The City of New Orleans

Jawel, jawel, de 1000ste uitzending van het programma “Countrymusic Round-Up, 20 jaar in de Krimpenerwaard en daarom gaan we ver terug in de tijd en halen herinneringen op uit de jaren ’60 met o.a.  Hank Snow, The Singing Ranger and His Rainbow Ranch Boys, met een aantal Country Classics, zoals ‘I’m Moving On’ en ‘Old Shep’.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass verzorgd door The Country Gentlemen met een aantal fraaie covers, waaronder Steve Goodman’s  ‘The City of New Orleans’ en Kris Kristofferson’s ‘Casey’s Last Ride’.

Vervolgens ook nog eens terug naar Clinch Mountain Country voor Ralph Stanley met tal van vrienden, zoals Bob Dylan, Charlie Waller en Judith Marshall.

Daarna is het tijd voor de agenda van countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens de nederlandse inbreng in het programma door Dick van Altena met z’n lied “Trug Nor de Betuwe” gevolgd door de Goudse countrygroep Change of Key als voorproefje op hun optreden a.s. zondag in Concordia Haastrecht, maar daarover dus meer in de agenda.

Dan naar Tennessee voor Larry Fleet met de song “Tied Down en is het tenslotte tijd voor de “Bakersfield Country” van Jesse Daniel, die optreedt als uitsmijter van het programma met een song van z’n nieuwe album “Rollin’ On”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met een loflied op een trein met de naam “The City of New Orleans” in 1970 geschreven door Steve Goodman en zeer bekend van de vertolking door o.a. Arlo Guthrie, Willie Nelson en The Highway Men, maar hier dus vertolkt door The Country Gentlemen.

Vervolgens ook nog de Kris Kristofferson song ‘Casey’s Last Ride’ en het dramatische Jim Duffey verhaal van “Bringing Mary Home”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Country Gentlemen hier met de song “Casey’s  Last Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Complete Vanguard Recordings”, bestaande uit twee albums, dat in 2002 op CD werd uitgebracht door Vanguard.

In de Amerikaanse muziek zijn treinen, w.o. “The City of New Orleans”, Orange Blossom Special en Silver Star”, “The Kentucky Cardinal”, vaak het onderwerp van een song, want er zijn natuurlijk ook bijzonder lange trajecten, zoals ook de de treinreis van Chicago, Illinois naar New Orleans, Louisiana meer dan 900 mijlen, dat is bijna zo’n 1500 km.

Een reis met de “City of New Orleans” gaat door het hart van de muzikale erfenis van Amerika via het beroemde Chicago Symphony Orchestra, dwars door Kentucky met z’n bluegrass en via de levendige blues van Beale Street in Memphis, Tennessee, door naar de geboorteplaats en rijke historie van de Jazz in Mississippi en in New Orleans, Louisiana.

Met deze trein rijdt je dus in de schaduw van de reuzen van de amerikaanse muziek, zoals Louis Armstrong, Muddy Waters en Elvis Presley.

Maar in dit programma dus een eerbetoon aan de “City of New Orleans” door de Country Gentlemen met Charlie Waller op gitaar en met leadzang, Mike Auldridge op dobro, Doyle Lawson op mandoline met zang, Ricky Skaggs als gastspeler op de viool, Bill Emerson op de banjo, Bill Yates op de bas en Al Rogers op drums.

De vermelde songs stonden van oorsprong op een LP met als titel “The Country Gentlemen”, dat in 1973 was uitgebracht door Vanguard.

Het tweede deel van het verzamelalbum stond oorspronkelijk op het album “Remembrances & Forecatsts”, dat in 1974 werd uitgebracht en was de bezetting van de The Country Gentlemen gewijzigd met Jim Baily banjo en Jerry Douglas op dobro en tenslotte nog Bill Yates nog steeds op de bas maar op dit album ook met zang.

Nogmaals The Country Gentlemen hier met het bijzondere John Duffey verhaal “Bringing Mary Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder terug in de tijd voor Keith Whitley en Ricky Skaggs en Ralph Stanley en de overige Clinc Mounntain Boys hier met de song “Sea of Regret” gevolgd door “The Lonesome River” en “The Fields Have Turned Brown”.

De fraaie bluegrass traditional “Sea of Regret” staat op hun album “Second Generation Bluegrass”  ooit opgenomen op 29 en 30 juni 1971 en op LP uitgebracht.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog eens luisteren naar Keith Whitley, Ricky Skagss, Ralph Staley etc met de song “Sea of Regret”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2001 werd dit album vervolgens door Rebel Records op een CD geperst en uitgebracht.

Zowel Ricky Skaggs hier op mandoline en viool met zang als Keith Whitley op gitaar met leadzang maakten toen deel uit van de Clinch Mountain Boys met Ralph Stanley op de banjo en tenorzang , Curley Ray Cline op de viool, Jack Cook op de staande bas, Roy Lee Centers op de gitaar evenals Drama, drama hierbij RTV Krimpenerwaard, het zal je maar overkomen :

When you walked away, my heart went with you

You stole it from me, the day that we met

And now I must live my life in sorrow

No home, just a drifter on the sea of regret.

0-0-0-0-0-0-0

Toen je weg liep, ging mijn hart met jou mee

Je hebt het gestolen op de dag dat we elkaar ontmoetten

En nu moet ik m’n leven verder doorbrengen in verdriet

Geen thuis, slechts een zwerver op een zee van spijt.

De song  “The Lonesome River” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met Bob Dylan als gastspeler/zanger werd opgenomen op 30 november 1997 en het was de eerste keer sedert z’n album “Nashville Skyline” in 1969, dat Bob Dylan weer eens een opname maakte in Nashville.

Een song, die staat op het schitterende album “Clinch Mountain Country”, dat is uitgebracht door Rebel onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van gastspelers zoals ook Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss , Joe Diffie en Gillian Welch en haar partner David Rawlings.

De laatstvermelde song “Fields Have Turned Brown” wederom Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys maar nu met als gasten Charlie Waller met lead-zang en Judy Marshall , staat op het verzamelalbum “Saturday Night, Sunday Morning” in 1994 uitgebracht door Freeland Records.

Nog eens terug naar een optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met Larry Sparks als gastspeler op gitaar met lead-zang en Ricky Skaggs op mandoline met harmoniezang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog verder terug in de tijd voor zanger/schriijver/gitarist Hank Snow met de songs ‘I ‘m Movin On”, “Old Shep” en “Last Ride”.

“Last Ride” is de titelsong van z’n album, dat in 1963 werd uitgebracht door RCA Camden. Ook al zo’n grijsgedraaid fraai album met ook nog bekende songs als “Would You Mind? ”, “Whispering Rain” en “the Star Spangled Waltz”.

Daarvoor in dit programma ook nog Hank Snow, The Singing Ranger” samen met z’n Rainbow Ranch Boys met de song “I’m Moving On”. Deze song staat op het album “Country Classics” in 1952 uitgebracht door RCA Victor met acht songs waaronder ook “Down the Trail of Achin’ Hearts” en “The Golden Rocket” en waarbij Hank Snow hier en daar vokaal wordt bijgestaan door Anita Carter.

Dan dan nog het dramatische verhaal van “ Old Shep” door Hank Snow en deze song staat op het album “When Tragedy Struck”, dat in 1958 is uitgebracht door RCA Victor. Een album vol “kommer en kwel” met titel als “Letter Edged in Black”, “Nobody’s Child” en “There’s a Little Box of Pine on the 7’29”.

Voor de lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te luisteren naar het dramatische verhaal van Red Foley’s  Old Shep hier gezongen en gespeeld door Hank Snow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Snow, geboren in 1914 in Liverpool Nova Scotia, die in de  wereldwijde crisis jaren van de vorige eeuw, de jaren 30 dus, moeilijk z’n kost kon verdienen, was in z’n jonge jaren al onder de indruk van de muziek en zang van Jimmie Rogers.

 Zijn inspiratie om ook te proberen met muziekschrijven en maken de kost te verdienen, optredens vaak alleen geld verdienen via tips, werkend als DJ onder de naam Hank, de Yodeling Ranger, kreeg in 1936 een platencontract bij RCA Victor en trouwde datzelfde jaar met z’n Minnie Blanch Aalders.

Tijdens de eind jaren 40 vertrok hij naar Nashville TN op advies van Ernest Tubb, die tevens zorgde voor optredens van de jonge Hank Snow.

Tal van nr 1 hits in de countrymuziek volgden, toen zoals deze “I’m Moving On”, The Golden Rocket”, Rhumba Boogie” en “I Don’t Hurt Anymore” en later “I’ve Been EveryWhere” , “Down a Dead End Street” en “Hello Love” in de jaren ‘70 zorgden tezamen met z’n optredens in de Grand Oly Opry voor grote bekendheid. Hij werd ook nog gekozen in de Nashville Songwriters Hall of Fame”.

Hank Snow overleed in december 1999 op 85 jarige leeftijd  in z’n woonplaats Madison inmiddels een buitenwijk van Nashville TN.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Hank Snow met z’n “Last Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we “Trug Nor de Betuwe” met Dick van Altena.

Dit lied staat op z’n album “De Hoge Hof”, dat in de zomer van 2011 werd uitgebracht door Inlok 109/CRS. Een fraai nederlandstalig album met  12 songs in Betuuws dialect.

Daarvan zijn er in de loop van de jaren nog meer fraaie exemplaren uitgebracht zoals “Snew in mien hart”in 2005, “Welkom ien de Betuwe in 2007”, “Witte Vlienders” in 2008, “Zuut”  in 2013 , “Golden Liejes” 2016 en vorig jaar kwam Dick van Altena nog met “Late Lente”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar Dick van Altena met z’n lied “Trug nor de Betuwe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ll Regret It in the Morning” door Change of Key hier met een song, die staat op hun debuutalbum “Home Is Where My Heart is”.

Daarvoor ging ik even terug in de tijd naar 21 augustus 2007, toen Marijke en Joop de Jong en Danielle Poot in de studio van Radio Vrolek te Lekkerkerk waren voor de presentatie van dit album, als voorproefje  op de officiele presentatie op 1 en 2 September 2007 in “De Garenspinnerij”  te Gouda.

We begonnen op die dinsdagavond met de eerste track van het album “She Can Hardly Wait”, die in die tijd tevens door de DCMA was geplaatst op hun toen nog jaarlijkse promotie-album met tal van nederlandse countryartiesten.

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  als voorproefje op hun optreden a.s. zondagmiddag 5 juli vanaf 15.00 in theater Concordia te Haastrecht met hun mini– Steelguitar Round-Up met pedalsteel, dobro en steel gitaar spelers Guus Paat, Tom Ensink en Harm van Sleen.

Nog even terug naar De Garenspinnerij te Gouda met een optreden van Change of Key tijdens de presentatie van hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Tennessee voor Larry Fleet hier met de song “Tied Down”, die staat op z’n tweede studio album “Workin’ Hard”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Big Loud Records.

Larry Fleet niet zo vaak in dit programma, maar hij heeft al wel verscheidene malen opgetreden in het voorprogramma van concerten van de countryzanger Jake Owen, die hem ook heeft aanbevolen bij de platenmaatschappij.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en  luisteren naar Larry Fleet en z’n muzikale vrienden met de song “Tied Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het tijd voor onze uitsmijter “If You Ain’t Happy Now (You Never Will Be)  door Jesse Daniel hier met een song, die staat op z’n album “Rollin’ On”, dat op 27 maart j.l. werd uitgebracht via Die True Records.

Jesse Daniel, zanger/schrijver/gitarist komt oorspronkelijk uit de “Golden State” Punk Scene en maakte daar ook deel uit van de losbandige levensstijl met heel veel verslavingsproblemen.

Dankzij z’n muziek, z’n levenspartner Jodi Lyford en de onverwachte inspiratie van de iconische countrymuziek opnames van producer Tommy Detamore en zijn keuze om met Jesse Daniel  nieuw leven in te blazen in de Bakersfield Sound met zijn tweede album Rollin’ On.

De Bakersfield Sound met Merle Haggard & the Strangers en Buck Owens and his Buckaroos zijn de meest bekende voorvechters van deze stad uit California.

Zo’n 60 jaar later bewijst Jesse Daniel met “Rollin’ On”,  dat de Bakersfield Sound nog niet dood is. Op dit moment is ook Dwight Yoakam nog actief en redelijk bekend is als Bakersfield countryzanger/schrijver en gitarist.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog eens kennismaken met Jesse Daniel met de song “California Highway”, die staat op z’n album met z’n eigen naam als titel en dat in 2018 werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.(http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 30 ‘20 19.00 – 20.00 uur CET

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Country Gentlemen *** The City of New Orleans   ***   The Complete Vanguard Recordings   ***   Vanguard
 2. The Country Gentlemen *** Casey’s  Last Ride   ***   The Complete Vanguard Recordings   ***   Vanguard
 3. The Country Gentlemen *** Bringing Mary Home   ***   The Complete Vanguard Recordings   ***   Vanguard
 1. Keith Whitley & Ricky Skaggs *** Sea of Regret   ***   Second Generation   ***   Rebel Records
 2. Ralph Stanley & Friends ft. Bob Dylan *** The Lonesome River   ***   Clinch Mountain Country   ***   Rebel Records
 3. Ralph Stanley ft. Charlie Waller & Judy Marshall *** The Fields Have Turned Brown   ***   Saturday Night, Sunday Morning   ***   Freeland Records
 1. Hank Snow, the Singing Ranger and His Rainbow Ranch Boys *** I’m Moving On   ***   Country Classics   ***   RCA Victor
 2. Hank Snow *** Old Shep   ***   When Tragedy Struck   ***   RCA Victor
 3. Hank Snow ***   Last Ride   ***   Last Ride   ***   RCA Camden
 1. Dick van Altena *** Trug Nor de Betuwe   ***   De Hoge Hof   ***   Inlok/CRS
 2. Change of Key *** I’ll Regret It in the Morning   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 1. Larry Fleet *** Tied Down   ***   Workin’ Hard   ***   Big Loud Records
 2. Jesse Daniel *** If You Ain’t Happy Now (You Never Will Be )   ***   Rollin’ On   ***   Die True Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *