Words

Voor een groter exemplaar even aanklikken

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Greenfields: The Gibb Brothers Songbook, Vol. 1” van Barry Gibb & Friends, waaronder Cheryl Crow, Gillian Welch & David Rawlings en Brandi Carlisle.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass vanavond verzorgd door de Jimmy Gaudreau en tal van muzikale vrienden met een drietal songs van het verzamelalbum “In Good Company”, dat werd uitgebracht door CMH Records.

Vervolgens ook nog eens terug in de tijd naar de jaren ’60 voor de Grammy Award winnende countryzanger/acteur en tv-presentator Jimmy Dean met een drietal songs van het verzamelalbum ‘All Time Favorite Hits’.

Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng  en daarvoor gaan we weer eens naar Gouda voor de countrygroep “Change of Key” op de nederlandse toer met hun versie van “Zeilen op de wind van vandaag” en vervolgens ook nog eens het gelegenheidsduo “Smulders & van Altena” met een song van hun album “Seasons in the Sun”.

Daarna gaan we terug naar de V.S. voor Iris DeMent met de song “Lot of Trains” en treden Whitey Morgan en the 78’s op als uitsmijters van dit programma  met de song “Tired of the Rain”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Colleen Malone”, “The Old Song” en “Are You Wasting My Time” door Jimmy Gaudreau hier tezamen met tal van muzikale vrienden.

Deze songs staan op het verzamelalbum  “In Good Company” van Jimmy Gaudreau met 17 songs in 2006 uitgebracht door CMH Records.

Bij de song “Colleen Malone” wordt Jimmy Gaudreau bijgestaan door zanger/gitarist Mondi Klein en met Mike Auldridge op de dobro , terwijl bij “The Old Song” Jimmy Gaudreau wordt bijgestaan door Charlie Waller  & The Country Gentlemen en Emory Lester op mandoline en gitaar.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Jimmy Gaudreau & vrienden hier met de song “Colleen Malone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zanger/schrijver en gitarist Eric Brace & The Skylighters zin  duidelijk hoorbaar aanwezig bij het album “Are You Wasting My Time”, die eveneens staat op het verzamelalbum “In Good Company” of te wel “In goed gezelschap”.

Songs, die zijn opgenomen gedurende de periode 1989 en 2005 met tal van uitstekende musici, zoals ook gitarist Tony Rice, zanger/gitarist John Starling, bassist Mark Schatz, banjospeler Bela Fleck, Dan Tyminski e.v.a

De inmiddels legendarische mandoline speler Jimmy Gaudreau, die in de eind jaren ‘60 deel ging uitmaken van de “Country Gentlemen” als vervanger van mandolinespeler en zanger John Duffey, maar later ook bekend van zijn deelname aan bluegrassgroepen als “The Tony Rice Unit” en J.D. Crowe & The New South en thans ook actief met de groep “Chesapeake”.

Zo’n 34 jaar geleden trad Jimmy Gaudreau met z’n Bluegrass Unit ook nog op in de legendarische “Home of Strictly Country” in Harpel (Vlagtwedde GN) met Ernie Sykes op de staande bas met zang, Wyatt Rice op gitaar, Warren Blair op viool met zang en Kevin Church op de banjo met zang.

Van dit optreden werd door “Strictly Country Records” in 1989 het album “Jimmy Gaudreau’s Bluegrass Unit Live in Holland” uitgebracht, een fraai album met 17 songs geproduceerd door Liz Meyer, Jimmy Gaudreau en Ernie Sykes.

Binnenkort wordt door  Pieter Groenveld van “Strictly Country Records” het album digitaal opgepoetst opnieuw uitgebracht. Zeer de moeite waard!

U kunt hier nog even luisteren naar Jimmy Gaudreau en Eric Brace & The Skylighters met de song “Are You Wasting my Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd naar de jaren ‘60 voor Jimmy Dean hier met de songs “Skip a Rope”, “Big Bad John” en “Precious Memories” door zanger/schrijver/gitarist acteur Jimmy Dean en die staan op het verzamelalbum “All Time Favorites” uitgebracht door K-Tel.

Jimmy Dean, in 1926 geboren in Olton Texas en opgegroeid in Plainville eveneens in Texas in de depressie tijd in armoedige omstandigheden, waarbij door z’n moeder jutezakken werden gebruikt om kleding te maken.

Moeilijke tijden, waarbij in het weekeinde het zingen in de kerk nog het leukste vertier was. Z’n moeder leerde hem piano spelen toen Jimmy 10 jaar was en met z’n aanleg voor muziek ook al snel leerde spelen op de accordeon, gitaar en harmonica.

Toen hij 16 jaar was ging hij geld verdienen als matroos bij de koopvaardij en op 18 jarige leeftijd werd hij gestationeerd op de Bolling Airforce Base in de omgeving van Washington DC.

In Washington speelde hij s’avonds in allerlei nachtclubs en vormde zijn eerste groep de “Tennessee Haymakers”.

Na z’n dienstijd ging hij verder met z’n groep “The Texas Wildcats” en behaalde in 1953 z’n eerste succes met de song “Bumming Around”. Met z’n uitstraling, muzikaliteit en zakelijk instinct kreeg hij z’n eerste show bij het radiostation WARL in Arlington Virginia. Later kreeg hij z’n eigen succesvolleshow “Jimmy Dean Show” bij CBS-Television.

In die tijd schreef hij ook de bekende song “Big Bad John”, die hem internationaal veel succes bracht. Als acteur trad hij op in verscheidende bekende films waaronder ook in de James Bond film “Diamonds Are Forever” met Sean Connery in de hoofdrol.

Inmiddels was hij ook samen met z’n broer Don een varkensslachterij begonnen. Ook daarin was hij zeer succesvol, want in de eind jaren ‘80 maakte hun bedrijf meer dan 75 miljoen winst. Het bedrijf werd trouwens verkocht aan de Sara Lee Food factory, maar Jimmy Dean bleef woordvoerder voor dit bedrijf tot 2003.

Vervolgens tijd genoeg om nog een biografie te schrijven met als titel “30 Years of Sausage, 50 Years of Ham”. In february 2010, werd Jimmy Dean opgenomen in The Country Music Hall of Fame hetzelfde jaar dat hij op 81-jarige leeftijd overleed in z’n woning te Varina ten zuidoosten van Richmond Virginia.

Als luisteraar van dit bericht kunt u nog luisteren naar Jimmy Dean met de countrygospelsong “Precious Moments”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de “Songbook” van de Gibb Brothers hier met Barry Gibb en Brandi Carlisle met de song “Run to Me”, gevolgd door de song “Words” met Barry en Dolly Parton en “Butterfly” door Barry Gibb bijgestaan door Gillian Welch en David Rawlings.

U kunt hier luisteren naar de nieuwe versie van “Butterfly” door Barry Gibb samen met o.a. Gillian Welch en David Rawlings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Songs, die staan op het album “Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1, dat vorig jaar november werd uitgebracht door Capitol/EMI Records, maar sedert 8 januari verkrijgbaar is via de winkels in Nederland..

Een bijzonder album van de laatste overlevende van de Gibbs Brothers destijds bestaande uit Barry, de oudste broer en de tweeling broers Andy en Maurice Gibb en tezamen optredend onder de bekende naam “The BeeGees”.

De zeer fraaie bijdrage van multi-instrumentalist David Rawlings is in deze song duidelijk te horen.

Een fraaie album met tal van herinneringen aan de fraaie country popsongs van de Bee Gees, waarbij Barry Gibb wordt bijgestaan door het “Crème de la crème” van de countrymuziek zoals ook  Alison Krauss, Keith Urban, Jason Isbell en Olivia Newton John e.v.a.

De vorige week had ik ook al gekozen voor Dolly Parton om haar uitstekende vertolking van de song “Words” en vandaag in dit programma nog een keer, omdat Dolly Parton vandaag haar 75-jarige verjaardag viert en een eerbetoon aan deze humoristische en talentvolle zangeres, schrijfster en succesvolle onderneemster op z’n plaats is.

Een vrouw met veel zelfspot zoals haar uitspraak “Ik was de eerste vrouw die haar beha verbrandde – de brandweer was vier dagen bezig het vuur te blussen.” en wat denkt u van deze “Het kost veel geld om er zo goedkoop uit te zien.” “Happy Birthday Dolly”!

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Barry Gibb en Dolly Parton in de opnamestudio van RCA voor de opname vab de song “Words”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een aantal meldingen betreffende de deelname van Hilde Vos aan “The Voice of Holland” en het digitale optreden van Change of Key via  “streaming” snel door naar de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met vanavond als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met hun versie van het nederlandse lied “Zeilen op de wind van vandaag”.

Het lied “Zeilen op de wind van vandaag” geschreven door Frans Mulder, die deel uitmaakte van het carbaretcollectief “Purper” en o.a.  in 2010 ook werd vertolkt door Andre van Duin, Willeke Alberti en Paul de Leeuw.

In dit  programma nu de versie van Change of Key t.b.v. van een special project en als single uitgebracht, waarbij de muzikale duizendpoot Tim Crouch o.a. het arrangement voor z’n rekening nam.

De single is te bestellen via hun website www.changeofkey.nl. “Zeilen met de wind van vandaag” in de betekenis van “niet terugkijken, maar vooruitkijken in het leven” en ook “roeien met de riemen,  die je hebt” zeker ook in deze moeilijke Corona-periode voor een van toepassing.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Change of Key hier met hun versie van “Zeilen met de wind van vandaag”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’m Leaving It Up to You” door het gelegenheidsduo “Smulders & van Altena met een song, die staat op het album “Seasons in the Sun” uitgebracht door Continental Records.

I’m leaving It Up to You een song uit de eind jaren ‘50 bekend geworden door het duo Dale & Grace, maar later ook met succes vertolkt door o.a. Donny en Marie Osmond,   Linda Ronstadt, Tom Jones

Nu dus het album “Seasons in the Sun” , een mooie verzameling van zogenaamde “Golden Oldies” door “Smulders & Altena” met de hulp van o.a. Wilma Smulders op keyboard en gitarist Patrick van Gerven.

U kunt nog even snuiven aan een song uit de eind jaren ’50 nu door Marcel Smulders en Dick van Altena.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer terug naar de V.S. voor “I Miss a Lot of Trains” door Iris dement hier met een song, die staat op het album “Real: The Tom T. Hall Project”  een bijzonder album bestaande uit 17 songs met een eerbetoon aan de liedjesschrijver en countryzanger Tom T. Hall met de bijnaam “The Storyteller” inmiddels 84 jaar en woonachtig in Olive Hill KY.

Het album, waaraan o.a. ook Johnny Cash, Kelly Willis, Whiskeytown, Ralph StanleyII, Mark Olson & Victoria Williams mee werkten, werd eind jaren ‘90 werd uitgebracht door Sire.

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Iris DeMent hier met de song “I Miss A Lot of Trains”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters van dit programma Whitey Morgan and the 78’s met de song “Tired of the Rain”, die staat op het album “Hard Times and White Lines”, dat in 2018 werd uitgebracht in eigen beheer.

Hedendaagse “Honky Tonk” en “Outlaw” country muziek uit Motor City e.o. , waarin vaak wanhoop, pijn, spijt en onzekerheid doorklinkt gepaard met drank, verblijf in een gevangenis of onderweg, liefde en/of in de steek laten.

Songs, die niet gaan over mooie stranden of Margaritaville, maar gewoon over hedendaagse problemen, waar heel veel burgers in de VS op dit moment van nog steeds grote werkloosheid en financiele problemen in de omgeving van Detroit City mee te maken hebben.

Tot slot van dit bericht kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Whitey & The 78’s met de song “Tired of the Rain” op 15 maart 2019 in de Headliners Music Hall te Louisville KY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 19 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Jimmy Gaudreau ft. Mondi Klein & Mike Auldridge *** Colleen Malone   ***   In Good Company   ***  CMH Records
 2. Jimmy Gaudreau ft. Charlie Waller & Emory Lester *** The Old Songs   ***   In Good Company   ***    CMH Records
 3. Jimmy Gaudreau ft. Eric Brace & The Skylighters *** Are You Wasting My Time   ***   In Good Company   ***                CMH Records
 1. Jimmy Dean *** Skip a Rope   ***   All Time Favorite Hits   ***   K-Tel
 2. Jimmy Dean *** Big Bad John   ***   All Time Favorite Hits   ***   K-Tel
 3. Jimmy Dean *** Precious Memories   ***   All Time Favorite Hits   ***   K-Tel
 1. Barry Gibb ft. Brandi Carlisle *** Run to Me   ***   Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1   *** Capitol/EMI
 2. Barry Gibb ft. Sheryl Crow *** How Can You Mend a Broken Heart   ***   Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1   ***  Capitol/EMI
 3. Barry Gibb ft. Gillian Welch & David Rawlings *** Butterfly   ***   Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1   ***   Capitol/EMI
 1. Change of Key *** Zeilen op de wind van vandaag   ***   single   ***   Change of Key
 2. Smulders & van Altena *** I’m Leaving It up to You   ***   Seasons in the Sun   ***   Continental Record Service
 1. Iris DeMent *** A Lot of Trains   ***   Real: The Tom T. Hall Project   ***   Sire
 2. Whitey Morgan and the 78’s *** Tired of the Rain   ***   Hard Times and White Lines   ***   Whitey Morgan Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *