In the Resurrection Morning

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor het IBMA World of Bluegrass Award Festival in Raleigh North Carolina, waarbij op donderdag, 30 september j.l. weer een groot aantal Awards werden uitgereikt.

De uitzending wordt dan ook begonnen met een aantal IBMA  Award winnaars, zoals  “Joe Mullins & The Radio Ramblers”,  Billy Strings, “Sacred Reunion”, “Sister Sadie”,” Appalachian Road Show” en Dale Ann Bradley.

Vervolgens naar Fort Worth Texas voor Casey Donahew met een drietal songs van z’n albums, waaronder ook z’n ‘live’ album  met de grappige titel “Lost My Brothers Goat” .

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we naar Drenthe voor Jannet Bodewes met een song van haar nieuwe album “Strings & Memories” en daarna door naar Friesland voor Griet Wiersma met een song van haar album “Oars as Oars”.

Vervolgens gaan we naar de hedendaagse countrymuziek door Doug Adkins met de song “Stand for Something” en hij treedt tevens op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de Dwight Yoakam song “Readin’, Rightin’, Route 23”, door Joe Mullins & The Radio Ramblers.

 Deze song staat op het album “Industrial Strength Bluegrass”,  dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Smithsonian Folkways Recordings.

Een muzikale erfenis uit de jaren rond 1950, toen heel veel migranten inclusief talloze muzikanten uit  de zuidelijke staten Kentucky, Virgina, Tennesse via US Route 23 bijgenaamd de “Dixie Highway” naar het noorden trokken om te gaan werken in de fabrieken in Zuid-west Ohio.

Aan dit album geproduceerd door Joe Mullins werkten tal van countrymusici mee, waaronder Rhonda Vincent, Vince Gill en Lee Ann Womack en werd uitgeroepen tot “Album of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Joe Mullins & The Radio Ramblers en kunt u luisteren naar de song “Readin, Rightin’’, Route 23”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de jonge Billy Strings met de song “Enough to Leave”, die staat op z’n Grammy Award winning album “Home”, dat in 2019 werd uitgebracht door Rounder Records.

De vorige week was Billy Strings, toen nog als “IBMA genomineerde” ook al aanwezig in dit programma “Countrymusic Round-Up” met een song van z’n nieuwste album “Renewal””.

Billy Strings verkreeg tijdens het IBMA Award Festival niet alleen de meest gewaardeerde Award “Entertainer of the Year”, maar werd ook voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Guitar Player of the Year”.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om Billy Strings in de studio in actie te zien en horen met de song “Enough to Leave”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sacred Reunion line-up

Daarna Vince Gill  als gastzanger/gitaarspeler  bij de gelegenheidsgroep “Sacred Reunion” met de “Gospel Recording of the Year” song “In the Resurrection Morning” uitgebracht .

Deze song werd uitgebracht als “Tribute to Steve Gulley”, een eerbetoon aan deze zanger/schrijver en gitarist leider van bluegrassgroepen als o.a. “Mountain Heart”,  “Grasstowne” en New Pinnacle”, die vorig jaar 18 augustus op 57 jarige leeftijd binnen een maand na de constatering aan kanker overleed.

De gelegenheidsgroep “Sacred Reunion”  bestond uit Barry Abernathy, Doyle Lawson, Tim Stafford, Jim vanCleve, Phil Leadbetter en Jason Moore.

Mark Wheeler schreef deze song, die door de IBMA werd uitgeroepen tot “Gospel Recording of the Year” samen trouwens met de song “After a While” van Dale Ann Breadley.

Deze video-clip van Sacred Reunion met een eerbetoon aan Steve Gulley is zeer aanbevelenswaardig om te zien en te luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de dames bluegrassgroep “Sister Sadie” met de song “Losing You Blues”, die staat op hun album “Sister Sadie II’, dat in 2018 werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Sister Sadie met nog steeds Dale Ann Bradley op gitaar met zang, inmiddels door de IBMA (International Bluegrass Music Association)  6e keer uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar”, zangeres; Tina Adair op manoline en met lead-zang; Deanie Richardson violiste bij o.a. Bob Seeger, The Chieftains, Vince Gill en Patty Loveless; de bekende banjospeelster Gena Britt tot voor kort deeluitmakend van de succesvolle bluegrassgroep “Alan Bibey & Grasstowne” en Beth Lawrence op de staande bas.

Tijdens de 31ste jaarlijkse IBMA Award Show op 1 oktober vorig jaar i.v.m. de  Corona-perikelen via video werd Sister Sadie onderscheiden met de Awards “Entertainer of the Year” en “Vocal Group of the Year”, terwijl Deanie Richardsong werd uitgeroepen tot “Fiddle Player of the Year “.

Een prima de luxe groep dus, die dit jaar op 30 september j.l. werd onderscheiden met de IBMA Award “Vocal Group of the Year”.

Vooral niet vergeten ook nog te kijken en luisteren naar Sister Sadie hier met de song “Losing You Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog de song “Sales Tax on Women” door de “Appalachian Road Show”, die staat op hun album “Tribulation” vrij vertaald “Beproeving”,  dat op 27 maart vorig jaar werd uitgebracht door Billy Blue Records.

De groep bestaande uit Barry Abernathy, Darrell Webb, Jim Van Cleve, Todd Phillips, and Zeb Snyder werd door de IBMA uitgeroepen tot “Instrumental Group of the Year”.

Natuurlijk voor u als lezer nog een optreden van de “Instrumental Group of the Year” hier met hun instrumental “Appalachian Road”.

Gewoon even doorschgakelen/Just Use the Link!

Als laatste IBMA Award winnaar in dit programma Dale Ann Bradley met een song “After a While” of te wel “Na een poosje”.

Deze song staat op het album “Things She Couldn’t Get Over” in februari van dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records en werd door de IBMA uitgeroepen tot “Gospel Recording of the Year” tezamen trouwens met “In the Resurreection Morning” van de gelegenheidsgroep “Sacred Reunion.

Dale Ann Bradley wordt muzikaal bijgestaan door Jim Hurst als gastspeler op gitaar, Ashby Frank op mandoline, Mike Sumner op banjo, Kim Fox op gitaar met harmoniezang, Matt Leadbetter op resonator-gitaar en Ethan Burkhardt op de bas.

Dale Ann Bradley werd tijdens de 32ste IBMA World of Bluegrass voor de 6de keer uitgeroepen tot “Female Artist of the Year”.

Als lezer kunt u hier ook nog kijken en luisteren naar Dale Ann Bradley en haar sublieme begeleidingsgroep met de song “Falling Down”, die eveneens staat op het album “Things She Couldn’t Get Over”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Casey Donahew met de song “Thank God It’s Raining”, die staat op z’n album “One Light Town”.

Dit album met 15 songs, die vooral over de “voors en tegens” gaan betreffende de Texaanse steden en het “platteland”, werd in 2019 uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij “Almost Country Records”.

Van z’n vijfde studio album “All Night Party”, dat in augustus 2016 werd in eigen beheer eveneens werd uitgebracht door z’n platenmaatschappij “Almost Country Records” in dit programma nog de song “Josie Escaldido”.

Tijd om eens kennis te maken met Casey Donahew hier met de song “Josie Escaldido”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit album met tien songs, waarvan 9 door Casey zijn geschreven,  werd opgenomen in de Starstruck Studio te Nashville TN, waarbij Donahew muzikaal werd bijgestaan door Music City’s top muzikanten.

Een jaar later werd z’n verzamelalbum “15 Years, The Wilde Ride” uitgebracht als een soort jubileum van z’n 15 jarige jubileum als musicus met de medewerking van z’n producer Josh Leo.

Een album met 15 songs vanaf het begin van z’n carrier met o.a. een optreden in de ‘Thirsty Armadillo”, de populaire trefpunt voor musici in Fort Worth en later naar de meer gerenommeerde theaters zoals Red Rocks en Billy Bob’s Texas Today.

Als laatste  dan ook nog “The Cowboy That Never Rode Away” door Casey Donahew met een song, die staat op z’n album “Lost My Brothers Goat” uitgebracht door “Almost Country Records.

Een album bestaande uit 9 songs geschreven door Casey Donahew en voor een deel meegeschreven door o.a. Cody Johnson, Tim Nichols en weer z’n vriend en producer Josh Leo.

Z’n nieuwste album “Lost My Brothers Goat” werd opgenomen in het midden van de corona-pandemie via wekelijkse live streams en die resulteerden in een 12 weekse afwisselende Texaanse show met akoestische versies van songs van Casey met vokale assistentie van z’n vrouw Melinda Donahew en bijzondere verhalen, waaronder ook z’n uitleg over de bijzondere titel van het album “Lost My Brothers Goat”.

U kunt hier ook nog even luisteren naar de song “The Cowboy That Never Rode Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor naar Emmen voor Jannet Bodewes hier met de song “Leaving on a Jetplane”.

Deze song staat op haar nieuwste album “Strings & Memories” met 12 songs, waaronder een groot aantal covers van songs van o.a.  Dolly Parton, Tammy Wynette en zoals hier John Denver.

Het album werd in augustus van dit jaar uitgebracht. Jannet Bodewes treedt vaak op als duo met multi-instrumentalist HenkJan v.d. Hoek, maar ook met haar muziekgroep in het oosten van het land en Duitsland.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Jannet Bodewes hier met de song “Leaving on a Jetplane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Friesland voor  de “Banks of the Ohio” door Griet Wiersma, liedjes schrijfster en zangeres uit Walterswald even ten zuidoosten van Dokkum hier met een song, die staat op jaar album “Oars as Oars” of te wel “Anders dan anders”, dat vorig jaar in eigen beheer/The Green Room werd uitgebracht.

“Banks of the Ohio” of te wel “Aan de oever van de grote rivier Ohio” Ja, ja, dat is wel iets anders dan de de oevers van de “Stroobosser Trekvaart”.

Dit album van de Koningin van het Friese levenslied, Griet Wiersma, bevat 21 nummers. Zij verzorgt regelmatig country-avonden en zingt dan ook een aantal prachtige country classics.

Vaak wordt gevraagd of deze songs ook cd te verkrijgen is. Dat heeft geleid tot het opnemen van  een 5-tal country classics, zoals Gypsy Women, Blanket on the Ground , All You Even Do en hier dus “Banks of the Ohio” in de Engelse taal en aan het nieuwe album toe te voegen.

Daarnaast staan er 9 nieuwe Friese sololiedjes op en liefst 7 duetten met vrienden/collega’s, zoals Anneke Douma, Piter Wilkens, Jaap Louwes en een countryduet met Hendrik Waringa van Early Bird. Kortom een zeer rijk gevuld album waar de Walterswoudse na 10 jaar enorm trots op kan zijn.

Nu nog even naar de “murderwoman” Griet Wiersma hier met haar cover van de klassieker  “Banks of the Ohio”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we naar  Duitsland voor Doug Adkins met de song “Stand for Something, die staat op z’n nieuwste album “Cowboy’s Life” met 15 songs in eigen beheer uitgebracht.

Een ervaren singer/songwriter/gitarist van oorsprong uit de staat Montana, maar ook al weer jaren woonachtig in Duitsland.

Hij heeft in z’n 30 jarig bestaan als countryzanger/schrijver inmiddels 10 albums uitgebracht, maakte o.a. ook deel uit van de “Voice of Germany” met recentelijk optredens tijdens het “Trucker & Country Festival  te Interlaken”, het “Truckerfestival te Grimmen”, het Country & BBQ in Vaduz Liechtenstein op 25 september j.l. en Country Night Gstaad.

Tijd voor de laatste clip in dit bericht door Doug Adkins met een kennismaking met z’n nieuwe album en kunt u luisteren naar een aantal fragmenten van “Cowboy’s Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 5 ‘21 19.00 – 20.00 uur (CEST)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** Readin’, Rightin’, Route 23   ***   Industrial Strength Bluegrass   ***   Smithsonian Folkways Recordings
 2. Billy Strings *** Enough to Leave   ***   Home   ***   Rounder Records
 3. Sacred Reunion ft. Vince Gill *** In the Resurrection Morining   ***   Tribute to Steve Gulley   ***   Billy Blue Records
 1. Sister Sadie *** Losing You Blues   ***   Sadie II   ***   Pinecastle Records
 2. Appalachian Road Show *** Sales Tax on Women   ***   Tribulation   *** Billy Blue Records
 3. Dale Ann Bradley *** After a While   ***   Things She Couldn’t Get Over   ***   Pinecastle Records
 1. Casey Donahew *** Thank God It’s Raining   ***   One Light Town   ***   Almost Country Records
 2. Casey Donahew *** Josie Escaldido   ***   All Night Party   ***   Almost Country Records
 3. Casey Donahew *** The Cowboy That Never Rode Away   ***   Lost My Brothers Goat   ***   Almost Country Records
 1. Jannet Bodewes *** Leaving on a Jetplane   ***   Strings & Memories   ***   Westwood Int’l Records
 2. Griet Wiersma *** Banks of Ohio   ***   Oars as Oars   ***   Griet Wiersma
 1. Doug Adkins *** Stand for Something   ***   A Cowboy’s Life   ***   Doug Adkins

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *