Love and Regret

In dit programma bijzondere aandacht voor het IBMA World of Bluegrass Award Festival, dat deze week plaatsvindt in Raleigh North Carolina.

Het programma “Countrymusic Round-Up” wordt dan ook begonnen met een aantal IBMA  Award Nominees zoals Bill Strings, “Darin & Brooke Aldridge”, Merle Monroe, “Doyle Lawson & Quicksilver” en “Alan Bibey & Grasstowne”.

Vervolgens ook het debuutalbum ‘Long Time Coming’ van de Amerikaanse muzikante Sierra Ferrell in de schijnwerpers met een mix van country, folk en bluegrass bijgestaan door het ‘Crème de la crème’ van muzikaal Nashville onder wie de IBMA Award genomineerde Billy Strings, Sarah Jarosz, Dennis Crouch, Jerry Douglas en Tim O’Brien.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor terug in de tijd van de jaren ‘90 voor de “Major Dundee Band” met een song van hun album “Continental Cowboy” en nog verder terug in de tijd naar 1979 voor Jack Jersey met een song van zijn album “The King and I’.

Daarna gaan we naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville TN door Chris Young met een song van z’n nieuwe album “Famous Friends” gevolgd door –  Caleb Daugherty met de song “Happy Hour (Shouldn’t Be so Sad) en treedt Connie Smith op als uitsmijtster van dit programma met een song van haar nieuwste album “The Cry of the Heart”.

Billy Strings – Renewal

Een goed gezelschap om dit programma “Countrymusic Round-Up” mee te beginnen en daar hoort natuurlijk ook “Grammy Award winning”  zanger/gitarist Billy Strings bij aan de vooravond van het IBMA Award Festival met de songs “”Know It All” en “Love and Regret”.

Deze songs staan op z’n 3de studio album “Renewal”, dat deze maand werd uitgebracht door “Rounder Records”.

Dit album is de opvolger van z’n zeer succesvolle album “Home”, dat in 2019 werd uitgebracht en dat werd uitgeroepen tot “Best Bluegrass Album” en waarvoor hij dus een “Grammy Award” ontving. Multi-instrumentalist Billy Strings hier op gitaar en zang, op de mandoline, piano, synthesizer en guitjo met Billy Failing op banjo, piano, achtergrondzang, Royal Masat op bas en achtergrondzang en Jarrod Walker op de mandoline, gitaar en eveneens met achtergrondzang evenals een aantal gastspelers, waaronder Spencer Cullum oppedal steel, John Mailander op viool en Grant Millikem op synthesizer.

Billy Strings – Home

Billy Strings is door de IBMA genomineerd voor de Awards “Entertainer of the Year”, “Instrumental Group of the Year” en “Guitar Player of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Billy Strings hier met de song “Love and Regret” tijdens een optreden op de Midway Lawn in de Champlain Valley Expo te Essex Junction, Vermont.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  “He’s Gettin’ Me Ready” door Darin & Brooke Aldridge hier met een fraaie bluegrass gospelong geschreven door Jimmy Fortune en die staat op hun album “This Life We’re Livin’” op 6 augustus j.l. uitgebracht door Billy Blue Records.

In “He’s Gettin’ Me Ready” wordt het echtpaar Darin en Brooke vokaal bijgestaan door de befaamde “Oak Ridge Boys” verder nog begeleidt door Ron Block op de banjo, Bryan Sutton op gitaar, Stuart Duncan op viool en Jacob Metz op de dobro. Mark Fain treedt niet alleen op als co-producer maar speelt tevens op de bas.

Natuurlijk Darin hier niet alleen aanwezig als zanger, maar ook als uitstekende mandolinespeler, terwijl z’n vrouw Brooke als zeer gewaardeerde zangeres optreedt.

Zoals reeds bij de start van het programma opgemerkt allemaal IBMA genomineerden met Darin & Brooke Aldridge genomineerd voor de “Award Vocal Group of the Year” en Brooke Aldridge tevens genomineerd als “Female Vocalist of the Year” en de vermelde Stuart Duncan als “Fiddle Player of the Year” .

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Darin & Brooke Aldridgfe met hun song “He’s Gettin’ Me Ready”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma  snel door naar nog een drietal genomineerden met hier Merle Monroe met de song “Hello Sunshine”.

Deze song staat op z’n album “Songs of a Simple Life”, dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Merle Monroe verkreeg grote bekendheid in de bluegrassmuziekwereld toen hij in 2019 z’n debuutalbum “Back to the Country” uitgebracht.

Een album met een mix van bluegrass en traditionele countrymuziek daarbij geholpen door Tim Raybon’s heldere zang en Daniel Grindstaff’s fraaie banjo spel.

Merle Monroe is door de IBMA genomineerd voor de Award “New Artist of the Year”.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Merle Monroe met de song “Hello Sunshine” middels een toepasselijke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Doyle Lawson & Quicksilver met de song “Leaving on her Mind”, die staat op hun album “Live in Prague”, dat in 2019 werd uitgebracht door Billy Blue Records.

In dat jaar werd het World of Bluegrass Festival vanwege de Corona perikelen afgelast. De zeer ervarenbluegrassgroep “ Doyle Lawson *& Quicksilver “is door de IBMA genomineerd voor de Awards “Entertainer of the Year”, “Vocal Group of the Year”, de song “Leaving on her Mind” voor de “Song of the Year” Award,

Doyle Lawson werd tevens met tal van andere musici genomineerd door “Gospel Recording of the Year”en “Collaborative Recording of the Year”.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Doyle Lawson & Quicksilver in Clay City Kentucky met de song “Leaving on Her Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als laatste in deze reeks van IBMA genomineerden  Alan Bibey & Grasstowne hier met een song “When He Calls My Name”.

 Deze song staat op het album “Hitchhiking to California”, dat in in januari van dit jaar ook al uitgebracht door Billy Blue Records.

Ook de ervaren IBMA Award winning Alan Bibey is zeer zeker geen onbekende in de bluegrass muziekwereld en naar verwachting ook met dit album met 11 songs ook weer succesvol tijdens het IBMA Award festival.

Alan Bibey & Grasstowne is met “When He Calls My Name” genomineerd voor de IBMA Award “Gospel Recording of the Year”, terwijl de titelsong van het album “Hitchhiking to California” is genomineerd voor de Award “Song of the Year”.

De groep bestaat uit Kati Penn op viool, Justin Jenkins op banjo, Zak McLamb op bas en  Tony Watt op guitar. Met ook nog een aantal gasten zoals  Darin & Brooke Aldridge met harmoniezang, Ron Stewart op gitaar en viool en Patrick M’Gonigle eveneens met harmoniezang.

Voor u als lezer van dit bericht ook nog een optreden van Alan Bibey & Grasstowne met de song “When He Calls My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Music City USA voor Sierra Ferrell hier met de songs “Silver Dollar”, “Give It Time en “West Virginia Waltz” .

Deze songs staan op haar debuut album “Long Time Coming” met 12 songs , op 20 augustus j.l. uitgebracht door New Rounder.

Sierra Ferrell vertrok na haar jeugd uit haar geboorteplaats  Charles Town in west Virginia om zich aan te sluiten bij een groep muzikanten en gedurende aantal jaren zwervend door de V.S. te trekken met een tijdelijke basis in o.a. Seattle en New Orleans kwam zij terecht Nashville, Tennessee, waar ze in 2019 een contract sloot met Rounder Records voor de opname van 3 albums.

Nog even terug in de tijd voor een solo- optreden van Sierra Ferrell in de “Square Cat Vinyl” te Indianapolis, Indiana met de song “Silver Dollar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Haar debuut album “Long Time Coming”  deed ze samen met de gelouterde producer Gary Paczosa, die eerder werkte met onder andere Alison Krauss, Dolly Parton en Sarah Jarosz.

In de studio te Nashville kreeg Sierra Ferrell ook nog eens gezelschap  van het “Crème de la Crème’ van Nashville muzikanten, onder wie reeds eerder in dit bericht vermelde Grammy Award winning” en “IBMA genomineerde Billy Strings en Award winnaars zoals Sarah Jarosz hier met zang, Dennis Crouch op de akoestische bas, Jerry Douglas op dobro, Tim O’Brien op gitaar met zang, Nate Leath op viool en Stu Hibberd , producer en percussie en

De veelzijdigheid blijft niet beperkt tot het instrumentarium op Long Time Coming, want Sierra Ferrell kijkt ook niet om een genre meer of minder. Country, folk en bluegrass domineren op het debuutalbum van de Amerikaanse muzikante, maar ze kan ook uit de voeten met onder andere honky-tonk, western swing, cajun en jazz, om nog maar een paar genres te noemen.

Sierra Ferrell hier met haar debuutalbum “Long Time Coming” heel verrassend, verfrissend en aanbevelendswaardig uitgebracht door Rounder Records.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Sierra Ferrell samen met violist Nate Leath op viool tijdens een opotreden in Nashville met de song “West Virginia Waltz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor terug in de tijd voor de “Major Dundee Band” hier met de song “Sweet Little Liza”.

 Deze song staat op hun album “Continental Cowboy”, dat in 1990 is uitgebracht door Marlstone Productions.

Een fraai countrymuziekalbum uit de glorietijd van “Major Dundee” met zanger/schrijver en gitarist Dick van Altena als frontman. De12 songs van dit album zijn allemaal geschreven door Dick van Altena.

Door Vincent Produkties uit Zundert N.B. werd in 2016 een verzamelalbum uitgebracht met als titel “Herinnert U zich deze nog?” en waarop ook twee songs van de Major Dundee Band zijn opgenomen, waaronder dus ook deze “Sweet Little Liza”.

Natuurlijk nog even terug naar 1997 met “Major Dundee” hier met de song “Sweet Little Liza”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” ook nog  “Devil in Disguise” door Jack Jersey hier met een song, die oorspronkelijk staat op z’n album “The King and I”, dat in 1979 door Bovema Negram werd uitgebracht, maar in 2016 door Vincent Produkties uit Zundert eveneens is opgenomen op het verzamelalbum “Herinnert U zich deze nog?

Terug naar het album “The King and I” met alleen covers van de rock-‘n-roll-zanger Elvis Presley.

Op de albumhoes is een brief afgedrukt, waarin de zanger aangeeft veel verzoeken te hebben gehad om met een Elvis-album te komen.

Het album met 12 songs stond 6 destijds weken in de LP top 50, met nummer 29 als hoogste notering. In de lijst van Veronica piekte het op nummer 25.

Jack Jersey, de artiestennaam van Jack de Nijs uit Roosendaal zanger, componist, arrangeur, tekstdichter en producer van lichte muziek met grote hits voor o a.Jan Boezeroen, Nick MacKenzie en André Moss  en natuurlijk niet te vergeten  als producer van “Comment ça va” van The Shorts.

Jack Jersey overleed op 55-jarige leeftijd in mei 1997 te Roosendaal aan de gevolgen van keelkanker.

Ver terug in de tijd voor een optreden van Jack Jersey met z’n begeleidingsgroep “Heat” met de song “Devil in Disguise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek van Chris Young hier met de song “Raised on Country”. Deze song staat op z’n album “Famous Friends”  in augustus van dit jaar uitgebracht door RCA Records.

De “Famous Friends” zijn o.a. Lauren Alaina, die drie weken geleden nog was te horen in dit programma, Kane Brown en Mitchel Tenpenny.

De titelsong van het album werd trouwens dit jaar door de Country Music Association uitgeroepen tot single van het jaar.

Voor u als lezer nog een fraaie video-clip van Chris Young hier met z’n song “Raised on Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds aangekondigd “Happy Hour ( Shouldn’t Be so Sad)  door Caleb Daugherty hier met een song, die staat op z’n album “Morning” op20 augustus j.l. uitgebracht door KDM Records.

The Caleb Daugherty Band is een jonge 5-mans formatie uit Indiana bestaande uit Caleb Daugherty op gitaar met leadzang, Zion Napier op mandolin, Kyle Clerkin op banjo, Zach Collier op bass en Kyle Ramey op viool.

Natuurlijk kunt u als lezer hier ook nog even luisteren naar Caleb Daugherty met z’n begeleidingsgroep met de song “Happy Hour (Shouldn’t Be so Bad)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is ook al weer tijd voor onze uitsmijtster van dit programma Connie Smith met de song “Look Out Heart”, die staat op haar 54ste studio album “The Cry of the Heart”, dat op 20 augustus j.l. werd uitgebracht door Fat Possum Records.

Het album werd geproduceerd door haar echtgenoot Marty Stuart, ook al sinds 1968 zeer actief in de countrymuziek als gitarist, zanger  bandleider, songschrijver en countrymuziek historicus.

Niet voor niets de uitsmijtster van dit programma “Countrymusic Round-Up”, Connie Smith met een fraaie video-clip  ingeleidt door een toepasselijke bijdrage door Ernest Tubb uit het begin van haar carriere met daarna de song “A Million and One” van haar nieuwe album “The Cry of the Heart” met Marty Stuart & His Fabulous Superlatives.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sep. 28 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Billy Strings *** Know It All   ***   Renewal   ***   New Rounder
 2. Billy Strings *** Love and Regret   ***   Renewal   ***   New Rounder
 3. Darin & Brooke Aldridge ft. The Oak Ridge Boys *** He’s Getting’ Me Ready   ***   This Life We’re Livin’  ***   Billy Blue Records
 1. Merle Monroe *** Hello Sunshine ***   Songs of Simple Life   ***   Pinecastle Records
 2. Doyle Lawson & Quicksilver *** Leaving on her Mind   ***   Live in Prague   ***   Billy Blue Records
 3. Alan Bibey & Grasstowne *** When He Calls My Name   ***   Hitchhiking to California   ***   Billy Blue Records
 1. Sierrra Ferrell *** Silver Dollar   ***   Long Time Coming   ***   New Rounder
 2. Sierrra Ferrell *** Give It Time   ***   Long Time Coming   ***   New Rounder
 3. Sierrra Ferrell *** West Virginia Waltz   ***   Long Time Coming   ***   New Rounder
 1. Major Dundee Band *** Sweet Little Lize   ***   Continental Cowboy/Herinnert U zich deze nog?   ***   Marlstone /Vincent Produkties
 2. Jack Jersey *** Devil in Disguise   ***   The King and I/Herinnert u zich deze nog?   ***   Bovema Negram / Vincent Produkties
 1. Chris Young *** Raised on Country  ***   Famous Friends   ***   RCA Records Nashville
 2. Caleb Daugherty *** Happy Hour (Shouldn’t Be so Sad)   ***   Mornings   ***   KDM Records
 3. Connie Smith *** Look out Heart   ***   The Cry of the Heart   ***   Fat Possum

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *