A Chip Off the Barroom Floor

In dit programma “Countrymusic Round-Up” aanstormend countrymuziektalent singer/songwriter en gitarist Elijah Ocean vanuit Los Angeles Cal. in de schijnwerpers met een drietal songs van z’n nieuwste album “Born Blue”.

Zoals altijd wordt de uitzending begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Petersens” uit Branson Missouri met muziek van hun bluegrass gospel album “Homesick for a Country”.

Vervolgens uit het grensgebied van de countrymuziek de Amerikaanse bluesgitariste en zangeres Rory Block met een muzikaal eerbetoon aan Mississippi John Hurt met songs van haar album “Avalon”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor deze keer Belgische en Nederlandse inbreng en daarvoor gaan we eerst naar Belgische Limburg voor “Dixie Rose” met de song “Mr. Morgan” en daarna gaan we naar oost- Groningen voor “De Troebadoers” met een song van hun “Veenhoes Sessies”.

Vervolgens gaan we naar de hedendaagse countrymuziek door Doug Adkins met de song “Stand for Something” gevolgd door George Strait met een song van zijn EP album “The Weight of the Badge” en treedt Martha Fields op als uitsmijtster van dit programma met “Lavada’s Lounge”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Walk over God’s Heaven” , “Far Side Banks of Jordan” en “I Know Who Holds Tomorrow” door “The Petersens”

Deze fraaie bluegrass gospelsongs staan op hun verzamelalbum album “Homesick for a Country” met 10 songs, dat in augustus 2019 in eigen beheer werd uitgebracht.

De laatst vermelde gospel is ook zeer bekend geworden van de vertolking door Alison Krauss & The Cox Family tevens de titelsong van het album, dat in 1994 is uitgebracht door Rounder Records en tevens in dat jaar werd uitgeroepen tot “ Bluegrass Gospel Album of the Year”.

Door de Corona-problemen is de promotie van dit album tot dusver enigzins achtergebleven, maar er wordt inmiddels weer druk aan de weg getimmerd en vandaar vanavond  in dit programma dus dit fraaie bluegrass album als starter.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van The Petersens hier met de song “Walk over God’s heaven” tijdens de  “2020 Southern Gospel Picnic” in de “Silver Dollar City te Branson, MO.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Petersens, een bluegrass en akoestische countryformatie, is een muzikale familiegroep bestaande uit vader Jon Petersen op piano en die vond, dat de familie beter muziek kon gaan maken, dan de hele avond achter de televisie zou zitten of gamen, moeder Karen Petersen, die koos voor de bluegrassmuziek hier op de bas en vervolgens hun vier kinderen Katie op viool, Ellen op de banjo, Matt op gitaar, Julianne op viool en tenslotte hun goede vriend Emmett Franz op dobro.

The Petersens hebben sedert de oprichting van de groep tal van albums uitgebracht, maar het is al weer even ver terug in de programmering van “Countrymusic Round-Up” en wel naar 2017 voor The Petersens  in dit programma met een drietal songs van hun album “Shenandoah”.

Nog even terug naar het woonhuis van The Petersens hier met hun vertolking van de song “Far Side Banks of Jordan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan nu iets heel anders. Bij “Countrymusic Round-Up” zoeken we regelmatig de grenzen van de countrymuziek op en nu met akoestische muziek door  blueszangeres en gitariste Rory Block hier met een eerbetoon aan de bekende blueszanger Mississippi John Hurt met de songs “Frankie and Albert” en “Make Me a Pallet on Your Floor”.

Deze songs staan op het album “Avalon : A Tribute to Mississippi John Hurt”, dat in juni 2013  door Stony Plain uitgebracht met 11 songs, waarvan de meeste door John Hurt waren geschreven.

“Make Me a Pallet on Your Floor” is een traditional, die om en nabij 1911 voor het eerst werd gezongen en daarna in 1928 reeds bekend werd door Mississippi John Hurt.

 “Frankie and Albert” een traditional is gebaseerd op het dramatische verhaal van de 22-jarige Frankie Baker, die haar 17-jarige vriend Albert Britt doodschoot in oktober 1899.

Nog even terug naar het album van Rory Block hier met de song “Make Me a Pallet on Your Floor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op het album “Avalon” staan ook nog meer  fraaie Mississippi John Hurt zoals  ook song “Stagolee” en natuurlijk kunt u daar nog even naar luisteren.

Dit eerbetoon is de 5e uitgave van Rory Block in de “mentor series”.

Na eerdere “Tribute albums” van Robert Johnson, Son House, Mississippi Fred McDowell en Rev. Gary Davis nu dus een eerbetoon aan Mississippi John Hurt met als titel “Avalon” , z’n woonplaats in de staat Mississippi.

Ook op dit album laat Rory Block weer horen, dat ze een van de beste akoestische bluesgitaristen is met ook nog eens fraaie zang, die meer dan recht doet aan de vertolking van traditionele bluesmuziek.

In 2014 bracht Rory Block in de mentor reeks ook  het album “Hard Luck Child: A Tribute to Skip James” uit met o.a. fraaie covers van Hard Time Killing Floor Blues, Devil Got My Woman  en Cypress Grove Blues en dat eveneenswerd uitgebracht door Stony Plain.

U kunt als lezer hier nog even kijken naar een optreden van Rory Block met de song “Frankie and Albert.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het aanstormend talent in de countrymuziek wereld singer/songwriter en gitarist Elijah Ocean hier met de songs “A Chip Off the Barroom Floor”, “Honky Tonk Hole” en “In a Perfect World”.

Deze songs staan op z’n album “Born Blue” met 12 songs, dat op 13 augustus van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met Elijah Ocean hier met z’n song “A Chipp of the Barroom Floor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Elijah Ocean heeft jarenlang als basspeler gespeeld in tal van muziekgroepen en hield zich in z’n vrije tijd bezig met het schrijven van songs en solo-optredens aan de westkust in café’s, casino’s en andere gelegenheden met altijd z’n focus op de countrymuziek.

Hij begon dit album oorspronkelijk met 30 eigen geschreven songs, maar koos uiteindelijk voor deze fraaie twaalf songs in de neo-traditionele countrymuziek sfeer.

Zo gaat “Honky Tonk Hole” over een musicus, die ooit hoopt een “rockster” te worden, maar er na jaren achterkomt, dat hij het spelen in bars zal moeten accepteren.

Elijah Ocean hier in dit programma met z’n nieuwe album “Born Blue” of te wel “Eenzaam geboren” hoort thuis als welkome aanwinst in de countrymuziek voorraadschuur.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even kijken en luisteren naar Elijah Ocean met de titelsong van z’n album “Born Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met de vermelding van countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng deze keer door het Groningse trio “De Troebadoers” hier met de song “Niks an de Kop”.

Dit lied staat op het album “Veenhoes Sessies”, dat in 2015 werd uitgebracht door Marista

 “De Troebadoers” bestaande uit (Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk) met muziek Americana sfeer en waarvan inmiddels ook naast het “Veenhoes sessies” album ook  “Onbekinde Wegen” is uitgebracht.

Kennelijk had het drietal zich teruggtrokken in een kleine boerderij in het “Verre Oosten” van de provincie Groningen in de buurt van Vlagtwedde om “Niks aan de Kop” te hebben en een fraai album samen te stellen.

De Groningse zanger/schrijver/gitarist Jan Henk de Groot bracht daarna z’n album “Keunenk van Westerdaipsterdale” uit, dat in 2016 werd uitgebracht door Marista.

De “Koning van Westerdaipsterdallen”, dat is het gevoel geweest van Jan Henk de Groot uit Hoogezand, toen hij zich terugtrok op deze plek even ten zuidwesten van Veendam met slechts twee huizen tevens een van de kleinste plaatsen in Nederland om daar vervolgens  z’n inspiratie op te doen, liedjes te schrijven en op te nemen voor dit album met 12 songs in de Groningse taal.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van “de Troebadoers”  tijdens de “Nacht van het Noorden 2014” in de Martiniplaza te Groningen met hun lied “As ik de kaans zol kriegen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Mr. Morgan” door de Belgische groep “Dixie Rose” hier met een song, die staat op hun EP “Life in a Small Town”, dat in 2019 eigen beheer werd uitgebracht, maar ook door de Corona-perikelen te weinig onder de aandacht van het luisterend publiek is gebracht.

Inmiddels is “Dixie Rose” bestaande uit Dag Luyten op gitaar, Anniek Raedschelders met zang, Nico Camps op drums, Kevin Bloemen eveneens op gitaar en Rico Hagemeijer op de bas met een tour ter promotie van hun muziek begonnen met o.a.  optredens in Belgie en Noord Brabant en heeft deze maand nog de single “Eyes of Mary Jane” uitgebracht. Voor meer informatie over hun optredens kunt u natuurlijk hun website raadplegen.

Tijd om eens kennis te maken met de Dixie Rose Band hier met hun nieuwste single “The Eyes of Mary Jane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Duitsland voor de Amerikaanse zanger/schrijver en gitarist  Doug Adkins met de song “Stand for Somethin, die staat op z’n album “Cowboy;s Life” met 15 songs in eigen beheer uitgebracht. Een ervaren singer songwriter van oorsprong uit de staat Montana, maar ook al weer jaren woonachtig in Duitsland.

Hij heeft in z’n 30 jarig bestaan als countryzanger/schrijver inmiddels 10 albums uitgebracht, maakte deel uit van de “Voice of Germany” met recentelijk optredens tijdens het “Trucker & Country Festival Interlaken”, “Truckerfestival Grimmen”, Country & BBQ in Vaduz Liechtenstein op 25 september j.l. en Country Night Gstaad.

U kunt hier nog eens kennis te maken met de muziek van het nieuwe album Doug Adkins middels een aantal fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Cowboy’s Like Us” door George Strait hier met een song, die staat op z’n EP met als titel “The Weight of the Badge” met in totaal 5 bekende opgepoetste songs, dat werd uitgebracht door de Universal Music Group.

Een album met titels als “The Firemen”en  “So Much Like My Dad”  en natuurlijk de titelsong, die van oorsprong staat op z’n album “Honky Tonk Time Machine”, dat in 2019 werd uitgebracht.

Nog even naar een recent optreden van George Strait in met de song “The Cowboy Rides Away” tijdens het ACL Austin City Limits Festival 2021 op 8 oktober j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijtster, singer/songwriter en gitariste Martha Fields hier met de song “Lavada’s Lounge, die staat op haar album “Headed South”, dat op 11 juni van dit jaar in eigen beheer is uitgebracht.

Martha Fields ook bekend als Texas Martha met haar “The House of Twang Band” , die tijdens de lockdown en dus de afgelopen tijd in Europa optrad en al enige tijd naar het zuiden van Frankrijk is getrokken met tal van optredens aldaar heeft met een uitstekende countrymuziekgroep dit fraaie album opgenomen met alle variëteiten van de countrymuziek, zoals traditionele country, bluegrass, folk en blues.

Het album “Headed South”  wordt gedistribueerd door Continental Record Service.

Tijd voor de laatste video-clip van dit bericht en onze uitsmijtster Martha Fields hier met de titelsong van haar album “Headed South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 12 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. The Petersens *** Walk over God’s Heaven   ***   Homesick  for a Country   ***   The Petersens
 2. The Petersens *** Far Side Banks of Jordan   ***   Homesick  for a Country   ***   The Petersens
 3. The Petersens *** I Know Who Holds Tomorrow   ***   Homesick for a Country   ***   The Petersens
 1. Rory Block *** Frankie & Albert   ***   Avalon : A Tribute to Mississippi John Hurt   ***   Stony Plain Records
 2. Rory Block *** Make Me a Pallet on Your Floor   ***   Avalon : A Tribute to Mississippi John Hurt   ***   Stony Plain Records
 1. Elijah Ocean *** A Chip Off the Barroom Floor   ***   Born Blue   ***   Elijah Ocean
 2. Elijah Ocean *** Honky Tonk Hole   ***   Born Blue   ***   Elijah Ocean
 3. Elijah Ocean *** In a Perfect World   ***   Born Blue   ***   Elijah Ocean
 1. De Troebadoers *** Niks aan de Kop   ***   Veenhoes Sessies   ***   Marista Music Company
 2. Dixie Rose Band *** Mr. Morgan   ***   Life in a Small Town   ***   Dixie Rose
 1. Doug Adkins *** Stand for Something   ***   A Cowboy’s Life   ***   Doug Adkins
 2. George Strait *** Cowboys Like Us   ***   EP The Weight of the Badge   ***   Universal Music Group
 3. Martha Fields *** Lavada’s Lounge   ***   Headed South   ***   Martha Fields

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *