The Sonic Ranch

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het CMA ‘Vocal Group of the Year 2020’ trio,  Midland,  uit Texas, met muziek van hun nieuwe album ‘The Sonic Ranch’, dat op 19 maart j.l. officieel werd gepresenteerd.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Barry Abernathy & Friends  onderwie o.a. Vince Gill, Rhonda Vincent, Josh Swift en Doyle Lawson met een drietal songs. Vervolgens als eerbetoon naar Mendota Virginia voor de bluegrass legende Bill Clifton, die gisteren, 5 april, z’n 90ste verjaardag vierde, met muziek van drie van z’n albums

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan het programma “Countrymusic Round-Up”  en daarvoor in de schijnwerpers  zanger/schrijver/gitarist Jacques Mees uit Tilburg met z’n single “Close Your Eyes” en Esther van Kommer uit Hoevelaken in samenwerking met John en Nienke Geuzinge-Havinga met haar nieuwe single “When the Birds Start to Sing”.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor singer/songwriter en guitarist Brandy Clark uit de staat Washington hier tezamen met Randy Newman met de song “Bigger Boat” en zij treden tevens op als uitsmijters van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Birmingham Jail” , “They Tell Me” en de Hank Williams tranentrekker “You’ll Never Again Be Mine” door Berray Abernathy, die staan op het album “Barry Abernathy & Friends”  met 11 songs, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Billy Blue Records.

Bij de song Birmingham Jail wordt Barry Abernathy vokaal bijgestaan door Vince Gill, terwijl hij vervolgens bij de song “They Tell Me” hulp krijgt van z’n muzikale bluegrass vrienden Josh Swift en Doyle Lawson en bij “You’ll Never Again Be Mine” door Rhonda Vincent.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Barry Abernathy samen met Vince Gill met de song “Birmingham Jail”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit project van Barry Abernathy van de “Apalachian Road Show” is een echte aanrader voor de bluegrassfans en werd opgenomen in de Oak Tree Studios door David Hall in Hendersonville, TN.

De start begon reeds in 2016 toen Barry werd geopereerd aan z’n nek naar aanleiding van hevige spierproblemen, die het spelen op z’n banjo onmogelijk maakten. Barry is dan ook alleen vokaal aanwezig op dit album.

De band bestaat trouwens uit Ron Stewart op banjo; Bryan Sutton op gitaar en  claw hammer banjo; Sam Bush en Doyle Lawson op mandoline; Rob Ickes op resonator guitars; Jason Moore op de bas and z’n ARS band collega Jim VanCleve op viool.

Vokale steun van vrienden zoals reeds gemeld Vince Gill, Rhonda Vincent, Dan Tyminski, Doyle Lawson, Shawn Lane e, Josh Swift en wijlen Steve Gulley, leider van bluegrassgroepen als o.a. “Grasstowne” en New Pinnacle”, die vorig jaar op 57 jarige leeftijd aan kanker overleed.

De andere stemmen werden in de VanCleve’s Third Dawn Studio in Gallatin, TN opgenomen.

U kunt hier ook nog luisteren naar de song “You’ll Never Again Be Mine” met lead-zang door Barry Abernathy en Rhonda Vincent.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug ver terug in de tijd voor zanger/gitarist en schrijver Bill Clifton, die gisteren o.a. met z’n vrouw Tineke en dochter Laurel z’n 90ste verjaardag vierde in Mendota Virginia.

Bill Clifton hier met de songs “You Go to Your Church and I Go to Mine”, “Hobo Bill’s Last Ride” en “Bringing Mary Home”.

Songs, die o.a. staan op het verzamelalbum “The early Years 1957-1958”, “Happy Days”en “Mountain Laurel”.

“Bringing Mary Home”, een song ooit geschreven door mandolinespeler en zanger John Duffey bekend van o.a. The Country Gentlemen en “Seldom Scene”, maar vanavond in het programma “Countrymusic Round-Up” gespeeld en gezongen door Bill Clifton & z’n Dixie Mountain Boys.

En natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog eens luisteren naar Bill Clifton met deze inmiddels klassieker “Bringing Mary Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bill Clifton, die op 5 april j.l. 90+ jaar werd, is een Amerikaanse wereldburger en groot promoter van de bluegrassmuziek en die als eerste zich bezighield met het organiseren van bluegrassfestivals.

Het 1ste festival, dat hij organiseerde vond plaats op 4 juli 1961 in Oak Leaf Park in Luray, Virginia en waaraan de topgroepen uit die tijd, zoals Bill Monroe & His Bluegrass Boys, The Stanley Brothers, Jim & Jesse, Mac Wiseman and the Country Gentlemen deelnamen.

In 1963 emigreerde hij met zijn familie naar Engeland en trad vervolgens overal in Europa op. Vervolgens ging hij in 1967 werken bij het Vredekorps en waarvoor hij drie jaar in de Philippijnen werkte en aangezien hij toch in Zuid-oost Azie rondzwierf ook nog optrad met de Nieuw-Zeelandse groep “The Hamilton County Bluegrass groep”.

In latere jaren nam hij albums op in zowel Europa als in Amerika vaak samen met Red Rector op mandoline en Don Stover op de banjo onder de naam “First Generation”.

Bill Clifton trad daarna veelal op met de groep “Pick of the Crop”, waarvan de samenstelling nogal varieerde en afhankelijk was van het land van optreden. Ook in Nederland heeft hij met deze formatie verscheidene malen opgetreden, waarbij ook z’n Nederlandse vrouw Tineke aanwezig was en Bill vaak werd geassisteerd door Joost van Es, Jean-Blaise Rochat met toen ook nog Tom Gray op staande bas en Raymond W. McLain op mandoline en viool was een graag geziene gast tijdens het EWOB festivals en niet te vergeten het Big Bear Festival georganiseerd door Rienk Janssen. Met hen nam hij ook nog het album “Playing Where the Grass Is Greener” op, waarbij Pieter Groenveld van Strictly Country Style de geluidsopname voor z’n rekening nam.

Heel veel Nederlandse bluegrass liefhebbers en bezoekers van de EWOB in Voorthuizen en Big Bear Festivals in Zuidlaren hebben nog dierbare herinneringen aan zijn optredens en feliciteren hem en z’n vrouw Tineke van harte met z’n verjaardag.

Nog even terug naar een optreden van Bill Clifton met z’n “Pick of the Crop”(met bovenvermelde bezetting) met de song “Church in the Wildwood”  in 2001 tijdens het Big Bear Festival te Zuidlaren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Dripping Springs ,Texas, voor het trio Midland met de songs “Cowgirl Blues”, “Worn Out Boots en “Fourteen Gears” (Adobe House Version).

Deze songs staan op hun album “The Sonic Ranch” met 12 songs, dat op 19 mart j.l. officieel werd uitgebracht door Big Machine Records.

Tijd om weer eens kennis te aken met de countrygroep “Midland” hier met de song “Worn Out Boots”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Midland”, countrygroep bestaande uit zanger Mark Wystrach, lead gitarist Jess Carson en basspeler Cameron Duddy, heeft een voorkeur voor de countrymuziek uit de jaren ’70 en ’80.

Voor dit album heeft de groep zich laten inspireren door de plek, waar zij hun debuutalbum opnamen namelijk op “The Sonic Ranch” in Tornillo TX.

Een bijzondere opname studio, waar ook tal van andere countrygroepen en sterren hun albums opnamen zoals bijvoorbeeld ook Cody Jinks met z’n album “Adobe Sessions”.

De fraaie hoes van het album “The Sonic Ranch” is dan ook geheel in een okerkleur opgemaakt met een huis, dat o.a. ook tamelijk veel voorkomt op het platteland in het uiterste zuidwesten van Texas in de buurt van El Paso/Ciudad Juarez

En dat komt overeen  met de plaats waar ook hun album werd in de buurt van El Paso aan de Rio Grande. Het album bevat ook nog een foto, waar de leden van Midland staan bij het grote hekwerk ter afscheiding van de grens met Mexico.

Twee jaar geledem verscheen van Midland album  “Let It Roll” en vorig jaar het album  “Live from the Palomino”, dat op februari 2020 werd uitgebracht door Big Machine Records.

Nog even terug naar Midland hier met de song “Fourteen Gears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de agenda met een aantal meldingen betreffende countrymuziek programma’s  in de regio en  nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” hier door zanger/schrijver/gitarist Jacques Mees met de song “Close Your Eyes”.

De Tilburgse Jaqcues Mees is met name bekend van zijn vertolking van Bob Dylan songs zoals o.a.“Forever Young” en “Boots of Spanish”.

Jacques werkt ook hard aan zijn eigen repertoire en heeft in februari van dit jaar het album “Sound of the South, een  EP met 5 songs, uitgebracht in de sfeer van folk/americana.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van  Jacques Mees samen met Martin van der Raad met zijn versie van de Bob Dylan klassieker “Don’t Think Twice, It’s Allright” in het wijkcentrum De Heyhoef te Tilberg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De luisteraars hebben het kunnen horen “When the Birds Start to Sing” door Esther van Kommer hier met haar fraaie nieuwe single uitgebracht door Nero Music, waarbij Esther wordt instrumentaal wordt begeleid door John Geuzinge Havinga, terwijl John en z’n vrouw Nienke Geuzinge Havinga eveneens zorgen voor de achtergrond zang.

De song werd opgenomen in een fraaie geluidsstudio te Bovensmilde van John en Nienke, die samen trouwens ook nog de muziekgroep Zingga vormen .

In november 2018 bracht Esther van Kommer het album “Mo” uit met 11 songs, waarvan 9 zelf geschreven en dan nog twee fraai gezongen covers en waaraan ook nog is meegewerkt door guitarist zanger Wim van de Vliert o.a. van de groep “Cash on Delivery”. “Mo” is een eerbetoon album aan haar vriendin Monique, die vijf jaar geleden plotseling overleed.

Esther van Kommer, zangeres, schrijfster  en gitariste uit Hoevelaken heeft reeds eerder een aantal singles waaronder “Little Boy” en “Beatiful Light” uitgebracht via Neo Music en meegedaan met het Kerstalbum “Het Falling Snow Project 2019” met de song “Christmas Time Is Near”.

Als lezer kunt u nog luisteren naar Esther van Kommer met haar song “When the Birds Start to Singing” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu door naar Brandy Clark, singer/songwriter/guitarist uit de staat Washington, hier samen met Randy Newman tevens onze uitsmijters van dit programma met een tragikomisch nummer “Bigger Boat”.

Deze song staat op haar 3de studio album “Life Is a Record” met 11 songs, dat in 2019 werd uitgebracht door Warner Records.

Een mooie metafoor voor het leven, een plaat met zorgvuldige uitgekozen liedjes die passen bij belangrijke, leuke en verdrietige momenten in het leven.

Een album met 11 songs  met door haar geschreven songs, een fraai ingetogen album met herinneringen aan haar debuutalbum in 2013 met de titel “12 Stories” als verhalen verteller, die in dat jaar werd aangemerkt als een van de beste countrymuziek albums”.

Brandy Clark heeft trouwens ook naam gemaakt als schrijfster van fraaie songs voor anderen zoals Miranda Lambert’s “Mama’s Broken Heart,” the Band Perry’s nr. 1 Hit “Better Dig Two” en Kacey Musgraves’s “Follow Your Arrow”.

Tot slot van unt u nog kijken en luisteren naar een bijzondere video-clip van Brandy Clark samen met Randy Newman met de song “Bigger Boat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: April 6 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Barry Abernathy ft. Vince Gill *** Birmingham Jail   ***   Barry Abernathy & Friends   ***               Billy Blue Records
 2. Barry Abernathy ft. Josh Swift & Doyle Lawson *** They Tell Me   ***   Barry Abernathy & Friends   ***   Billy Blue Records
 3. Barry Abernathy ft. Rhonda Vincent *** You’ll Never Again Be Mine   ***   Barry Abernathy & Friends   ***   Billy Blue Records
 1. Bill Clifton *** You Go to Your Church   ***   The Early Years 1957-1958   ***   Rounder Records
 2. Bill Clifton *** Hobo Bill’s Last Ride   ***   Happy Days   ***   Golden Guinea
 3. Bill Clifton *** Bringing Mary Home   ***   Mountain Laurel   ***   Elf
 1. Midland *** Cowgirl Blues   ***   The Sonic Ranch   ***   Big Machine Records
 2. Midland *** Worn Out Boots   ***   The Sonic Ranch   ***   Big Machine Records
 3. Midland *** Fourteen Gears (Adobe House Version)   ***   The Sonic Ranch   ***   Big Machine Records
 1. Jacques Mees *** Close Your Eyes   ***   single   ***   Jacques Mees
 2. Esther van Kommer *** When the Birds Start to Sing   ***   single   ***   Neo Music
 1. Brandy Clark ft. Randy Newman *** Bigger Boat   ***   Your Life Is a Record (DeLuxe Edition)   ***   Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *