All By Myself

In dit programma “Countrymusic Round-Up” op speciaal verzoek nog eens aandacht voor de “jugband” muziek, maar nu middels herinneringen aan deze folkmuziek uit de jaren ’20, in een nieuw jasje gestoken door Geoff Muldaur en de Texas Sheiks.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Larry Cordle met een drietal tracks van z’n album “Where the Trees Know My Name”, dat op 8 januari  j.l.  werd uitgebracht door MightyCord Records.

Vervolgens ook weer eens aandacht voor de alternatieve countrymuziek van Anna Elizabeth Laube met een drietals songs van haar album “Annamania”, dat op 29 januari j.l. werd uitgebracht. Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng en speciaal voor “Valentijnsdag” Lana Wolf met haar versie van “Good Hearted Woman” en vervolgens Timo de Jong met een song van z’n album “Just One Whisper”.

Daarna gaan we naar  Nashville voor Eileen Rose met de song “On Shady Hill” en vervolgens naar Houston TX voor de troubadour Matt Harlan, tevens uitsmijter van dit programma, met de song “Mountain Pose”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Pick Me Up on Your way Down”, “You’ve Walked on My Heart ( for the Very Last Time) en“Where the Trees Know My Name” door Larry Cordle.

Deze songs staan op het album “Where the Trees Know My Name”, een album met 13 songs, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door MightCord Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Larry Cordle met de song “Pick Me Up on Your Way Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De bekende liedjesschrijver/gitarist en zanger Larry Cordle, die vooral zeer bekend werd door z’n song “Murder on Music Row” hier op dit album samen met een aantal muzikale vrienden, zoals Carl Jackson, Jerry Salley, Val Storey, Don Rigsby, Bradley Walker, Lethal Jackson, Angie La Primm and Gail Mayes met zang.

Larry Cordle uit Oost Kentucky begon z’n muziek carriere in 1985, toen hij op advies van Ricky Skagss zich als liedjesschrijver ging vestigen in Nashville.

Larry had in die tijd reeds een hit op z’n naam staan als schrijver van de song “Highway 40 Blues”, die in 1983 een groot aantal weken op de nr. 1 countrymuziek overzichten stond en die o.a. staat op het album “Highways & Heartaches” van Ricky Skagss.

De Larry Cordle songs stonden op albums, waarvan er meer dan 55 miljoen waren verkocht van artiesten als Ricky Skaggs, Alison Krauss, Rhonda Vincent, Garth Brooks, George Strait, Trisha Yearwood, Reba McEntire, Diamond Rio, Alan Jackson, Trace Adkins.

Veel van de laatstgenoemden deden trouwens ook mee aan de totstandkoming van Cordle’s  album “All Star Duets project”, dat in 2014 werd uitgebracht door z’n eigen label “MightCord Records.

Nog even naar een optreden van Larry Cordle & The Lonesome Standard Time met z’n  song “Breakin’ on the Jimmy Ridge”, die eveneens staat op z’n album “Where the Trees Know My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Wisconcin voor Anna Elizabeth Laube hier met de songs “Sweet Boy from Minnesota”, “Jardim da Estrela”  of te wel “Tuin van de Ster”, een een openbare tuin gelegen tegenover de Basílica da Estrela in Lissabon, Portugal en ook nog de song “You Build It”.

Deze songs staan op haar verzamelalbum “Annamania”, dat 29 januari werd uitgebracht door het label “Ahh…Pockets! Records” met 13 songs voor het grootste deel afkomstig van haar vorige vier albums.

“Jardim de Estrela” is trouwens een gloednieuw lied van haar en tevens een eerbetoon aan de plek, waar zij op dit moment verblijft.

Nog even terug naar Lissabon voor Anna Elizabeth Laube hier met de song “Jardim da Estrela”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Sweet Boy from Minnesota” staat op haar album met haar eigen naam als titel, dat in 2015 werd uitgebracht, terwijl de song “You Build It” reeds in 2006 werd uitgebracht en staat op het album “Outta My Head”.

Anna Elizabeth Laube is een Amerikaanse singer-songwriter, die zoals reeds vermeld momenteel is neergestreken in het Portugese Lissabon, maar eigenlijk al jaren een zwerversbestaan leidt. Ze maakte de afgelopen 15 jaar vier albums.

“Annamania” is voor iedereen die het werk van de Amerikaanse singer-songwriter niet kent een goede introductie tot haar fraaie songs in de Americana sfeer, terwijl een ieder die vijf jaar geleden onder de indruk was van het album “Tree”, met 9 songs, de draad weer op kan pakken met fraaie herinneringen en minstens ook een aantal nieuwe songs.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Anna Elizabeth Laube hier met de titelsong van haar album “Tree”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu nog eens terug naar de “jug-band” muziek van de jaren ’20 maar nu middels herinneringen opgehaald door Geoff Muldauer & The Texas Sheiks hier met de songs “All By Myself”, “Fan It”en “Sweet to Mama”.

Deze songs staan op het album “Texas Sheiks”, dat werd uitgebracht door Shefa Records.

Geoff Muldaur & The Texas Sheiks met hier Geoff Muldaur op de banjo met lead-zang, Suzy Thompson op de viool, Cindy Cashdollar op de dobro, Jim Kweskin op de gitaar, Johnny Nicholas op de kick-drum en Bruce Hughes op de bas en Steve Bruton op gitaar, mandolin en banjo.

De song “All By Myself” ooit geschreven door Williams Lee Conley Broonzy en beter bekend als “Big Bill” Broonzy, maar hier in dit programma dus de versie van Geoff Muldauer & the Texas Sheiks.

Tijd om eens kennis te maken met Geoff Muldauer met z’n achtergrond verhaal over de totstandkoming van het album “Texas Sheiks” met tevens de song “Cairo”, die eveneens staat op het album “Texas Sheiks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een schitterend mooi album met 14 songs, die in 2008 is gemaakt door de muzikale vrienden van en samen met de Texaan Stephen Bruton uit Fort Worth TX en vervolgens in 2009 werd uitgebracht door Shefa Records

from l. to r. : Steve Bruton – Cindy Cashdollar – Johnny Nicholas – Suzy Thompson – Geoff Muldauer – Jim Kweskin

Geoff Muldaur onmoette Stephen in 1967 toen Bruton helemaal van Texas naar Newport, Rhode Island reed om te luisteren en te kijken naar een optreden van de “Jim Kweskin Jugband” en waarbij hij vooral was geïnteresseerd in het banjospel van Bill Keith.

Stephen Bruton heeft daarna jaren gitaar gespeeld bij o.a. Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, T-Bone Burnett en Delbert McClinton.

Tijdens de song “All By Myself” speelt Stephen de gitaar solo’s, terwijl hij bij andere songs ook de mandoline en de 6-string banjo bespeelt.

Toen Geoff in 2008 hoorde, dat z’n oude vriend Stephen ernstig ziek was geworden en chemokuren onderging, was het hoog tijd om samen met oude vrienden mooie muziek te maken en nog weer eens herinneringen aan vroeger op te halen en die herinneringen hebben geleid tot dit prachtige album!

Als lezer van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar Geoff Muldauer and The Texas Sheiks hier met de song “All By Myself”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu op naar de agenda met een aantal meldingen snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en met vanavond speciaal als een “herinnering voor de luisteraar” “Valentijnsdag” op zondag, 14 februari a.s in de schijnwerpers Lana Wolf en haar vertolking van de song “Good Hearted Woman”.

Deze song is natuurlijk al zeer bekend van de vertolking door Waylon Jennings en Willie Nelson , maar die van Lana Wolf is ook niet mis.

Haar uitvoering staat op het album “Nashville”,  dat op 1 november 2015 officieel werd uitgebracht.

Lana Wolf produceerde het album samen met John Heinrich en voor de opnames reisde ze naar Nashville, waar ze een groep top muzikanten uit Nashville verzamelde voor de opnames van haar album.

Het album ‘Nashville’ bevat twaalf nummers, waarbij de invloed van de “oude” West Coast” en country-sterren goed te horen is.

Nog even terug naar een optreden van “The Country Legends Show” in 2015 met Lana Wolf op rhythm-gitaar met leadzang met de song “Good Hearted Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Get Back Home” door Timo de Jong , afkomstig uit Meppel maar inmiddels woonachtig in Leeuwarden, hier met een titelsong van z’n album “Just One Whisper”, dat op 28 maart 2019 in eigen beheer werd uitgebracht met hulp van zijn band bestaande uit gitarist Berend Rombouts, bassist Haico Postma en drummer Sander Veldman.

U kunt hier nog even luisteren naar Timo de Jong met de song “Come Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Nashville voor singer/songwritster en gitariste Eileen Rose van oorsprong uit Boston, maar al sinds jaar en dag woonachtig in Nashville met de song “On Shady Hill”, die staat op haar zevende studio album “Muscle Shoals” met 13 songs, dat vorig jaar werd uitgebracht door Continental Records.

De titel van het album en de albumfoto (coverphoto) vertel eigenlijk al waar het album is opgenomen, namelijk in de zeer bekende “Muscle Shoals studio” nr 3614 Jackson Highway te Sheffield, AL .

Eileen wordt op dit album o.a. muzikaal bijgestaan door de geweldige gitarist/steel gitarist, tevens Hammond orgel en Wurlitzer, Rich Gilbert.

Voor u als lezer nog even naar de voordeur van “Muscle Shoals” voor Eileen Rose met de song “On Shady Hill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van heet programma nog “Mountain Pose” door zanger/schrijver/gitarist en bovenal de troubadour  Matt Harlan uit Houston TX hier met een song, die staat op z’n album “Best Beasts met 13 songs, dat vorig werd uitgebracht door Eight 30 Records en Continental Record Service.

Zijn americana en folkliedjes zijn niet bestemd voor een groot publiek, maar uitermate geschikt voor een klein clubje fijnproevers  zoals ook hier bij uw RTV Krimpenerwaard.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip hier door Matt Harlan met z’m song “Mountain Pose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 9 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie: Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel  album   ***   Label

 1. Larry Cordle *** Pick Me Up on Your Way Down   ***   Where the Trees Know My Name   ***   MightyCord Records
 2. Larry Cordle *** You’ve Walked on My Heart (for the very Last Time)   ***   Where the Trees Know My Name   ***   MightyCord Records
 3. Larry Cordle *** Where the Trees Know My Name   ***   Where the Trees Know My Name   ***   MightyCord Records
 1. Anna Elizabeth Laube *** Sweet Boy from Minnesota   ***   Annamania   ***   Ahh…Pockets! Records
 2. Anna Elizabeth Laube *** Jardim da Estrela   ***   Annamania   ***   Ahh…Pockets! Records
 3. Anna Elizabeth Laube *** If You Build It   ***   Annamania   ***   Ahh…Pockets! Records
 1. Geoff Muldauer & The Texas Sheiks *** All by Myself   ***   Texas Sheiks   ***   Shefa Records
 2. Geoff Muldauer & The Texas Sheiks *** Fan It  ***   Texas Sheiks   ***   Shefa Records
 3. Geoff Muldauer & The Texas Sheiks *** Sweet to Mama   ***   Texas Sheiks   ***   Shefa Records
 1. Lana Wolf *** Good Hearted Woman   ***   Nashville   ***   JL Records
 2. Timo de Jong *** Get Back Home   ***   Just One Whisper   ***   Timo de Jong
 1. Eileen Rose *** On Shady Hill   ***   Muscle Shoals   *** Continental Record Service
 2. Matt Harlan *** Mountain Pose   ***   Best Beasts   *** Eight 30 Records/CRS

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *