phil Rosenthal, met de song “I Know You Rider”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De songs “Another Lonesome Day”en “I Know You Rider” staan evenals trouwens de song “Send Me Back Home” van oorsprong stonden op het album “Act III”, dat in 1973 werd uitgebracht door Rebel Records.

Dat was dan ook hun 3e album met een no-nonsense titel met een Seldom Scene in hun klassieke line-up met John Starling op gitaar met z’n fraaie leadzang, John Duffy op mandoline en tenorzang, Mike Auldridge op z’n zeer herkenbare dobro met achtergrondzang, Ben Eldridge op banjo en  Tom Gray op de staande bas met in die tijd ook regelmatig Ricky Skaggs als gastspeler op viool en viola.

John Duffey, die daarvoor had gespeeld bij The Country Gentlemen, vormde op 1 november 1971 “The Seldom Scene”.

John Duffey stopte bij the Country Gentlemen om dat hij niet met een vliegtuig wilde reizen.

En waar de meeste nationaal bekende groepen zoveel mogelijk in het land optraden en pas later aan hun albums dachten concentreerden The Scene zich voornamelijk op het maken van opnames.

Niet voor niets hadden zij voor de naam “The Seldom Scene” gekozen. De groep had in 3 jaar tijd al vier albums uitgebracht, waarbij zo tegen 1974 The Seldom Scene zich klaar maakten voor een speciale opname, dat een “eye-opener” zou zijn voor diegene, die nog geen kennis had gemaakt met de groep middels het schitterende “live”album getiteld “Live at the Cellar Door”.

Dit album heeft de trouwe luisteraar van dit programma natuurlijk al eens gehoord.

Nog even terug naar The Seldom Scene in hun oorspronlijke bezetting met de song “Send Me back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Schotland voor Isla Grant hier met de songs “It’s a Dream Come True”, “We’ll Meet Again My Friends”en “You’re Always There for Me”.

Deze songs staan op haar album “A Dream Come True” in 2002 uitgebracht door Rosette Records.

Isla Grant is een schotse  countryzangeres/gitaarspeelster uit Wigtownshire in Schotland met een omvangrijk repertoire en zeer populair in Engeland, Ierland , Nieuw Zeeland en Australie.

We gaan eerst naar een optreden van Isla Grant met de song “It’s a Dream Come True”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ze groeide op in een muzikale familie met de folkmuziek uit Schotland,  leerde natuurlijk gitaarspelen en kreeg ook nog interesse in de Amerikaanse countrymuziek.

Dat heeft ze trouwens niet van een vreemde, want Isla is getrouwd met de Schotse countryzanger Al Grant en ook een liefhebber van de traditionele countrymuziek en wiens stem heel veel lijkt op die van Jim Reeves.

In 2016 bracht hij dan ook een dubbel album uit als eerbetoon aan de 50 jarige viering van de muziek van Jim Reeves.

Het album met als titel  “Welcome to My World” met in total 50 songs van Jim Reeves, zoals “He’ll Have To Go”, “Stand At Your Window”, “Distant Drums” en “Golden Memories And Silver Tears”.

Terug naar Isla Grant, die sedert eind jaren ’90 ook tal van albums heeft uitgebracht, zoals ook “Only Yesterday (1999), Mother (2000), daarna elk jaar wel een of twee albums met dus deze “A Dream Come True (2002) en “Special to Me (2008). In dat jaar startte zij met haar eigen platenmaatschappij en bracht in 2008 ook nog haar album “Isla Sings Hank” (2008), natuurlijk een Hank Williams tribute album.

Op verzoek nog voor u als lezer Isla Grant hier met de song “You’re Always There for Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up en daarvoor als eerste naar het Hoge Noorden voor Bob Heidema uit Harkstede hier met de song “Rondje Grunnen”.

Deze song staat op het album “Allain”, dat in 2015 werd uitgebracht door Strictly Country Records. Bob Heidema is tevens leider van de bluegrass en folkgroep “De Stroatklinkers”, maar deze keer dus “Allain”.

Bob stond er tijdens deze productie echter niet geheel “Allain” voor , want hij werd muzikaal bijgestaan door bevriende top musici zoals Sasja Velt (harmony vocalen), Joost van Es (viool), Tineke Abeln (dwarsfluit), Geert Oude Weernink (tin whistle), Adrian Farmer (dobro), Anne Doe­dens (pedal steel) en alle overige instrumenten werden bespeeld door de muzikale duizendpoot Coos Grevelink.

Als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar Bob Heidema met de song “Dou’k nog jong was”, die eveneens staat op het album “Allain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “The Blue Candian Rockies” door Wim Pols hier met een song, die staat op het album “Wim Pols Sings the Hits of Gene Autry” in 2008 uitgebracht door Continental Record Service.

Een Nederlandse eerbetoon aan Gene Autry met z’n zeer lange carriere en meer dan alleen “The Singing Cowboy”, eigenlijk één van de eerste multi-media artiesten van Amerika.

Terug in de tijd met toen nog Wim Pols als leider van de countrymuziekgroep “Calyx”, die met deze groep ook de Nederlandse Award “Concert of the Year” in ontvangst had genomen.

Wim Pols kennen we natuurlijk niet alleen als zanger/schrijver en guitarist maar ook als country DJ en nauw betrokken bij de countrygospelgroep “Country Trail Band” en inmiddels regelmatig als gastspeler o.a. bij “Change of Key” en zeer recent nog het fraaie Kerstalbum “The Christmas Gift” heeft opgenomen tezamen met John en Nienke  Geuzinge Havinga van Neo Music in Bovensmilde.

Nog even terug in de tijd en kunt u luisteren naar Wim Pols met de song “The Blue Canadian Rockies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Usa the Link!

Dan nu naar Californie voor het duo “3 Pair of Boots” met de song “Quittin’Time”, die staat op het album “Long Rider” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Het duo bestaat uit Laura Arias and Andrew Stern en woonachtig in de staat Californie bracht in 2019 hun debuut album “Gone South” uit.

Zij kwamen bij elkaar via een advertentie met de melding “zanger gevraagd”. Sedert die tijd maakt het duo fraaie muziek met Laura als zangeres met een emotievolle stem en Andrew op akoestische gitaar.

Tijd om eens kennis te maken met Laura Arias en Andrew Stern , het Californische duo “3 Pair of Boots” met de song “Quittin’ Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 11 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en prresentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Deeper Shade of Blue *** Blue Was Just a Color   ***   Twenty   ***   Pinecastle Records
 2. Deeper Shade of Blue *** Whether or Not   ***   Twenty   ***   Pinecastle Records
 3. Deeper Shade of Blue *** Promise We Made   ***   Twenty   ***                Pinecastle Records
 1. Seldom Scene *** Another Lonesome Day   ***   The Best of Seldom Scene   ***   Rebel Records
 2. Seldom Scene *** Rider   ***   The Best of Seldom Scene   ***   Rebel Records
 3. Seldom Scene *** Sing Me Back Home   ***   The Best of Seldom Scene   ***   Rebel Records
 1. Isla Grant *** It’s A Dream Come True   ***   A Dream Come True   ***   Rosette Records
 2. Isla Grant *** We’ll Meet Again My Friends   ***   A Dream Come True   ***   Rosette Records
 3. Isla Grant *** You’re Always There for Me   ***   A Dream Come True   ***   Rosette Records
 1. Bob Heidema *** Rondje Grunnen   ***   Allain   ***   Strictly Country Records
 2. Wim Pols *** The Blue Canadian Rockies   ***   Wim Pols Sings the Hits of Gene Autry   ***   Continental Record Service
 1. 3 Pair of Boots *** Quittin’ Time   ***   Long Rider   ***   3 Pair of Boots

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *