Silent Night All Day Long

In dit programma “Countrymusic Round-Up” besteden we veel aandacht aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer. Niet de overbekende Kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders”. Kerstsongs in bluegrass stijl dooro.a. Lorraine Jordan & Carolina Road, de Stony Point Quartet en Robin & Linda Williams.

Ook nog even terug naar 2008, toen het album “Elvis Presley- The Classic Christmas Album met Christmas Duets” werd uitgebracht met Elvis Presley o.a. LeAnn Rimes en Martina McBride.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens is het tijd voor de nederlandse inbreng in Kerstsfeer met alvast als voorproefje op de gecombineerde Kerstbrunch en Kerstconcert a.s. zondagmiddag, 19 december in Theater Concordia te Haastrecht Change of Key met de song “Beautiful Star of Bethlehem” en ook nog Wim Pols met de song “Trucker’s Christmas Eve”.

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma, Ben Keith & Friends met de instrumental “Blue Christmas”.

We begonnen het programma trouwens met de titelsong van het album “Christmas in Carolina” geschreven door Dixie Hall, maar hier gezongen en gespeeld door Lorraine Jordan & Carolina Road.

Een fraai album geheel in Kerstsfeer met 18 songs in 2008 uitgebracht door Blue Circle Records.

De groep bestaat uit Loraine Jordan op mandoline, Jerry Buttler hier met lead-zang, Todd Meade op de bas, Josh Goforth op gitaar, viool en met achtergrondzang en Ben Greene op de banjo eveneens met achtergrond zang. Loraine maakt ook deel uit van de bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Lorrraine Jordan & Carolina met de song “Christmas in Carolina”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna “Walking Through Bethlehem” door Billy Boone Smith hier met een song, die staat  op een verzamelablum met 14 liedjes in de Kerstsfeer, uitgebracht door “Good Home Grown Music” van de bekende liedjesschrijvers Tom T. en Dixie Hall.

Billy Boone Smith op rhythm-gitaar met lead-zang, Robert Bowlin eveneens op gitaar, Shad Cobb op viool en Terry Smith op de bas. Terry Smith is ook de basspeler van de bekende bluegrassgroep “The Grascals”.

De eerst vermelde song “Keep Christ in Christmas” is trouwens ook geschreven door het echtpaar Tom T. & Dixie Hall samen met Billy Smith en dat is trouwens niet zo vreemd, want hij heeft veel songs geschreven voor tal van bluegrassgroepen als de Lonesome River Band, Lewis Family, Del McCoury, David Parmley enz.

In dit programma ook nog de Kerstsong “Oh Christmas Candle” geschreven door Tom T. Hall maar hier gezongen en gespeeld door het

Dit lied staat op hun album “Christmas Time Back Home”, dat in 2003 in een beperkte oplage werd uitgebracht door Cracker Barrel Records. Inmiddels bijna niet meer te verkrijgen uitsluitend nog als “Collector’s Item” met Dudley Connell op gitaar met zang, Billy Lux op de bas met zang, Ron Stewart op de banjo en viool, David McLaughlin en Linda Lay met zang.

Als lezer kunt u hier nog kennismaken met de song “Oh Christmas Candle” hier door Doyle Lawson & Quicksilver”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan nog even door met Kerst in bluegrass sfeer hier door het echtpaar Robin en Linda Williams met de songs “Baby Wanna Be By You”, “Nothing But a Child” en de John Prine song “Silent Day All Day Long”.

Deze songs staan op hun album “The First Christmas Gift”, dat in september 2005 werd uitgebracht door Red House Records.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Robin en Linda Williams hier met de song “Silenty Night All Day Long”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robin op resp. gitaar en harp en Linda Williams hier op banjo en gitaar allebei met schitterende lead en samenzang bijgestaan door Kevin McNoldy op piano, gitaar en basgitaar met Sam Bush als gastspeler op viool en Jimmy Geaudreau op mandola en mandoline.

Robin en Linda Williams, twee country folk veteranen sedert de begin jaren ‘70, hier met geen overbekende kerstsongs, maar een kennismaking met nieuw materiaal zoals deze “Baby Wanna Be by You” en “Nothing But a Child” en bijvoorbeeld ook “Shotgun Shells on a Christmas Tree” of te wel typisch amerikaans “Koperen geweerkogelhulzen in de Kerstboom”.

Het echtpaar Williams begonnen in hun muzikale samenwerking in 1971 in Nashville TN met optredens in diverse clubs aldaar.

Robin en Linda namen in 1976 voor het eerst deel aan de zeer succesvolle en populaire  radioshow “A Prairie Home Companion” van Garrison Keillor en traden zij ook op in de gelijknamige film met o.a. Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Kevin Kline en Lindsay Lohan.

In 1984 werden Robin en Linda Williams ook gevraagd om een musical te schrijven over het leven en de tijd van Generaal Thomas “Stonewall” Jackson. De musical “Stonewall Country” werd gedurende 20 jaar tot 2005 regelmatig opgevoerd in het Lime Kiln Theater eveneens in Lexington.

In 2009 bliezen Robin en Linda Williams de musical nieuw leven in en de muziek hiervan werd tevens op een album uitgebracht met eigenlijk een muzikale les in de geschiedenis van het leven van Jackson in de Shenandoah Valley.

Het echtpaar heeft in de loop van de jaren tal van albums uitgebracht, waaronder dit jaar nog het album “ A Better Day a-Coming” met 13 songs in eigen beheer via “Oakenwold Recordings” met wederom muzikale hulp van hun vriend Kevin McNoldy, David McLaughlin, Kevin Maul, Richie Dworsky en Mark Schatz.

Tijd om eens kennis te maken met Robin en Linda Williams hier met de voor nu toepasselijke titelsong van hun album “A Better Day a-Coming” in Corona-tijd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Elvis Presley en Martina McBride met “Blue Christmas”, die staat op het album “Elvis Presley Christmas Duets” op 14 okotber 2008 uitgebracht door Sony Legacy.

Een heel bijzonder album met de mooiste Kerstsongs van Elvis en door Elvis met daaraan vrijwel vlekkeloos toegevoegd de zang van hedendaagse countryzangeressen als ook Carrie Underwood, Wynonna Judd, Sara Evans, Amy Grant en Gretchen Wilson.

Dit album van 2008 bevat in totaal zo’n 17 songs samengesteld uit de twee Christmas Duets en songs van z’n album “Elvis Sings The Wonderful World Of Christmas” en “Elvis Christmas Album” allebeide oorspronkelijk op LP uitgebracht.

Voor u als lezer nog een fraaie optreden van Elvis Presley met de song “Blue Christmas” met Martina McBride zowel visueel als geluidstechnisch fraai ingepast.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog Charlie Daniels & Friends met de song “Christmas Time Down South”, die staat op het album “Joy to the World—A Bluegrass Christmas”, dat  in oktober 2009 werd uitgebracht door Entertainment One.

Een album met 12 songs waarbij de The Charlie daniels Band wordt bijgestaan door z’n muzikale vrienden niet alleen zoals hier door Aaron Tipin, maar ook Jewel, Dan Tyminski, Kathy Mattea en Suzanne Cox.

Nog zo’n fraai optreden van Charlie Daniels& Band hier vokaal bijgestaan door Aaron Tippin met de song “Christmas Town Down South”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens “Everything is Cool” een bijzonder onderkoelde en humoristische Kerstsong door zanger/schrijver/gitarist John Prine en dat staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy”.

Het is een album met slechts 8 tracks, waarvan 3 “live’ opnames van “All the Best” , “If You Were the Woman and I Was the Man” en “Christmas in Prison” en nog steeds de moeite waard om naar te luisteren.

Terug in de tijd naar 1992 voor een optreden van John prine hier met de song “Everythin Is Cool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key” met de song “Beautiful Star of Bethlehem”.

Deze song staat op het album “Falling Snow—It’s Christmas”., dat op 18 december 2016 “live” werd gepresenteerd in theather Concordia te Haastrecht.

Mooie herinneringen aan betere tijden met Kerst met o.a. natuurtlijk John Geuzinge, Zingga, Change of Key, Annemiek Goelema, Rik Vinke , Gerard Bierman en ook Wim Pols met de song “Don’t Take Christ out of Christmas”.

U kunt hier nog luisteren naar Change of Key hier met hun versie van de song “Beautiful Star of Bethlehem.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als tweede Nederlandse inbreng “Trucker’s Christmas Eve” hier gezongen en gespeeld door Wim Pols en deze song staat op z’n album “The Christmas Gift”, dat in 2017 werd uitgebracht door JQZ P4Y, een platenmaatschappij/muziekprodukties voor religieuze en klassieke muziek.

Wim Pols uit Hoek van Holland, zanger/schtrijver/gitarist, die we bij “Countrymusic Round-Up” natuurlijk goed kennen van z’n samenwerking met The Country Trail Band, hier eens in een andere setting met een fraai album met 12 tracks met 9 nieuwe eigen titels, deze keer in samenwerking met het muzikale echtpaarJohn & Nienke Geuzinge-Havinga uit Boven Smilde.

Natuurlijk moet u als lezer nog echt even kijken en luisteren naar Wim Pols hier met z’n “Trucker’s Christmas Eve”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma de bekende “Blue Christmas” in een toch wel heel romantische instrumentale versie door steelgitarist Ben Keith.

Deze uitvoering staat op het album “Christmas at the Ranch” een bijzonder Kerstalbum met veel en uitstekend steelgitaarwerk van Ben Keith, die sinds 1971 had samengewerkt met Neil Young, maar op 26 juli 2010 op 73-jarige leeftijd overleed op z’n Ranch in Woodside Californie.

Een bijzonder album oorspronkelijk in 1994 uitgebracht met de titel “Seven Gates: A Christmas Album”, maar in 2012 opnieuw “geremastered” door Vapor Records uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar de fraaie uitvoering van “Blue Christmas” door Ben Keith & Friends.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec. 14 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Lorraine Jordan & Carolina Road *** Christmas in Carolina   ***   Christmas in Carolina   ***   Blue Circle Records
 2. Stony Point Quartet *** Oh Christmas Candle   ***   Christmas Time Back Home   ***   Cracker Barrel Records
 3. Billy Boone Smith *** Walking Through Bethlehem   ***   Cristmas Sampler   ***   Good Home Grown Music
 1. Robin and Lina Williams *** Baby Wanna Be by You   ***   The First Christmas Gift   ***   Red House Records
 2. Robin and Lina Williams *** Nothing But a Child   ***  The First Christmas Gift   ***   Red House Records
 3. Robin and Lina Williams *** Silent Night All Day Long   ***   The First Christmas Gift   ***   Red House Records
 1. Elvis Presley & Martina McBride *** Blue Christmas   ***   The Classic Christmas Album   ***   Sony/Legacy
 2. Charlie Daniels & Friends ft. Aaron Tippin *** Christmas Time Down South   ***   Joy to the World – A Bluegrass Christmas   ***   Entertainment One
 3. John Prine *** Everything Is Cool   ***  A John Prine Christmas   ***   Oh Boy Records
 1. Change of Key *** Beautiful Star of Bethlehem   ***   Falling Snow – It’s Christmas   ***   Neo Music
 2. Wim Pols *** Trucker’s Christmas Eve   *** The Christmas Gift   ***   JQZ P4Y
 1. Ben Keith & Friends *** Blue Christmas   ***   Christmas at the Ranch   ***   Vapor Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *