Christmas Time Is Comin’

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan de Amerikaanse countryzanger/gitarist, Stonewall Jackson, die zaterdag, 4 december j.l. op 89-jarige leeftijd overleed.

Voor zijn muziek terug in de tijd met natuurlijk Stonewall Jackson nog in de hoofdrol met supervrienden w.o. Garth Brooks, Larry Gatlin, Porter Wagoner, Hank Snow en Hal Ketchum.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Barry Waldrep en groot aantal vrienden, waaronder Marty Raybon en Radney Foster, met een muzikaal eerbetoon aan Tony Rice middels het album “Barry Waldrep & Friends Celebrate Tony Rice”, dat heel toepasselijk op 24 december a.s. zal worden uitgebracht.

Vervolgens ook alvast even proeven aan de Kerstsfeer in Canada met o.a. Chris Scott uit Ontario en de groep ‘Shanneyganock’ uit New Foundland .

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens is het tijd voor de nederlandse inbreng in Kerstsfeer met uit Friesland Country Wytske en uit Gouda de countrymuziekgroep “Change of Key” in de sneeuw.

Vervolgens naar Texas voor Billy Keeble met “Dear Santa” en treedt de Ierse countryzanger/gitarist Michael English op als uitsmijter van dit programma met z’n song “Please Say One for Me”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Blue Railroad Train”, “It’s Cold on the Shoulder” en “Song or a Winter’s Night” door Barry Waldrep & Friends.

Deze songs maken deel uit van een eerbetoon album aan zanger en supergitarist Tony Rice, die vorig jaar op 1ste Kerstdag op 69-jarige leeftijd overleed in Reidsville North Carolina.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en als een eerbetoon aan Tony Rice hier nog even terug naar een optreden van Tony tijdens een huwelijksreceptie in 1990 met de song “Blue Railroad Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het eerbetoon album heeft als titel “Barry Waldrep & Friends Celebrate Tony Rice” en omvat 21 songs met evenzo veel gastspelers, waaronder ook Rodney Crowell, Darrell Scott,  Mike Farris, Kim Richey, Warren Haynes, Vince Gill, Teresa Williams & Larry Campbell, Jim Lauderdale, John Berry, Patrick Simmons, John Paul White,  Rory Feek, Donna Hall & Kelli Johnson en John Cowan.

Zoals reeds aangegeven Barry Waldrep tezamen met tal van vrienden met Marty Raybon als gastzanger bij de song “Blue Railroad Train”, John Jorgenson, de Desert Rose Band gitarist,  vervolgens bij de song “It’s Cold on the Shoulder” en de Texaanse singer/songwriter Radney Foster al weer jaren woonachtig in Nashville TN bij de song “Song for a Winter’s Night”.

Het album op dit moment al in de studio bij RTV Krimpenerwaard wordt op vrijdag, 24 december a.s. officieel gepresenteerd door Delta Grass Music.

Nog even terug naar die huwelijksreceptie in 1990 met gitaarvirtuoos Tony Rice hier met de song “Cold on the Shoulder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Barry Waldrep uit Birmingham Alabama is een multi-instrumentalist op de snaren en betrokken bij bluegrass, jam band en americana groepen zoals bijv. de Birmingham band “Telluride”.

Bij de bekende platenmaatschappij CMH uit California produceerde hij tal van bluegrass tribute albums voor o.a. Eric Clapton, The Black Crowes, R.E.M., Tim McGraw, The Allman Brothers en Neil Diamond.

Barry toerde vervolgens ook met de Zac Brown Band en tot op heden druk bezig met z’n eigen groep en een“a Southern Culture Revival” met z’n bandleden Jason Bailey op de mandoline, Caelan Berry op drums en Bryan Hall op de staande bas met vaak gastzangers als Jimmy Hall , Wet Willie, Jeff Beck, Hank Williams Jr. en Donna Hall & Joe Debrow.

Tijd om eens uitgebreid kennis te maken met snaren virutoos Barry Waldrep hier geïntroduceerd door o.a.  z’n muziekvriend Zac Brown.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd voor Stonewall Jackson met gastzangers hier met de songs “Waterloo”,”BJ the DJ” en “A Wound Time Can’t Erase”.

Deze songs staan op het album “Stonewall Jackson and Super Friends”  met 23 songs in 2009 uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij Turp Tunes, die werd gerund door z’n vrouw Juanita tevens z’n persoonlijke manager.

Bij het heel bekende “Waterloo” werd Stonewall vokaal werd bijgestaan door Garth Brooks, Larry Gatlin en Joe Diffie.

Een lied met een boodschap, zo van iedereen ontmoet eens een keer in z’n leven z’n “Waterloo” zoals ook Adam, Napolean en Tom Doley.

Met deze song, die meer dan 5 weken op de nr.1 plek stond en vervolgens ook lange tijd voorkwam in de Top 40 van de Hot Billboard kreeg Stonewall grote bekendheid.

Ver terug in de tijd voor Stonewall Jackson tijdens een optreden met z’n song “Waterloo”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dat gold trouwens ook voor het dramaverhaal en song “B.J. the DJ” ook natuurlijk in dit programma, waarbij Stonewall werd bijgestaan door vrienden uit het verre verleden zoals Bill Anderson, Porter wagoner, Charlie Daniels, Little Jimmy Dickens en John Conlee.

De “Super Friends” van Stonewall’s  bij song “A Wound Time Can’t Erase” waren Tommy Cash, Hank Snow en Hal Ketchum.

In het hele verre verleden, namelijk zo rond januari 1962, was deze song reeds uitgevoerd door Stonewall en als single uitgebracht door Columbia Records.

Stonewall Jackson en z’n vrouw Juanita hebben vanuit hun voorraadschuur in het begin van deze eeuw zo rond 2008 een fraaie verzamelalbum samengesteld met unieke opnames van gezamenlijke optredens met o.a. ook nog Marty Stuart, Waylon Jennings, Lynn Anderson, Connie Smith, Alison Krauss en Chet Atkins.

De vrouw van Stonewall Jackson, Juanita overleed in 2019, terwijl Stonewall op zaterdagmorgen, 4 december op 89 jarige leeftijd overleed aan vasculaire dementie.

Nog even terug naar een optreden van Stonewall Jackson als gastzanger tijdens ‘The Marty Stuart Show’ met de song ‘Smoke along the Track’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Week 49 van het jaar 2021 en zo langzamerhand ook in dit programma tijd voor een aantal Kerstsongs.

Niet de bekende die u regelmatig kunt horen, maar hier bijvoorbeeld Chris Scott uit Ontario met de song  “Doesn’t Anybody Say Merry Christmas Anymore”.

Deze song werd dit jaar als single uitgebracht door Boot records en maar staat ook op het verzamelalbum “Canadian Christmas Songs”, een verzamelalbum met 14 alternatieve Kerstsongs, die u naar alle waarschijnlijkheid alleen maar kunt beluisteren via een lokale omroep zoals RTV Krimpenerwaard.

Tijd om eens kennis te maken met Chris Scott hier met z’n song “Doesn’t Anybody Say Merry Christmas Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar St John, de hoofdstad van New Foundland voor de Canadese groep “Shanneyganock” met de song “Santa’s Bayman Like Us”, die van oorsprong staat op hun album “Christmas” in 2004 uitgebracht door Avondale Music, maar ook dus staat op dat fraaie verzamelalbum “Canadian Christmas songs”.

Grappig is nog wel om te vertellen dat onder bayman wordt verstaan alle New Foundlanders, die niet uit de hoofdplaats St. John komen, want die worden als “Townies” aangeduid.

We blijven nog even bij “The Bayman”, Shanneyganock met de song “Santa’s Bayman Like Us”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even op New Foundland voor “Little Jimmy’s Christmas” gezongen en gespeeld door Wince Coles hier met een song, die als single is uitgebraxcht en inmiddels ook staat op het reeds vermelde verzamelalbum “Canadian Christmas Songs” uitgebracht door The Madison Corporation.

Wince Coles uit Garmanville aan de noordoostkust van het eiland New Foundland gelegen in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador treedt trouwens ook vaak op met z’n broer Ellis.

Van countrymusici uit New Foundland horen we niet zoveel in dit programma, t’is dan ook een dun bevolkt eiland.

New Foundland heeft een zee klimaat en is dus vooral in de winter minder koud dan het vaste land van Canada., maar daar tegenover hebben storm en regen zo nu en dan vrijspel.

Voor u als lezer nog het dramatische verhaal van “Little Jimmy’s Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de mogelijke countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en waren we net nog in Oost Canada voor een aantal songs in de Kerstsfeer dan nu snel door naar Noordoost Friesland voor Country Wytske of te wel Wytske Laverman uit Blija hier met haar song “Krystfeest”.

Deze song staat op haar album “Krystfeest yn Fryslan”, dat in 2017 werd uitgebracht door Marista. Een album met 13 songs aangeduid als de “mooiste Kerst Hits in het Fries”.

Blija een klein dorpje in vroegere jaren zelfs nog een station gelegen aan de spoorlijn van Leeuwarden naar Anjum, het zogenaamde Dokkummer lokaaltje”.

Country Wytske heeft inmiddels een aantal leuke albums via Marista uitgebracht, waaronder ook ”Groetnis ut Fryslan”, een album met 22 liedjes in de Friese taal.

Nog even terug naar Wytske hier met haar song “Ik dream fan in krystfeest” vokaal bijgestaan door met koor ’t Soatsje uit Leeuwarden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Let It Snow” door Change of Key hier met een song, die o.a. staat op hun album “Christmas with a Glee”, dat op vrijdagavond 21 December 2018 om 20.00 officieel werd gepresenteerd in Theater Concordia, dat waren dus betere tijden om te spleen.

Nu zijn het voorlopig voor de meeste countrymusici niet alleen “de donkere dagen voor Kerst” , maar vooralsnog voor de gehele maand december.

Afhankelijk van de beslissingen rond de  Corona-maatregelen, welke op dinsdag, 14 december tijdens de persconferentie zullen worden bekend gemaakt, wordt ook de mogelijkheden van de geplance Kerstbrunch met aansluitend Country Café Concordia georganiseerd door “Change of Key” en het team Concordia te Haastrecht bekend dan wel de realisatie van een “streaming video” optreden.

Voor meer informatie even kontakt opnemen met Marijke de Jong dan wel 0654 918147.

U kunt u hier nog kennismaken met het album “Christmas with a Glee” middels een aantal muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor de Independent countryartiest Billy Keeble met Texas Pride Band met de titelsong van zijn fraaie Kerstalbum “Dear Santa” in 2008 uitgebracht door Global Records.

Billy Keeble treedt vooral om in de omgeving van Dallas/Fort Worth in de Lone Star State.

Tijd om weer eens kennis te maken met Billy Keeble hier met de titelsong “It Is What It Is”uit 2018.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu nog naar Ierland voor onze uitsmijter pianist en zanger Michael English uit de county Kildare hier met de song “Please Say One for Me” op 19 november j.l. uitgebracht door Sharpe Music.

Michael English is in Ierland  reeds meerdere keren uitgeroepen tot “Best International Entertainer of the Year”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kennismaken met Michael English en kunt u luisteren naar de titelsong van z’n album “Music in My Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec. 7 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Barry Waldrep & Friends ft. Marty Raybon *** Blue Railroad Train   ***   Celebrate Tony Rice   ***   Delta Grass Music
 2. Barry Waldrep & Friends ft. John Jorgenson *** It’s Cold on the Shoulder   ***   Celebrate Tony Rice   ***   Delta Grass Music
 3. Barry Waldrep & Friends ft. Radney Foster *** Song for a Winter’s Night   ***   Celebrate Tony Rice   ***   Delta Grass Music
 1. Stonewall Jackson ft. Garth Brooks, Larry Gatlin & Joe Diffie *** Waterloo   ***   Stonewall Jackson & Super Friends   ***   Turp Tunes
 2. Stonewall Jackson ft. Bill Anderson, Porter Wagoner, Charlie. Daniels a.o. *** B.J. the DJ   ***   Stonewall Jackson & Super Friends   ***   Turp Tunes
 3. Stonewall Jackson ft. Tommy Cash, Hank Snow & Hal Ketchum *** A Wound Time Can’t Erase   ***   Stonewall Jackson & Super Friends   ***   Turp Tunes
 1. Chris Scott *** Doesn’t Anybody Say Merry Christmas Anymore   ***   single   ***   Boot Records
 2. Shanneyganock *** Santa’s Baymen Like Us   ***   Christmas   ***   Avondale Music
 3. Wince Coles *** Little Jimmy’s Christmas   ***   single   ***   World Records
 1. Country Wytske *** Krystfeest    ***   Krystfeest yn Fryslân   ***   Marista
 2. Change of Key *** Let It Snow   ***   Christmas with a Glee   ***               Change of Key
 1. Billy Keeble *** Dear Santa   ***   Dear Santa   ***   Global Records
 2. Michael English *** Please Say One for Me   ***   Music in My Heart   ***   Sharpe Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *