Tonight I’ll Be Staying Here With You

In dit programma “Countrymusic Round-Up” besteden we ruim aandacht aan de muziek van Bob Dylan met niet alleen een tweetal tracks van z’n 39ste  studioalbum, ‘Rough & Rowdy Ways’, dat eind juni j.l. is uitgebracht door Columbia Records, maar o.a. ook songs van het album ’50 Years of Blonde on Blonde’.

We beginnen dan ook met een live-optreden van de “Old Crow Medicine Show”  in de “Country Music Hall of Fame” te Nashville TN met een muziekaal eerbetoon aan Bob Dylan’s mijlpaal van 1966 en hun versie van o.a. “Rainy Day Women” en “Temporary Like Achilles”.

Vervolgens ook nog de groep “Last Train Home” met frontman Eric Brace tijdens een optreden in de IOTA Club & Cafe te Arlington VA met als starter Bob Dylan’s “Tonight I’ll Be Staying Here with You” .

 Daarna is het tijd voor de agenda van countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens de nederlandse inbreng in het programma en daarvoor gaan we naar Walterswald in het noordoosten van Friesland voor Griet Wiersma met een lied van haar nieuwe album “Oars as Oars”.

Dan door naar de “Bakersfield Country” muziek van Jesse Daniel met een song van z’n nieuwe album “Rollin’ On” en treedt Billy Don Burns op als uitsmijter van dit programma met z’n “Damn Cryin’ Shame”.

Even aanklikken voor een grotere uitvoering!

We begonnen het programma met de songs “Rainy Day Women” “Temporary Like Achilles”  en Visions of Johanna” door de “Old Crow Medicine Show” hier met een ode aan Bob Dylan’s meesterwerk “Blonde on Blonde” uit 1966.

Deze songs staan op hun album “50 Years of Blonde on Blonde” op 28 april 2017 uitgebracht door Sony Music Nashville.

Een schitterend album,  met 14 songs van Bob Dylan, opgenomen tijdens een “live” optreden van “The Old Crow Medicine Show” in het  CMA Theater , dat deel uitmaakt van het historische “Country Music Hall of Fame and Museum”  te Nashville, TN en samengesteld en gemixed door Grammy Award-winning Ted Hutt en Ryan Mall.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de start van het optreden van de Old Crow Medicine Show met de song “Rainy Day Women”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“Blonde on Blonde” uit 1966 is het zevende muziekalbum van Bob Dylan en de eerste klassieke dubbelelpee in de geschiedenis van de popmuziek en dat werd uitgebracht door Columbia Records.

Bob Dylan ontving voor dit album de “Grammy Hall of Fame Award” en dus eigenlijk ook wel heel toepasselijk dat “The Old Crow Medicine Show” het concert in the Country Musci Hall of Fame”  liet plaatsvinden.

Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering. De groep, bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy en ook de bekende instrumentalist Chance McCoy aanwezig op viool en gitaar.

Ook nog even naar een recenter optreden van de Old Crow Medicine Show met de song “Temporary Like Achilles” op 27 juni 2017 in het Trinity Center te Bristol GB.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een live optreden van de groep “Last Train” met Eric Brace als frontman in Arlington VA hier met Bob Dylan’s “Tonight I’’ ll Be Staying Here With You” en de Eric Brace songs “Tonight” en “I Flew Over Our House Last Night” ooit geschreven door Tom T. Hall

Van dit optreden in de IOTA Club & Cafe te Arlington VA op13 en 14 april 2007 werd een jaar later zowel een DVD als dit album uitgebracht door Red Beet Records.

 “Tonight I’ ll Be Staying Here With You” in de oorspronkelijke vertolking door Bob Dylan staat op z’n album “Nashville Skyline”, dat in 1969 werd uitgebracht door Columbia. Een bijzonder fraai countrymuziek album van Bob Dylan met medewerking van o.a.  Norman Blake of gitaar, Johnny Cash en Charlie Daniels.

Grammy Award winnaar Charlie Daniels overleed gisterenmorgen, maandag 6 juni op 83-jarige leeftijd ten gevolge van een herseninfarct in het ziekenhuis van Hermitage TN. In het programma van de volgende week kom ik natuurlijk nog met een eerbetoon aan Charlie Daniels.

Singer/songwriter/gitarist ex journalist Eric Brace vormde z’n band “Last Train Home” zo’n 30 jaar geleden in Washington DC en bracht tussen 1997 en 2008 zes goed ontvangen albums uit. In 2004 vertrok hij voor de muziek naar Nashville, maar het is natuurlijk hartstikke moeilijk om een groep bij elkaar te houden, maar plotsklaps als “een donderslag bij heldere hemel” verscheen dit voorjaar  een mooi album van Eric Brace & The Last Train Home” met als titel “Daytime Highs & Overnight Lows” .

Tijdens het op treden in IOTA Club & Cafe bestond de bezetting uit Eric Brace op aoestische gitaar met lead-zang met o.a.  Steve Wedemeyer op electrische, akoestische gitaar, Kevin Cordt op trompet met zang, Jen Gunderman op piano, orgel en accordeon met zang Dave Van Allen op pedalsteel gitaar en Jim Gray op electrische bas, Martin Lynds op drums met zang, Chris Waitling op bariton en tenorsax.

Op het album “Live at IOTA” staan nog veel meer fraaie songs en dat betekent, dat binnenkort muziek van dit album opnieuw in de speellijst zal staan van het programma “Countrymusic Round-Up”.

Nog even terug naar het optreden van Last Train Home in Arlington VA  hier met de song “Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar zanger/schrijver/gitarist  Bob Dylan hier met de songs “Goodbye Jimmy Reed” en “Mother of Muses”.

Deze songs staan op z’n 39ste studio album “Rough and Rowdy Ways”, dat op 19 juni j.l. werd uitgebracht via Columbia Records. De titel “Rough and Rowdy Ways” komt voort uit de voorliefde van Bob Dylan voor folkzanger/schrijver/gitarist Jimmie Rogers uit de jaren ’30.

 “Goodbye Jimmy Reed” is een eerbetoon aan de bluesgitarist Jimmy Reed actief in de jaren 50 tot de mid-jaren ’70.

Tijd om kennis te maken met z’n eerbetoon aan “Jimmy Reed” door Bob Dylan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de song “Mother of Muses” , “Moeder van muzikale overpeinzingen”, komen allerlei namen voorbij, zoals die van Patton, een Amerikaanse generaal uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens Dylan zou hij de weg vrijgemaakt hebben voor Elvis Presley en later Martin Luther King. De blik is trouwens niet alleen maar op het verleden gericht, maar ook op zijn eigen vergankelijkheid.

Got a mind that ramble, got a mind that roam
I’m travelin’ light and I’m a-slow coming home

De inmiddels 79-jarige meester maakte de afgelopen maanden reeds veel indruk met drie nummers die al digitaal verspreid werden n.l. “Murder Most Foul” een ruim 17 minuten durende ballade over de dood van Prresident Kennedy in 1963 en die staat op de 2e CD van dit dubbel album, “I Contain Multitudes”, Ik besta uit meerdere persoonlijkheden”  en “False Prophet” of wel “Valse profeet”, wie zou hij toch bedoelen?. Een Bob Dylan zoals we die ook kennen uit het verleden met songs politiek betrokken en teksten met een diepere betekenis een album vol met geheimen.

Voor een bijzondere “review” kunt u kijken en luisteren naar Kyle van het programma “Track by Track”. Zeer de moeite waard van de tijd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en onderwijzing naar het programma van de vorige week Dick van Altena uit de Betuwe in Betuuwse dialect en de week daarvoor naar Hein Augestijn met Brabomundo in het Brabants dialect vanavond naar Westerwald ten zuidwesten van Dokkum voor Griet Wiersma hier met het lied “Genietsje fan dizze dei” in de Friese taal dus.

Deze song, geschreven door Griet Wiersma en met de muziek van zangers/chrijver/gitarist Gurben Douwstra staat op haar album “Oars as Oars”, dat zeer recent in eigen beheer/The Green Room werd uitgebracht. “Oars as Oars” betekent dus “Anders dan Anders””

De nieuwe CD van de Koningin van het Friese levenslied, Griet Wiersma, bevat 21 nummers. Griet verzorgt regelmatig country-avonden en zingt dan prachtige country classics. Vaak wordt gevraagd of dit ook cd te verkrijgen is. Aan deze vraag heeft zij nu gehoor gegeven door een 5-tal country classics, zoals Gypsy Women, Blanket on the Ground en All You Even Do in de Engelse taal aan de nieuwe cd toe te voegen.

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

Daarnaast staan er 9 nieuwe Friese sololiedjes op en liefst 7 duetten met vrienden/collega’s, zoals Anneke Douma, Piter Wilkens, Jaap Louwes en een countryduet met Hendrik Waringa van Early Bird. Kortom een zeer rijk gevuld album waar de Walterswoudse na 10 jaar enorm trots op kan zijn.

Tijd om eens kennis te maken met Griet Wiersma hier met haar lied “Genietsje van dizze dei”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Vervolgens naar Californie voor “If You Ain’t Happy Now (You Never Will Be)  door Jesse Daniel hier met een song, die staat op z’n album “Rollin’ On”, dat op 27 mart j.l. werd uitgebracht via Die True Records.

Jesse Daniel blaast nieuwe leven in de Bakersfield Sound met zijn tweede album Rollin’ On. Zo dat is er uit. De Bakersfield Sound was het tegengeluid tegenover het poppy Nashville Sound uit de jaren 60. Merle Haggard and the Strangers en Buck Owens and his Buckaroos als meest bekende voorvechters van deze stad uit California.

Zo’n 60 jaar later bewijst Jesse Daniel met z’n album “Rollin’ On”  dat de Bakersfield Sound” nog niet dood is, integendeel. Recentelijk verscheen ook het fraaie album van Jaime Wyat “Neon Cross” met medewerking van Shooter Jennings en Jessi Colter. Ook Dwight Yoakam is nog actief en redelijk bekend als Bakersfield artiest met “Swimmin’ Pools, Movie Stars…” uit 2016 als laatste album tot dusver.

Nog even terug naar Jesse Daniel hier met de titelsong van z’n album “Rollin’ On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Billy Don Burns hier met de song “Damn Cryin’ Shame”.

Deze song staat op z’n album “The Country Blues”zeer recent uitgebracht door Country Rewind.

Hij heeft in de afgelopen jaren ook tal van albums uitgebracht met duistere titels als “Trail Called Lonesome”, Heroes, Friends and Other Troubled Souls”, “Nights When I’m Sober : Portrait of a Honky Tonk Singer” en “Graveyard in Montgomery”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Billy Don Burns met z’n song “Damn Cryin’ Shame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.(http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juli 7 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Old Crow Medicine Show   ***   Rainy Day Women #12 & 35 (live)   *** 50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

2. Old Crow Medicine Show   ***   Temporary Like Achilles (Live)   *** 50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

3. Old Crow Medicine Show   ***   Visions of Johanna (Live)   *** 50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

4. Last Train Home   ***   Tonight I’ll Be Staying Here with You   ***   Live at IOTA   ***   Red Beet Records

5. Last Train Home   ***   Tonight   ***   Live at IOTA   ***   Red Beet Records

6. Last Train Home   ***   I Flew Over Our House Last Night   ***   Live at IOTA   ***   Red Beet Records

7. Bob Dylan   ***   Goodbye Jimmy Reed   ***   Rough and Rowdy Ways   ***   Columbia Records

8. Bob Dylan   ***   Mother of Muses   ***   Rough and Rowdy Ways   ***   Columbia Records

09. Griet Wiersma   ***   Genietsje fan dizze dei   ***   Oars As Oars   ***   Griet Wiersma

10. Jesse Daniel   ***   If You Ain’t Happy Now (You Never Will Be )   ***   Rollin’ On   ***   Die True Records

11. Billy Don Burns   ***   Damn Cryin’ Shame   ***   The Country Blues   ***   Country Rewind

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *