I’ve Been Around

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album ‘Johnny Cash – Forever Words Deluxe Edition’, waarbij het oorspronkelijke album uit 2018, is uitgebreid met nog eens 18 gedichten en songteksten van Johnny Cash, die op muziek werden gezet en vertolkt door o.a. Marty Stuart, Jamey Johnson en Runaway June.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd multi-bluegrass award winnaar Ricky Skaggs als een soort verjaardagpresentje  voor Joop de Jong, de stille muzikale kracht van de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Vervolgens weer eens uit de jaren ’60 en ‘70 “The Singing Ranger”,  Hank Snow, als een eerbetoon aan de nederlandse bluegrass en countrymuziek promotor en DJ Loek Lamers, die gisteren, 12 april, z’n 90ste verjaardag vierde.

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de Goudse countrygroep “Change of Key met de jarige Joop de Jong met twee songs.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor Shania Twain met een song, die staat op de speciale EP “Women to the Front” gevolgd Alexander Wolf & The Sky Dogs met een song van hun album “Loveable Losers” en treden Corb Lund & and the Hurtin’ Albertans op als uitsmijters van dit programma met de song “Ranchin’, Ridin’, Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Sea of Regret” met Keith Whitley en Ricky Skaggs in de hoofdrol op het album “Second Generation”, dat in 1971 werd uitgebracht door Rebel Records gevolgd door de song “Loving You Too Well” door Ricky Skaggs samen met z’n groep “Kentucky Thunder” en deze song staat op het album “Music to My Ears”, dat in 2012 werd uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij Skaggs Family Records.

Vervolgens in dit programma ook nog “If I Needed You” de Townes Van Zandt song hier gezongen en gespeeld door Ricky Skagss samen met z’n vrouw Sharon White, die staat op hun album met als titel “Hearts Like Ours”, dat in 2014 werd uitgebracht door  Skaggs Family Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Ricky Skaggs en Keith Whitley met de song “Sea of Regret”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanavond voor de start van dit programma gekozen voor multi instrumentalist en zanger Ricky Skaggs als verjaardagspresentje voor de jarige Joop de Jong van Change of Key.

Nog even terug naar de start van het programma met de toen 17 jarige Ricky Skaggs samen met Keith Whitley deel uitmakend van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys in R.D. Homer Studio te Clinton Maryland op 29 en 30 juni 1971 en in dit tijd natuurlijk op LP uitgebracht, maar inmiddels ook al verscheidene malen op CD uitgebracht, waarbij Ricky hier op mandoline en viool en Keith op gitaar en allebei met zang, werden begeleid door natuurlijk Ralph Stanley op banjo, Jack Cooke op bas, Curly Ray Cline op viool, Roy Lee Centers op gitaar.

Multi-instrumentalist Ricky Skaggs op het album “Hearts Like Ours” o.a. op mandoline, viool, piano, akoestische en electrische gitaar, bas en triangle met leadzang, wordt o.a. begeleid door Jef Taylor op accordeon en piano, de Jef Taylor, die ook de albums van de Goudse country “Change of Key” heeft meegespeeld.

Nog even terug naar betere tijden in 2018 met een optreden van Ricky Skaggs en Sharon White met de song “If I Needed You” tijdens het Wayne Henderson festival in het Grayson Highlands State Park te Mouth of Wilson VA.

Geweoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De cirkel met Ricky Skaggs c.s. en Change of Key is weer rond en tijd om verder te gaan, maar dan wel verder terug in de tijd voor Hank Snow hier met de songs “Duqeusne Pennsylvania” en “I’m Movin’ In”, die staan op het album “Tracks and Trains”, een album gevuld met trainsongs van Jimmie Rodgers, dat in 1971 op LP werd uitgebracht door RCA Victor.

 Vervolgens ook nog “Letter Edged in Black” gezongen en gespeeld door Hank Snow en die staat op het album “When Tragedy Struck” in 1959 op LP uitgebracht door RCA Victor.

Een album met 11 tragedies, zoals deze rouwbrief, waarvan de hoeken zijn zwart gemaakt ,maar ook de drama’s  van “Old Shep”, “Nobody’s Child” en “There’s A Little Box Of Pine On The 7.29”.

Inmiddels is de vermelde LP natuurlijk allang ook in 2009 en 2013 op CD verschenen.

Naast het vermelde album “Tracks and Trains is er Inmiddels ook een verzamelalbum van Hank Snow verschenen met de titel “4 Classic Albums on Two CD’s”, dat in 2018 werd uitgebracht door Morello Records.

Terug in de tijd naar Duquesne Pennsylvania met Hank Snow over de trein “The Duquesne” van New York naar Pittsburg middels een bijzondere slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit verzamel album bevat dus vier LP’s met een eerbetoon door Hank Snow aan de “Singing Breakman” Jimmie Rodgers middels vier albums met titels als “Railroad Man” ,“Singing in Memory of Jimmie Rodgers” en The Jimmie Rodgers Story”.

Een drietal songs van Hank Snow uit de jaren ‘60 en ‘70 opgedragen aan m’n countrymuziek collega DJ, Loek Lamers, die in de vermelde jaren tijdens  één van z’n bezoeken aan de Grand Ole Opry nog op de foto staat met Hank Snow.

Jarenlang was hij trouwens een actieve en gewaardeerde bezoeker van het IBMA World of Bluegrass Festival in Louisville Kentucky en Nashville.

Loek vierde gisteren, 12 april,  z’n 90ste verjaardag gelukkig nog in redelijk goede gezondheid met z’n vrouw Hannie en nog steeds actief in de bluegrassmuziek, waarbij tot voor de periode van de Corona-perikelen bluegrassmuziek concerten werden georganiseerd te Wadway Noord-Holland met bekende groepen en artiesten als “Alecia Nugent, The Hillbilly Goddess”, “Special Consensus” en “Randy Waller & The Country Gentlemen”.

Tijd voor een bijzondere audio-clip van Hank Snow met de tregedie “Nobody’s Child” geïntroduceerd door Hank Williams Sr.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu tijd voor de muziek van het aangekondigde album “Johnny Cash—Forever Words DeLuxe Edition”, maar eerst nog even terug voor T Bone Burnett met de song “Jellico Coal Man” en vervolgens “I’ve Been Around” door Marty Stuart en vervolgens “My Song” door het trio Runaway June, die bestaat uit Naomi Cooke, Hannah Mulholland en Jennifer Wayne.

Jennifer Wayne is trouwens een kleindochter van de beroemde Western filmacteur John Wayne

Deze laatstvermelde song werd op 3 april j.l. toegevoegd in een serie van 18 songs aan het bijzonder album met 16 songs, waarvan de teksten afkomstig zijn uit het boek “Johnny Cash-Forever Words”, dat in november 2016 werd uitgebracht. Een verzameling van nooit eerder uitgebrachte gedichten van Johnny Cash opgesteld en geïntroduceerd door de “Pulitzer”prijs dichter Paul Muldoon met een voorwoord van John Carter Cash, geïllustreerd door afdrukken van handgeschreven pagina’s van Johnny Cash.

Tijd om eens kennis te maken met het trio “Runaway June” hier met “The Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Weinig mensen beschouwen Johnny Cash als een dichter en daarom is het doel van dit album om de kwaliteiten van Cash van tekstschrijver te tonen en z’n gedichten niet te doen vergeten. Het was ongetwijfeld de bedoeling van hem om het allemaal op muziek te zetten, maar de tijd ontbrak hem.

Johnny Cash overleed in september 2003 vier maanden later na het overlijden van z’n vrouw June Carter-Cash in het Baptist Hospital te Nashville aan gevolgen van suikerziekte.

Een keur aan muzikanten zet zijn teksten op muziek met als opener z’n twee beste vrienden Kris Kristofferson en Willie Nelson, die samen met Waylon Jennings en Johnny Cash in mid-jaren ‘80 de legendarische groep “The Highwaymen” vormden hier op de muziek van de song “I Still Miss Someone” met de tekst van het gedicht “Forever”.

Ook oudste dochter Rosanne Cash geeft een prachtige interpretatie van “The Walking Wounded”, en oudste dochter van June, Carlene Carter, is te horen op “June’s Sundown”.

Van het 1ste deel hoorde u dus T Bone Burnett met de song “Jellico Coal Man” en vervolgens werd op 11 december vorig jaar de song “I’ve Been Around” door Marty Stuart, de ex-schoonzoon van Johnny Cash, toegevoegd aan het oorspronkelijke album.

Voor u als lezer nog een fraaie video-clip van Marty Stuart geheel in de Johnny Cash stijl met de song “I’ve Been Around”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na agenda met een aantal meldingen snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor op de verjaardag van Joop de Jong, deel uitmakend van het Goudse trio “Change of Key” twee songs van de groep met als eerste “She Can Hardly Wait” en vervolgens ook nog “One of Those Places”.

De laatstvermelde song staat op hun dubbel album “When Music Calls My Name”, terwijl de song “She Can Hardly Wait” afkomstig is van hun debuutalbum als trio Change of Key”.

Zoals reeds aangekondigd Change of Key in de schijnwerpers als een soort presentje aan de jarige Joop de Jong en hopelijk hebben ze toch nog een prettig verjaardags feestje ondanks alle Corona perikelen.

U kunt daar als luisteraar ook aan bijdragen door Joop nog te feliciteren met z’n verjaardag. Voor een kaartje is het nu te laat, maar een berichtje op zijn FB pagina dat kan nog wel tot 24.00.

Met de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus is het heel moeilijk om op een veilige manier nog een concert te organiseren dus ook weinig inkomsten.

De afgelopen 7 winterseizoenen voor 2020 was er, op de laatste zondag van de maanden met een R, het vertrouwde Country Café Concordia In Haastrecht,  maar op dit moment dus niet uit te voeren. Maar op sedert vorig jaar november komt Change of Key via livestream naar u toe en brengen hun vertrouwde country repertoire bij u in de huiskamer via uw smart-tv, laptop, PC of tablet.

Voor meer info naar

No eens terug naar Theater Concordia voor een optreden van Change of Key tijdens de presentatie van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” o.a. bijgestaan door Tim crouch op viool hier met de song “One of Those Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Shania Twain met de song (If You’re Not in It for Love) “I’m Outta Here”, die staat op een EP met de titel “Women to the Front” met 6 bekende songs, dat op 5 maart j.l. werd uitgebracht via de Universal Music Group.

U kunt hier nog even luisteren naarde uitvoering van deze song op haar EP “Women in the Front”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vevolgens “Neighborhood Bar and Grill” door de groep “Alexander Wolf & The Sky Dogs” uit Virginia hier met de song , die staat op hun album “Loveable Losers” op 27 maart 2021  in eigen behgeer werd uitgebracht.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kennismaken met Alexander Wolf & The Sky Dogs hier met de song “Neighborhood Bar and Grill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze onze uitsmijter, Corb Lund hier tezamen met z’n “Hurtin’ Albertans, met een fraaie titel “Ranchin’, Ridin’, Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)”.

Deze song staat op z’n tiende studio album “Agricultural Tragic”, dat vorig jaar juni werd uitgebracht door New West Records.

De roots van Corb Lund liggen in de buurt van Calgary Zuid-Alberta en hij volgde een muziekstudie in Edmonton de hoofdplaats van de provincie Alberta. In 2001 ging hij na een periode van deelname aan de punk-rock band “The Smalls” van start met z’n Corb Lund Band en de countrymuziek en bracht via Stony Plain Records een aantal succesvolle albums, uit. In 2005 werd de naam van de groep gewijzigd in Corb Lund & “The Hurtin’ Albertans” en trad sindien veel op in niet alleen in Canada en Amerika, maar ook in Australie en Engeland en in 2018 was Corb Lund voor  een aantal solo optredens nog in Nederland.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar onze uitsmijter van dit programma met de song “Ranchin’, Ridin’, Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: April 13 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artist/band   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   label

 1. Keith Whitley & Ricky Skaggs *** Sea of regret   ***   Second Generation   ***   Rebel Records
 2. Ricky Skaggs & Kentucky Thunder *** Loving You Too Well   ***   Music to My Ears   ***   Skaggs Family Records
 3. Ricky Skaggs and Sharon White *** If I Needed You   ***   Hearts Like Ours   ***   Skaggs Family Records
 1. Hank Snow *** Duquesne Pennsylvania   ***   Tracks and Trains   ***   RCA
 2. Hank Snow *** I’m Movin’ In   ***   Tracks and  Trains   ***   RCA
 3. Hank Snow *** Letter Edged in Black   ***   When Tragedy Struck   ***   RCA Vicor
 1. T Bone Burnett *** Jellico Coal Man   ***   Johnny Cash : Forever Words Deluxe Edition   ***   Legacy Records
 2. Marty Stuart *** I’ve Been Around   ***   Johnny Cash : Forever Words Deluxe Edition   ***   Legacy Records
 3. Runaway June *** My Song   ***   Johnny Cash : Forever Words Deluxe Edition   ***   Legacy Records
 1. Change of Key *** She Can Hardly Wait   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. Change of Key *** One of Those Places   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. Shania Twain *** (If You’re Not In It for Love) I’m Outta Here   ***   Women to the Front   ***   Universal Music Group
 2. Alexander Wolf & the Sky Dogs *** Neighborhood Bar and Grill   ***   Loveable Losers   ***   Alexander Wolf & the Sky Dogs
 3. Corb Lund *** Ranchin’, Ridin’, Romance (Two Outta Three Ain’t Bad)   ***  Agricultural Tragic   ***   New West Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *