You’re Drifting Away

 

In de eerste plaats natuurlijk alle lezers nog de beste wensen voor het Nieuwe Jaar vooral in goede gezondheid en we hopen u ook dit jaar weer te kunnen verrassen met fraaie en bijzondere countrymuziek.

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we nog eens terug naar de Bridgestone Arena in Nashville  TN voor een uniek concert op 12 januari 2019 ter ere van de levende legende Willie Nelson, waarbij zijn grootste hits werden vertolk door o.a. Alison Krauss, Christ Stapleton, George Strait en Lee Ann Womack .

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer met nogmaals een eerbetoon aan Tony Rice middels songs van het verzamelalbum  “Tony Rice – The Bill Monroe Collection”  uitgebracht door New Rounder.

Vervolgens gaan we in het programma ook weer eens naar Kilkenny Ierland voor de populaire Ierse zanger Seamus Moore met een drietal pub-songs.  Halverwege nog de agenda met een aantal meldingen en dan is het tijd voor de nederlandse inbreng door Tim Knol samen met de Hillbilly Boogiemen met een song van het album “”Music from Creek Country” en vervolgens Hilde Vos met de song “I Still Holding Out for You”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Neo Music.

Daarna gaan we terug naar de V.S. voor Skylar Gregg met een song van haar album Roses en treedt vervolgens de Texaan Weldon Henson op als uitsmijter van dit programma met de zeer toepasselijk countrygospelsong voor deze tijd “Count Your Blessings”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Muleskinner”, “When You Are Lonley” en “You’re Drifting Away”, die staan op het verzamelalbum “ The Bill Monroe Collection” , dat in 2007 werd uitgebracht door New Rounder.

De melding van “The Bill Monroe Collection”, dat betekent dat automatisch, dat het hier gaat om een verzameling van tradionele bluegrass songs uit het tijdperk van Bill Monroe & z’n Bluegrass Boys.

“Muleskinner” staat van oorsprong op het album “Cold on the Shoulder” van Tony Rice, dat in 1984 werd uitgebracht door Rounder en waarbij Tony o.a. wordt bijgestaan door o.a. de  violist Vassar Clements, Jerry Douglas op dobro en J.D. Crowe op de banjo.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar Tony Rice hier metde song “Muleskinner Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “When You Are Lonely” is afkomstig van het album “ The Bluegrass Album Band Vol. 4” eveens in 1984 uitgebracht en waarbij Tony wordt bijgestaand door o.a. J.D. Crowe, Doyle Lawson, Jerry Douglas, Bobby Hicks en Tod Phillips.
“You’re Drifting Away” een fraaie bluegrass gospel staat van oorsprong op het album “ The Rice Brothers”dat in 1989 werd uitgebracht door Rounder. Een album dus met Ton Rice en z’n drie broers Larry, Wyatt, Ron met trouwens een aantal gastspelers zoals Jerry Douglas op dobro evenals Frank Pointdexter, Bill Emerson op banjo met zang en Ricky Simpkins op viool.

De in Californië opgegroeide Tony Rice werd muzikaal gevormd door zijn vader Herb Rice, die lid was van de bluegrassband The Golden State Boys. Samen met zijn oudere broer Larry leerde Tony gitaar spelen en voegde hij zich bij de band van zijn vader.

Zijn eerste voorbeeld buiten de eigen familie was de bluegrass-legende Clarence White van de Kentucky Colonels.

Tony Rice was trouwens niet alleen een meer dan uitstekende bluegrassgitarist en zanger, maar was ook  een uitstekende akoestische flattop jazz gitarist. In 1994 werd kreeg hij ernstige problemen met z’n stembanden en kon daardoor nauwelijkse meer zingen, terwijl hij 10 jaar later ernstig werd gehinderd door de gevolgen van een “tenniselleboog”, die het spelen op de gitaar ernstig hinderde. In 2015 stopte hij met optreden in het openbaar omdat hij zich niet goed genoeg meer voelde. En dan op 1ste Kerstdag, 25 december j.l. overleed Tony, toen hij bezig was koffie te zette in z’n huis te Reidsville North Carolina op 69 jarige leeftijd.

U kunt u ook nog even luisteren naar The Rice Brothers hier met de bluegrass gospel “You’re Drifting Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

https://youtu.be/71KEWHehQK0

Dan nu naar Kilkenny voor Seamus Moore hier met de songs “The Ballad of Lidl & Aldi”, “Me Traveller’s Daughter en “Ramblin House”.

De laatst vermelde song staat op z’n album “A Tough Yoke”, dat werd uitgebracht door Hazel Entertainment en waarbij Seamus Moore wordt begeleid door Seamus Shannon op accordeon, Dessie Sherring op basgitaar, Bennie Sherring op akoestische gitaar en drums met achtergrondzang, Charlie Arkins op viool en Dessie Hynes op piano, accordion, mandoline en whistle een  Multi-instrumentalist dus.

Het album “Tough Yoke” bevat 16 songs volgens Ierse traditie met ballades en publiedjes in de vorlijke sfeer toch wel, voor de Ierse meezingers dus.

U kunt hier nog eens luisteren naar Seamus Moore met de song “Ramblin House”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

https://youtu.be/PXBxABeZIpc

De humoristische ballade “The Ballad of Lidle & Aldi” geschreven door Mick MacConnell, die natuurlijk gaat de verslaving die kan optreden als gevolg van het winkelen.

Een heel  leuke humorische tekst met een waarschuwing, waarvan hier nog twee coupletten:

Well the wife she broke her ankle when she tumbled off the bike

Leaving me to do the housework, a job I never liked

And doing the weekly shopping seemed a dreadful chore to me

‘Til I discovered LidldiAldi, LidldiAldi LidldiAldi Lidldidee.

En dat leidt tot :

And she’s cut up all me credit cards, I’m sad as sad can be

No more Aldi LidldiAldi, no more Lidldidee for me.

For the shed is full of plastic shit I didn’t really want

And the gardens full of furniture and the house is full of plants

And I’m living in the doghouse; Rover, Fido, Shep and me

Because of Aldi LidldiAldi LidldiAldi Lidldidee.

Nog even terug naar de originele uitvoering van “The Ballad of Lidl & Aldi” door Mickey MacConnell in de John B Keane’s Pub in Listowel Kerry (Zuid-West Ierland).

Gewoon even  doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu iets heel anders op naar de Bridgstone Arena in Nashville voor Willie Nelson hier samen met George Strait met de song “Good Hearted Woman” gevolgd door Willie Nelson samen met Sheryl Crow met de bekende song “After the Fire Is Gone” en “Til I Gain Control Again” gespeeld en gezongen door Willie Nelson samen met Emmylou Harris en Rodney Crowell tijdens een uniek concert op 12 januari 2019 ter ere van de gelukkig nog levende legende Willie Nelson, waarbij zijn grootste hits werden vertolkt.

Nog even een introductie op het concert met een aantal optredende gasten op de “rode loper” voor het concert.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Van dit concert in januari 2019 werd een album uitgebracht met als titel “Willie: Life & Songs of an American Outlaw”  kortweg op het album “Willie Nelson An Outlaw Live” met 24 opnames van tal van artiesten onderwie ook z’n twee zoons Lukas en Micah, Alison Krauss, Chris Stapleton, Jamey Johnson, The Avett Brothers, Norah Jones and the Willies”, Strugill Simpson en Eric Church.

Ook de jarige meester zelf was aanwezig en zong een aantal duetten met o a. ook met Erich Church en Kris kristofferson, Jimmy Buffett  en vervolgens ook nog Chris Stapleton & Derek Trucks nou ja en zoals de luisteraars zonet nog hebben kunnen horen ook nog Emmyou Harris en Rodney Crowell, Sheryl Crow en George Strait.

Een schitterend fraai album uitgebracht door Blackbird Production Partners op 11 December j.l. en daar zult u binnenkort via dit programma nog wel meer over kunnen horen. Maar u kunt het album nog beter gewoon zelf aanschaffen dan hoort u echt alles op uw eigen tijd en kunt u ook nog regelmatig het album te voorschijn halen. Zeer aanbevelenswaardig.

Nog even terug naar het concert voor een optreden van Willie Nelson en George Strait met de songs “Sing One with Willie” en “Goodhearted Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu naar de agenda met slechts een aantal meldingen waaronder op vrijdag, 8 januari a.s. “THE VOICE OF HOLLAND”,   waarin zangeres/schrijfster Hilde Vos optreedt en zij haar kans grijpt om haar zelf en daarmee haar geliefde muziek genre ‘country’ aan Nederland te laten horen.

Vervolgens ook nog aandacht voor de virtuele “Nieuwjaarstoast” vanuit  Digitale Muzikale Huiskamer van Change of Key  met ‘CALL A SONG’!!! op zondag, 10 januari a.s. vanaf 16.00 uur

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng met de bluegrass klassieker “ Ocean of Dimonds” hier gezongen en gespeeld door Tim Knol samen met The Bluegrass Boogiemen.

Deze song staat op het album “Music from Creek Country”, dat op 30 oktober werd uitgebracht door Concerto. Het album behoort bij het boek “Welcome To Creek Country” van Erik Kriek dat 50 portretten uit de folk, country en bluegrass bevat.

Bij het boek zit dus deze cd, ingespeeld door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen (met o.a. de Lasses en Erik Kriek) met songs van o.a. ook Olla Bella Reed, Gram Parsons, Bill Monroe en Merle Haggard.

Er zijn ook nog een aantal nummers los op 10″ vinyl verschenen, maar daar hebben dus nu hierbij RTV Krimpenerwaard in dit programma niet mee te maken. De CD behorend bij het boek bevat dus 15 nummers, terwijl de LP 10 nummers bevat. Zeer de moeite waard!

Tijd om te luisteren naar Erik Kriek met z’n introductie op z’n fraaie boek “Welcome to Creek Country” met natuurlijk muzikale fragmenten van songs uit het grijze verleden door Tim Knol en the Bluegrass Boogiemen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’m Still Holding Out for You” met lead-zang door Hilde Vos, dat op 24 december j.l. in samen werking met John en Nienke Geuzinge-Havinga en drummer Fokke de Jong werd uitgebracht door Neo Music uit Boven Smilde.

Een fraaie cover van de song, die bekend werd door het trio SheDaisy en staat op hun album “The Whole SheBang”, dat in 1999 werd uitgebracht door Lyric Street Records.

In ieder geval een zeer fraaie song in deze moeilijke periode bedoeld als morele steun.

Natuurlijk moet echt nog even de tijd  om te luisteren naar deze fraaie song “I’m Still Holding Out for You”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Skylar Gregg hier met de song “Drunk in Nashville”, die staat op haar album “Roses”, dat in augustus vorig jaar werd uitgebracht in eigen beheer.

Een album met 11 songs in traditionele country sfeer, geen retro-country, maar fraaie songs waarbij Gregg Skylar wordt bijgestaan door Liz Estes op viol  en Spencer Cullum Jr op pedal steel en piano.

Tijd om eens kennis te maken met Skylar Gregg hier tijdens een optreden in studio van het NBC radiostation WSMV met de song “Long Way Back”, die eveneens staat op het album “Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het tijd voor “Count Your Blessing” of te wel”Tel uw zegeningen” een goed advies in deze moeilijke Corona-tijdens door onze uitsmijter van dit prigramma “Countrymusic Round-Up”,Weldon Henson uit Austin TX, hier nu eens niet met z’n bekende “Honky Tonk” songs, maar met een album vol met countrygospels getiteld “Songs for the Soul”, dat op 22 november j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Weldon Henson met z’n song “Count Your Blessing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

 

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 5 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Tony Rice *** Muleskinner Blues   ***   The Bill Monroe Collection   ***   New Rounder
 2. Tony Rice *** When You Are Lonely   ***   The Bill Monroe Collection   ***   New Rounder
 3. Tony Rice *** You’re Drifting Away   ***   The Bill Monroe Collection   ***   New Rounder
 1. Seamus Moore *** The Ballad of Lidl & Aldi   ***   single   ***   Hazel Entertainment
 2. Seamus Moore *** Me Traveller’s  daughter   ***   single   ***   Hazel Entertainment
 3. Seamus Moore *** Ramblin’ House   ***   A Tough Yoke   ***   Seamus Moore
 1. Willie Nelson ft. George Strait *** Good hearted Woman   ***   Willie Nelson – American Outlaw (Live)   ***   Blackbird Production Partners
 2. Willie Nelson ft. Sheryl Crow *** After the Fire Is Gone   ***   Willie Nelson – American Outlaw (Live)   ***   Blackbird Production Partners
 3. Willie Nelson ft. Emmylou Harris & Rodney Crowell *** Till I Gain Control Again   ***   Willie Nelson – American Outlaw (Live)   ***   Blackbird Production Partners
 1. Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen *** Ocean of Diamonds ***   Music from Creek Country   ***   Concerto
 2. Hilde Vos ft. John & Nienke Geuzinge-Havinga en Fokke de Jong *** I Still Holding out for You   ***   single   ***   Neo Music
 1. Skylar Gregg *** Drunk in Nashville   ***   Roses   ***   Skylar Gregg
 2. Weldon Henson *** Count Your Blessings   ***   Songs for the Soul   ***               Weldon Henson

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *