I Shall Remain

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we nog eens herinneringen ophalen aan een aantal ‘Honky Tonks’ in Texas met o.a. “The Derailers” en “Weldon Henson & The Honky Tonk Frontier Band”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Chris Jones & The Nightdrivers met een drietals songs van het album ‘No One But You’ uitgebracht door Rebel Records.

Vervolgens ook nog een muzikaal eerbetoon aan de Texaanse countryzanger/schrijver/gitarist Hal Ketchum, die maandag, 23 november j.l. op 67-jarige overleed in Fischer TX!

Na de agenda met nog een paar meldingen is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met als eerste Maartje Waanders uit Lichtenvoorde met een song van haar album “Take This Ride” en neemt Dick van Altena afscheid van de maand November met het lied “Novemberwind”.

Dan gaan we naar The Palomino Club North Hollywood LA voor een optreden van Midland en treedt Tim Grimm uit de Midwest net als de vorige week met z’n single “Gone” op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”  met de songs “Stream of Love”, “In a Mansion Stands My Love” en “I’m Not That Good at Goodbye”.

Deze songs staan op het album “No One But You”, dat zo’n 23 jaar geleden in 1997 werd uitgebracht door Rebel Records.

Dit is het eerste van de vier albums en twee verzamelalbums met hedendaagse bluegrass, die van Chris Jones & The Night Drivers door Rebel Records zijn uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Chris Jones & The Nightdrivers met de song “Stream of Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“The Nightdrivers” werd in 1995 opgericht door Chris Jones en bestond destijds uit Chris Jones op lead en rhythm-gitaar met lead en achtergrondzang, Doug Knecht op banjo en lead gitaar en tenorzang,  Jesse Brock op mandoline met baritonzang en tenslotte Markie Sanders op de staande bas.

Aan het alnum “No One But You” werkten trouwens nog een aantal gastspelers mee. zoals Rob Ickes op dobro, Ron Stewart op viool, John Pennell ook nog op de bas, Lynn Morris als gastzangeres evenals  trouwens Sally Jones  en  The Forbes Family met zang.

De groep “The Nightdrivers” heeft in al die jaren natuurlijk regelmatig een wisselende bezetting gekend, maar bestaat op dit moment uit de befaamde bassist Jon Weisberger, die ook als optreedt als gastheer bij “Siriux XM’s Bluegrass Junction, Mark Stoffel van oorsprong uit Munchen hier op de mandoline en de jongste telg van de groep is Gina Clowes op banjo.

Chris Jones & The Nightdrivers staan als groep bekend om het zingen en spelen van eigen songs en eveneens als een “songwriter’s bluegrass band”.

Jones en Jon Weisberger werden beiden al eens door de IBMA uitgeroepen tot “Songwriter of the Year” o.a. voor de titelsong van hun album “Fork on the Road”, terwijl Chris Jones ook reeds twee keer werd uitgeroepen tot “IBMA Broadcaster of the Year”.

Nog even terug naar recentere datum met een optreden van Chris Jones & The Nightdrivers hier met de song “Tonight I’m Gonna Ride”, die staat op z’n album “Run Away Tonight” in 2015 uitgebracht door Mountain Home Music Company.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vorige week meldde ik reeds in het programma “Countrymusic Round-Up”, dat Hal Ketchum op maandag 23 november was overleden en kondigde toen reeds een eerbetoon aan.

En dus nu terug in de tijd naar Hal Ketchum hier met de songs “Small Town Saturday Night”, het toepasselijke “I Shall Remain” en “I Miss My Mary”.

U kunt als lezer hier nog even kijken luisteren naar Hal Ketchum met de titelsong van z’n album “Past the Point of Rescue”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De eerst en laatst vermelde song staat op het verzamelalbum “The Hits” met 14 songs, dat in 1996 werd uitgebracht door Curb Records.

 “Small Town Saturday Night” en “I Miss My Mary  staan van oorsprong op z’n album “Past the Point of Rescue” in 1991 eveneens door Curb Records uitgebracht.

De song “I Shall Remain” staat op z’n laatst uitgebrachte album “I’m the Troubadour”. Een album met 14 songs, dat in de herfst van 2014 in eigen beheer werd uitgebracht door Music Roads Records. Ketchum,geboren in New York State, maar getogen in Texas, heeft een meer dan gedegen reputatie. Hij werkte in zijn jonge jaren als meubelmaker in Gruene, Texas, waar hij al snel deel uit maakte van een stel  wilde country vernieuwers o.w. Steve Earle , Lyle Lovett en Travis Tritt, die in de vroege jaren ’90 het wat gedateerde en conservatief imago van de country iets van een nieuwe glans gaven.

Hij verkocht meer dan vijf miljoen platen, had grote country hits met liedjes als “Small Town Saturday Night” en “ Hearts Are Gonna Roll” en was sinds ’94 gewaardeerd lid van The Grand Ole Opry familie en woonde in die tijd dan ook in Nashville TN. Na het beeindigen van het platencontract bij Curb Records, de scheiding van z’n vrouw Gina en drie dochters en neurologische ziekteproblemen, waardoor hij niet meer kon optreden, keerde hij terug naar Texas.

Mede gedwongen door zijn ziekte besloot hij zo’n 11 jaar geleden te stoppen met zijn bezigheden in de country business en verder te gaan met z’n schilder en houtsnijwerk activiteiten.  Ketchum was moe, doodmoe en er leek een eind te zijn gekomen aan een glansrijke doch relatief korte carrière.

Hij trok zich terug in Wimberly, Texas waar hij woonde in een gerenoveerde koren molen uit de 19e eeuw en dus  terug kwam in het land wat hij als zijn thuis beschouwde; ideaal voor rust, stilte . Deze rust en stilte leidde tot ook weer tot het schrijven van songs voor “I’m The Troubadour”

Ketchum consulteerde, na het schrijven van de songs, oude vrienden als Jim LaFave en Kelcey Warren die samen het bescheiden platenlabel Music Road Records bestieren.

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

Even leek het erop alsof Hal Ketchum de handdoek in de ring had gegooid, maar in 2014 was hij dus terug met het fraaie album “ I’m the Troubadour”. Tal van muzikale Texaanse vrienden organiseerden regelmatig gezamenlijke optredens ter financiele ondersteuning van Hal en z’n familie.

Een eerbetoon in dit programma “Countrymusic Round-Up” aan Hal Ketchum  en medeleven met z’n vrouw Andrea.

Nog even terug naar een recente opname van Hal Ketchum met z’n trouwe muzikale vriend en gitarist Kenny Grimes met de song “I Miss My Mary” in de Fischer Hall in z’n woonplaats.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Texas voor de Honky Tonk en daarvoor waren we in Granger TX, even ten noordoosten van Austin voor de “Can’t Hardly Playboyz” tijdens een fraai optreden met de song “Something Old, Something New”.

Deze song staat op hun album “Old Enough to Know Better” een paar jaar geleden in eigen beheer uitgebracht.

Elke zondagmiddag speelt deze doorgewinterde 7-mans formatie in de “Cotton Country Club & Steakhouse” te Granger.

De danshal en het restaurant “The Cotton Club” in Granger Texas zijn eigendom van Bubba Cox en z’n vrouw Jill Hodges Cox en Bubba is tevens de lead-zanger/gitarist en violist van de groep “The Can’t Hardley Playboyz” en wat je ook kunt beweren de musici van deze groep zijn meer dan uitstekend met uit Austin TX David Kyle op piano,  de seniors Bill Barr op gitaar en die in het grijze verleden optrad in de Bob Wills band, evenals Bobby Whitton eveneens op gitaar, pedalsteel-speler Bill Dearmore , Don Raby Multi-instrumentalist op mandoline, viool, gitaar, saxofoon en tenslotte LeeRoy Eichler op de drums eigenlijk allemaal zeer prima musici met een schat aan schitterende ervaringen bij tal van bekende groepen.

Op naar de “Cotton Country Club & Steakhouse” voor een optreden van “The Can’t Hardly Playboyz” met een medley van songs.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens nog even terug naar Austin ook even naar “The Derailers” van oorsprong uit Portland Oregon, maar sinds 1993 actief in de omgeving van Austin hier met de song “You’re Looking at the Man”, die staat op hun album “Soldiers of Love” in 2007 uitgebracht door Palo Duro Records.

Deze 4-mans formatie, die ook ooit heeft samengewerkt met Dave Alvin, stond vroeger bekend om z’n Bakersfield Country sound, maar sedert het vertrek van Tony Villaneuve is de koers meer verlegd naar een bredere stijl van country-rock muziek.

De groep bestaat thans uit Brian Hofeldt op gitaar, Bracken Hale op de bas, Basil McJagger op

piano en orgel en alle drie tevens met zang en tenslotte Lisa Pankratz op drums.

Ook voor de Honky Tonks in Texas zijn dezelfde maatregelen tegen de verspreiding van Corona van kracht en dat betekent dus weinig op helemaal geen optredens.

Tijd om eens kennis te maken met The Derailers hier met de song “More of Your Love”, die staat op hun album “Here Come The Derailers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Austin TX voor Weldon Henson met de song “No Place in My Heart”, die staat op z’n album Trying to Get By”in 2009 in eigen beheer uitgebracht.

 Regelmatige treedt Weldon op in de geweldige Honky Tonk Bar “Broken Spoke” aan de Lamar Boulevard te Austin TX  met z’n groep bestaande uit Trey Kincade op bas-gitaar, Ronnie Huckaby op piano Eric C. Hughes opdrums en Rick Davis op pedal-steel, dobro en met achtergrondzang en Weldons zelf op electrische en akoestische gitaar. Ook z’n vrouw Brooklyn Henson verleent op dit album nog vokale assistentie.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Weldon Henson hier met de song “No Place in My Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met normaal een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met nog geen optredens de komende week in de regio Krimpenerwaard en omgeving toch nog informatie over de countrymuziek programma’s, die via RTV Krimpenerwaard worden uitgezonden is het tijd voor  de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Als eerste Maartje Waanders hier met de song “Falling & Loving”. Deze song staat op haar debuut album met 12 songs met als titel “Take This Ride” in eigen beheer uitgebracht.

Maartje Waanders woont samen met haar muzikale vriend Dennis Weelink in Lichtenvoorde en dat ligt in de buurt van Winterswijk Gelderland. Zij is, evenals Dennis afgestudeerd aan het conservatorium van Arnhem, heeft de meeste songs geschreven, terwijl Dennis voor de muzikale ideeen zorgt.

De muziek van dit album ligt in de sfeer van de pop-country en Americana. Maartje gaat binnenkort ook het theater weer in en wel in het Theater De Storm in Winterswijk , het theater voor de Achterhoek, met maximaal 30 personen en tevens met de mogelijkheid om het dubbelconcert via “streaming via PC, laptop on tablet” thuis te kunnen bijwonen.

Dus net zoals iets met Change of Key afgelopen zondag, 29 november in het Theater Concordia te Haastrecht.

Gewoon even naar de website van Theater de Storm met op 11 december a.s. ook een optreden van Dick van Altena samen met het trio The East (Maartje, Dennis Weelink en zanger/gitarist Tom Schraven).

Nog even terug naar 2018 tijdens de voorbereiding op een optreden van Maartje in theater de Storm in Winterswijk over haar debuutalbum en haar toekomstige carriere.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Novemberwind” door Dick van Altena Dat kan ook nog wel op deze eerste dag van de 12e maand “Novemberwind” geschreven en gezongen door Dick van Altena en het is tevens de titel van het album, dat op 14 november 2014 in Angeren werd gepresenteerd.

Het zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap. Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Dick van Altena hier met de titelsong van z’n album “Novemberwind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de countrygroep “Midland” met de song “Mr. Lonely” tijdens een live optreden in The Palomino in North Hollywood Los Angeles.

Van dit optreden is een album uitgebracht met als title”Let It Roll” – “Live from the Palomino” door Big Machine Records, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Big Machine Records.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naarMidland tijdens hun optreden in de Palonimo met de song “Drinkin’ Problem”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Tim Grim uit de Mid-West hier met z’n single “Gone” midden in het hart van de Corona pandemie en in een hele moeilijke periode van de afhandeling van de belangrijkste verkiezingen in de Amerikaanse geschiedenis . Tim Grimm denkt in “Gone” na over wat we verloren en over wat ons te wachten staat en staat hij stil bij het recente verlies van mede-muzikanten en vrienden John Prine en Eric Taylor.

Gone is een prachtig lied van het soort dat we vaker op de radio willen horen en die aansluit op de actualiteit van vandaag. Uitgebracht in eigen beheer en in Nederland door Cavalier Music Management.

Tot slot van dit bericht nog Tim Grimm met de song “Gone”  middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Dec 1 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Chris Jones & The Night Drivers *** Stream of Love   ***   No One But You   ***   Rebel Records
 2. Chris Jones & The Night Drivers *** In a Mansion Stands My Love   ***   No One But You   ***   Rebel Records
 3. Chris Jones & The Night Drivers *** I’m Not That Good at Goodbye   ***   No One But You   ***   Rebel Records
 1. Hal Ketchum *** Small Town Saturday Night   ***   The Hits   *** Curb Records
 2. Hal Ketchum *** I Shall Remain   ***   I’m the Troubadour   ***   Music Roads records
 3. Hal Ketchum *** I Miss My Mary   ***   The Hits   ***   Curb Records
 1. Can’t Hardly Playboyz *** Something Old, Something New   ***   Old Enough to Know Better   ***   Can’t Hardly Playboyz
 2. The Derailers *** You’re Looking at the Man   ***   Soldiers of Love   ***   Palo Duro Records
 3. Weldon Henson & the Honky Tonk Frontier Band *** No Place in My Heart   ***   Trying to Get By   ***   Weldon Henson
 1. Maartje *** Falling & Loving   ***   Take This Ride   ***   Maartje Waanders /1154395 Records DK
 2. Dick van Altena *** Novemberwind   ***   Novemberwind   ***   Inlok/CRS
 1. Midland *** Mr. Lonely   ***   Live from The Palomino   ***   Big Machine Records
 2. 13. Tim Grimm   ***   Gone   ***   single  ***   Tim Grimm and Cavalier Music Management

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *