C’est La Vie

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  weer eens speciale aandacht voor de country-popmuziek van het Duitse quintet “Texas Lightning” middels een drietal songs van hun album “Meanwhile, Back at the Golden Ranch”.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer wederom verzorgd de “Pick of the Crop” van de Mountain Fever Music Group maar nu door o.a. “Nothin Fancy” en Kristy Cox met songs van het album “2021 Singles Vol. 1”.

Vervolgens ook terug in de tijd naar 1970 voor zanger/schrijver/gitarist en showmaster Porter Wagoner met muziek van het album “You Got to Have a License”.

Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor ook terug in de tijd naar de jaren ‘90 voor de “Major Dundee Band” met Toni Willé

 en vervolges ook nog de groep “Fashion Showband” met hun versie van de song “Three Steps to Heaven”.

Daarna gaan we naar  Lubbock TX voor Ross Cooper met de titelsong van z’n album “Chasing Old Highs”, vervolgens een stuk zuidelijker naar Kyle in de buurt van Austin TX voor Creed Fisher met de song “Everybody Wants to Be Hank Williams” en treedt Mando Saenz uit Nashville op als uitsmijter van dit programma met een song van z’n album “All My Shame”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Digging Coal” door “Nothing Fancy” , “My Baby’s  Gone”door Justin Moses bijgestaan door de oude rot in het vak Del McCoury en

 “Everyday Man” door Kristy Cox. Deze songs staan op het promotie-album met de titel “MFMG 2021 Singles Vol.1” uitgaven “WinterSeizoen 2021” uitgebracht door Mountain Fever Music Group.

 “Nothin’ Fancy bestaat uit Mike Andes op mandoline met lead-zang, Caleb Cox op gitaar eveneens met lead-zang, James Cox op  de bas, Jacob Flick op banjo en tenslotte Chris Sexton op viool met zang.

“Digging Coal” staat tevens op hun 16e studioalbum “Undeniable”, dat in oktober 2019 werd uitgebracht door Mountain Fever Music Group.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Nothin’ Fancy hier met de song “Digging Coal”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma nog Justin Moses samen met Del McCoury met de song “My Baby’s Gone”, dat op 19 januari j.l. werd uitgebracht.

Justin Moses hier op banjo en dobro met achtergrondzang wordt vokaal bijgestaan door Del McCoury met leadzang, Sierra Hull op mandoline, Cody Kilby op gitaar, Jason Carter op viool en tenslotte Barry Bales op akoestische bas.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Justin Moses, Del McCoury en tal van muzikale vrienden hier met de song “My baby’s Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tenslotte hoorde u ook nog Kristy Cox met haar single “Everyday Man”, die trouwens deel uit maakt van haar album “No Headlights”, dat zeer recent werd uitgebracht door Mountain Fever Music Group.

Kristy wordt hier bijgestaan door Jason Roller op gitaar en viool, Mike Bub op de bas, Justin Moses op mandoline en resonator gitaar en Aaron McDaris op de banjo.

Kristy Cox woont met haar echtgenoot, de amerikaanse countryzanger/gitarist Travis List een aantal jaren in Nashville, maar toert nu regelmatig tussen Australie en Amerika en op dit moment samen met haar Amerikaanse collega Amanda Cook op tournee met hun “Southern Sisters Tour”.

Het album “No Headlights” een fraaie opvolger van haar album Ricochet”.

U kunt hier nog even luisteren naar een optreden van Kristy Cox met haar song “”Finger Picking Good” met Tommy Emmanuel, die eveneens staat op het album “No Headlights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd ruim 50 jaar om precies te zijn voor Porter Wagoner hier met de songs “You Got to Have a License”, “Fairchild”, die door Dolly Parton werd geschreven en “The Way He Said Your Name”

Deze songs staan op z’n album “You Got to Have a License”, dat in 1970 werd uitgebracht door RCA Victor.

U kunt hier nog eens luisteren naar Porter Wagoner hier met de song “The Way He said Your Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Porter Wagoner, een ware legende, de man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met muziek TV-programma’s op televisie met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

Van Porter Wagoner zijn ontzettend veel albums uitgebracht en mocht u nog op zoek zijn naar fraaie CD’s, dan kan ik het dubbelalbum “Duets” samen met Dolly Parton en z’n laatste album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart van harte aaanbevelen.

Het laatst vermelde album is in ieder geval een schitterend album, dat kan worden beschouwd als de muzikale erfenis van Porter.

In 2002 werd hij tijdens een optreden samen met Dolly Parton in The Grand Ole Opry officieel benoemd tot lid van de “Country Music Hall of Fame”.

 

In mei 2007 vierde hij z’n 50-jarige jubileum in de “Grand Ole Opry” en tekende zelfs nog een contract bij de ruimdenkende platen maatschappij “Anti Records” uit Los Angeles zeer bekend van alternatieve country  folk en rock artiesten als Tom Waits, Nick Cave en de Texaanse Neko Case.

In begin oktober 2007 werd longkanker geconstateerd, waarna hij op 28 oktober op 80-jarige leeftijd te Nashville overleed.

Voor u als lezer van dit bericht een van de laatste video-opnames van Porter Wagoner samen Marty Stuart & His Fabulous Superlatives met de Johnny Cash song “Committed to Parkview”, die ook staat op het album “Wagonmaster”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals  aangekondigd naar Duitsland voor het quintet Texas Lightning hier met de toepasselijke song “C’est La Vie” vervolgens “Nothin’Compares 2 U” en” “Highway to Hell”

Deze staan op hun album “Meanwhile, Back to the Golden Ranch” dat werd uitgebracht door X-cell Records.

Tijd om weer eens kennis te maken met “Texas Lightning” hier tijdens een optreden met de song “I Promiss”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Duitse groep Texas Lightning hier met een fraaie muzikale bewerking van de AC/DC Hit “Highway to Hell” , die eveneens de titelsong was van het album, dat in 1979 werd uitgebracht door de rockformate AC/DC en waarvoor de groep in 2006 werd genomineerd voor de Award “Best Hard Rock Performance”

In 2010 kregen zij alsnog die Award maar toen voor het album “War Machine”.

Terug naar de Duitse groep Texas Lightning met ook nog de songs “C’est la Vie” en “Nothin Compares 2 U”, geschreven en bekend geworden door Prince, terwijl 10 jaar later de versie van Sinead O’Connor nog bekender werd en die dus ook staat op het album “Meanwhile Back at The Golden Ranch” , dat uitgebracht door X-cell Records.

En u kunt via “Youtube” nog snel even de herinnering ophalen aan deze band in de “glamour & glitter” sfeer met hun song “No No Never” tijdens het Euro Song Festival 2006.

Met dit optreden in Athene behaalde de groep slechts 36 punten en kwam daarme op de 15e plek terecht.

In Duitsland zelf werd “No No Never” echter een nummer 1-hit.

De groep bestaat uit Olli Dittrich op drums en met zang, Jon Flemming Olsen op gitaar en met zang, Markus Schmidt op gitaar en banjo, Uwe Frenzel op bas en met zang en tenslotte de Australische lead-zangeres Jane Comerford tevens op ukelele.

Nog even voor de lezer terug naar het optreden van “Texas Lightning” tijdens het Eurosong Festival 2006 in Athene hier met de song “No No Never”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”, waarvoor eerst terug gaan in de tijd naar de jaren ‘90 voor de “Major Dundee Band” hier samen met Toni Willé  met de song “The Tide Is High”.

Dit lied staat op het album “Continental Cowboy”, dat in 1990 werd uitgebracht.

Een album met 12 songs, waarvan de meeste zijn geschreven door Dick van Altena. Toni Willé, voormalig zangeres van Pussycat, blinkt ook nog uit bij de song “It Turned Out to Be You”.

U kunt hier nog eens luisteren naar Dick van Altena samen met Toni Willé en de song “It Turned Out to Be You”’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Three Steps to Heaven” ooit bekend geworden door Eddie Cochran, die aan het eind van een tournee door Engeland door een auto-ongeluk op 22 jarige leeftijd overleed. De song stond in 1960 in Engeland op de 1ste plaats van de muziek-overzichten.

Nog even terug in de tijd voor Eddie Cochran hier met de songs “Three Steps to Heaven” middels een leuke slide-show video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanavond in dit programma gezongen en gespeeld door “Fashion” later de “Fashion Showband” hier met de song “Three Steps to heaven”, die staat op hun album “Dansen met”, maar ook op een verzamelalbum met de titel “Hollandse country” – Herinnert U zich deze nog”uitgebracht door Marlstone.

De Fashion Showband bestond uit: Bennie Siebes, Ronald van Hal, Ferdinand Hilferink, Mario Bussink, Robert Siebes, Erwin Boonk, Rinus v.d. Heiden.

De zeven heren van deze topformatie slaan in een zeer creatieve vorm een brug tussen vele muzikale stijlen. Van dance classics tot de laatste hits, verpakt in verschillende medleys. The Fashion Showband is begin 2014 na vele succesvolle jaren uit elkaar gegaan.

Zoals gezegd inmiddels uit elkaar gegaan, maar u kunt hier nog even kijken en luisteren naar een pro-videoclip van de groep.

Gewoon even aanklikken/Just Use the Link!

Dan nu naar voor zanger/schrijver/gitarist Ross Cooper van oorsprong uit Lubbok TX , maar tegenwoordig gehuisvest in Nashville, hier met de titelsong van z’n album “Chasing Old Highs”, dat op 26 februari j.l. werd uitgebracht door Start Swimming Records.

Eigenlijk vorig jaar november al uitgebracht, maar nu pas gearriveerd hier in de studio van RTV Krimpenerwaard.

Ross Cooper, een singer songwriter enigzins vergelijkbaar met Robert Earl Keen en Townes VanZandt.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Ross Cooper en z’n band bij een optreden in de studio met de song “Freewheelin’ Feelin'”, die eveneens staat op z;n album “Chasing Old Highs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Everybody Wants to be Hank Williams”  door Creed Fisher hier met een song, die staat op het album met de fraaie “How Country Music Sound Before It All Went to Shit Vol. 1”, dat op 25 februari j.l. werd uitgebracht door Fishdog Records.

Met Creed Fisher dus terug naar de traditionele countrymuziek hier met z’n opvolger van het album “Go Out Like Hank”, dat een maand eerder  werd uitgebracht.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog even luisteren naar Creed Fisher met z’n song “Everybody Wants to Be Hank Williams”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter zanger/schrijver/gitarist Mando Saenz, opgegroeid in Texas, maar op dit moment woonachtig in Nashville, hier met de song The Deep  End”, die staat op z’n album “All My Shame” eveneens op 26 februari j.l. uitgebracht door Carnival Recording Company.

Als schrijver is Mando Saenz ook succesvol, want songs van hem werden vertolkt door o.a. Miranda Lambert, Midland, The Oak Ridge Boys, Jim Lauderdale Eli Young Band, Whiskey Myers, Stoney LaRue, Wade Bowen en Lee Ann Womack.

Tot slot van dit bericht kunt u kennismaken met Mando Saenz hier met de song “The Deep End”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 2 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Nothing Fancy *** Digging Coal   ***   2021 Singles Vol. 1   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Justin Moses ft. Del McCoury *** My Baby’s Gone   ***   2021 Singles Vol. 1   ***   Mountain Fever Music Group
 3. Kristy Cox *** Everyday Man   ***   2021 Singles Vol. 1   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Porter Wagoner *** You Got to Have a License   ***   You Got to Have a License   ***   RCA Victor
 2. Porter Wagoner *** Fairchild   ***   You Got to Have a License   ***   RCA Victor
 3. Porter Wagoner *** The Way You Said Your Name   ***   You Got to Have a License   ***   RCA Victor
 1. Texas Lightning *** C’est La Vie   ***   Meanwhile, Back at the Golden Ranch   ***   X-cell Records
 2. Texas Lightning *** Nothin Compares 2 U   ***   Meanwhile, Back at the Golden Ranch   ***         X-cell Records
 3. Texas Lightning *** Highway to Hell   ***   Meanwhile, Back at the Golden Ranch   ***   X-cell Records
 1. Major Dundee Band ft Toni Willé *** The Tide Is High   ***   Continental Cowboy   ***   Marlestone
 2. Fashion *** Three Steps to Heaven   ***   Dansen met…   ***   Vincent Produkties
 1. Ross Cooper *** Chasing Old Highs   ***   Chasing Old Highs   ***   Start Swimming
 2. Creed Fisher *** Everybody Wants to Be Hank Williams   ***   How Country Music Sounded Before It All Went to Shit Vol. 1   ***   Fishdog Records
 3. Mando Saenz *** The Deep End   ***   All My Shame   ***   Carnival Recording Company

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *