Corine, Corina

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  een eerbetoon aan de ‘Western-Swing’ van “Bob Wills & The Texas Playboys” door “Asleep at the Wheel” uit Austin,TX met tal van gastspelers, zoals Dolly Parton, Brooks & Dunn en Lyle Lovett.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Ray Legere & Janet Crawford uit Sackville, New Brunswick CA met een drietal songs van hun album “The Day the Train Pulled into Town”.

Vervolgens in het programma ook alvast een voorproefje op de Kerst met bijzondere toepasselijke songs door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys van het album “” Christmas with Ralph Stanley”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in kerstsfeer door  Sandra Vanreys met een song van het Falling Snow project 2019 “Once Upon a Christmas” en ook de Goudse countrygroep “Change of Key” mag natuurlijk niet ontbreken hier met hun song ‘Sweet Little Miss Christmas”.

Vervolgens gaan we naar Alabam voor Shane Owens met de song “Hard Luck Girl” en treedt  Rodney Crowell  samen met Brennan Leigh op als uitsmijter van het programma met de  bijzondere Kerstsongs “Merry Christmas from an Empty Bed”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Freight Train” ,“Goodbye Old Railroad”en “The L & N Don’t Stop Here Anymore” door Ray Legere & Janet Crawford.

Deze songs staan op het album “The Day the Train Pulled into Town”, dat op 9 december vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht, maar daarover straks meer informatie.

Een album met 10 songs, die allemaal betrekking hebben op de trein

Niet zomaar een trein, want het album is een eerbetoon aan de Canadese spoorwegmaatschappij ICR of te wel “Inter Colonial Railway”, die 150 jaar geleden Sackville in het zuiden van de Canadese provincie New Brunswick via hun spoorweg en trein aansloot op de rest van de Canadese maritieme provincies zoals Nova Scotia, Prince Edward Island, Ontario en Quebec.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van violist Ray Legere hier tijdens een optreden tijdens de 27ste “EASTERN CANADA BLUEGRASS MUSIC AWARDS SHOW”  in Truro Nova Scotia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zowel Janet Crawford als Ray Legere zijn al jaren inwoners van Sackville en hebben dat 150-jarige jubileum aangegrepen om een eerbetoon middels fraai album te produceren.

Janet Crawford, hier op gitaar met zang, is al ruim 15 jaar betrokken bij muzikale projecten in de jazz en klassieke muziek sfeer in New Bruswick, terwijl Ray Legere hier op viool en mandoline en eveneens met zang, heeft in het verleden samengewerkt met tal van bekende Amerikaanse bluegrassmusici onderwie Tony Rice en David Grisman en heeft zelf inmiddels zeven albums uitgebracht, waaronder “the River of No Return”, “Acadian Moon” en samen met David Stone “At Home”.

U kunt hier ook nog even nader kennismaken met Ray Legere.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het programma “Countrymusic Round-Up” vervolgens alvast even een voorproefje op de komende twee Countrymusic Round-Up programma’s vol met Kerstcountrymuziek en wilt u als luisteraar danwel lezer van dit bericht  uw favoriete countrykerstsong in dit programma beluisteren? Dat kan! Gewoon even een email bericht aan info@rtvkrimpenerwaard  t.a.v.  dit programma met uw wens daarbij natuur.

Maar nu naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de songs “That’s Christmas Time to Me”, “I’m Going Home, It’s Christmas” en “Beautiful Star of Bethlehem”.

Deze songs staan op het album “Christmas with Ralph Stanley”, dat in 1993 werd uitgebracht door Freeland Records.

De toen 66-jarige Ralph Stanley hier op z’n banjo en tenorzang met z’n Clinch Mountain Boys toen bestaande uit Ernie Thacker op rhythm gitaar, mandoline en lead-zang, Junior Blankenship op lead-gitaar, Jack Cook op de staande bas met zang, Curly Ray Cline en Art Stamper op viool en Shelton Feazell baszang.

Voor de lezer nog even de mogelijkheid te luisteren naar Ralph Stanley met bovenvermelde groep met de song “I’m Going Home, It’s Christmas Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“ Beautiful Star of Bethlehem”, een gospel traditional uit de beginjaren van de vorige eeuw door R. Fisher Boyce uit Rutherford County Tennessee, maakt al jaren deel uit van de kerstgospels van tal van countrymusici, waaronder vooral de vertolkingen door The Stanley Brothers samen met George Shuffler op het album “Hymns of the Cross” uit 1964 en later door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met toen nog de jonge Keith Whitley en Ricky Skaggs respectievelijk 15 en 16 jaar ook bijzonder fraai zijn.

Trouwens ook de vertolking van deze song door Rhonda Vincent, the Queen of Bluegrass” en Emmylou Harris zijn zeer de moeite waard. Wellicht in de komende twee weken nog in het programma “Countrymusic Round-Up” te beluisteren.

U kunt nog even luisteren naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met lead-zang van Keith Whitley met de song “Beautiful Star of Bethlehem”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de western swing van Asleep at the Wheel samen met het country duo Brooks & Dunn hier met de song “Corine, Corina” gevolgd door “Billy Dale”, waarbij de groep wordt bijgestaan door Dolly Parton en ook nog “Blues for Dixie” met Lyle Lovett.

Deze songs staan op het album “A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys” in 1993 uitgebracht door Capitol Records.

U kunt als lezer nog kijken en luisteren naar een optreden van Asleep at the Wheel hier samen met Vince Gill met de song “Corine, Corina”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon aan de Texaan Bob Wills, geboren in 1905  en zoon van een katoenboer en tevens  kampioen vioolspeler van Texas, die de muziek met de paplepel al naar binnenkreeg.

De hele famile was betrokken bij de muziek. In 1930 vormde hij met oa. Milton Brown de Light Crust Doughboys en speelden populaire dansmuziek, die later werd aangeduid als Western Swing.

In ‘34 vormde hij de The Playboys en speelde eerst een poosje vanuit Waco Texas en later met de Texas Playboys met Tulsa Oklahoma als basis voor een dagelijks optreden bij het radiostation KVOO, een radiostation met een uitzendvermogen van 50KW in de middengolf. Een tijd met heel veel succes volgde met films en concerten. In 1969 beeindigde hij z’n carriere na een hersenbloeding.

Op 26 mei 1975 overleed Bob Wills op 70jarige leefijd aan longontsteking in Fort Worth TX met schat aan bekende Western Swings songs als”Tack Me Back to Tulsa” en “New San Antonio Rose” in z’n nalatenschap

“Asleep at the Wheel” van oorsprong uit West Virginia, maar al sinds 1974 destijds op verzoek van Willie Nelson werkend vanuit Austin Texas onder leiding van lead-zanger Ray Benson.

Inmiddels in het bezit van 9 Grammy Awards en die meer dan 20 studioalbums uitgebracht. In maart 2015 werd door Asleep at the Wheel wederom een fraai eerbetoon uitgebracht met als titel “Still the King: Celebrating the Music of Bob Wills and His Texas Playboys” met medewerking van o.a. Merle Haggard, Pokey LaFarge, The Time Jumers en Willie Nelson.

Tijd voor een optreden van Asleep at the Wheel samen met Lyle Lovett in Austin TX met de song “Blues for Dixie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma ook reeds in kerstsfeer met Sandra Vanreys hier met de song “Christmas Time Tonight”.

Dit lied staat op het album “Once Upon a Christmas” weer een fraai vervolg van het tot vorig jaar een jaarlijks terugkerend “Falling Snow”project van John Geuzinge en Nienke Havinga van Neo Music uit Boven Smilde.

Vorig jaar hadden tal van artiesten hun medewerking verleend. Toen ook weer met een aantal nieuwe namen op de lijst waaronder MILO, Hilde Vos, Esther van Kommer, Claes van der Ster, Gerard Bierman, Zingga, Wim Pols, Sandra Vanreys, Hans Grondel & Kelly Hofsteede, 2 Lucky Minds, Berechja en Patrick Koers. 

Het was overigens zeer bijzonder dat Sandra Vanreys, Hilde Vos en Esther van Kommer hun songs speciaal voor dit album zelf hebben geschreven. Uiteraard verzorgde Neo Music ook vorig jaar weer de arrangementen, opnames, mix en mastering. “Once upon a Christmas” . Wellicht kunt u het album nog bestellen bij Neo Music

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens in dit programma “Sweet Little Miss Christmas” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met hun Kerstsong, alvast een beetje vooruitlopend op de komende programma’s voor de Kerst.

Deze fraaie Kerstsong, volgens mij hun vijfde, werd in 2017 weer in zeer goede samenwerking met de multi-instrumentalist Tim Crouch en toetsenman/accordenist Jeff Taylor gemaakt.

In 2018 bracht de groep het fraaie kerstalbum “Christmas Glee” uit met 12 Kerstsongs, waarvan vier door henzelf waren geschreven, waaronder ook deze “Sweet Little Miss Christmas.

Voor een grotere uitgave even aanklikken

De traditionele Kerstbrunch met daarbij het optreden van Change of Key in het Theater Concordia te Haastrecht kan i.v.m. de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus helaas niet doorgaan. maar gebruikmakend van de wel toegestane mogelijkheden zal de Goudse country groep op resp. woensdagmiddag, 16 december om 14.30 uur en op zondagmiddag, 20 december met twee optredens voor maximaal 30 personen een fraai Kerstconcert verzorgen. Voor meer informatie en aanmelding gewoon even naar de website van “Change of Key” danwel via het telefoonnummer van Marijke de Jong zoals vermeld op de bijgevoegde flyer.

Nog even terug naar 2017 voor Change of Key c.s. met de song “Sweet Little Miss Christmas” middels een fraaie slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Alabama voor zanger/schrijver/gitarist Shane Owens met de song “Hard Luck Girl”, die staat op z’n album “Thankful for the Country”, dat op 6 december vorig jaar werd uitgebracht door Amerimonte Records

Shane Owens tracht al jaren vaste grond onder z’n voeten te krijgen met z’n traditionele countrymuziek in Nashville, maar ondanks veel optredens in het zuid-oosten van de VS en z’n optredens in de voorprogramma’s  van tal van bekende countrysterren, die hem ook nog eens aanbevolen bij hun platenmaatschappijen, kwam het eigenlijk nooit verder dan het aanbod om singles uit te brengen.

Maar inmiddels zijn via z’n huidige platenmaatschappij ook nog het album “Where I’m Coming from” en “It’s a Southern Thing” uitgebracht.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar Shane Owen met z’n hardcore honky tonk song “Hard Luck Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter zanger/schrijver/gitarist Rodney Crowell met vokale steun van Brennen Leigh uit Nashville met de song “Merry Christmas from an Empty Bed”.

Deze song staat op het album “Christmas Everywhere” of vertaald “Kerstfeest overal”, dat 2 november 2018 werd uitgebracht door New West Records.

Een bijzonder album met 12 alternatieve Kerstsongs, zoals ook het lied “All for Little Girls & Boys” met medewerking van ”Daddy Cool & The Yule”.

Fraaie verhalen, waarin Rodney Crowell z’n herinneringen aan de Kerstviering in z’n jonge jaren ophaalt, niet altijd even warm en leuk, zoals iedereen graag ziet.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Rodney Crowell en Brennen Leigh met de song “Merry Christmas from an Empty Bed”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec. 10 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Ray Legere & Janet Crawford *** Freight Train   ***   The Day the Train Pulled into Town   ***     Ray Legere & Janet Crawford
 2. Ray Legere & Janet Crawford *** Good Bye Old Railroad   ***   The Day the Train Pulled into Town   ***   Ray Legere & Janet Crawford
 3. Ray Legere & Janet Crawford *** The L & N Don’t  Stop Here Anymore   ***   The Day the Train Pulled into Town   ***                Ray Legere & Janet Crawford
 1. Ralph Stanley *** That’s  Christmas Time to Me   ***   Christmas with Ralph Stanley   ***   Freeland Records
 2. Ralph Stanley *** I’m Going Home, It’s  Christmas   ***   Christmas with Ralph Stanley   ***   Freeland Records
 3. Ralph Stanley *** Beautiful Star of Bethlehem   ***   Christmas with Ralph Stanley   ***   Freeland Records
 1. Asleep at the Wheel ft. Brooks & Dunn *** Corine, Corina   ***   Tribute to the Music of Bob Wills   ***   Capitol Nashville
 2. Asleep at the Wheel ft. Dolly Parton *** Billy Dale   ***   Tribute to the Music of Bob Wills   ***   Capitol Nashville
 3. Asleep at the Wheel ft Lyle Lovett *** Blues for Dixie   ***   Tribute to the Music of Bob Wills   ***   Capitol Nashville
 1. Sandra Vanreys *** Christmas Time Tonight   ***   Once Upon a Christmas   ***                Neo Music
 2. Change of Key *** Sweet Little Christmas   ***   single   ***   Change of Key
 1. Shane Owens *** Hard Luck Girl ***   Thankful for the Country   ***   Amerimonte Records
 2. Rodney Crowell ft. Brennan Leigh *** Merry Chrismas from an Empty Bed   ***   Christmas Everywhere   ***   New West Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *