Every Time He Held a Nail 

Even aanklikken voor een groter exemplaar

In dit programma “Countrymusic Round-Up weer eens terug in de tijd voor muziek van het fraaie verzamelalbum “Portraits” uit 1996 van countryzangeres Emmylou Harris met o.a. songs uit het begin van haar carriere samen met Gram Parsons en dat was zo rond 1973.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door de “Nitty Gritty Dirt Band” met muziek van het album “Speed of Life”.

Vervolgens naar Nashville TN voor de bluegrass gospel groep “Williamson Branch” met een drietal songs van hun album “Heritage & Hope”, dat op 12 maart j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers Adrian Farmer op de solo-toer met een song van zijn album “Blue Eyes”en ook Hans Venneman, die de vorige week zondagmiddag nog samen met “Change of Key” in het Country Café Concordia programma optrad, nu samen met de groep “Jasper County”.

 Vervolgens gaan we voor onze uitsmijter van dit programma naar Australie voor Troy Cassar-Daley met een song van zijn album “The World Today”.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd gestart door de Nitty Gritty Dirt Band met en eerbetoon aan Jimmy Martin a.k.a “the King of Bluegrass” middels de song “Jimmy Martin” gevolgd door de song “Going Up the Country” en “Good to Be Alive”.

Deze songs staan op hun album “Speed of Life”, dat in 2009 werd uitgebracht door Sugar Hill Records, maar  juni 2015 nogmaals door de NGDB zelf. Het album “Speed of Life” was in dat jaar hun eerste studioalbum van de NGDB na 5 jaar en waarmee de 43ste verjaardag werd gevierd met nog drie van de oorspronkelijke leden nog aanwezig.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de titelsong van het album “Speed of Live” door de Nitty Gritty Dirt Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met het vertrek van multi-instrumentalist Jimmy Ibbotson werd de groep ook gereduceerd tot een quartet, een viermans formatie, maar al met al kan worden gezegd, dat de NGDB in die tijd nog steeds behoord tot de beste Nashville groepen.

Het album werd “live” opgenomen en geproduceerd door de veteranen George Massenburg en Jon Randall Stewart met Jeff Hanna, Jimmie Fadden, Bob Carpenter en John McEuen.

Zij werden bijgestaan door de bekende bassist Glenn Worf, gitarist Richard Bennett en drummer Vince Santoro en vervolgens ook nog vokaal door zanger/schrijfster Matraca Berg met ook nog een paar songs va haar op dit album, Jessie Alexander en Jaime Hanna.

Al met al kun je stellen,dat met dit album de Nitty Gritty Dirt band zichzelf weer had uitgevonden met fraaie countrymuziek en dat het album eigenlijk bij alle countrymuziek liefhebbers in de voorraadschuur zou moeten staan.

In september 2015 namen Hanna, Fadden, Carpenter en McEuen de jubileum-cd/dvd Circlin’ Back – Celebrating 50 Years live op in het Ryman Auditorium in Nashville.

Tijdens de show traden onder andere Vince Gill, Jerry Jeff Walker, Alison Krauss, Rodney Crowell en de voormalige Dirt Band-leden Jackson Browne en Jimmy Ibbotson op. Het album verscheen in 2016 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de band en plaatste zich aan de top van de Amerikaanse bluegrass-charts.

In november 2017 maakte John McEuen zijn afscheid uit de band bekend.

Nog even terug naar een optreden van de Nitty Gritty Dirt Band in the Country Music Hall of Fame Museum te Nashville TN met de song “Going Up the Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Williamson Branch met de bluegrass gospelsongs “I Am Fearfully and Wonderful Made”, “A Joyful Song” en “Every Time He Held a Nail”.

Deze songs staan op hun album “Heritage & Hope”, dat op 12 maart j.l. officieel werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Het album bestaat uit rwee CD’s  met in totaal 24 songs allemaal in de bluegrass gospel sfeer, waarbij deze drie songs trouwens staan op de tweede CD van het fraai uitgevoerde album.

Ook de song “Which Train” staat op dit fraaie bluegrass gospel album en als lezer tijd om nog kennis te maken met de “Williamson Branch”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De zeer getalenteerde familiegroep “Williams Branch” uit de staat Tennessee bestaat uit Kevin en Debbie Williamson en hun drie dochters Melody, Kadence, and Carolyn, de enige niet-Williamson Anthony Howell op de banjo en soms ook op gitaar.

Vader Kevin speelt op de bas en gitaar, moeder op gitaar, Melody op de viool, Kadence op gitaar en basgitaar en de jongste Carolyn op de mandoline en allemaal zingen ze natuurlijk ook nog eens.

De familie “Williamson Branch” hier met een fraaie bluegrass gospel album zeer aanbevelenswaardig zeker ook voor de gospel liefhebbers en speciaal natuurlijk voor de komende Paasdagen in dit programma ook gekozen voor de laatste song van dit album “Every Time He Held a Nail”.

Natuurlijk hier nog Williamson Branch hier met hun song “Every Time He Held a Nail”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder terug in de tijd voor Emmylou Harris hier tezamen met Gram Parsons en Linda Ronstadt met de Gram Parsons song “In My Darkest Hour” gevolgd door “Before believing”en “Boulder to Birmingham” door Emmylou Harris.

Deze songs staan op het verzamelalbumalbum “Portraits”, dat bestaat uit 3 CD’s met in total 61 songs uit de carriere van Emmylou Harris van 1972 t/m 1992.

Als lezer kunt u nog eens luisteren naar Gram Parsons, Emmylou Harris en Linda Ronstadt met de song “In My Darkest Hour”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds aangekondigd terug in de tijd met Emmylou Harris in dit programma naar de begin jaren ‘70, want in dit programma Emmylou Harris ook nog tezamen met Gram Parsons en Lina Ronstadt met de song “In My Hour of Darkness”, die van oorsprong staat op het tweede solo-album van Gram Parsons met de titel Grievous Angel, dat in 1974 werd uitgebracht, terwijl Gram Parsons in September 1973 was overleden aan een overdosis morfine en tequila.

De songs “Boulder to Birmingham” en “Before believing” zijn afkomstig van het album “Pieces of the Sky” in 1975 uitgebracht door Reprise Recordsen waarbij Emmylou Harris wordt bijgestaan door o.a. Byrone Berline op viool, Brian Ahern op acoustic guitar, guitar, bass, James Burton op electric guitar, Gut-string guitar en dobro, Glen Hardin op piano, electric piano, string arrangements, Ben Keith op pedal steel en Bernie Leadon op acoustic guitar, bass, banjo, dobro, backing vocals.

Maar vanavond dus een verzamelalbum met niet alleen songs van haar albums “Luxery Liner”, “Roses in the Snow” en Blue Kentucky Girl, maar ook tracks van haar album “Trio” met de andere nachtegalen Dolly Parton en Linda Ronstadt .

Nog even terug naar een optreden van Emmylou Harris met Mark Knopfler tijdens hun promotie tour “All the Roadrunning”  in het Gibson Amphitheatre in Los Angeles met de song “Boulder to Birmingham”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarnaast vervolgens ook nog 5 songs, die nog niet eerder op een album waren opgenomen, waaronder de Bob Dylan song “When I Paint My Masterpiece”, een opname uit mei 1993, niet alleen bekend door de vertolking van de oude meester zelf, maar ook van de versie door “The Band” met o.a. Levon Helm en Rick Danko en “Greatful Dead”.

Nogmaals alle bovenvermelde songs zijn terug te vinden op het verzamelalbum “Portraits” van Emmylou Harris, een zeer aanbevelenswaardig album.

Nog even terug naar Emmylou Harris hier nog met de Nash Ramblers met haar versie van Bob Dylan’s “When I Paint My Master Piece”.

Gewoon even doorschakelen?Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de agenda: Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” hier door Adrian Farmer op de solo-toer met de song “How Will I Know”. Deze song staat op z’n album “Blue Eyes” dat eind 2017 werd uitgebracht door E.R.A. Music. Een fraai album met 14 songs, waarvan 11 originele songs en instrumentals twee traditionele bluegrass songs en een traditionele instrumtental.

Adrian Farmer in Engeland geboren en opgegroeid en die al op heel jonge leeftijd zich zelf banjo leered spleen vervolgens dobro en tal van andere snaar-instrumenten. Adrian is niet alleen actief met het musiciceren, maar  begon in 1983 het bouwen van  zoals gitaren, dobro’s, mandolines etc. Hij heeft instrumenten gemaakt voor bekende muzikanten zoals: Mark Knopfler van de Dire Straits, John Paul Jones (bassist Led Zeppelin), Ilse de Lange, Cor Mutsers en natuurlijk de Stroatklinkers.

In het verleden heeft hij ook een dobro gemaakt voor Mike Auldridge van de bluegrassgroep “Seldom Scene”, toen Mike voor een tournee in Europa was.

Adrian maakt al jaren deel uit van de Groningse blyegrassgroep de “Stroatklinkers” en heeft met hen tal van fraaie albums uitgebracht en hier dus op de solo-tour met z’n album “Blue Eyes”, natuurlijk bijgestaan door z’n muzikale vrienden.

Voor de lezer van dit bericht om nog eens te kijken en luisteren naar een optreden Adrian Farmer in het programma “Noardewyn” van Omrop Fryslan  met o.a. de titelsong van z’n album “Blue Eyes” en “How Will I Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“City of New Orleans”, de bekende Steve Goodman song uit de begin jaren ‘70 vertolkt door tal van bekende countrysterren zoals Willie Nelson, Johnny Cash en John Denver, maar vanvond in dit programma door de nederlandse countryformatie Jasper County met lead-guitarist en zanger Hans Venneman, die afgelopen als gastspeler optrad bij het optreden van “Change of Key” tijdens een digitale uitvoering van “Country Café Concordia” te Haastrecht.

Natuurlijk kunt u u hier nog kennismaken met “Jasper County” en ondertussen nog eens luisteren naar hun versie van “City of New Orleans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Australie voor de liedjesschrijver/gitarist, entertainer en auteur Australier Troy Cassar-Daley uit New South Wales hier met de song “Back on Country”.

 Deze song staat op z’n album “The World Today” met 13 songs, dat op 19 maart werd uitgebracht door Sony Music Entertainment.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Troy Cassar-Daley met de song “Back on the Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 30 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

 1. The Nitty Gritty Dirt Band *** Jimmy Martin   ***   Speed of Life   ***   NGDB Records LLC
 2. The Nitty Gritty Dirt Band *** Going Up the Country   ***   Speed of Life   ***   NGDB Records LLC
 3. The Nitty Gritty Dirt Band *** Good to be Alive   ***   Speed of Life   ***   NGDB Records LLC
 1. Williamson Branch *** I Am Fearfully and Wonderfully Made   ***   Heritage & Hope   ***   Pinecastle Records
 2. Williamson Branch *** A Joyful Song   ***   Heritage & Hope   ***   Pinecastle Records
 3. Williamson Branch *** Every Time He Held a Nail   ***   Heritage & Hope   ***   Pinecastle Records
 1. Emmylou Harris ft. Gram Parsons & Linda Ronstadt *** In My Hour of Darkness   ***   Portraits   ***   Rhino/Warner Music
 2. Emmylou Harris *** Before Believing   ***   Portraits   ***   Rhino/Warner Music
 3. Emmylou Harris *** Boulder to Birmingham   ***   Portraits   ***   Rhino/Warner Music
 1. Adrian Farmer *** How Will I Know   ***   Blue Eyes   ***   E.R.A. Music
 2. Jasper County *** City of New Orleans   ***   single   ***   Jasper County
 1. Troy Cassar- Daley *** Back on Country   ***   The World Today   ***   Sony Music Entertainment

 

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *