Honky Tonk Girl

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor countryzangeres/schrijfster Loretta Lynn, inmiddels 88 jaar, maar “Still Woman Enough” met een drietal songs van haar 50ste studio-album, dat op 19 maart j.l. officieel werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Amanda Cook met muziek van haar album “Narrowing the Gap”, dat op 26 maart a.s. wordt uitgebracht door de  Mountain Fever Music Group.

Vervolgens naar Nashville TN voor liedjesschrijfster, multi-instrumentaliste en zangeres Brennen Leigh met een drietal songs van haar 6de solo-album “Prairie Love Letter”.

Halverwege het programma nog de agenda met nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de Goudse countrygroep “Change of Key” en ook Hans Venneman destijds leadzanger en guitarist van Colonel Hammond’s Four alvast als voorproefje op het “streaming video” optreden a.s. zondagmiddag, 28 maart vanuit “Country Café Concordia” te Haastrecht.

Vervolgens terug naar de country-rock van “Burrito de Luxe” met de titelsong van hun album “Disciples of Truth” dan naar Louisville Kentucky voor de honky tonk van de uitsmijter van dit programma, CJ Sparks uit Louisville KY, met de song “Fan of the Bottle”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “My Used to Be Blue Ridge Mountain Home”, “West Virginia Coal” en  “It Ain’t Over Till It’s Over” door Amanda Cook.

 Deze songs staan op het album “Narrowing the Cap”, dat op 26 maart a.s. officieel zal worden uitgebracht door Mountain Home Fever.

Een aantal songs van dit album met 10 tracks, waaronder ook “West Virginia Coal” was reeds als voorproefje op dit album uitgebracht en reeds eerder te horen in dit programma.

Een album met een mix van hedendaagse en traditionele bluegras muziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar Amanda Cook en haar band met de song “West Virginia Coal”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amanda Cook wordt op dit album bijgestaan door haar band bestaande uit Carolyne VanLierop-Boone op banjo, Joshua Faul uit Gulfport Mississippi op de bass, George Mason uit Arkansas op viool, Troy Boone uit North Carolina op mandoline en toen nog Aaron “Frosty” Foster van oorsprong uit de staat New York op gitaar.

De song “Wet Virginia Coal” is trouwens geschreven door de leden Carolyne VanLierop en haar echtgenoot Troy Boone, waarbij Carolyne de lead-zang van het refrein voor haar rekening neemt en Amanda de harmoniezang.

Zowel Amanda en Carolyne komen uit Blountstown Florida zijn tevens actief als liedsjesschrijfsters.

Inmiddels bereikte mij het bericht, dat Aaron “Frosty”Foster op 10 februari j.l. op 28-jarige leeftijd in z’n appartement, deel uitmakend van de ETSU (Eastern Tennessee State University), te Elizabethon in het uiterste noordoosten van de staat Tennessee is overleden, nadat hij een dag ervoor nog in het ziekenhuis was geweest na klachten over hevige pijn in z’n nek en arm.

Een dramatisch verlies voor niet alleen z’n naaste familileden en vele vrienden zoals n natuurlijk Amanda Cook en haar overige bandleden, maar ook voor de bluegrassmuziek.

Nog even terug naar betere dagen met de Amanda Cook en haar band begin van dit jaar met de songs “Midnight 402” van haar album “Deep Water” en “Burnin’ Down The Mountain” van het album  “Narrowing the Gap”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Brennen Leigh hier met de songs “Pipeline”, “Billy and Beau”en “I Love the Lonesome Prairie”.

Deze songs op haar album “Prairie Love”, dat vorig jaar september in eigen beheer werd uitgebracht. Brennen Leigh, multin-instrumentaliste, zangeres en liedjesschrijfster van oorsprong uit de staat North Dakota in het grensgebied met Minnesota wordt op dit album niet alleen bijgestaan door haar bandleden Noel McKay, echtgenoot en hier op gitaar met zang , Melissa Carper op staande bas en Rebecca Patek op viool.

Ook producer Robbie Fulks is aanwezig op banjo, gitaar en met zang, evenals andere Nashville grootheden als Tim O’Brien met zang en op viool en mandoline te horen bij de song “I Love the Lonesome Prairie” en vervolgens ook nog Dennis Crouch op de bas en Alison Brown op de banjo.

Robbie Fulks en Brennen Leigh kennen elkaar best nog wel uit de tijd dat zij regelmatige optrad in Austin Texas.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Brennen Leigh met haar song “Pipeline” bij Joe en Bev Angel tijdens hun Arhaven House Concerts even ten westen van Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds vermeld Brennen Leigh hier met haar fraai 6de solo-album met herinneringen aan haar geboortegrond in North Dakota met titels als “You’ve Never Been in North Dakota” , “Elisabeth, Minnesota”, “The North Dakota Cowboy” en de protestsong “Pipeline”, over de aanleg van een pijpleiding van ruim 1800 km van Patoka Illinois naar het Bakken olieveld in het noordwesten van North Dakota.

Bij het programma Countrymusic Round-Up kennen we Brennen Leigh o.a. ook van haar deelname in het trio “Antique Persuasion” met hun album “Don’t Forget Me Little Darling” met als extra vermelding nog “Remembering The Carter Family” en dat in maart 2015 werd uitgebracht door Voxhall Records.

Het trio “Antique Persuasion” bestaande uit de twee vrouwenstemmen n.l. Jenee Fleenor meestal op viool, mandoline en gitaar en ook actief als achtergrond zangeres voor Blake Shelton en Larry Cordle, Brennen Leigh van oorsprong afkomstig uit North Dakota, maar toen werkend vanuit Austin TX op mandoline en eveneens met zang en één mannenstem namelijk, die van Brandon Rickman ook deeluitmakend van de bluegrassgroep “Lonesome River Band” als gitarist en zanger.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Brennen Leigh hier met haar song “North Dakota Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de “Grand Old Lady of Countrymusic”, Loretta Lynn, hier met de titelsong van haar nieuwe album “Still Woman Enough” gevolgd door “Honky Tonk Girl” en de fraaie country gospelsong “I Don’t Feel at Home Anymore”.

Deze songs staan op haar album “Still Woman Enough”, dat op 19 maart j.l. officieel werd uitgebracht door Legacy Recordings.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar de “The Coalminers Daughter” van het album met een bijdrage van Loretta Lynn, die haar afkomst niet verlochent.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Still Woman Enough”is de enige nieuwe song, terwijl de overige twaalf zijn allemaal fraaie songs uit de succes jaren ‘70 in een fraai nieuw jasje gestoken en waarbij ook nog Margot Price en Tanya Tucker assisteren.

Bij de titelsong “Still Woman Enough” wordt Loretta vokaal wordt bijgestaan door twee andere generaties bekende countryzangeressen n.l. Reba McEntire en Carrie Underwood en is natuurlijk een verwijzing naar de klassieker “You Ain’t Woman Enough” uit 1966, dat als laatste track op deze plaat een nieuwe interpretatie krijgt met hulp van Tanya Tucker

Ook nog even een kijkje en luisteren achter de coulissen naar Carrie Underwood en Reba McEntire met hun bijdrage aan het album “Still Woman Enough”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In april hoopt ze 89 te worden, maar Loretta Lynn weet nog altijd van geen ophouden. Drie jaar na “Wouldn’t It Be Great”en na herstel van haar lichte beroerte, komt de countrylegende gewoon weer met een nieuw  album.

Net als de vorige album werd “Still Woman Enough” geproduceerd door dochter Patsy Lynn Russell en John Carter Cash, en ook dit album bevat een rijke mix van oude liedjes uit haar rijke catalogus en nieuwe liedjes of nummers die ze nog niet eerder op plaat zette, zoals “I Saw The Light”, “Keep On The Sunny Side” en “I Don’t Feel At Home Anymore”.

Als vierde en laatste gastzangeres levert Margo Price, “country’s next star”, een fraaie bijdrage aan het al even klassieke “One’s On The Way”, maar feitelijk heeft Loretta Lynn de vocale ondersteuning helemaal niet nodig, want haar stem klinkt nog steeds fantastisch.

Tegelijkertijd zorgt de aanwezigheid van gasten uit uiteenlopende generaties wel voor een gevoel van continuïteit en tijdloosheid.

U kunt als lezer hier nog luisteren naar Loretta Lynn met haar country gospel song “I Don’t feel at Home Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen betreffende countrymuziek in de regio snel door naar de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met alvast een voorproefje op hun “streaming video-optreden a.s. zondagmiddag, 28 maart a.s. vanuit Country Café Concordia te Haastrecht de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “Sweet Green Eyes”.

Deze song staat op het album “Home Is Where My Heart Is”, dat in 2008 werd uitgebracht.

En dat was wel een heel succesvol jaar ook voor Change of Key, waarbij Danielle Poot werd uitgeroepen tot “countryzangeres van het Jaar”, de groep “Change of Key” de Duo/Trio Award” mee naar huis kon nemen en Joop de Jong werd uitgeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar” en “last but not least” tot album van het jaar “Home is Where My Heart”  en Song van het Jaar  “Fly on my Emotions”.

Nog even terug naar “een laatste” zondagmiddag in Country Cafe Concordia te Haastrecht met Change of Key met Tom Ensink als gastspeler op pedal-steel hier met de Merle Haggard song “Sing Me Back Home”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Feel Free” door de gastspeler van a.s. zondag in “Country Café Concordia”, Hans Venneman, de vroegere leadzanger en guitarist van de groep “Colonel Hammond’s  Four” hier met de song “Fly Like a Bird”, die staat op hun album Closer Still”, dat in 2004 werd uitgebracht door Multisound.

In 2016 kwam er een einde aan het ruim 20-jaar bestaande “Colonel Hammond’s Four veroorzaakt door werkzaamheden elders van 1 van de bandleden en twee andere bandleden voelden de “tand des tijds” aan hen knagen.

Inmiddels maakt Hans Venneman deel uit van de countrygroep “Jasper County”.

En nogmaals voor degene, die graag aanwezig wil zijn bij hun concert op de laatste zondagmiddag van deze maand, dat kan via “streaming video” neem daarvoor even contact op met Marijke de Jong via

U kunt als lezer nog even kijken en luisteren naar de countryband “Jasper County” met Hans venneman (staande links in de “line-up”) hier met hun versie van de Goodman song “City of New Orleans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de country-rock van Burrito de Luxe hier met de titelsong van het albunm “Disciples of Truth”, dat in 2007 werd uitgebracht door Luna Chica records.

Herinneringen aan de glorieuze tijd van “The Flying Burrito Brothers gedurende de eind jaren ‘60 en begin ’70 en een voortzetting is Burrito Deluxe.

Origineel bandlid Sneaky Pete Kleinow, legendarisch steel-gitarist, kreeg hulp van Garth Hudson van the Band en Carlton Moody van the Moody Brothers.

Deze groep heeft inmiddels meer albums uitgebracht, waaronder ook “The Whole Enchilada” en “Georgia Peach”.

Tijd om nog weer eens kennis te maken met “Burrito de Luxe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van het programma nog “Fan of the Bottle” door C.J. Sparks hier met een song, die staat op z’n debuut album “The Prodigal Son” of wel “De verloren zoon”, dat op 5 maart j.l. werd uitgebracht door SGM Records uit Louisville Kentucky.

Charles J. Sparks is afkomstig uit West Virginia hier op gitaar met zang en tevens medeschrijver van de 10 songs op dit album.

Medeschrijver is bluegrassgitarist en zanger Gary Brewer, terwijl de zoons van Gary: multi-instrumentalisten Wayne Brewer de begeleiding middels akoestische en electrische gitaar, vioolen staande bas  en achtergrondzang en z’n broer Mason Brewer op drums, harmonica, mandoline, banjo, piano  en tambourine met achtergrondzang.

Tijd voor de laatste clip van dit bericht met onze uitsmijter, baritonzanger/gitarist C.J. Sparks hier met de song “Fan of the Bottle”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 23 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Amanda Cook *** My Used to Be Blue Ridge Mountain Home   ***   Narrowing the Gap   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Amanda Cook *** West Virginia Coal   ***   Narrowing the Gap   ***   Mountain Fever Music Group
 3. Amanda Cook *** It Ain’t Over Till It’s Over   ***   Narrowing the Gap   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Brennen Leigh *** Pipeline   ***   Prairie Love Letter   ***   Brennen Leigh
 2. Brennen Leigh *** Billy and Beau   ***   Prairie Love Letter   ***   Brennen Leigh
 3. Brennen Leigh *** I Love the Lonesome Prairie   ***   Prairie Love Letter   ***   Brennen Leigh
 1. Loretta Lynn ft. Reba McEntire & Carrie Underwood *** Still Woman Enough   ***   Still Woman Enough   ***   Lagacy Recordings
 2. Loretta Lynn *** Honky Tonk Girl   ***   Still Woman Enough   ***   Lagacy Recordings
 3. Loretta Lynn *** I Don’t Feel at Home Anymore   ***   Still Woman Enough   ***  Lagacy Recordings
 1. Change of Key ***   Sweet Green Eyes   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. Colonel Hammond’s Four *** Feel Free   ***   Closer Still   ***   Multisound
 1. Burrito de Luxe *** . Disciples of Truth   ***   Disciples of Truth   ***   Luna Chica Records
 2. CJ Sparks *** Fan of the Bottle   ***   The Prodigal Son   ***   SGM Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *