Blue Eyes Crying In The Rain

Voor grotere uitvoering even aanklikken

In deze donkere dagen van december besteden we natuurlijk aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer, maar eerst in dit programma “Countrymusic Round-Up” o.a.  een muzikaal eerbetoon aan multi-Award winnaar, zanger en gitarist Charley Pride, die zaterdag, 12 december j.l. op 86-jarige leeftijd overleed in Dallas TX.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass vanavond verzorgd door de ‘Steep Canyon Rangers’ met een drietal songs van hun album “Arm in Arm’, dat op 16 oktober j.l. werd uitgebracht door Curb Records.

Vervolgens gaan we naar de Bridgestone Arena in Nashville TN voor het muzikale verjaardagsfeest van de 85-jarige Willie Nelson op 12 januari 2019 met tal musici als Lee Ann Womack, Steve Earle en Vince Gill en waarvan de vorige week het album ‘Willie: Life & Songs of an American Outlaw’ werd uitgebracht.

Halverwege het programma nog een paar meldingen en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in Kerstsfeer door Change of Key uit Gouda en Hilde Vos uit Nijmegen met een song van het Neo Music Falling Snow project “Once Upon a Christmas” en daarna gaan we gewoon door met de overbekende Kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar iets heel anders in bluegrass en countrysfeer.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Take My Mind” , “Sunny Days” en “Honey on My Tongue” door de Steep Canyon Rangers”

Deze songs staan op het fraaie album “Arm in Arm”, dat op 16 oktober j.l. officieel werd uitgebracht en waarbij de Steep canyon Rangers” worden bij gestaan door Oliver Wood en Michael Bearden.

De groep “Steep Canyon Rangers”  werd in 2000 werd opgericht door een aantal studenten van de “University of North Carolina” in Chapel Hill en bestond toen uit Woody Platt op gitaar, Graham Sharp op banjo en Charles R. Humphrey III op staande bas en waarna al snel ook  Mike Guggino op mandoline werd gevraagd evenals Lizzie Hamilton op viool.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de Steep Canyon Rangers vanuit de opname studio met de song “Take My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar vanavond de Steep Canyon Rangers in hun huidige formatie Woody Platt op gitaar met zang, Graham Sharp op de banjo, Mike Guggino  op mandoline/mandola, Nicky Sanders op fiddle, Mike th op de bas en allemaal zingen zo ook nog.

In 2009 algemeen bekend geworden door de samenwerking met acteur/banjospeler Steve Martin. In 2012 werd hun samenwerking met Steve Martin en hun album ‘Rare Bird Alert’ genomineerd als beste Bluegrassalbum en daarna brachten zij nog twee albums in samenwerking met Steve Martin uit. Nu na 20 jaar een in 2013 Grammy-Award winnende groep voor het album “Nobody Knows You” en eveneens opgenomen in de “Music Hall of Fame” van North Carolina met inmiddels alle leden een gezin, ooit begonnen met het spelen van traditionele bluegrass op huis en campusfeesten en inmiddels een veel gevraagde groep met hedendaagse bluegrass tijdens dynamische concerten. Hun 13e  album met de titel “Arm in Arm” een album met 11 songs zeer aanbevelenswaardig voor de hedendaagse bluegrass muziek liefhebbers.

U kunt hier nog even luisteren naar de Steep Canyon Rangers met hun song “Honey on My Tongue” middels een fraaie familie-videoclip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En wederom is een countrymuziek legende overleden. Afgelopen zaterdag, 12 december overleed Charley Pride in Dallas TX aan de gevolgen van Corona. Een muzikaal eerbetoon aan deze countrymuziekheld met de songs “I’m Just Me” en “Kiss an Angel Good Morning”, die staan op het verzamelalbum “The Essential Charlie Pride”, dat in 2001 werd uitgebracht door Legacy Records.

In 1997 werd reeds dit album uitgebracht, toen bestaande uit 1 CD met 20 songs van Charley Pride met een fraai overzicht van z’n top songs uit z’n zeer succesvolle jaren 60 en ‘70.

In 2001 werd dit verzamelalbum opnieuw uitgebracht toen bestaande uit 2 albums en dat in 2006 nogmaals werd uitgebracht.

Voor het muzikaal eerbetoon aan Charley Pride bestond de keuze in de voorraadschuur hier bij “Countrymusic Round-Up” uit meer van 40 albums en van z’n laatste album “Music in My Heart”, dat in 2017 werd uitgebracht door Music City Records in dit programma ook nog de song “All by My Lonesome”.

U kunt als lezer van dit bericht nog eens luisteren naar Charley Pride met de song “All by My Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op  11 november j.l. trad de 86-jarige countrylegende nog op tijdens het 54ste jaarlijkse CMA Award Festival in het Music Center te Nashville TN met z’n smashsong “Kiss an Angel Good Morning” vokaal bijgestaan door de 36 jarige countryzanger/schrijver Jimmie Allen.

Ondanks negatieve Corona testen voorafgaande aan het concert en na afloop en aankomst thuis in Dallas, bleek hij naderhand toch besmet te zijn.

Terug naar het begin van z’n carriere eind jaren ‘50 in Memphis TN in de Sun Studio en via Jack Clement bij Chet Atkins en RCA. Door zijn stem groeide Pride uit tot de eerste zwarte superster in de Amerikaanse countrymuziek. Tussen 1967 en 1987 was hij goed voor 52 top 10-hits in de Hot Country-charts van Billboard, waarvan 29 op nummer 1. Hij groeide uit tot de best verkopende countrymuzikant van het label RCA Records en de best verkopende artiest van de maatschappij sinds Elvis Presley. Pride won in het begin van de jaren zeventig drie Grammy Awards en in 2017 kreeg hij een Grammy voor zijn gehele oeuvre. In 2000 werd hij het eerste Afro-Amerikaanse  lid van de Country Music Hall of Fame.

Nog even terug naar de begin jaren ’70 voor een optreden van Charley Pride in de Lynn Anderson Show met z’n song “Kiss an Angel Good Morning”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar het verjaardagsfeestje van een andere bekende veteraan Willie Nelson met als gasten o.a. Steve Earle & Margo Price. De bekende Willie Nelson song “Blue Eyes Crying in the Rain” door Vince Gill hier tijdens het 85-jarige verjaardagsfeestje van de Texaanse countryzanger/gitarist en schrijver, dat werd gehouden op 12 januari 2019in de Bridgestone Arena te Nashville TN.

Niet alleen de jarige zelf, maar ook tal van muzikale gasten maakten er een daverend feest van.

In dit programma ook nog Steve Earle samen met Margo Price tijdens dit concert met een mix van de songs “Sister’s Coming Home” en “Down at the Corner Beer Joint”.

Daarvoor was het de beurt aan gastzangeres Lee Ann Womack met de song “Three Days”.

Tijd om eens te luisteren naar Lee Ann Womack tijdens haar optreden op het 85-jarige verjaardagsfeest van Willie Nelson met de song “Three Days”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Van dit concert in januari 2019 werd een album uitgebracht met als titel “Willie: Life & Songs of an American Outlaw”  kortweg op het album “Willie Nelson An Outlaw Live” met 24 opnames van tal van artiesten onderwie ook z’n twee zoons Lukas en Micah, Alison Krauss, Chris Stapleton, Jamey Johnson, The Avett Brothers, Norah Jones and the Willies”, Strugill Simpson en Eric Church.

Ook de jarige meester zel was aanwezig en zong een aantal duetten met oa.Cheryl Crow, Emylou Harris samen met Rodney Crowell en George Strait.

Een schitterend fraai album uitgebracht door Blackbird Production Partners op 11 December j.l. en daar zult u binnenkort via dit programma nog wel meer over kunnen horen. Maar u kunt het album nog beter gewoon zelf aanschaffen dan hoort u echt alles op uw eigen tijd en kunt u ook nog regelmatig het album te voorschijn halen. Zeer aanbevelenswaardig.

Nog even terug naar de Bridgestone Arena voor het optreden van Vince Gill met de song “Blue Eyes Crying in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in dit programma ook reeds in kerstsfeer  naar Change of Key hier met hun “An Old School Country Christmas Song”met een kerstsong uit 2016 en dat was volgens mij hun 4e kerstsingle en met jaar jaar daarvoor het fraaie “Dear Footprints in the Snow” in 2018 brachten zij trouwens een special Kerstalbum Christmas Glee with Change of Key” uit met al hun tot die tijd uitgebrachte Kerstsongs met nog een paar nieuwe daarbij. Samen met multi-instrumentalist Tim Crouch, die heeft gezorgd voor de arrangementen van 4 eigen composities en 7 bekende en onbekende Christmas Carols, is dit zilveren schijfje gerealiseerd.

Mooie herinneringen aan dat jaar met een fraaie Kerstbrunch met mooie muziek in theater Concordia te Haastrecht.

Nog even terug naar 2016 met Change of Key met een fragment van hun “An Old School Christmas Song” en natuurlijk de hele song staat ook op hun nieuwe album “Christmas Glee with Change of Key”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Christmas without You” door Hilde Vos hier met  een song, die staat op het Falling Snow Project “Once Upon a Christmas”, dat in 2019 werd uitgebracht door Neo Music met natuurlijk John en Nienke Geuzinge-Havinga uit Bovensmilde. Ook in 2019 hebben tal van artiesten hun medewerking verleend met ook nieuwe namen op de lijst, waaronder ook MILO uit Zwolle, Sandra Vanreys uit Aalten/Varsseveld Gelderland, Claes van der Ster, een echte zwerver, maar op dit moment volgens woonachtig in Leeuwarden, Gerard Bierman uit Meppel, Zingga uit Bovensmilde, Wim Pols uit Hoek van Holland, Hans Grondel & Kelly Hofsteede uit Sleen bij Coevorden, 2 Lucky Minds, Berechja uit 2e Exloërmond .

Sandra Vanreys, Hilde Thijsse Vos en Esther van Kommer schreven hun songs speciaal voor dit album,  waarbij Neo Music ook weer de arrangementen, opnames, mix en mastering verzorgde.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Hilde Vos in de opname studio van Neo Music met de song “Christmas without You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar “Everything Is Cool” een bijzonder onderkoelde en humoristische Kerstsong door zanger/schrijver/gitarist John Prine en die staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy Records”.

Everything is cool;

Everything’s okay ;

Why just before last Christmas

My baby went away

Een bijzondere kerstsong van John Prine op een album met slechts 8 tracks, waarvan 3 “live’ opnames van “All the Best” , If You Were the Woman and I Was the Man” en “Christmas in Prison” en nog steeds de moeite waard om naar te luisteren. John Prine was trouwens dit jaar een John Prine was trouwens dit jaar een van de eerste bekende countrymusici, die overleed aan de gevolgen van het Corona virus en dat was op 7 april van dit jaar.

U kunt hier nog even luisteren naar John Prine tijdens een optreden met deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Louisville Kentucky voor Gary Brewer en z’n Kentucky Ramblers hier met hun versie van “Silver Bells”. “Silver Bells” door Gary Brewer & the Kentucky Ramblers uit Shepherdsville Kentucky met hun versie van het bekende “Silver Bells”, maar nu in bluegrass stijl en die staat op hun album “A Rambler Bluegrass” , dat in 2002 in eigen beheer werd uitgebracht door Stretch Grass Music. De groep bestaat uit Gary “Stretch” Brewer op lead-gitaar, banjo en met leadzang,  Finley Jim Brewer op rhythm gitaar, Wade Butler op staande bas, Charles Duffey op viool en achtergrondzang en Blake Hopper op de mandoline. Inmiddels maken Gary’s  zoons Gary “Wayne”Brewer Jr. op bas en viool en Mason Brewer op mandoline ook deel uit van de groep en allemaal zingen zij ook nog mee.

Tijd voor de eerste muzikale onderbeking van dit bericht door Gary Brewer & z’n toen jonge zoons hier met de song “Let It Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Oh Christmas Candle” geschreven door Tom T. Hall maar hier gezongen en gespeeld door het Stony Point Quartet. Dit lied staat op hun album “Christmas Time Back Home”, dat in 2003 in een beperkte oplage werd uitgebracht door Cracker Barrel Records.Inmiddels bijna niet meer te verkrijgen en wellicht uitsluitend nog als “Collector’s Item” met Dudley Connell op gitaar met zang, Billy Lux op de bas met zang, Ron Stewart op de banjo en viool, David McLaughlin en Linda Lay met zang.

U kunt hier nog even luisteren naar deze song gespeeld en gezongen door Doyle Lawson & Quicksilver.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Walking Through Bethlehem” door Billy Boone Smith hier met een song, die staat  op een verzamelablum met 14 liedjes in de Kerstsfeer, uitgebracht door Good Home Grown Music van de bekende schrijvers Tom T. en Dixie Hall. Billy Boone Smith op rhythm-gitaar met lead-zang, Robert Bowlin eveneens op gitaar, Shad Cobb op viool en Terry Smith op de bas. Terry Smith is ook de basspeler van de bekende bluegrassgroep “The Grascals”. Op dit verzamelalbum  ook nog de oproep “Keep Christ in Christmas”, dat eveneens is geschreven door het echtpaar Tom T. & Dixie Hall samen met Billy Smith en dat is trouwens niet zo vreemd, want hij heeft veel songs geschreven voor tal van bluegrassgroepen als de Lonesome River Band, Lewis family, Del McCoury, David Parmley enz.

We blijven nog even in Bethlehem in het bijzondere kerstlied “Take a Walk Through Bethlehem” door Trisha Yearwood middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

 “Merry Christmas from an Empty Bed” door zanger/schrijver/gitarist Rodney Crowell met vokale hulp van Brennen Leigh uit Nashville. Deze song staat op het album “Christmas Everywhere” of vertaald “Kerstfeest overal”, dat 2 november 2018 werd uitgebracht door New West Records.

Een bijzonder album met 12 alternatieve Kerstsongs, zoals ook het lied “All for Little Girls & Boys” met medewerking van Daddy Cool & The Yule”. Fraaie verhalen, waarin Rodney Crowell z’n herinneringen aan de Kerstviering in z’n jonge jaren ophaalt, niet altijd even warm en leuk, zoals iedereen graag ziet.

U kunt als lezer hier nog even kijken en luisteren naar Rodney Crowell vokaal bijgestaan door era Lynn met de titelsong van het album “Christmas Everywhere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “A Good Feeling Coming” door het Zweedse trio John Lindberg hier met een song, die staat op hun album “Rock This Christmas”.

Een kerstalbum van de Zweedse rockformatie ‘John Lindberg Trio’, een groep rond de gelijknamige zanger en songschrijver, contrabassist Martin Engström en drummer Joakim ‘Jocke’ Dunker.

Meestal opereren deze heren in de rockabillystijl, waarin ze ook hun albums “John Lindberg Rockabilly Trio” uit 2006, “Win Or Lose” uit 2007 en “Brand New Philosophy” uit 2009 brachten.

In 2011 verscheen het album  “Made For Rock ‘N’ Roll” en in mei 2012 verscheen hun  studioalbum “Hell Of A Ride”.

De voor deze feestdagen bedoelde plaat “Rock This Christmas” is dus een extraatje van deze rockers en mag hier zonder meer als een zeer aangenaam beluisterbare plaat omschreven worden.

Twaalf lekker swingende rocknummers rond het thema ‘Kerstmis’ waarvan elke vorm van cliché ontdaan is, zoals in de openingstrack “A Good Thing Coming” , “Make My Wish Come True” en de wel heel stevige rocker “Last Month of the Year”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog eens kennismaken met het John Lindberg Trio hier met hun kerstsong “Make My Wish Come True”, die eveneens staat op hun album “Rock This Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use The Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de laatste song  van dit programma in Kerstsfeer “Virgen Maria (Why Are You Weeping) (Maagd Maria, Waarom huil je) door de legendarische groep “Riders in the Sky”.

Deze song staat op hun album “Christmas in the Cowboy Way” een fraai album, zoals altijd geheel in de stijl van de jaren ‘30 en ‘40 “Sons of the Pioneers”, Roy Rogers en Gene Autry,

Het album werd oorspronkelijk in 1999 uitgebracht, maar in het voorjaar van 2019 fraai digitaal opgepoetst opnieuw door Rounder uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar The Riders in the Sky” met hun song “Virgen Maria” (Why Are You Weeping) aan de vooravond van Kerst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec 15 ‘20 18.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Steep Canyon Rangers – Take My Mind (feat. Oliver Wood & Michael Bearden)- Arm in Arm – Yep Roc Records
 2. Steep Canyon Rangers – Sunny Days – Arm in Arm – Yep Roc Records
 3. Steep Canyon Rangers – Honey on My Tongue – Arm in Arm – Yep Roc Records
 1. Charlie Pride – I’m Just Me- The Essential Charlie Pride – RLG-Legacy
 2. Charlie Pride -All by My Lonesome – Music in My Heart – Music City Records
 3. Charlie Pride – Kiss An Angel Good Morning – The Essential Charlie Pride – RLG-Legacy
 1. Steven Earle & Margo Price – Sister’s Coming Home- Down at the Corner Beer Joint – Willie Nelson American Outlaw –  Blackbird
 2. Lee Ann Womack – Three Days -Willie Nelson American Outlaw – Blackbird
 3. Vince Gill – Blue Eyes Crying In The Rain – Willie Nelson American Outlaw – Blackbird
 1. Change of Key – An Old School Country Christmas Song – Christmas Glee with Change of Key – Change of Key
 2. Hilde Thijsse-Vos Christmas without you – – Neo Music
 3. John Prines – Everything Is Cool – John Prine Christas – Oh Boy Records
 1. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers – Silver Bells – A Rambler Christmas – Stretch Grass Music (Sgm)
 2. Stony Point Quartet – Oh Christmas Candle – Christmas Time Back Home – Cracker Barrel Records
 3. Billy Boone Smith – Walking Through Bethlehem – Christmas Time – Good Home Grown Music
 1. Rodney Crowell – All For Little Girls & Boys (feat. Daddy Cool & The Yule) – Christmas Everywhere – New West Records
 2. Rodney Crowell – Merry Christmas From An Empty Bed (feat. Brennan Leigh) – Christmas Everywhere – New West Records
 3. John LindbergTrio -A Good Thing Coming – Rock This Christmas – Cosmos
 4. Riders In The Sky – Virgen Maria (Why Are You Weeping) – Christmas the Cowboy Way – Rounder Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *