Am I Standing in Your Way

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de Californische zanger/schrijver en multi-instrumentalist Tim Bluhm met een drietals songs van z’n album “Hag Heaven”, een eerbetoon aan Merle Haggard.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en daarvoor zijn we weer de kelders van Rebel Records in gedoken nu voor ‘John Duffey’ met een drietal songs van het verzamelalbum ‘The rebel years 1962-1977.

Vervolgens ook weer eens aandacht voor de americana/roots -rock van de Californische groep The Boxmasters met een aantal songs van hun album “Somewhere Down the Road”.

Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng  deze keer door het Brabantse duo Tip Jar met de song “Kiss Me” van hun nieuwe album “One Lifetime” en ook nog de Goudse countrygroep “Change of Key” met een song van hun debuutalbum “Home Is Where the Heart Is”.

Daarna gaan we terug naar de V.S. voor de stevige southern countryrock song “Arkansas” door Chris Stapleton van z’n album “Starting Over” gevolgd door Emma Swift met haar versie van de Bob Dylan song “Queen Jane Approximately” met tenslotte de “trucker”Mike Sheffield uit Coxton Virginia als uitsmijter van dit programma met z’n “Hammer Down Again”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “This Morning at Nine”, “Falling Leaves” en Small Exception of Me” door de tenorzanger en mandolinespeler John Duffey hier samen met de overige leden van The Country Gentlemen.

Deze songs staan op het verzamelalbum “John Duffey, The Rebel years 1962-1977”met 15 songs met John Duffey als lead-zanger en mandolinespeler van zowel “The Country Gentlemen” als later “The Seldom Scene”.

Het verzamelalbum werd in 2011 uitgebracht door Rebel Records.

Tijd voor de eerste muzikale onerbreking van dit bericht door John Duffey met The Country Gentlemen met de song “This Morning at Nine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het vrolijke “This Morning at Nine” of te wel “Vanmorgen om 9 uur” is een opname uit 1963, waarbij John Duffey werd bijgestaan door resp. Charlie Waller op gitaar met zang, Eddie Adcock op banjo met bariton zang, Tom Gray op de staande bas en Pete Kuykendall als tweede banjo speler.

Toen Buzz Busby & The Bayou Boys in 1957 door een auto-ongeluk werd uitgeschakeld vormden Charlie Waller en Bill Emerson samen met mandolinespeler John Duffey en bassist Tom Gray als vervangende groep de legendarische bluegrass groep “The Country Gentlemen”.

Vrij kort na de start vertrok Bill Emerson, die als banjospeler werd opgevolgd door Eddie Adcock.

John Duffey verliet de groep in 1969 omdat hij geen zin had om met per vliegtuig naar optredens te gaan en dat was vlak voor een optreden naar Japan.

Vervolgens was hij in 1971 betrokken bij de oprichting van The Seldom Scene met musici uit de omgeving van Washington met o.a. John Starling als leadzanger op gitaar, Mike Auldridge op dobro, Ben Eldridge op banjo, John Duffey op mandoline met tenor-leadzang en Tom Gray op de bas.

Natuurlijk in dit programma ook nog John Duffey samen met The Seldom Scene met de songs “Falling Leaves” en “Small Exception of Me”, die eveneens staan op het album “John Duffey: The Rebel Years 1962-1977”, een “must-have” album voor de bluegrassmuziek liefhebbers.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van The Seldom Scene met de song “Small Exception of Me” met John Duffey op de mandoline met lead-zang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu snel door naar Californie voor de Boxmasters hier met de songs “You’ll Be Lonely Tonight”, “Kathy Won’t Share” en “Always Lie”.

Deze songs staan op hun album “Somewhere Dow the Road”, een album met 22 songs, dat in december 2016 in eigen beheer werd uitgebracht.

The Boxmasters is een amerikaanse country-rock en rockabilly groep, die in 2007 te Bellflower, CA, werd opgericht door Billy Bob Thornton, een Academy Award winnende acteur, die optreedt als drummer en leadzanger met J.D. Andrew op rhythm-gitaar, Danny Baker (ook bekend onder de naam “Unknown Hinson”) op bas-gitaar, Brad Davis op lead-gitaar met zang en tenslotte Michael Wayne Butler op gitaar en lap-steel.

Opnieuw eens kennis te maken met The Boxmasters hier met de song “What Did You Do Today”, die eveneens staat op het album “Somewhere Down the Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Boxmasters wordt gezien als één van de meest verrijkende Americana/roots-rock bands van deze tijd.

In het verleden heeft de groep o.a. opgetreden als support-act van legendarische acts als ZZ Top, Steve Miller en Kid Rock en waren ze headliner op showcasefestival SXSW.

Met ‘Modbilly’ kwam de groep binnen op nummer 1 van de Americana Radio Chart en bereikte het nummer 14 in de Americana Music Association “Top 100 Albums of The Year in 2009”.

Ook trad The Boxmasters op bij talkshows als “The Late, Late Show” met Craig Ferguson en “Jimmy Kimmel Live”.

Vorig jaar zouden Billy Bob Thornton & The Boxmasters nog optreden in de Melkweg te Amsterdam, maar dat houden de liefhebbers hopelijk nog te goed.

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar The Boxmasters hier met de song “Always Lie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Californie voor Tim Bluhm hier met z’n eerbetoon aan de muziek van Merle Haggard met de songs “Don’ t Give Up on Me”,  “Someday We’ll Look Back” en “Am I Standing in Your Way”.

 Deze songs staan op het album “Hag Heaven : A Tribute to Merle Haggard” met 11 tracks, dat eind november vorig jaar werd uitgebracht door Blue Rose Music.

 “De song “Am I Standing in Your Way” werd trouwens reeds als een single ter kennismaking door Blue Rose uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met Tim Bluhm en z’n begeleidingsgroep hier met de song “A Second Chance” tijdens een optreden in de Chico’s Women’s Club in Chico Californie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een paar maanden voor de opnames van het album “Hag Heaven” werd ook in de studio van Blue Rose Music een soortgelijk album opgenomen maar nu “Loaded with Lefty: A Tribute to Lefty Frizzell” met bijna dezelfde bezetting.

Op dit album neemt Tim Bluhm niet alleen de gitaren met lead-zang voor z’n rekening, maar ook de piano en keyboards met Dave Zirbel op  pedal steel, Megan Lynch Chowning op viool, Aidan Collins op bas and Daryl VanDruff op de drums.

Fraaie outlaw country songs van Merle Haggard op mooie wijze vertolkt door Tim Bluhm, die o.a. tevens de frontman/leadgitarist en zanger is van de rockgroep “The Mother Hips” en daarnaast nog bij andere groepen in de San Francisco Bay Area is betrokken.

U kunt hier nog even luisteren naar Tim Bluhm met de song “Am I Standing in Your Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met slechts een aantal meldingen w.o. het optreden van Hilde Vos bij “ The Voice of Holland” en de “streamingoptredens” van Change of Key vanuit hun huis is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste het duo “Tip Jar” hier met de song “Kiss Me”.

Deze song staat op hun album “One Lifetime”, dat op 19 februari a.s. officieel zal worden uitgebracht door “Shine a Light”, hun eigen label met o.a. de distributie via “Coast to Coast” volgens mij uit Bilthoven en is trouwens tevens op vinyl verkrijgbaar voor de “die-hearts”.

Een album in de sfeer van Americana/roots met 11 songs met medewerking van een aantal musici o.w. Gilad Atzmon op clarinet, Harold Spaan op tuba en hier bij de song “Kiss Me” onmiskenbaar Joost van Es op viool.

Op 13 November werd de song “Kiss Me” reeds uitgebracht

Tip Jar bestaat uit Bart de Win met zang, gitaar en keyboards natuurlijk, Arianne Knegt, de partner van Bart hier met leadzang, Harry Hendriks op gitaar, 8-snarige ukulele en achtergrondzang, Joost van Es op viool  en tenslotte Tonnie Ector op contrabas.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar “Tip Jar” met de song “Kiss me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma ook nog “I’ll Regret It in the Morning” door Change of Key hier met een song, die staat op hun album “Home Is Where the Heart Is”.

Daarvoor gingen we terug in de tijd naar 21 augustus 2007, toen te Lekkerkerk waren voor de presentatie van dit album als voorproefje op de officiele presentatie op 1 en 2 September 2007 in “De Garenspinnerij”  te Gouda.

We begonnen toen hun presentatie in het programma met de eerste track van het album “She Can Hardly Wait”, die in dat jaar tevens door de DCMA was geplaatst op hun toen nog jaarlijkse promotie-album met tal van nederlandse countryartiesten.

Marijke de Jong en Danielle Poot deden in 2016 ook nog mee met Giels Talenten-jacht “van slaapkamer naar stadion” met o.a. de titelsong van hun eerste gezamenlijke album “Home Is Where My Heart Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Chris Stapleton hier met het stevige “Arkansas”, die staat op z’n album “Starting Over”, dat  eind november vorig jaar werd uitgebracht door Mercury Nashville

U kunt hier nog kijken en luisteren naar een optreden van Chris Stapleton hier in de studio bij de opname van de titelsong “Starting Over”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens ook nog ”Queen Jane Approximately” door Emma Swift hier met een song, die staat op haar album “Blonde on the Tracks”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Teenage Head/Continental Record Service.

De song is ooit geschreven door Bob Dylan en staat van oorsprong op het album “Highway Revisited 61”, dat in 1966 werd uitgebracht Columbia Records, maar de song is ook meerdere malen vertolkt door andere groepen waaronder zeer succesvol door de Amerikaanse groep Greateful Dead””.

Emma Swift wordt hier muzikaal bijgestaan door o.a. Thayer Serrano op pedal steel  Steelism’s Jon Estes op gitaar en Jon Radford op bas en drums.

Voor de lezer van dit bericht nog een leuke video-clip van Emma Swift met de song “Queen Jan Approximately”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter, trucker Mike Sheffield uit Coxton Kentucky, hier met de titelsong van z’n album “Hammer Down Again”, dat in eigen beheer werd uitgebracht.

Met de hulp van tal van vrienden natuurlijk onderwie geluidstechnicus Bob Harvey, een gepensioneerde leraar in Studio 1221, Palindrome Productions te Forrest, Virginia met op lead en steel guitars Steven Blevins, drums door Chris DeWitt en tenslotte op de bas en rhythm gitaar met zang door de jonge producer Zach Burnette.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Mike Sheffield hier met de titelsong van z’n album “Hammer Down Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 2 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. John Duffey / The Country Gentlemen *** This Morning at Nine   ***   The Rebel Years 1962 – 1977   ***   Rebel Records
 2. John Duffey / The Seldom Scene *** Falling Leaves   ***   The Rebel Years 1962 – 1977   ***   Rebel Records
 3. John Duffey / The Seldom Scene *** Small Exeption of Me   ***   The Rebel Years 1962 – 1977   ***   Rebel Records
 1. The Boxmasters *** You’ll Be Lonely Tonight   ***   Somewhere Down the Road   ***   The Boxmasters
 2. The Boxmasters *** Kathy Won’t Share   ***   Somewhere Down the Road   ***   The Boxmasters
 3. The Boxmasters *** Always Lie   ***   Somewhere Down the Road   ***   The Boxmasters
 1. Tim Bluhm *** Don’t Give Up on Me   ***   Hag Heaven ~A Tribute to Merle Haggard   ***   Blue Rose Music
 2. Tim Bluhm *** Am I Standing in Your Way   ***   Hag Heaven ~A Tribute to Merle Haggard   ***   Blue Rose Music
 3. Tim Bluhm *** Someday We’ll Look Back   ***   Hag Heaven ~A Tribute to Merle Haggard   ***   Blue Rose Music
 1. Tip Jar *** Kiss Me ***   One Lifetime   ***   Shine a Light/Coast to Coast
 2. Change of Key *** I’ll Regret It in the Morning – Home Is Where the Heart Is   ***   Change of Key
 1. Chris Stapleton *** Arkansas   ***   Starting Over   ***   Mercury Nashville
 2. Emma Swift *** Queen Jane Approximately   ***   Blonde on the Tracks   ***   Double Drummer/ Continental Record Service
 3. Mike Sheffield ft. Zach *** Hammer Down Again  ***   Hammer Down Again   ***   Mike Sheffield

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *