Forever Country

In het eerste programma “Countrymusic Round-Up” van dit jaar blijven we voor de countrymuziek voornamelijk in Europa met speciale aandacht voor de Deense countrygroep “The Ramblin’ Rangers” met hun nieuwe album “Back Home”, waarvan de baten ten goede komen aan het Denemarken’s  Blauwe Kruis thuislozen project.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en gaan daarvoor 50 jaar terug in de tijd voor “The Award Winning Country Gentlemen”.

Vervolgens gaan we ook nog naar Ierland voor Robert Mizzell with Family & Friends met een drietal songs van het album “Forever Country”, dat op 27 december j.l. werd uitgebracht door Cajun Records.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we eerst naar Zuid-oost Drenthe voor de groep “Oasem” met een song van hun album “Duuster” en vervolgens naar Leeuwarden voor Timo de Jong met de song “Kick”.

Daarna gaan we weer naar Ierland voor Claudia Buckley uit Galway Ierland met haar vertolking van de song “Blue” en vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Michael English met een song van z’n nieuwe album “Music in My Heart”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”met de song “The Girl Behind the Bar” geschreven door Carter Stanley en vervolgens ook nog de song “New Freedom Bell” ooit geschreven door Louise Osborne-Williams, zuster van Sonny en Bobby Osborne en “Old Pine Tree” door de Country Gentlemen.

Deze songs staan op het album “The Award Winning Country Gentlemen”, dat 50 jaar geleden in 1972 dus werd uitgebracht door Rebel Records.

Een LP met 12 songs, die inmiddels ook op CD is uitgebracht door Rebel Records met als extraatje nog twee songs van Carter Stanley, dus een CD met 14 songs.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Country Gentlemen met de Carter Stanley song “Girl Behind the Bar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De tweede line-up van The Country Gentlemen met  Charlie Waller op gitaar, Big Bill Emerson op banjo, Doyle Lawson op de mandoline en Bill Yates op de bas met Mike Auldridge als gastspeler op de dobro uit de begin jaren 70 met moderne bluegrass songs, zoals hier de “New Freedom Bell” en waarbij er een link werd gelegd tussen de Amerikaanse “Freedom Bell” in Charlottetown in North Carolina en de “New Freedom Bell”, die in 1950 door de Amerikaanse bevolking werd geschonken aan West Berlijn als een symbool voor de vrijheid en die staat opgesteld in het gemeentehuis Schoneberg van vroegere West-Berlijn.

New Freedom Bell Berlin

Bij speciale gelegenheden wordt gebruik gemaakt van de “Liberty Bell of te wel ”Freiheitsglocke” zoals destijds bij constructie van de Muur in augustus 1961, waarbij de stad Berlijn geheel werd omringd door een muur.

 “Freedom Bell Rings” ook in West Berlin op 16 augustus 1962 ter herdenking van 1 jaar Berlijnse Muur!

Ook in Amerika wordt de “Freedom Bell” zo nu en dan geluid zoals tijdens de aanslag op het WTC in New York op 11 september 2001. Een stukje geschiedenis hier bij “Country Music Round-Up”.

The Country Gentlemen met deze bezetting bestaat allang niet meer, alleen Doyle Lawson is op dit moment nog actief, zoals de vorige week dinsdag, 28 december j.l. nog in dit programma samen met J.D. Crowe en Paul Williams met het album “Standing Tall and Tough” als een eerbetoon aan J.D. Crowe, die op vrijdag, 24 december j.l. overleed aan een longontsteking.

Nog even terug naar The Country Gentlemen met de song “The New Freedom Bell”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Denemarken voor The Ramblin Rangers hier met de songs “Home”, “Out of Eden” en ” “Rain over Nashville”.

Deze songs staan op hun 4de album “Back Home”, dat zeer recent in eigen beheer werd uitgebracht

 en waarvan de baten ten goede komen van het Deense Blauwe Kruis “thuislozen project”.

The Ramblin Rangers hebben als motto “RRC4C” of te wel Ramblin Rangers Country for Charity en bestaat uit het duo Ranger Benny Rosenberg Jørgensen op akoestische gitaar,  banjo en bas en tevens schrijver van song en Ranger Jim “Jimmy James” Pfrogner, de leadzanger en eveneens schrijver van songs.

Voor het album “Back Home” werd hulp verleend door o.a. de legendarische steelguitarist Torben Koch van de “Silverado Country Band”, Søren Sarstrup van de Deense groep “Southern Comforts” op steelgitaar, Ivan “Steeltalker” Westen op mondharmonica, Jens Nielsen op viool en viola, Niels Sørensen op solo-gitaar en Martin Nørgaard van de deense groep “Stoew”op drums en zoals u ook heeft kunnen horen Samuel Abrahamsen en Henrik Juul-Brinkmann van de Hammer Hills Brass Band op trompet resp.trombone en tenslotte Maria Pfrogner, de vrouw van Jim, hier met achtergrondzang.

En om het helemaal compleet te maken Lars Hornstrup achter het mengpaneel zorgt voor de techniek.

The Ramblin Rangers uit de omgeving van Arhus en Viborg gelegen in Midden-Jutland te Denemarken voor meer informatie even naar hun Facebook-pagina.

Tijd om eens kennis te maken met The Ramblin’ Rangers hier met de song “Rain on Nashville”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Ierland naar de noordwestkust voor Robert Mizzell met familieleden en vrienden hier met hun vertolking van de song “It’s All Going to Pot” gevolgd door de titelsong van het album “Forever Country”en “Close to You”.

Bij de laatste song wordt Robert Mizzell vokaal bijgestaan door Trudi Lalor, een bekende zangeres in Ierland , die o.a. werd gekozen tot “Female Entertainer of the Year Sky TV North Ireland” en eveneens “ Award  & Winner of Hot Country Sky TV Female Vocalist of the Year”.

Bij de song “It’’s all going to Pot” geschreven door producer Buddy Cannon en singer/songwriter Jamey Johnson en zeer bekend geworden van de vertolking hiervan door Willie Nelson en Merle Haggard, wordt Robert bijgestaan door z’n vader Richard, terwijl Noreen Rabette en Matt Leavy vokale ondersteuning verlenen bij de song “Forever Country”, een fraaie mix van bekende John Denver songs

U kunt hier nog even luisteren naar de album uitvoering van Robert Mizzell’s uitvoering van “It’s All Going to Pot”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Matt Leavy is eveneens een zeer populaire Ierse countrymuziek zanger, terwijl Noreen Rabette uit Offaly Ierland eveneens bekend is als zangeres met een aantal albums op haar naam.

Deze songs staan op het album “Forever Country with Family & Friends” met in totaal 13 songs, dat op 27 december j.l. uitgebracht door z’n eigen Cajun Records.

Niet zo heel vreemd, want Robert is geboren in de staat Louisiana en groeide op aan de oevers van Lake Bastineau in de buurt van Shreveport. Ook de muziek zit in z’n genen, want zowel z’n vader als moeder maakten deel uit van een kerkkoor.

Na z’n militaire dienst emigreerde hij naar Ierland in de hoop daar z’n muzikale carriere in de countrymuziek verder op te kunnen bouwen.

Hij treedt regelmatig op met z’n groep “The Country Kings” in Ierland en Engeland

Inmiddels behoort hij tot de top van Ierse en Britse countrymuziek en heeft 9 solo studio albums uitgebracht evenals een DVD.

Hij werd ook al eens uitgeroepen tot “Ireland’s Favourite Country Music Singer” na een verkiezing georganiseerd het Ierse RSVP Magazine.

In 2014 verscheen  het verzamelalbum “The Essential Collection” van Robert Mizzell, een dubbelalbum met 36 songs en zeer de moeite waard om eens kennis te maken.

Robert hier samen met z’n echtgenote Adele met de song “We’ve Got Tonight”, die eveneens staat op het album “Forever Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up en daarvoor naar zuidoost Drenthe voor de Drentse streektaal formatie groep “Aosem” hier met de song “Duuzend Keer”.

“Aosem” met vokale medewerking van Lusanne Boes uit Westerbork hier met een lied, die staat op hun album “Duuster”, dat in november 2020 werd uitgebracht door Marista Records.

Een fraai album met ballades en country rock nummers.

“Aosem” een vijfmans-formatie bestaande uit Harmen Boels, zang & gitaar Hilko Stoffers, bas; Rob Groenwold, gitaar & mandolin; Arnoud van Loo, toetsen; Lex Bekink, drums ; Erik Koerts, gitaar.

Natuurlijk ook nog even luisteren naar Aosem met Lusanne Boes hier met de song “Duuzend Keer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Kick” door zanger/schrijver en guitarist Timo de Jong hier met een song, die staat op een EP met 4 songs met de titel “Save Yourself from Falling Session” uitgebracht door Revanche Records in november vorig jaar.

Timo de Jong afkomstig uit Meppel maar inmiddels woonachtig in Leeuwarden, die  op 28 maart 2019  ook het “Just One Whisper” eigen beheer uitgebracht met hulp toen trouwens van zijn band bestaande uit gitarist Berend Rombouts, bassist Haico Postma en drummer Sander Veldman.

U kunt als lezer hier nog kennismaken met Timo de Jong met z’n song “Kick”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer snel naar Ierland voor Claudia Buckley hier met haar vertolking van de Patsy Cline song “Blue”, die staat op haar album “Hell raisin’Flower””, dat op 3 december j.l. werd uitgebracht via Sharpe Music.

Claudia is de oudste dochter van de befaamde Ierse zanger/gitarist Jimmy Buckley.

Samen hebben ze ook al heel wat mooi duetten gezongen, terwijl Jimmy Buckley wordt beschouwd als een van de grootste countrymuziekzangers van Ierland.

Hij deed ook mee met het album “Three Amigos”, bestaande uit Robert Mizzell, Jimmy Buckley en Patrick Feeney met het album “Radio Pictures”.

Wellicht tijd om binnenkort nog eens weer op de Ierse toer te gaan in dit programma met nog tal van andere countrymuziek artiesten.

Hoog tijd om eens kennis te maken met de Ierse zangeres Claudia Buckley hier met de song “Drinking with Dolly Parton”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens onze uitsmijter van dit programma Michael English hier met de song “I Don’t care ( If You Love Me Anymore).

Deze song staat op z’n album “Music in My Heart”,  dat op 19 november j.l. is uitgebracht door Sharpe Music.

Michael English uit de County of Kildare is in Ierland  reeds meerdere keren uitgeroepen tot “Best International Entertainer of the Year”.

Tor slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Michael English met de song “Ten Guitars” in de Gleneagle INEC Arena te Killarney.

Gewoon even doorschakelen/ Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 04 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Country Gentlemen *** The Girl Behind the Bar   ***  The Award Winning Country Gentlemen   ***   Rebel Records
 2. The Country Gentlemen *** New Freedom Bell   ***  The Award Winning Country Gentlemen   ***   Rebel Records
 3. The Country Gentlemen *** Old Pine Tree   ***  The Award Winning Country Gentlemen   ***   Rebel Records
 1. The Ramblin Rangers *** Home   ***   Back Home   ***   The Ramblin Rangers
 2. The Ramblin Rangers *** Out of Eden   ***   Back Home   ***   The Ramblin Rangers
 3. The Ramblin Rangers *** Rain over Nashville   ***   Back Home   ***   The Ramblin Rangers
 1. Robert Mizzell ft. Richard Mizzell *** It’s All Going to Pot   ***   Forever Country with Family & Friends   ***   Cajun Records
 2. Robert Mizzell ft. Noreen Rabbette & Matt Leavy *** Forever Country   ***   Forever Country with Family & Friends   ***   Cajun Records
 3. Robert Mizzell ft.Trudi Lalor *** Close to You   ***   Forever Country with Family & Friends   ***   Cajun Records
 1. Aosem ft. Lusanne Boes *** Duuzend Keer   ***   Duuster   ***   Marista Records
 2. Timo de Jong *** Kick   ***   Save Yourself from Falling   ***   Revanche Records
 1. Claudia Buckley *** Blue   ***   Hell Raisin’ Flower   ***   Sharpe Music
 2. Michael English *** I Don’t Care (If You Love Me Anymore)   ***   Music in My Heart   ***   Sharpe Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *