Mr. Record Man

Na een fraaie zomervakantie van ruim zes weken weer “live” in de studio voor het programma “Countrymusic Round-Up”met heel veel fraaie countrymuziek, waarbij ook terug gaan in de tijd met ‘1962 Before Recordings’ , een drietal songs van en door Willie Nelson van het album ‘And Then I Wrote’ in 1962 uitgebracht door Liberty Records inmiddels fraai digitaal  opgepoetst.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘Tacie and The Sunshine Band’ met muziek van hun album ‘Baby It’s Over’, dat vorig jaar september in eigen beheer werd uitgebracht in samenwerking met Raney Recording Studio te Drasco Arizona .

Vervolgens moderne stringbandmuziek door de ‘Old Crow Medicine Show’ uit Virginia met een drietal songs van hun 5e studioalbum ‘Remedy’.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” met “Senior Voice winnaar 2019” Ruud Hermans en ook nog Ilse de Lange met een song van haar album “Changes”.

Vervolgens gaan we naar Music City USA voor Mo Pitney met een song van z’n nieuwe album “Ain’t Looking Bad” en treden de “ Good Old”, Bellamy Brothers met een song van hun “Bucket List” op als uitsmijters van dit programma met de song “Ain’t No Stranger in the Rain”.

We begonnen het programma Countrymusic Round-Up” met de songs “Cool Wind”, Blue railraod Train” en “High Sierra” door “Tacie & The Sunshine Band”.

Deze songs staan op het album “Baby You’r Gone”, dat vorg jaar september in eigen beheer werd uitgebracht in samen werking met Rayney Recording Studio in Drasco en dat ligt in het noorden van de staat Arkansas.

De  groep Tacie & The Sunshine Band” bestaat uit Tacie Johnson op de bas met leadzang,  Chad Johnson op  guitaar eveneens met zang, Roger Adams op de mandoline en ook met leadzang, Tim Case op gitaar en Donnie Poindexter op de banjo en guitaar.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Tacie & The Sunshine Band met de Bob Dylan song “Tomorrow Is a Long Time”

Gewoon even luisteren/Just Use the Link!

De naam “Tacie & The Sunshine” roept wellicht herinneringen op aan de jaren ‘70, het lijkt er op, maar dat was een heel andere groep namelijk KC & The Sunshine Band uit de staat Florida , een succesvolle disco en funk band, zeer bekend van o.a. de song “That’s the Way I Like It”.

De leden van Tacie & The Sunshine Band ,regionale groep bestaan uit wel zeer ervaren musici, maar dan dus in de bluegrass sfeer en komen uit de noordelijke regio van de staat Arkansas en de groep staat bekend om z’n brede repertoire in de muziek maar wel met een bluegrass smaak.

De groep heeft drie leadzangers, die ook prima kunnen samenzingen, terwijl de 4 mannelijke leden ook nog eens multi-instrumentalisten zijn.

Tiijdens hun optredens worden songs vertolkt van niet alleen Merle Haggard, Alison Krauss, Linda Ronstadt, The Stanley Brothers, Bob Dylan en Bonnie Rait, maar ook gospel songs van Keith en Kristin Getty, naast een aantal songs geschreven door leden van de groep.

U kunt ook nog even luisteren naar Tacie & The Sunshine Band hier met de Tim Case song “ A Better Place”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar Virginia voor de “Old Crow Medicine Show” hier met de songs “Brushy Mountain Conjugal Trailer”, “Sweet Home” en “Dearly Departed Friend”.

Deze songs staan op hun 5e studio album “Remedy”, dat in 2014 werd uitgebracht door ATO Records.

De song “Brushy Mountain Conjugal Trailer”, een humoristisch begin van het album “Remedy” met het verhaal over een gedetineerde, die door goed gedrag de gelegenheid krijgt om zich met z’n geliefde terug te trekken in een trailer, die staat opgesteld voor de gevangenis en vervolgens van de gelegenheid gebruik maakt om te ontsnappen.

Vervolgens in dit programma ook nog de song “Sweet Home” van eveneens het album “Remedy”, waarbij destijds ook nog werd samengewerkt met Bob Dylan en “Dearly Departed Friend”, een afscheidslied, dat de harde werkelijkheid van de oorlog weggeeft, een bijzondere protestsong.

Hier nog even naar een optreden van Old Crow Medicine Show met de song “Sweet Home” in Louisville Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering.

De groep bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) en ook de bekende instrumentalist Chance McCoy hier aanwezig op viool en gitaar. hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy

Old Crow Medicine Show met hun album “Remedy” gewoon nog eens te voorschijn halen en luisteren natuurlijk of anders voor mooie folk-stringbandmuziek aanschaffen is mijn advies.

Het album “Remedy” werd in 2015 onderscheiden met de Grammy Award “Best Folk Album” en betekende tevens de komst van Chance McCoy, het vertrek van dobro-speler Gill Landry en de terugkeer van Critter Fuqua.

U kunt u als lezer hier ook nog kijken en luisteren naar een optreden van Old Crown Medicine Show met hun “Dearly Departed Friend” in Radio Studio A te Kansas City, Missouri.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd voor Willie Nelson met een aantal “Before 1962 “toppers met als eerste Mr. Record Man gevolgd door “Where My House Lives”en “Wake Me When It’s Over”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Best of Willie Nelson”, dat in 1994 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Alle drie songs van en door Willie Nelson uit een periode van voor 1962 en die van oorsprong staan op z’n debuut album  “ And Then I Wrote, dat in 1962 werd uitgebracht door Liberty/Capitol en daarna nog ettelijke malen opnieuw uitgebracht door Capitol en o.a. dus ook als een verzamelalbum in 1994.

Zelfs vijf jaar geleden werd het album met de oorspronkelijke titel op CD en in 2017 zelfs op LP opnieuw uitgebracht.

Nog even terug naar een optreden van Willie Nelson in 1965 met de song Mr. Recordman aangekondigd door Jud Collin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds gemeld allemaal songs van Willie Nelson geschreven in een periode, dat hij nog in Houston woonde en werkte en waarvan Nashville zo onder de indruk raakte, dat hij werd overgehaald om daar zijn songs te vertolken.

Multi-Award winnaar zanger/schrijver en guitarist Willie Nelson, die op 29 april 87 is geworden, bracht dit jaar z’n 70ste solo-album met 11 songs met covers van Toby Keith ( heel toepasselijk “Don’t Let The Old Man In”), Chris Stapleton’s “Our Song en ook nog een song van z’n oude muzikale vriend Billy Joe Shaver inmiddels ook 80 jaar “We Are the Cowboys”.

Van Willie Nelson hebben we dus ontzettend veel fraaie albums in onze muziekvoorraadschuur, dus mocht u als luisteraar nog eens een song van hem willen horen, die u wellicht al jaren niet meer hebt gehoord.

Aarzel niet en vraag het gewoon even aan via een emailbericht aan t.a.v. “Countrymusic Round-Up”.

Nog even terug naar Willie Nelson hier met z’n song uit de jaren ’50 “Wake Me When It’s Over”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en alvast een voorproefje op z’n optreden op zondag 27 september a.s. in theater Concordia te Haastrecht Ruud Hermans, de “Senior Voice winnaar van 2019” met z’n winnende song “Everybody Falls in Love Again”.

Deze song werd vorig jaar september vorig jaar als single werd uitgebracht via Spark Records met Ilse de Lange trouwens als producent. De song is niet nieuw, want die staat ook op het album “Forevermore” van Ruud Hermans, dat in 2008 werd uitgebracht via Continental Record Service.

Niet vergeten, zondag 27 september as. Vanaf 12.15 het eerste optreden om 15.00 gevolgd door een tweede optreden en tevens dus de start van het 8ste seizoen “Country Cafe Concordia”van Change of Key met Ruud Hermans als gastspeler en zanger natuurlijk.

Voor een grotere flyer even aanklikken!

Voor meer informatie nogmaals dan wel even telefonisch contact opnemen met Marijke de Jong 0654918147.

Nog even terug naar de finale “Senior Voice 2019” met Ruud Hermans hier met z’n song “Everybody Falls in Love Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Deep Sea” door Ilse de Lange hier met een song, die staat op haar album Changes”, dat in mei van dit jaar via Spark Records/Universal werd uitgebracht.

De titelsong “Changes” van dit album werd in Duitsland ook gebruikt als titelsong voor de TV serie “Bauer Such Frau”, die wij hier in Nederland natuurlijk ook kennen onder de titel “boer zoekt vrouw.

Met het album “Changes”, dat Ilse in samenwerking heeft gemaakt met de bekende producer T Bone Burnett en dus weer terug in de roots en popsfeer. Het album met acht songs verscheen een jaar na “Gravel & Dust”, de countryplaat die Ilse de Lange in september 2019 uitbracht, nadat zij In 2018 een naar zichzelf vernoemd album had uitgebracht.

U kunt als lezer hier ook nog even luisteren naar Ilse de lange met de song “Deep Sea”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville TN voor Mo Pitney uit de staat Illinois hier met de song “Ain’t Bad for a Good Ol’ Boy”.

Deze song staat op z’n tweede studio album “Ain’t Lookin’ Back”, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Curb Records.

Een album met 14 nieuwe tracks van de vakkundige vertegenwoordiger van de traditionele country direct al beginnend bij het openingsnummer “A Music Man”, waarbij Mo Pitney vocaal wordt bijgestaan door zanger/schrijver/gitarist Jamey Johnson.

Natuurlijk  kunt u hier nog even kennismaken met Mo Pitney met z’n song “Ain’t Bad for a Good Ol’ Boy”middels een leuke video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook  al weer tijd onze uitsmijter van dit programma de Bellamy Brothers met de song “No Country Music for Old Men”, die staat op hun album “Bucket List”.  Een EP album met zes songs, die het duo, David Milton Bellamy en Homer Howard Bellamy toch nog wilden opnemen.

De broers, beiden inmiddels de 70 gepasseerd, en in Europa vooral bekend werden van de countryhits “Let Your Love flow “en “If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me”, zijn nog steeds muzikaal actief.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar The Bellamy Brothers hier met hun song “No Country Music for Old Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sept 08 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   Titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Tacie and The Sunshine Band *** Cool Wind   ***   Baby You’re Gone   ***   TSB/Raney Recording Studio
 2. Tacie and The Sunshine Band *** Blue Railroad Train   ***   Baby You’re Gone   ***   TSB/Raney Recording Studio
 3. Tacie and The Sunshine Band *** High Sierra   ***   Baby You’re Gone   ***   TSB/Raney Recording Studio
 1. Old Crow Medicine Show *** Brushy Mountain Conjugal Trailer   ***   Remedy   ***   ATO Records
 2. Old Crow Medicine Show *** Sweet Home   ***   Remedy   ***   ATO Records
 3. Old Crow Medicine Show *** Dearly Departed Friend  ***   Remedy   ***   ATO Records
 1. Willie Nelson *** Mr. Record Man   ***   The Best of Willie Nelson   ***   Capitol  Nashville
 2. Willie Nelson *** Where My House Lives   ***   The Best of Willie Nelson   ***   Capitol  Nashville
 3. Willie Nelson *** Wake me When It’s Over   ***   The Best of Willie Nelson   ***   Capitol  Nashville
 1. Ruud Hermans *** Everybody Falls in Love Again   ***   single   ***   Spark Records
 2. Ilse de Lange *** Deep Sea   ***   Changes   *** Spark Records
 1. Mo Pitney *** Ain’t Bad for a Good Ol’ Boy   ***   Ain’t Lookin’ Back   ***   Curb Records
 2. The Bellamy Brothers *** No Country Music for Old Men ***   Bucket List   *** Bellamy Brothers

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *