Stop the World (and Let Me Off)

In dit programma “Countrymusic Round-Up” op de super-herinneringstoer en daarvoor weer eens terug in de tijd voor zanger/schrijver/gitarist Waylon Jennings tijdens z’n succesvolle jaren ’60-‘70 met songs van o.a. het verzamel-album “The Journey: Destiny’s Child”.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Don Reno met een drietal songs van het album “Song for Everyone” ooit in 1966 uitgebracht door Monument, maar in 2016 fraai digitaal opgepoetst op CD uitgebracht.

Vervolgens nog verder terug in de tijd naar de jaren ’35-’40 voor o.a. “Patsy Montana & The Prairie Ramblers” en “Roy Acuff His Smokey Mountain Boys”.

Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng door Danny Vera met een song van z’n album “The New Now” en vervolgens ook nog Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen met de song “I’ll Be Here in the Morning”.

Daarna gaan we naar  Nashville TN voor Mando Saenz met een song van z’n album “All My Shame” en treedt zangeres/schrijfster/gitariste Courtney Patton uit Texas tevens op als uitsmijter van hget programma met de song “Alabama”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de humoristische songs “Coffee Cup”, “Your Mama Didn’t Raise an Idiot” en “Kiss Me Once Again” door Don Reno and His Tennessee Cut-Ups.

Deze songs staan op het album “A Song for Everyone”, dat van oorsprong op LP werd uitgebracht door Monument, maar in 2016 fraai digitaal opgepoetst opnieuw verscheen maar nu op CD.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Done Reno hier met de song “Coffee Cup”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album van super-banjospeler Don Reno met niet alleen fraaie titels, zoals hier reeds gemeld en ook “I Ain’t Gonna Walk Your Dog No More”, maar ook uit die periode de song “Soldier’s Prayer in Vietnam”.

Don Reno, een bluegrass en country musicus, vooral bekend om z’n samenwerking met gitaarspeler/ zanger Red Smiley en later Bill Harrell op gitaar en natuurlijk Don Reno met z’n aparte manier van banjo-spelen, die hij zich zelf had aangeleerd om niet iedere keer te moeten horen, dat zijn muziek veel leek op de wijze, waarop Earl Scruggs speelde.

“The Tennessee Cut-Ups” wisselde nogal eens van samenwerking, maar bestond op dit album uit Jean Reno op accordeon, Duck Austin op de staande bas, Ray Crisp op de viool, Chuck Haney op gitaar en Ronnie Reno op gitaar.

U kunt hier ook nog eens luisteren naar de song “Talk of the Town” tijdens een optreden van Don Reno & Red Smile and The Tennessee Cut-Ups (met Benny Martin op viool)..

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu nog verder terug in de tijd voor Patsy Montana & The Prairie Pioneers hier met de song “I Want to Be a Cowboy’s Sweetheart”, een opname van 16 augustus 1935 ,Roy Acuff & His Smokey Mountain Boys met de song “Blue Eyes Crying in the Rain”, geschreven door in die periode zeer bekende Fred Rose en Molly O’Day met de gospel “Tramp on the Street”, een opname uit 1946.

Roy Acuff vormde in 1942 samen met Fred Rose de zeer succesvolle muziekuitgeverij Acuff-Rose Music en werd later hofleverancier van songs voor o.a. Hank Williams.

“Blue Eyes Crying in the Rain”, de song, waarmee Willy Nelson 30 jaar later beroemd zou worden.

Vervolgens ook nog de song “Tramp on the Street” gezongen door Molly O’Day samen met de The Cumberland Mountain Folks en daarvoor gingen we ook terug in de tijd namelijk naar een opname van 16 december 1946.

Tijd om nog eens terug te gaan in de tijd voor Roy Acuff & His Smokey Mountain Boys hier met de song “Blue Eyes Crying in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Allemaal songs, die fraai digitaal opgepoetst staan op het verzamel album “The Golden Age” in 1990 uitgebracht door Columbia/CBS Records uit een periode, toen er nog nauwelijks sprake was van countrymuziek, maar meer van folkmuziek en western swing.

Een album met 27 songs uit de periode van de mid-jaren ‘30 tot 1951 met een start door The Carter Family met de bekende song “Can the Circle Be Unbroken” opgenomen op 6 mei 1935.

Een album met songs

Nog even terug naar Ruby Blevins beter bekend als Patsy Montana, die 16 jaar voor zangeres Kitty Wells pionierde als succesvolle vrouwelijke countryartiest hier met haar “I Want to Be A Cowboy’s  Sweetheart”, waarvan in de loop van de tijd meer dan een miljoen exemplaren van werden verkocht, hier in samenwerking met ARC-artiesten (American Record Corparation) The Prairie Ramblers en die de basis vormde van haar populariteit.

Molly O’Day ( Laverne Williamson) met de song  “Tramp on the Street werd in de mid-jaren ‘40 beschouwd als de vrouwlijke tegen hanger van Hank Williams.

Muziek uit de jaren ‘35 tot en met begin 1951 hier bij uw RTV Krimpenerwaard met herinneringen voor de supersenioren en een kennismaking met muzikale juweeljes uit de geschiedenis voor de jongeren.

Voor de lezer nog even terug in de tijd voor Molly O’Day hier met de song “Tramp on the Street”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu door naar Waylon Jennings hier met de songs “Stop the World (and LetMe Off), “Anita You’re Dreaming”en  “Farewell Party” gezongen en gespeeld door Waylon Jennings, waarbij de laatsvermelde song staat op het verzamel albumbox  “ The Journey Six Strings away”, dat in december 1999 werd uitgebracht door de Duitse muziek uitgeverij Bear Family Records.

Een unieke verzameling van Waylon Jennings met songs uit z’n muziek carriere van de eind jaren ‘60 tot begin jaren ‘70 bestaande uit 6 CD’s met in totaal 147 songs of te wel 6 uur en 56 minute met schitterende Waylon Jennings muziek.

Voor de lezer van dit bericht tijd om een fraai voorbeeld van zijn muziek uit die tijd kunt nog eens beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dat is nog niet alles want u hoorde ook nog de songs : “Stop the World (and Let Me Off) en “Anita You’re Dreaming”en deze songs staan op het verzamel album “The Journey : Destiny’s Child”, eveneens bestaande uit 6 CD’s met muziek uit z’n carriere van September 1958 tot en met juni 1968 , dus ruin 6 uur en 36 minuten uit het begin van Waylon’s muziekloopbaan.

Dus o.a. ook z’n eerste single, waarbij Buddy Holly optrad als producent, tot z’n RCA Sessions in april 1968.

Op dit album ook nog een aantal reclame-songs w.o. ook “Stop the World and Have a Coke”.

Nog even over de song “Anita You’re Dreaming” geschreven door Waylon Jennings en Don Bowman en die van oorsprong staat op het album “Leaving Town”, dat in 1966 werd uitgebracht.

Waylon schreef deze song voor z’n derde vrouw Barbara Rood met wie hij toen een affaire had, terwijl Waylon nog getrouwd was met Lynne Jones en Barbara toen vertelde, dat hij niet zou kunnen scheiden en Barbara als jonge vrouw beter verdiende en niet moest dromen van een wereld, die niet bestond, maar de scheiding ging toch door in 1967  en Waylon Jennings trouwde vervolgens met Barbara Rood in trouwens een hele moeilijke periode van verslaving aan drank en drugs.

In 1968 ging het stel weer uit elkaar, waarna Waylon een jaar later trouwde met eigenlijk z’n ware liefde ook in moeilijke tijden, zangeres en schrijfster Jessi Colter.

Waylon overleed in 2002 op 64 jarige leeftijd aan complicaties ten gevolge van suikerziekte

De muziek van Waylon Jennings in bovenvermelde periode stond behoorlijk onder invloed van Chet Atkins, vooral promotor van de harmonische Nashville-sound met achtergrondkoren en violen totdat aan het einde van de mid-jaren ’70 Waylon Jennings samen met o.a. Willie Nelson, Kris Kristofferson en later ook Johnny Cash begonnen met de meer stevige country-rock stijl, “Outlaw Country”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Waylon Jennings met de Kris Kristofferson song “Me and Bobby McGee”.’

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De bezetting nog even van Waylon’s Nashville-sound periode bestond uit  Waylon Jennings op gitaar, Gerald Gropp eveneens op gitaar, Jerry Reed op bas, Henry Strzelecki op drums, Kenny Buttrey op piano, Floyd Cramer op vibraphone,Ray Stevens achtergrond zang evenals Anita Kerr ,Dorothy Dillard ,Louis Nunley en William Guilford Wright, Jr, terwijl Chet Atkins optrad als producer.

Nog uit het Nashville-sound tijdperk Waylon Jennings met de song “Farewell Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en deze keer weer eens Danny Vera hier met de song “That Midnight Thang”.

Deze song staat op het album “The New Now”, een album met in totaal 13 songs, dat vrijdag, 13 november vorig jaar werd uitgebracht door Excelsior.

Een tijdloos album over het hier en nu “The New Now”dus.  Van gospel tot rock ‘n’ roll met een “Vintage Danny Vera” sound.

Het album The New Now werd door Frans Hagenaars opgenomen in de Wisseloord Studios te Hilversum met Reyer Zwart op bas, JP Hoekstra op gitaar, Benny Bakker op drums en uiteraard Danny Vera op zang en gitaar.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Danny Vera met het nummer “That Midnight Thang” tijdens een optreden bij “Veronica Inside”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ll Be Here in the Morning” door Tim Knol samen met The Bluegrass Boogiemen.

Deze song staat op het album “Music from Creek Country”, dat op 30 oktober vorig jaar werd uitgebracht door Concerto. Het album behoort bij het boek “Welcome To Creek Country” van Erik Kriek, dat 50 portretten uit de folk, country en bluegrass bevat.

Bij het boek zit dus deze cd, ingespeeld door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen (met o.a. de Lasses en Erik Kriek) met songs van o.a. ook Olla Bella Reed, Gram Parsons, Bill Monroe en Merle Haggard.

Er zijn ook nog een aantal nummers los op 10″ vinyl verschenen, maar daar hebben dus nu hierbij RTV Krimpenerwaard in dit programma niet voor gekozen.

De CD behorend bij het boek bevat dus 15 nummers, terwijl de LP 10 nummers bevat. Zeer de moeite waard!

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar de promotie van het album “Welcome to Creek Country” door de schrijver van het boek “Music from Creek Country” met muzikale bijdrage van Tim Knol samen met “The Bluegrass Boogiemen”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Nashville voor Mando Saenz, zanger/schrijver/gitarist,  hier met de song ‘The Deep  End”, die staat op z’n 4e studio album “All My Shame , dat op 26 februari j.l. uitgebracht door Carnival Recording Company.

Hij schreef tal van songs voor o.a. Miranda Lambert, Midland, The Oak Ridge Boys, Jim Lauderdale Eli Young Band, Whiskey Myers, Stoney LaRue, Wade Bowen, Lee Ann Womack.

Tijdens om eens kennis te maken met Mando Saenz met de titelsong van zijn album “All My Shame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Courtney Patton hier met een song “Alabama”, die staat op het album “The Years: A Musifest Tribute to Cody Canada and the Music of Cross Canadian Ragweed” op 8 januari j.l. uitgebracht door Right Ave.

Cody Canada is de Texaanse lead zanger en -gitarist en eveneens liedjes schrijver van de eveneens Texaanse rock en countryrock formatie “Canadian Ragweed”

Een album met 16 songs en verschillende artiesten, die allemaal op hun manier een song van Cody Canada vertolken. Artiesten als : de Texaanse rockgroep Reckless Kelly; Randy Rogers; Jamie Lin Wilson, een vriendin van Courtney Patton; Bruce Robison en Stoney LaRue.

U kunt hier nog even luisteren naar Courtney Patton op gitaar met de song “Alabama”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Courtney Patton oorspronkelijk uit Granbury TX even ten zuidwesten van Fort Worth bracht in 2013 haar debuut album “Triggering the Flood” uit en twee jaar later “So This Is Life”, terwijl zij daar tussendoor in 2014 trouwde met haar muzikaal partner, zanger/schrijver/gitarist Jason Eady. In het voorjaar van 2018 keerde ze weer terug in de studio na tal van optredens met bekende Texaanse artiesten als Cody Jinks, Derryl Dodd om het zeer fraaie album “What’s It to Fly Alone” in samenwerking met oa. de befaamde Lloyd Maines uit te brengen.

Tot slot kunt u nog even kijken en luisteren naar Jason Eady, Courtney Patton en Jamie Lin Wilson met hun versie van “On The Other Hand” van Randy Travis tijdens Bruce Robinson’s  “The Next Waltz Live!” gedurende “The MusicFest” te Steamboat Springs ten noordwesten van Denver Colorado.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 9 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Don Reno *** Coffee Cup   ***   A Song for Everyone   ***   Monument/Legacy
 2. Don Reno *** Your Mama Didn’t Raise an Idiot   ***   A Song for Everyone   ***   Monument/Legacy
 3. Don Reno *** Kiss Me Once Again   ***   A Song for Everyone   ***   Monument/Legacy
 1. Patsy Montana & The Prairie Ramblers *** I Want to Be a Cowboy’s Sweetheart  ***   The Golden Age   ***   Columbia Records
 2. Roy Acuff & His Smokey Mountain Boys *** Blue Eyes Crying in the Rain   ***   The Golden Age   ***   Columbia Records
 3. Molly O’Day & The Cumberland Mountain Folks *** The Tramp on the Street   ***   The Golden Age   ***   Columbia Records
 1. Waylon Jennings *** Stop the World (And Let Me Off)   ***   The Journey : Destiny’s Child   ***   Bear Family Recoreds
 2. Waylon Jennings *** Anita You’re Dreaming   ***   The Journey : Destiny’s Child   ***   Bear Family Recoreds
 3. Waylon Jennings *** Farewell Party   ***   The Journey : Six Strings Away  ***   Bear Family Recoreds
 1. Danny Vera *** That Midnight Thang   ***  The New Now   ***   Excelsior Recordings
 2. Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen *** I’ll Be Here in the Morning ***   Music from Creek Country   ***   Concerto
 1. Mando Seanz *** The Deep End ***   All My Shame   ***   Carnival Recording Company
 2. Courtney Patton *** Alabama   ***   The Years: a Musifest Tribute to Cody Canada and the Music of Cross Canadian Ragweed   ***   Right Ave

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *