The One You’re Waiting On

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  nog even terug naar afgelopen zondag, 14 februari 2021, “Happy Valentine’s Day” met multi-Award countryzanger/schrijver en gitarist Alan Jackson.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd de “Pick of the Crop” van de Mountain Fever Music Group zoals o.a. ‘Cedar Hill’ en Linda Lay met songs van het album “2021 Singles Vol. 1”.

Vervolgens ook weer eens naar Ierland nu voor Finbar Furey o.a. vokaal bijgestaan door z’n dochter Aine Furey met een drietal  songs van het album ‘Don’t Stop This Now’.

Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma door de formatie Dick van Altena, Cor Sanne en de countrygroep Savannah met de song “Trying to Get over You” gevolgd door “Tip-Jar” uit Brabant met een song van hun nieuwe album “One Lifetime”.

Daarna gaan we naar  Houston TX voor Beth Lee & The Breakups, voor deze uitzending tevens uitsmijter met de song “Yale Str and 45”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Art of Love’ door de groep Cedar Hill”, “ Blue Ridge Mountain Girl” door Linda Lay en “Never Gonna Let You Down” door het duo “Summer & Bray”.

Deze songs en artiesten staan op het verzamelalbum met de titel “2021 Singles Vol.1”zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Music Group.

Cedar Hill is een bluegrassgroep, die in 1974 werd gevormd door mandolinespeler en liedjesschrijver Frank Ray en Bill Cross op banjo, Pete Brown op de fiddle, Patti LaFleur op de staande bas en Dalton Harper op gitaar allemaal uit de staten Arkansas en Missouri.

In oktober vorig jaar tekende zij een platen contract bij Mountain Fever Music Group en verwacht in de loop van dit jaar in Virginia bij Mountain Fever Music Group hun tweede album op te nemen.

Tijd voor de eerste muzikale ondebreking van dit bericht en kunt u luisteren naar Cedar Hill hier met de titelsong van hun nieuwe album “How Deep Is the Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Teen girl look from window in nature

In december vorig jaar tekende Linda Lay, inmiddels ook een bluegrass veteraan als zangeres, eveneens een platen contract bij MFMG en bracht haar tweede single met de titel : Blue Ridge Mountain Girl” uit.

Als jonge vrouw maakte zij deel uit van een familiegroep, die veel optrad in Oost Virginia en maakte daarna ook deel uit van de “Appalachian Trail”, waarmee zij 20 jaar optrad.

Daarbij ontmoette zij ook haar echtgenoot David Lay, eveneens zanger/gitarist bij deze song evenals de bekende Sammy Shelor op banjo, Aaron Ramsey op mandolin, Darren Beachley op reso-guitar en Bryan McDowell op viool.

Linda Lay speelt ook op de bas met ook achtergrondzang door echtgenoot David en Darren Beachley.

Tijd om kennis te maken met Linda Lay hier met de song “Blue Ridge Mountain Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog Summer en Brayden McMahan, zus en broer, die de bluegrass gospel muziek met de paplepel binnen kregen middels de bluegrassgospel groep van hun vader, waarvan zij sedert 2011 deel uitmaakten.

Toen hun vader stopte met de groep, gingen zangeres en violiste Summer & banjospeler Bray als duo verder en tekenden een platen contract bij MFMG, waar zij op 2 februari j.l. hun 1ste single “Never Gonna Let You Down”uitbrachten bijgestaan Katie Frotner met achtergrondzang, Bryan McDowell op viool, Seth Taylor op gitaar, Aaron Ramsey op mandoline en bas en Jeff Partin op resonator-gitaar.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even kijken naar een optreden van “Mountain Faith” met Summer als leadzangeres en op viool, Brayan op de banjo en hun vader Sam op de staande bas met de song “The Soldier Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op naar Ierland voor Finbar Furey hier met de songs  “TheTaxi’s Waitin”, “Hail Rain or Snow” en  “Annabella”. Deze songs staan op z’n album “Don’ t Stop This Now”, dat in 2018 werd uitgebracht door BMG.

Van dit album met 14 fraaie tracks wordt Finbar bij de songs “The Taxie’s Waiting” en“Hail Rain or Snow” vokaal wordt bijgestaan door zijn dochter Aine Furey.

Een werkelijk schitterend album van de toen 70-jarige banjo en uilleann pipes. speler en zanger Finbar Furey, waarbij het album ook nog een DVD bevat van het concert, dat ter ere van z’n verjaardag werd gegeven.

Nog even terug naar het vermelde concert met een optreden van Finbar Furey met de song “We Built a Home”, die eveneens staat op het album “Don’t Stop This Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Finbar maakte ooit deel uit van de befaamde familiegroep “The Fureys”

De vier broers Eddie, Finbar, Paul en George Furey, die al sinds 1978 gezamenlijk optraden tezamen met de Schot Davey Arthur.

Davey, die al als jongen van twaalf jaar, was opgegroeid in het gezin van de Fureys in Ballyfermot in de buurt van Dublin voelde zich dus helemaal thuis bij de vier muzikale broers.

Finbar Fureay was jarenlang de lead-singer en uillean-pipesspeler.

Finbar’s  zoon Martin maakt als musicus en zanger deel uit van de Ierse folkgroep “High Kings” en z’n dochter Aine Furey is actief als zangeres, terwijl de zoon van George Furey, Anthony, deel uitmaak van de Ierse groep “Young Folk”.

In 2003 vierden The Fureys nog hun 25-jarig bestaan, maar sedert 1993 ging Finbar ook reeds regelmatig op de solotoer en bracht ook inmiddels tal van albums uit zoals dit album “Don’t Stop This Now”  in 2018 en het jaar daarvoor het fraaie album “Paddy Dear”.

Over een maand is het 16 maart, de 3e dinsdag van de maand maart en voor de Ieren een belangrijke feestdag namelijk “St Patricks day” en dan kunt u bij “Countrymusic Round-Up een speciaal programma met Ierse muziek verwachten.

Heeft u als luisteraar nog een verzoek voor een Ierse groep, artiest(e), of song, aarzel niet en stuur gewoon even een bericht naar .

Nog even terug naar het concert van Finbar Furey ter eren van z’n 70ste verjaardag hier samen met z’n dochter Aine en uitstekende begeleidingsband met de song “The Taxi’s Waiting”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor degene, die door de wintersport in Nederland gedurende het afgelopen weekeinde iets hebben vergeten nog even naar Alan jackson hier met de songs  “You Never Know”, “Her Life’s a Song” en “The One You’re Waiting On”.

Alan Jackson hier met een fraaie “love” song, die staan op z’n EP “Happy Valentine’s Day”, dat de vorige week vrijdag, 12 februari werd uitgebracht door UMG Recordings ter gelegenheid van Valentine’ s Day bij elkaar gesprokkeld uit z’n rijke voorraadschuur aan “love” songs.

U kunt hier nog even luisteren naar Alan Jackson met de song “Her Life’s a Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Country Music Hall of Famer Alan Jackson, inmiddels 62 jaar,  heeft in ieder geval ook in deze moeilijke tijden z’n vrouw Denise niet vergeten met wie hij inmiddels zo’n 42 jaar is getrouwd met ook drie volwassen dochters.

Elk jaar komt er wel een muzikale bijdrage ter gelegenheid van Valentine’s Day, die keer met een fraaie hoesfoto van Alan Jackson, wel een paar jaar jonger.

Nog even terug in de tijd Jackson tekende in 1989 bij het countrylabel van Arista Records. Twintig van zijn singles werden nummer één hits in de Verenigde Staten.

In 2001 werd hij opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame en in 2011 kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville.

Z’n hoogtij-dagen lagen toch wel in de jaren ‘90 met wel heel veel fraaie countrysongs.

U kunt hier nog even luisteren naar Alan Jackson met de song “The One You’re Waitin’ On” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met de formatie Dick van Altena, Cor Sanne en de countrygroep Savannah hier met de song “Trying to get over You”.

Dit lied staat op het album “Back to the Country Part 5 uitgebracht door CMS Productions uit Nieuwkoop.

Al jarenlang gelden Dick van Altena en Marcel Smulders (frontman van Savannah) als twee van de beste zangers binnen de nederlandse countrymuziekwereld. Al meer dan 10 jaar treden zij middels hun theatershow “Back to Country” zeer succesvol op om de countrymuziek onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

Inmiddels is Part 9 in 2019 verschenen, maar ja het afgelopen jaar kon er door Corona-maatregelen niet meer worden opgetreden en dus ook nog geen deel 10. Hopelijk breken er binnenkort betere tijden aan.

Nog even terug naar een optreden van Savannah tijdens “Back to the Country Part 8” met de song “Trying to Get Over You”.

Een mooi optreden van Savannah met de fraaie Vince Gill song. Jammer, dat beeld niet synchroom loopt met de muziek/zang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Something I Said” door Tip Jar hier met een song, die staat op hun album “One Lifetime”, dat op 19 februari a.s. officieel zal worden uitgebracht door “Shine a Light”, hun eigen label met o.a. de distributie via “Coast to Coast” volgens mij uit Bilthoven en is trouwens voor de “die-hearts” eveneens op vinyl verkrijgbaar.

Een album in de sfeer van Americana/roots met 11 songs met medewerking van een aantal musici o.w. Gilad Atzmon op clarinet, Harold Spaan op tuba en Joost van Es op viool.

Tip Jar bestaat uit Bart de Win met zang, gitaar en keyboards natuurlijk, Arianne Knegt, de partner van Bart hier met leadzang, Harry Hendriks op gitaar, 8-snarige ukulele en achtergrondzang, Joost van Es op viool  en tenslotte Tonnie Ector op contrabas.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een leuke video-clip van Tip Jar hier met de song “Go On Get Lucky”, die eveneens staat op hun album “One Lifetime”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Houston voor onze uitsmijter van dit programma, Beth Lee &The Breakups,  hier met de song “Yale St. and 45”, die staat op haar album “Waiting on You Tonight” in januari van dit jaar in eigen beheer uitgebracht.

“Yale St. en Interstate 45”, de langste Interstate Highway, die door 1 staat loopt namelijk ruim 460 km lang en kennelijk de plek, waar zij wacht op haar geliefde.

Americana door Beth Lee uit Austin TX hier met haar 3e album, waarbij zij wordt bijgestaan door haar uistekende begeleidingsgroep “The Breakups”, ook al  zo’n naam, die drama inhoudt.

Muzikaal is het album fraai gevarieerd en dat is zeker in het voordeel van Beth Lee met haar tamelijk zachte stem, maar in ieder geval wel prettig om naar te luisteren.

“Waiting on You Tonight”, een album met 11 songs, dat is geproduceerd door Chuck Prophet’s Mission Express.

 En dan is het ook al weer tijd voor de laatst muziekclip met Beth Lee & The Breakups hier met de song “Yale St. and 45”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 16 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Cedar Hill *** Art of Love   ***   2021 Singles Vol. 1   ***  Mountain Fever Music Group
 2. Linda Lay *** Blue Ridge Mountain Girl   ***   2021 Singles Vol. 1   ***   Mountain Fever Music Group
 3. Summer & Bray *** Never Gonna Let You Down   ***   2021 Singles Vol. 1   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Finbar Furey ft. Aine Furey *** The Taxi’s Waiting   ***   Don’t Stop This Now   ***   BMG Management Ltd.
 2. Finbar Furey ft. Aine Furey *** Hail, Rain or Snow   ***   Don’t Stop This Now   ***   BMG Management Ltd.
 3. Finbar Furey *** Annabelle   ***   Don’t Stop This Now   ***   BMG Management Ltd.
 1. Alan Jackson *** You Never Know   ***   Happy Valentine’s Day   ***   UMG Recordings Inc.
 2. Alan Jackson *** Her Life’s a Song   ***   Happy Valentine’s Day   ***   UMG Recordings Inc.
 3. Alan Jackson *** The One You’re Waiting On   ***   Happy Valentine’s Day   ***   UMG Recordings Inc.
 1. Dick van Altena, Cor Sanne & Savannah *** Trying to Get over You   ***   Back to the Country Part. 5      CMS Productions
 2. Tip Jar *** Something I Said ***   One Lifetime   ***   Shine a Light/Coast to Coast
 1. Beth Lee *** Yale St and 45   ***   Waiting on You Tonight   ***   Beth Lee

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *