Still Waters

In dit programma alvast als voorproefje op het ingelast intiem zomers “Country Café Concordia” met Change of Key op zondag, 1 augustus a.s. met o.a. een vleugje Hawaiiaanse klanken, ook weer eens aandacht voor de countrymuziek uit de 50ste staat van de V.S.

Niet alleen authentieke Hawaiiaanse filmmuziek  uit “The Descendants” door o.a. Gabby Pahinui en Sonny Chillingworth, maar ook van z’n zoons “The Pahinui Brothers” met de song “Mele of My Tutu E”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Jesse Brock met een drietal songs van z’n debuutalbum “Streamliner”, dat op 2 juli j.l. werd uitgebracht door Sound Biscuit.

Vervolgens gaan we ook nog naar Alberta Canada voor “The Hello Darlins” met muziek van hun album “Go by Feel”, dat op 11 juni j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

In het programma nog een paar meldingen betreffende countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng door Dick van Altena met de song “Home Again” en uit Drenthe de groep Aosem met een song van hun album “Duuster”.

Daarna terug naar de overkant van de grote plas voor Charlie Marie met de song “El Paso” en treedt Cory Keefe op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van z’n album “I’ll Keep It Country”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Black Rock City”, “Nobody Loves Me en “What My Memory Tells Me” door Jesse Brock.

Deze songs staan op z’n debuutalbum “Streamliner”, dat op 2 juli j.l. werd uitgebracht door Sound Biscuit.

“Black Rock City” heeft natuurlijk alles te maken met de kolenmijnen met Jesse Brock op mandoline en gitaar, Greg Blake op gitaar met lead-zang, verder bijgestaan door Russ Carson op banjo, Josh Swift op reso-gitaar, enBarry Reed op de bas. Jason Carter en Jesse Brock verzorgen de harmonie-zang.

Tijd voor de eerste muzikasle onderbreking van de dit bericht door Jesse Brock hier met de titelsong van het album “Streamliner”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jesse werd in 2009 en 2015 door de IBMA ( International Bluegrass Music Association)  uitgeroepen toto mandolinespeler van het jaar en maakte o.a. deel uit de groepen The Lynn Morris Band, met Dale Ann Bradley, Michael Cleveland & Flamekeeper, Audie Blaylock and Redline , The Gibson Brothers en tot voor kort van “Fast Track”.

In de herfst van vorig jaar begon hij met z’n eigen groep onder de naam “Jesse Brock & Mainliner/Streamliner”.

Aan dit album werkten verder nog mee Bronwyn Keith-Hynes op viool, Rob Ickes op dobro, Ron Block op banjo en gitaar en Dale Perry eveneens op banjo.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar de song “Kiss on a Cold Cold Stone” met leadzang door Greg Blake eveneens op gitaar en Jesse Brock op de mandoline met harmoniezang evenals Felicia Mikels.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Alberta voor “The Hello Darlins” hier met de song “Still Waters”, “Prayer for a Sparrow” en “Aberdeen”.  “The Hello Darlins” met lead-zang door Candice Lacina  en bij de song “Aberdeen” op dobro en vocaal bijgestaan door Joey Landreth .

Tijd om eens kennis te maken met deze groep hier met de song “Prayer for a Sparrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “Go by Feel” met 11 tracks, dat op 11 juni a.s. in eigen beheer werd uitgebracht, een schitterend album met tijdloze countrymuziek uit Canada.

Bij de song “Still Waters” wordt vocale assistentie verleend door bluesgitarist en zanger Matt Anderson uit de provincie New Brunswick.

Hij tourde met Bo Diddley, Buddy Guy, Greg Allman, Tedeschi Trucks Band, Randy Bachman, Little Feat, Jonny Lang en Beth Hart.

Op 16 oktober 2020 zou hij optreden in LantarenVenster te Rotterdam, maar dat kon toen door de Corona-perikelen niet doorgaan. Het concert van Matt Andersen op 16 oktober 2020 is verplaatst naar 6 november 2021 a.s.

Matt Anderson centre

The Hello Darlins uit Alberta is een Americana band en wordt regelmatig als de nieuwe Canadese supergroep omschreven.

De bandleden behoren tot de meest gevraagde sessiemuzikanten in hun thuisland en beschikken over CV’s waarop namen als BB King, Charlie Major, Shania Twain e.v.a. staan.

Gitarist Murray Pulver speelde o.a. in Crash Test Dummies en gezamenlijk heeft men een flink aantal JUNO Awards in de kast staan.

‘Go By Feel’ is het debuutalbum van de band maar met inmiddels meer dan 450.000 streams op Spotify voor hun singles, is de band niet geheel onbekend te noemen.

Ook nog even de gelegenheid om te kunnen luisteren naar “Aberdeen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van de folkmuziek uit Alberta na de “Paniolo o Hawaii’ met als eerste Loeka Longakit met de song “ Little Grass Shack”, die staar op het verzamelalbum “Na Mele Hula” in 2008 uitgebracht door Palm Records.

Dit album bevat 18 songs van evenzoveel verschillende Hawaiiaanse musici en is een echte aanrader voor de liefhebbers van deze muziek. Paniolo muziek, dat is dus Hawaiiaanse cowboymuziek uitgebracht door Palm Records gevestig op Hawaii.

Fraaie zomers klanken met Loeka Longakit hier met de song “Little Grass Shack.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de drie zonen van Gabby Pahinui, die verder zijn gegaan in de voetsporen van hun vader Gaby, onder de naam “The Pahinui Brothers” in dit programma met de song “Mele of My Tutu E”.

Cyril, James “Bla” en Martin Pahinui, “The Pahinui Brothers”, met de fraaie Hawaiiaanse song , die staat op hun album in 1992 uitgebracht door Panini Records m.m.v. o.a. Ry Cooder, David Lindley en Jim Keltner, terwijl ook Dwight Yoakam is vocaal assistentie verleend bij de song “Do You Love Me?”.

Natuurlijk kunt u in dit bericht nog luisteren naar The Pahinui Brothers met vokale assistentie van Dwight Yoakam bij de song “Do You Love Me”?

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog de “oude meester” Gabby Pahinui zelf hier met de song “Ka Makani Ka’ili Aloha” wat vrij vertaalt zo ongeveer “ de wind, die er met m’n liefde vandoor ging” betekent, maar eigenlijk is het nog dramatischer want het gaat over een Hawaiiaan, die wordt getroffen door lepra, waarna zijn vrouw er voor kiest met een andere man verder te gaan. (Drama dus).

Deze song staat op het album “The Descendants” of te wel de “Afstammelingen of nazaten) en is eigenlijk de muziek van de gelijknamige film met de Amerikaan George Clooney in de hoofdrol. Het is de eerste Amerikaanse film met uitsluitend Hawaiiaanse film

Het album bevat 18 songs tal van bekende Hawaiiaanse musici met zo als hier de beroemde slack-gitarist en pedal-steel en  slack-gitaarspeler Gabby Pahinui, die in 1989 overleed op 59 jarige leeftijd overleed. Ook muziek van o.a. de bekende Sonny Chillingworth, Keola Beamer en George Winston evenals “Gaby Pahinui & Sons of Hawai” is te beluisteren.

Nog even terug naar de film “The Descendants” met de muziek van Gabby Pahinui en hier de song “Ka Makani Ka’ili Aloha”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de agenda aandacht voor een ingelast intiem hopelijk zomers Country Café Concordia in het Grand Café van Theater Concordia in Haastrecht.

Ook hier moet op dit moment nog worden voldaan aan de regels, dus kunnen er maximaal 60 personen een plaatsje reserveren.

Veel zonnige country songs afgewisseld met een vleugje Hawaiiaanse klanken zullen deze keer op het repertoire staan.  De entree is € 7,50 pp, reserveren is wel gewenst want vol is vol…. Zorg, dat je erbij bent door tijdig te reseveren via / 0654 918147 Graag tot 1 augustus!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng en daarvoor als eerste Dick van Altena met de song “Home Again”.

“Home Again” wellicht iets dat u als luisteraar zou kunnen zingen na terugkomst van hopelijk een fijne vakantie, maar hier dus door Dick van Altena hier met een song van z’n 31ste album “Singer and Songs”, dat in het najaar van 2017 werd uitgebracht met o.a. medewerking van Hilde Vos en de amerikaanse singer songwriter Billy Yates.

U kunt hier nog even luisteren naar Dick van Altena hier met de song “Home Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ”Duuzend Keer” door de Drenthse streektaal formatie “Aosem” met vokale medewerking van Lusanne Boes uit Westerbork hier met een lied, die staat op hun album “Duuster”, dat in november 2020 werd uitgebracht door Marista Records. Een fraai album met ballades en country rock nummers.

“Aosem” een vijfmans-formatie bestaande uit Harmen Boels, zang & gitaar Hilko Stoffers, bas; Rob Groenwold, gitaar & mandolin; Arnoud van Loo, toetsen; Lex Bekink, drums ; Erik Koerts, gitaar.

Als lezer kunt u hier kennismaken met de Drenthse formatie Aosem hier met Lussane Boes hier met de song “Duuzend Keer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor zangeres/schrijfster en gitarist Charlie Marie van oorsprong uit het noordoosten Providence Rhode Island maar thans gevestigd te Nashville hier met de song ““El Paso”.

Deze song staat op haar debuutalbum “Ramble On’ op 7 mei j.l. in eigen beheer uitgebracht en op de markt gezet door Soundly Music.

Een fraai album met traditionele countrymuziek door een jonge vrouwelijk muzikant is een verademing ten opzicht van de pop-countrymuziek, die ons vanuit “Music City USA” veelal wordt toegezonden.

Tijd om kennis te maken met Charlie middels een fraaie videoclip met de song “El Paso”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijd voor onze uitsmijter van dit programma , Cory Keefe,  hier met de titelsong van z’n album “I’ll Keep It Country”, dat op 16 april j.l. werd uitgebracht door KDM Records.

Cory Keefe behoort tot de nieuwe generatie traditionele countrymuziek artiesten, die er gelukkig toch ook nog zijn en is afkomstig uit de staat Florida aan de Golf van Mexico ook wel aangeduid als “Music Row South”.

Tot slot van dit bericht nog een optreden van onze uitsmijter Cory Keefe hier met de titelsong van z’n album “I’ll Keep It Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juli 6 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Jesse Brock *** Black Rock City   ***   Streamliner   ***   Sound Biscuit
 2. Jesse Brock *** Nobody Loves Me   ***   Streamliner   ***   Sound Biscuit
 3. Jesse Brock *** What My Memory Tells Me   ***   Streamliner   ***   Sound Biscuit
 1. The Hello Darlins *** Still Waters   ***   Go By Feel   ***   The Hello Darlins
 2. The Hello Darlins *** Prayer for a Sparrow   ***   Go By Feel   ***   he Hello Darlins
 3. The Hello Darlins *** Aberdeen   ***   Go By Feel   ***   The Hello Darlins
 1. Loeka Longakit *** Little Grass Shack ***   Na Mele Hula   ***   Palm Records
 2. The Pahinui Brothers *** Mele of My Tutu E   ***   Pahinui Brothers   ***   Panini Records
 3. Gaby Pahinui ***   Ka Makani Ka’illi Aloha   ***   The Descendants   ***   Sony Classical
 1. Dick van Altena *** Home Again   ***   Singer and Songs   ***   Inlok/CRS
 2. Aosem ft. Lusanne Boes *** Duuzend Keer   ***   Duuster   ***   Marista Records
 1. Charlie Marie *** El Paso   ***   Ramble On   ***   Charlie Marie
 2. Cory Keefe *** I’ll Keep It Country   ***   I’ll Keep It Country   ***   KDM Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *